Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Απρίλη
  • Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη
  • Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο
  • «Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ
  • Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο
  • Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Παρότι διακηρύσσουν το αντίθετο, αναγνωρίζουν τη Μπολόνια και τα κολέγια
Παιδεία

Παρότι διακηρύσσουν το αντίθετο, αναγνωρίζουν τη Μπολόνια και τα κολέγια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Φεβ 2010, 00:00

Μύδρους εξαπολύουν εναντίον των κολεγίων, της υποβάθμισης των σπουδών, της Μπολόνια, του διαχωρισμού των σπουδών σε κύκλους, εκ των οποίων ο πρώτος τριετής, τα Πολυτεχνεία κι όμως έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι που παίζεται από την κυβέρνηση για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Εδώ και καιρό έχουν ανοίξει το ζήτημα της κατοχύρωσης του πτυχίου των Πολυτεχνείων, που απορρέει από πενταετείς σπουδές, ως μάστερ, νομιμοποιώντας στην ουσία τη Μπολόνια και την κατεύθυνσή της, του διαχωρισμού των σπουδών σε κύκλους (ο πρώτος τριετής οδηγεί σε bachelor, ο δεύτερος διετής σε μάστερ, ο τρίτος τριετής σε διδακτορικό) και υποβαθμίζοντας στην ουσία τις υπόλοιπες πανεπιστημιακές σπουδές, που διαρκούν στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια.

Τώρα, και εν όψει της δημιουργίας «Εθνικού Πλαισίου Προσόντων», στα πρότυπα του ισχύοντος στην ΕΕ με τα 8 επίπεδα κατάταξης, έχουν ανασκουμπωθεί ξανά σ’ αυτή την κατεύθυνση. Η 12η Σύνοδος Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών, με τη συμμετοχή και του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου (που έχει πενταετείς σπουδές) και του ΤΕΕ, εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας την κατάταξη των Πολυτεχνείων και του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου στο επίπεδο 7 (επίπεδο πτυχίου μάστερ), των υπόλοιπων Πανεπιστημίων στο επίπεδο 6, των ΤΕΙ στο επίπεδο 5 και των κολεγίων στο επίπεδο 4 ή 3 βάσει αξιολόγησης, με ανάλογη διαβάθμιση τεχνικής ευθύνης.

Το φάουλ του καθηγητικού κατεστημένου των Πολυτεχνείων είναι πολλαπλό. Ανοίγει με τον τρόπο του το δρόμο στη Μπολόνια αναγνωρίζοντάς την ως ρυθμιστή στη διαμόρφωση της δομής των σπουδών, αναγνωρίζει όλα τα τερτίπια του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του που πολτοποιούν τις σπουδές, μπλέκοντας πτυχία και «πτυχία», καταρτίσεις, σπουδές σε μπακάλικα «δια βίου εκπαίδευσης», κ.λπ., μέσω και του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (που πάει πακέτο με το ΠΔ για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 36/05 για τα επαγγελματικά δικαιώματα), υποβαθμίζει τα Πανεπιστήμια κατατάσσοντάς τα σε χαμηλότερο επίπεδο, αναγνωρίζει την κατηγοριοποίηση και κατακερματισμό των σπουδών, που στηρίζεται χρόνια τώρα από τον ελληνικό καπιταλισμό για συγκεκριμένους λόγους (ΤΕΙ) και τέλος αναγνωρίζει ότι και τα κολέγια ανήκουν στον εκπαιδευτικό κορμό. Η Σύνοδος των Πολυτεχνείων, κάνει σαν να μην αντιλαμβάνεται αυτό που επιτάσσει η ευρωπαϊκή Οδηγία (που την ενσωματώνει ατόφια το σχετικό ΠΔ που προαναφέραμε και το οποίο βρίσκεται ήδη στο ΣτΕ), να θεωρούνται δηλαδή ισότιμα τα «πτυχία» των κολεγίων των συνεργαζόμενων με ξένα πανεπιστήμια, με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ. Και αφού κρύβει το κεφάλι της στην άμμο, συνεχίζει το έγκλημα, περιλαμβάνοντας τα κολέγια στον εκπαιδευτικό κορμό, έστω κι αν τα κατατάσσει στο επίπεδο 4 ή 3. 

Η τακτική αυτή των Πολυτεχνείων είναι καραμπινάτη συντεχνιακή λογική, που μηδενίζει το γενικότερο συμφέρον της δημόσιας δωρεάν Παιδείας γενικά και ειδικά του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Και βέβαια έχει ξεσηκώσει την άλλη συντεχνία του καθηγητικού κατεστημένου των ΤΕΙ, που στήριξε με νύχια και δόντια την απροκάλυπτη ψευτοανωτατοποίηση. Δυο γάιδαροι μαλώνανε… λέει μια παροιμία. Το ζήτημα είναι ότι το «μάρμαρο» πληρώνει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση και η νεολαία της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας που φοιτά σ’ αυτή.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι επιδρομές συνεχίζονται…
Επόμενο άρθρο Μυρίστηκαν κέρδη και συνασπίζονται

Σχετικά Αρθρα

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

Παιδεία 7 Απρ 2026, 18:30

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

Παιδεία 5 Απρ 2026, 19:15

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

Παιδεία 2 Απρ 2026, 08:42

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στα Ωνάσεια Σχολεία (1η Απρίλη)

Παιδεία 1 Απρ 2026, 20:02

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών Ιονίου Πανεπιστημίου ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους

Παιδεία 1 Απρ 2026, 13:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

Ημέρα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους.

Ημέρα αγροτικής πάλης.

Ημέρα αιμορροφιλίας.

Ημέρα διαμαρτυρίαςγια τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

1965: Αρση όλων των έκτακτων μέτρων του εμφύλιου, αποφυλάκιση και των τελευταίων πολιτικών κρατούμενων.

1981: Βόμβα στο αυτοκίνητο του λιβανέζου φαλαγγίτη επιχειρηματία Σουλεϊμάν στα Ιλίσια (ΕΛΑ).

1999: Ρουκέτα κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη (17Ν).

2007: Δύο ένοπλοι ακινητοποιούν τον φρουρό της οικίας του αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ρωμύλου Κεδίκογλου και του αφαιρούν αυτόματο πιστόλι και ασύρματο (Επαναστατικός Αγώνας).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo