Κόλαφος για τη σιωνιστική βαρβαρότητα ήταν δύο εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν αυτή τη βδομάδα. Η πρώτη δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη από την Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης του ΟΗΕ και η δεύτερη την αμέσως επόμενη μέρα από την ισραηλινή οργάνωση B’Tselem.
Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση, τα επίπεδα φτώχειας στη Γάζα έχουν φτάσει στο 90%, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας από την εποχή που οι Σιωνιστές κατέλαβαν τις περιοχές της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας (1967). Στη δε Δυτική Οχθη, η αγροτική οικονομία έχει καταδικαστεί σε μαρασμό από τη συνεχιζόμενη μείωση των αγροτικών γαιών, εξαιτίας της επέκτασης των εποικισμών και των υποδομών που εξυπηρετούν αυτούς τους εποικισμούς. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 40% των παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Οχθη έχει χαθεί γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Η κατασκευή του τείχους του αίσχους επιδείνωσε την κατάσταση. Το ένα πέμπτο των πιο γόνιμων εδαφών της Δυτικής Οχθης απαλλοτριώθηκε από τους Σιωνιστές εξαιτίας του τείχους, ενώ όταν το τείχος ολοκληρωθεί το 10% της Δυτικής Οχθης θα βρίσκεται μεταξύ του τείχους και των συνόρων με το Ισραήλ. Λόγω του τείχους, 3.551 επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν και πάνω από 171 χωριά αντιμετωπίζουν προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες και τα υδροδοτικά δίκτυα.
Αυτό όμως που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση είναι η υποκρισία των «διεθνών δωρητών». Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, είναι μάλλον απίθανο να δοθούν τα 4,5 δισ. δολάρια που υποσχέθηκαν οι «διεθνείς δωρητές» στο Σαρμ Ελ Σέιχ (στις 2 Μάρτη 2009) και τα 7,5 δισ. που είχαν υποσχεθεί το Δεκέμβρη του 2007 (στη συνδιάσκεψη του Παρισιού). Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα μόνο το 39% των χρημάτων που ζήτησε ο ΟΗΕ έχουν δοθεί (στο καθεστώς του αμερικανόδουλου Αμπάς, φυσικά, στη Δυτική Οχθη κι όχι στη Γάζα), ενώ οι περισσότεροι «δωρητές» συσχετίζουν τη χρηματοδότηση με τις πολιτικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη (διάβαζε: ήττα της Χαμάς και μετατροπή όλης της Παλαιστίνης σε… «ανεξάρτητο» προτεκτοράτο των Σιωνιστών). «Δεδομένων των ιστορικών τάσεων και της συμπεριφοράς των δωρητών –τονίζει η έκθεση του ΟΗΕ– δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το σύνολο των υπεσχημένων χρημάτων θα φτάσει τα 12 δισ. δολάρια (σ.σ. 4.5+7.5 δισ. που έχουν υποσχεθεί οι «δωρητές» το Μάρτη του 2009 και το Δεκέμβρη του 2007). Μάλλον αυτό υποδηλώνει ότι κάποιοι δωρητές τα υποσχέθηκαν δύο φορές (σ.σ. τα ίδια χρήματα)».
Συμπληρωματικά στην έκθεση του ΟΗΕ, η οποία «κοστολόγησε» και τα οικονομικά αποτελέσματα της φετινής ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα στο ιλιγγιώδες για την Παλαιστίνη ποσό των 4 δισ. δολαρίων (σχεδόν όσο και το 85% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας το 2008), ήρθε η έκθεση της ισραηλινής οργάνωσης B’Tselem, σύμφωνα με την οποία από τους 1.387 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση του περασμένου Γενάρη, οι 773 ήταν πολίτες (ποσοστό 56%), 330 μαχητές (ποσοστό 24%), 248 αστυνομικοί και 36 που δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί αν ήταν πολίτες ή μαχητές. Από τους 773 δολοφονημένους αμάχους οι 320 (δηλαδή το 41%) ήταν ανήλικοι κάτω των 18.
Η έκθεση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο ισραηλινός στρατός ότι κατά τον πόλεμο σκοτώθηκαν 709 μαχητές σε σύνολο 1.166 νεκρών (δηλαδή το 61% των νεκρών ήταν μαχητές). Είναι η τρίτη έκθεση για τον πόλεμο της Γάζας (μετά την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παλαιστινιακού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) που επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των νεκρών ήταν πολίτες. Γι’ αυτό και οι Σιωνιστές… κατήγγειλαν την οργάνωση σαν φερέφωνο της Χαμάς και των παλαιστινιακών blogs!
Τα στοιχεία που δείχνουν την κατ’ εξακολούθηση καταστροφή της Παλαιστίνης είναι πλέον συντριπτικά και ολοένα και αυξάνονται. Αυτό όμως δεν αρκεί. Αν δεν κλιμακωθεί η διεθνής αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό αγώνα, οι Σιωνιστές θα συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο τους, όπως γίνεται με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Πολέμου του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, να δοθούν άδειες για να κατασκευα- στούν άλλα 455 οικοδομήματα σε διάφορους εβραϊκούς εποικισμούς της Δυτικής Οχθης.