Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
  • «Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς
  • Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 
  • Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη
  • Σαν σήμερα 15 Μάη
  • Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Δράση τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά
Εργατικά

Oικοδόμοι

Δράση τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Φεβ 2009, 00:00

Μήνα με το μήνα συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδίδεται στη χώρα και το εμβαδόν των οικοδομών που πρόκειται να ανεγερθούν. Το Νοέμβρη του 2008, τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών μειώθηκε (σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007) κατά 21,2%, κατά 29,5% στην επιφάνεια και κατά 30,2% στον όγκο. Στο εντεκάμηνο Γενάρη-Νοέμβρη του 2008 η μείωση (σε σχέση με το 2007) ήταν 16,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 18,1% στην επιφάνεια και 17,4% στον όγκο. Οπως διαπιστώνουμε, η κρίση είναι προϊούσα. Δηλαδή, βαθαίνει μήνα με το μήνα. Τις πιο καταστροφικές συνέπειές της δεν τις έχουμε δει ακόμα. Θα τις δούμε μέσα στο 2009 και σίγουρα το 2010 και το 2011 (τίποτα δεν αποκλείει να επεκταθεί και τα επόμενα χρόνια).

Ενώ τα στοιχεία της ΕΣΥΕ αποτυπώνουν μόνο τις νέες άδειες που εκδίδονται, μελέτη ενός ιδιωτικού οίκου αποκαλύπτει ένα κυριολεκτικά εφιαλτικό τοπίο. Σε μελέτη της «Ομικρον ΕΠΕ» αναφέρεται: «Τα επόμενα δύο χρόνια η έκδοση αδειών νέων οικοδομών (και με μικρή χρονική υστέρηση και η οικοδομική δραστηριότητα) θα υποχωρήσει περαιτέρω κατά 20%, κάτω από τα χαμηλά ήδη επίπεδα του 2008, φτάνοντας τα 38 εκ. μ3 το 2010, έναντι 88 εκ. μ3 το έτος ρεκόρ 2005.  Προβλέπεται μερική μόνο ανάκαμψη στην περίοδο 2011-2015… Ως αποτέλεσμα της ύφεσης, το 2009-2010 θα χαθούν από 40.000 θέσεις απασχόλησης στην οικοδομή κάθε χρόνο.  Οι συνολικές απώλειες θέσεων απασχόλησης έως το 2011 θα ξεπεράσουν τις 100.000.  Οι μισθοί και τα εισοδήματα στον τομέα θα μειώνονται με ρυθμό 1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στην περίοδο 2009-2010».

Οταν αναφερόμαστε στους  οικοδόμους αναφερόμαστε πλέον πρωτίστως σε μετανάστες εργάτες. Οπότε, πέρα από το γενικό πρόβλημα της ανεργίας, προκύπτουν και άλλα προβλήματα που απορρέουν από το καθεστώς που υπάρχει για τους μετανάστες. Ο μετανάστης οικοδόμος πρέπει να έχει 150 ένσημα το χρόνο για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του (για όλους τους άλλους μισθωτούς μετανάστες απαιτούνται 200 ένσημα και για τους ελευθεροεπαγγελματίες και εμπόρους 250). Επομένως, με το σημερινό καθεστώς, μέσα σ’ ένα χρόνο ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών οικοδόμων θα βρεθεί χωρίς άδεια παραμονής. Για αγορά ενσήμων ούτε λόγος να γίνεται. Μέχρι τώρα πολλοί μετανάστες αγόραζαν έναν αριθμό ενσήμων, για να ισοφαρίσουν αυτά που τους κλέβουν κατασκευαστές και εργολάβοι. Τι ένσημα ν’ αγοράσει, όμως, κάποιος που δεν έχει μεροκάματο;

Η στέρηση της άδειας παραμονής οδηγεί σε στέρηση από τον μετανάστη ακόμα και του επιδόματος ανεργίας που του έχει χορηγηθεί. Ο ΟΑΕΔ πληρώνει επίδομα ανεργίας μόνο με την επίδειξη της άδειας παραμονής, με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να επιδοτεί κάποιον που μπορεί κάποια στιγμή να κληθεί να πάει σε μια δουλειά, όμως δεν θα έχει το δικαίωμα, επειδή δεν θα έχει άδεια παραμονής. Ετσι, ο μετανάστης οικοδόμος που δικαιούται επίδομα ανεργίας, θα βρεθεί κάποια στιγμή χωρίς αυτό, επειδή δεν θα έχει ανανεώσει την άδεια παραμονής.

Επειδή η κρίση στην οικοδομή θα είναι μακρά, επειδή οι οικοδόμοι έχουν περάσει και άλλα διαστήματα παρατεταμένης ανεργίας και γνωρίζουν τις συνέπειες, είναι απαραίτητο να διαμορφώσουν από τώρα ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο, γιατί αύριο θα είναι αργά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κατάσταση στην οικοδομή με τα πολλά διάσπαρτα μικρά έργα, που δεν παίρνει κανείς είδηση ποιοι έχουν και ποιοι δεν έχουν δουλειά. Δεν είναι εργοστάσιο που οι εργάτες είναι συγκεντρωμένοι και έχουν άλλη δυνατότητα αντίδρασης απέναντι στους καπιταλιστές.

Θεμελιώδη αιτήματα αυτού του προγράμματος πρέπει να είναι:

♦ Επιδότηση κάθε άνεργου οικοδόμου για όσο διάστημα θα παραμένει άνεργος.

♦ Κατάργηση του υποχρεωτικού αριθμού ενσήμων για την ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών.

♦ Καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους μετανάστες χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Oικοδόμοι

Το σκάνδαλο της Ολυμπιακής, ο… πατριώτης καπιταλιστής και οι προς απόλυση εργαζόμενοι
Επόμενο άρθρο

Oικοδόμοι

Μετρ στη συκοφαντία

Σχετικά Αρθρα

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

Εργατικά 14 Μάι 2026, 18:49

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

Εργατικά 12 Μάι 2026, 22:31

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

Εργατικά 12 Μάι 2026, 18:52

Κοινωνικός τουρισμός: Ηταν κοροϊδία, εξελίχτηκε σε φιάσκο

Εργατικά 7 Μάι 2026, 09:08

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:20

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:18
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

Ημέρα αντιρρησιών συνείδησης.

Ημέρα οικογένειας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την οζώδη σκλήρυνση.

1932: Δολοφονείται ο ιάπωνας πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι.

1946: Δεξιοί οπλοφόροι σκοτώνουν τέσσερις δημοκρατικούς πολίτες στην Πύλο.

1969: Καταδικάζονται δεκαέξι στελέχη του ΚΚΕ από το στρατοδικείο Αθηνών.

1972: Αυθόρμητη διαδήλωση στο Σπόρτιγκ μετά από συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, οκτώ συλλήψεις.

1972: Βόμβα στο αυτοκίνητο του δικαστή Μπούντεντεμπεργκ καθιστά ανάπηρη τη γυναίκα του (RAF).

1985: Συμπλοκή στου Γκύζη, νεκρός ο Χρήστος Τσουτσουβής και τρεις αστυνομικοί.

1990: Βομβιστικές επιθέσεις κοντά σε σπίτια επωνύμων οικονομικών παραγόντων και στρατιωτικών ακολούθων στην Εκάλη (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Oικοδόμοι

    17Ν
    • Oικοδόμοι

      Εφετείο 17Ν
  • Oικοδόμοι

    ΕΛΑ
    • Oικοδόμοι

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Oικοδόμοι

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Oικοδόμοι

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Oικοδόμοι

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Oικοδόμοι

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Oικοδόμοι

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Oικοδόμοι

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Oικοδόμοι

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Oικοδόμοι

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Oικοδόμοι

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Oικοδόμοι

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Oικοδόμοι

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Oικοδόμοι

      Oικοδόμοι

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Oικοδόμοι

      Oικοδόμοι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Oικοδόμοι

      Oικοδόμοι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Oικοδόμοι

      Oικοδόμοι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Oικοδόμοι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Oικοδόμοι

    Oικοδόμοι

    Ποιοι είμαστε
  • Oικοδόμοι

    Oικοδόμοι

    Επικοινωνία
  • Oικοδόμοι

    Oικοδόμοι

    Όροι χρήσης
  • Oικοδόμοι

    Oικοδόμοι

    Ποιοι είμαστε
  • Oικοδόμοι

    Oικοδόμοι

    Επικοινωνία
  • Oικοδόμοι

    Oικοδόμοι

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo