Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Και Ρόδρι ο Κούλης
  • Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας
  • Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια
  • Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 21 Ιούλη
  • Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σάρωμα από τον Ιούλιο
Πολιτική

Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

Σάρωμα από τον Ιούλιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μαρ 2009, 00:00

Ενας θλιβερός και φανερά αμήχανος Παπαθανασίου στήθηκε μπροστά στις κάμερες στις Βρυξέλλες και ξεκίνησε να λέει αυτό που τον είχαν συμβουλέψει οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης πριν φύγει από την Αθήνα: «Θέλω κατ΄ αρχήν να ξεκινήσω με το εξής: Για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα ΦΠΑ. Δεν μπορεί σε μια εποχή κρίσης να αυξάνεις τον ΦΠΑ, να στριμώχνεις την αγορά, να ρίχνεις σε ύφεση την οικονομία και να φέρνεις σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει τέτοιο μέτρο».

Προσπάθησε να δώσει τίτλους, όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα: «Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ», άρα χαράς ευαγγέλια για το λαουτζίκο. Αμ δε, ούτε οι πιστότερες στην κυβέρνηση φυλλάδες δεν έβαλαν τίτλο το επικοινωνιακό τρικ του Παπαθανασίου. Ο τίτλος της ημέρας ήταν μια λέξη σε διάφορες παραλλαγές: Επιτήρηση. Αυτή ήταν η είδηση που βγήκε από τη συνεδρίαση του Ecofin την περασμένη Τρίτη.

Αν προσέξει κανείς τη δήλωση του Παπαθανασίου, θα διαπιστώσει ότι η καθαυτό διαδικασία της επιτήρησης για την Ελλάδα θα ξεκινήσει μετά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Αυτό ήταν το μόνο που παζάρεψε η κυβέρνηση. Να μπορέσει να περάσει το σκόπελο των ευρωεκλογών (με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και εθνικών εκλογών) χωρίς ν’ αναγκαστεί να πάρει τα μέτρα που θα απαιτήσει η Κομισιόν στο πλαίσιο της επιτήρησης. Οπως έχει γίνει και άλλες φορές, το Ecofin αποφάσισε και πολιτικά. Οι υπουργοί έκαναν τη χάρη στο συνάδελφό τους, η κυβέρνηση του οποίου αντιμετωπίζει οξύ πολιτικό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις άλλες χώρες η διαδικασία της επιτήρησης ξεκινά αμέσως, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για επιτήρηση στην περίπτωση της Γαλλίας. Οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ έχουν αποδείξει ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα όποια προγράμματα της Κομισιόν και ακολουθούν τα δικά τους εθνικά προγράμματα. Αυτό έχει γίνει παλιότερα με τη Γερμανία και προ τριετίας πάλι με τη Γαλλία.

Το τι θα γίνει στην Ελλάδα φαίνεται καθαρά στις συστάσεις του Ecofin, οι οποίες αρθρώνονται σε τέσσερις άξονες.

♦ Ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης με μέτρα που πρέπει να ληφθούν μέσα στο 2009, ώστε το έλλειμμα να κατέβει κάτω από το 3% το 2010 και όχι το 2011 που ζητούσε η κυβέρνηση με το αναθεωρημένο ΠΣΑ.

Το Ecofin έκρινε ως ανεπαρκές μέτρο την περικοπή των κρατικών δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ, που παρουσίασε η κυβέρνηση και ζητά πρόσθετα μέτρα. Οι τεχνοκράτες δεν είναι άσχετοι για να μην καταλαβαίνουν ότι και το αναθεωρημένο ΠΣΑ είναι ένα κωλόχαρτο, που στηρίζεται στην εξωφρενική υπόθεση για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,1% το 2009 και στην εξίσου εξωφρενική υπόθεση ότι τα έσοδα, σε συνθήκες κρίσης, θα αυξηθούν σε ποσοστό σχεδόν διπλάσιο απ’ αυτό που αυξήθηκαν το 2008.

♦ Εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών με τη λήψη μόνιμων και όχι περιστασιακών μέτρων.

Το Ecofin δεν πείθεται με μέτρα όπως η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων και η πώληση τίτλων στους καταπατητές, που είναι μιας χρήσης. Θέλει σταθερή αύξηση των φορολογικών εσόδων και μόνιμες περικοπές κοινωνικών δαπανών, που θα προέρχονται από νομοθετικές παρεμβάσεις στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας. Σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλιση, κεντρική κατεύθυνση είναι η επιμήκυνση του εργασιακού βίου, σε ό,τι δε αφορά την υγεία κατεύθυνση είναι η παραπέρα αποσύνδεσή της από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην ίδια κατεύθυνση θέλουν μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο και καθήλωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, ώστε η εξοικονόμηση δαπανών να μεταφερθεί και στα επόμενα χρόνια.

♦ Βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και του ελέγχου των κρατικών δαπανών.

Εδώ αναφέρονται περισσότερο σε τεχνικά ζητήματα, όμως αυτόν τον άξονα πρέπει να τον δούμε σε συνδυασμό με τους δύο προηγούμενους.

♦ Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Τα μέτρα που θα οδηγήσουν σ’ αυτό το στόχο αναφέρονται πρωτίστως στις εργασιακές σχέσεις. Ζητούν ξεθεμέλιωμα των συλλογικών συμβάσεων, ώστε νέοι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται με μισθούς και μεροκάματα κάτω και από τα βασικά. Ζητούν κατάργηση της αποζημίωσης των μισθωτών για απόλυση ή εξίσωσή της με την αποζημίωση όσων εργάζονται με μεροκάματο. Ζητούν επίσης μείωση της ασφαλιστικής επιβάρυνσης των καπιταλιστών-εργοδοτών, αρχής γενομένης από τα βαρέα και ανθυγιεινά. Και βέβαια, ζητούν καθήλωση των μισθών σε όλο το φάσμα των εργαζόμενων, στο όνομα της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Οσο πιο κοντά φτάσουμε στα τριτοκοσμικά πρότυπα τόσο το καλύτερο. Αλλωστε, πώς αλλιώς θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας όπως η ελληνική, που δεν βρίσκεται στην τεχνική και παραγωγική πρωτοπορία; Μόνο μέσα από το χτύπημα της αξίας της εργατικής δύναμης.

Οι κατευθύνσεις είναι σαφείς και η κυβέρνηση θα κληθεί να τις εφαρμόσει μόλις ξεμπερδέψει με τις εκλογές. Η όποια κυβέρνηση. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να ταυτιστεί πλήρως με τις υποδείξεις του Ecofin, μη αρθρώνοντας ούτε την ελάχιστη κριτική για «νεοφιλελεύθερες συνταγές» και άλλα τέτοια. Το μόνο με το οποίο ασχολήθηκε ο εκπρόσωπός του είναι η απαξίωση της κυβέρνησης: «Η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στο ναδίρ», «το Ecofin υιοθέτησε ένα κείμενο για τη χώρα μας που αποτυπώνει αυτή την αναξιοπιστία», «η χώρα μπαίνει στη διεθνή κρίση ανοχύρωτη, εξαιτίας της διαχειριστικής ανικανότητας της κυβέρνησης». Για δεύτερη συνεχή μέρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε τα ίδια περί διαχειριστικής ανικανότητας της κυβέρνησης, ενώ τη δεύτερη μέρα προσέθεσε ότι «χρειάζονται μόνιμα μέτρα περιστολής μιας σπατάλης που υπάρχει στο Δημόσιο», διότι «προφανώς τα ζητήματα δημοσιονομικής σταθερότητας πρέπει να συνυπολογίζονται». Ο Μπεγλίτης το πήγε παραπέρα, δηλώνοντας στην «Αυγή» ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν αλλάζει.

Οπως βλέπετε, ο κύβος έχει ριφθεί. Οσο δημοσίως θα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει ή δεν έχει «σχέδιο εξόδου από την κρίση», στα επιτελεία τους θα ετοιμάζουν τις σαρωτικές επιθέσεις που απαιτούν οι Βρυξέλλες, που απαιτούν οι καπιταλιστές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

Ευλογημένο το Ανθιμοπέδιο
Επόμενο άρθρο

Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

Δεξιόστροφες μετατοπίσεις ενόψει ευρωεκλογών

Σχετικά Αρθρα

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 19:31

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

Βέλγιο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1831).

Βολιβία: Ημέρα μαρτύρων.

1957: Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται κομαντάντε του επαναστατικού στρατού της Κούβας.

1965: Δολοφονείται από την αστυνομία ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας στη διάρκεια διαδήλωσης.

1972: Δεκατρείς νεκροί και 130 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μπέλφαστ (IRA).

1973: Δημοψήφισμα χούντας (78,4% ναι, 21,6% όχι) για το πολιτειακό.

1997: Τρία στελέχη της ETA καταδικάζονται σε 109 χρόνια κάθειρξη για συνωμοσία δολοφονίας του βασιλιά Χουάν Κάρλος (Ισπανία).

2002: Συλλαμβάνεται ο Θωμάς Σερίφης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    17Ν
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Εφετείο 17Ν
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    ΕΛΑ
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Ποιοι είμαστε
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Επικοινωνία
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Όροι χρήσης
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Ποιοι είμαστε
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Επικοινωνία
  • Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Ecofin – Επιτήρηση – Κυβέρνηση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo