Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους συνηγόρους υπεράσπισης να σχολιάζουν τις καταθέσεις των Πουλακίδα και Αμοιρίδη και ιδιαίτερα του δεύτερου, που είναι ο μοναδικός αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που κατέθεσε στη δίκη, κι αυτό όχι επειδή η υπηρεσία του ή η κατηγορούσα αρχή τον επιστράτευσε, αλλά επειδή επέμεινε η υπεράσπιση, λόγω του ότι ο Κανάς είχε ακούσει από την Κυριακίδου να τον απειλεί χρησιμοποιώντας τα ονόματα αυτών των δύο. Οι συνήγοροι συνόψισαν τα δεδομένα της χτεσινής συνεδρίασης και σχολίασαν τα αυτονόητα: ότι είναι εμφανής η τριγωνική σχέση Κυριακίδου-Πουλακίδα-Αμοιρίδη. Η «διείσδυση» για την οποία βραβεύτηκε ο Αμοιρίδης είναι η προσέγγιση και το μανιπουλάρισμα της Κυριακίδου, για να στηθεί αυτή η υπόθεση με τη μαρτυρία της.
Αξιοσημείωτη είναι μια δήλωση της Αθανασάκη για το περιβόητο πράσινο παπί της, στο οποίο αναφέρθηκε ο Αμοιρίδης. Το παπί αυτό από την άνοιξη του 2001 δεν κυκλοφορούσε στην Αθήνα. Το είχε κατεβάσει στη Μύκονο. Και από το Φλεβάρη του 2002 το είχε δώσει ως προκαταβολή για να πάρει μια καινούργια μηχανή. Οταν τη συνέλαβαν, πράσινο παπί δεν υπήρχε στην κατοχή της. Και βέβαια, όταν καμιά δεκαπενταριά πάνοπλοι αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν μια γυναίκα την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι της, δεν υπήρχε περίπτωση να φοβούνται ότι θα τους ξεφύγει με ένα ογδοντάρι παπί, όπως κατέθεσε ο Αμοιρίδης, για να ισχυριστεί ότι τάχα βραβεύτηκε επειδή συμμετείχε στην «επιχείρηση» σύλληψης της Αθανασάκη. Το πράσινο παπί το γνώριζε η Αντιτρομοκρατική, διότι την παρακολουθούσε από παλιότερα.
Στη συνέχεια εξετάστηκαν μάρτυρες για τη διπλή έκρηξη στα γραφεία του Σκαλιστήρη το 1986. Ο συνταξιούχος Διευθυντής Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ασφάλειας, Χατζηγιάννης, κατέθεσε ότι μετά την πρώτη έκρηξη υπήρξε και δεύτερη, κατά την οποία τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά μερικοί αστυνομικοί (ο ίδιος έπαθε ρήξη τυμπάνου από τον κρότο). Παρά την επιμονή του εισαγγελέα να καταθέσει ότι σώνει και καλά η δεύτερη έκρηξη ήταν σκόπιμη για να χτυπήσει αστυνομικούς, όπως είχε πει στην κατάθεσή του στην πρώτη δίκη, ο μάρτυρας αυτή τη φορά δεν υιοθέτησε αυτή την άποψη (άλλες εποχές, άλλες απαιτήσεις), καταθέτοντας ότι είναι πιθανό να υπήρξε λάθος του κατασκευαστή του μηχανισμού ή αστοχία του ρολογιού, που ήταν ένα απ’ αυτά τα ρολόγια που πουλιόνταν ένα χιλιάρικο στην Ομόνοια. Ο Χρ. Τσιγαρίδας δήλωσε ότι κατά την εκτίμησή του μπήκαν δυο μηχανισμοί, επειδή η τζαμαρία του Σκαλιστήρη ήταν πολύ μεγάλη. Αυτοί οι μηχανισμοί ήταν πολύ μικρής ισχύος και όπως έχει καταθέσει αστυνομικός στην προηγούμενη δίκη, ήταν πάνω από τον κάδο σκουπιδιών με τη βόμβα όταν έσκασε και δεν έπαθε τίποτα. Το γεγονός ότι δεν ξαναέγινε ενέργεια με δύο μηχανισμούς δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση από την οργάνωση και ότι το συγκεκριμένο περιστατικό πάρθηκε υπόψη.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός διευθυντής Β. Βρετέας κατέθεσε πως όταν έγινε η δεύτερη έκρηξη ήταν τόσο δυνατή η ώθηση που χρειάστηκε να επιταχύνει τα βήματά του για να μην πέσει. Δεν έπεσε, όμως! Τον χτύπησε λέει και «ένα βλήμα»! Βλήμα ή θραύσμα από τον κάδο; ρώτησε η πρόεδρος. Ο ίδιος δεν ήξερε να απαντήσει, αλλά όταν η πρόεδρος του θύμισε ότι, όπως έχει πει, μετά πήγε στο Τμήμα και του το αφαίρεσαν οι συνάδελφοί του (!!!), έσπευσε να πει ότι ο τραυματισμός του ήταν «όλως ελαφρύς», όπως και όλων των υπόλοιπων και «δεν θυμάται λεπτομέρειες»! Για τέτοια καραγκιοζιλίκια μιλάμε. Βλήματα που καρφώνονται και αφαιρούνται με τα χέρια, λες και πρόκειται για αγκαθάκια!
Mετά το τέλος των καταθέσεων και των υπόλοιπων μαρτύρων, που δεν κράτησαν παρά ελάχιστα λεπτά όλες μαζί, ο Χρ. Τσιγαρίδας σχολίασε ότι όλοι φουσκώνουν το περιστατικό, ενώ ο αστυνομικός που ήταν πιο κοντά είχε καταθέσει στην προηγούμενη δίκη ότι δεν έπαθε σχεδόν τίποτα. Οι δυο βόμβες –είπε– τοποθετήθηκαν για να χτυπήσουν τη τζαμαρία του Σκαλιστήρη, που ήταν πολύ πλατιά και χωρισμένη σε τρία τμήματα. Η προκήρυξη, που έχει γραφεί μετά την ενέργεια, αναφέρει ότι η έκρηξη έγινε στις 4 τα χαράματα, ενώ τα αστυνομικά έγγραφα αναφέρουν ότι η πρώτη έκρηξη έγινε στις 3:36. Επομένως, η πρώτη βόμβα ήταν αυτή που δεν έσκασε στην ώρα της, προφανώς λόγω βλάβης στο ρολόι. Επίσης, ζήτησε να διαβαστεί ένα απόσπασμα από την 9σέλιδη προκήρυξη του ΕΛΑ, το οποίο αναφερόταν σε μια ενέργεια που είχε κάνει η γαλλική Action Direct με κομάντο που έφερε το όνομα Χρήστος Κασίμης. Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί επέλεξε αυτό το απόσπασμα, δήλωσε ότι θέλει να αποτίσει τιμή στο νεκρό σύντροφό του και να σημειώσει την αξία της διεθνιστικής αλληλεγγύης.
Μετά από διάλειμμα μιας και πλέον ώρας, στη διάρκεια του οποίου το δικαστήριο θα αποφάσιζε αν θα αναγνωστούν οι καταθέσεις του ζεύγους Ντε Μαρσέλους, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι κατά πλειοψηφία 4-1 το δικαστήριο αποφάσισε την ανάγνωση των καταθέσεών τους, λόγω αδυναμίας προσέλευσής τους στο δικαστήριο, αφού εξάντλησε όλα τα μέσα κλήτευσής τους και δεν έχει τη δυνατότητα βίαιης προσαγωγής τους. Η μειοψηφία πρότεινε τη μη ανάγνωση των καταθέσεων των Ντε Μαρσέλους, θεωρώντας το σχετικό εισαγγελικό αίτημα ως νόμω αβάσιμο.
Ο Ν. Δαμασκόπουλος (υπεράσπιση Αγαπίου) σημείωσε ότι εμμένει στη νομική του άποψη, που την εκφράζει συνεχώς από την πρώτη δίκη και η οποία έγινε δεκτή και από τη μειοψηφούσα γνώμη του δικαστηρίου (δεν μπορεί μια κλασική απείθεια να μετατρέπεται σε αδυναμία). Προσέθεσε, ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας δεν προσφέρει τίποτα, κατονομάζοντας έναν Αγαπίου, τον οποίο δεν περιγράφει και δεν αναγνωρίζει, αλλά αναφέρεται σε μια ταυτότητα η οποία είναι γραμμένη στα ελληνικά που δεν μπορεί να διαβάσει! Η ανάγνωση αυτών των καταθέσεων, είπε ο συνήγορος, επιφέρει πλήγμα στα δικαιώματα του κατηγορούμενου και ζήτησε να αναβληθεί η ανάγνωση, προκειμένου να παρίσταται ο Κ. Αγαπίου (απουσιάζει λόγω προβλήματος υγείας) και να έχει ο ίδιος χρόνο να σκεφτεί και να καθορίσει τη στάση του. Η πρόεδρος έκανε δεκτό αυτό το διαδικαστικής φύσης αίτημα του συνηγόρου, δηλώνοντας ότι αύριο θα ανακοινωθεί πότε θα αναγνωστούν οι καταθέσεις.
Οπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία δεν αποκλείεται να επιφέρει νέα τροπή στην εξέλιξη της δίκης.