Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε
  • Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση
  • Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες
  • Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Οκτ 2026, 12:00

Ο Τομ Μπάρακ δεν είναι διπλωμάτης καριέρας. Είναι καπιταλιστής, σύμμαχος του Τραμπ, που ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας τον έκανε πρέσβη στη Συρία και ειδικό απεσταλμένο για τη Συρία και τον Λίβανο. Μιλώντας χτες στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ασφάλειας στη Ντόχα του Κατάρ, ο Μπάρακ εμφανίστηκε εξαιρετικά απογοητευμένος για τα «κατορθώματα» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και κατέθεσε «σκέψεις» για αλλαγή στρατηγικής.

Το ερώτημα είναι αν οι απόψεις του Μπάρακ είναι δικές του και κάποιου στενού κύκλου, αν αντανακλούν τις απόψεις που αρχίζουν να κυριαρχούν στον κύκλο του Τραμπ ή αν αντανακλούν τις απόψεις της μόνιμης νομενκλατούρας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του βαθέος αμερικανικού κράτους.

Σύμφωνα με τον Μπάρακ, οι ΗΠΑ απομακρύνονται από την παραδοσιακή σχέση «ασφάλεια έναντι πετρελαίου» με τη Μέση Ανατολή και δεν επιδιώκουν πλέον να κυριαρχούν στην περιοχή. Ωστόσο, δεν εγκαταλείπουν τη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε. Αντίθετα, επανεξετάζουν τον ρόλο τους, έπειτα από χρόνια προσπαθειών να αναδιαμορφώσουν τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την περιοχή!

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν πλέον να έχουν στην κατοχή τους [την περιοχή]», δήλωσε ο Μπάρακ. «Η συμφωνία δεν είναι να ελέγχουμε, αλλά να μην αποχωρήσουμε. Δεν φεύγουμε».

Ο Μπάρακ παραδέχτηκε ότι οι χώρες της περιοχής αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τα όρια της αμερικανικής εμπλοκής. «Ολοι λένε: Εντάξει, δεν μπορώ να βασίζομαι στην Αμερική για να λύσει όλα μου τα προβλήματα», είπε.

Αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων επεμβάσεων, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν εμπλακεί σε 23 αλλαγές καθεστώτος στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. «Κάθε φορά που προσπαθούμε να επέμβουμε, να αλλάξουμε το πρόσωπο ή το καθεστώς, φαίνεται ότι πρόκειται για λάθος», είπε.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται μετά την ήττα των αμερικανοσιωνιστών στον πόλεμό τους κατά του Ιράν και σε μια περίοδο που η Ουάσιγκτον προσπαθεί να διαπραγματευτεί με την Τεχεράνη τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος έχει αποσταθεροποιήσει την περιοχή και έχει διαταράξει τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.

Ο πολιτικός αναλυτής Λουτσιάνο Ζακάρα χαρακτήρισε τον Μπάρακ πιθανότατα «τον πιο ρεαλιστή από τους συμμάχους του Τραμπ» όσον αφορά την εκτίμησή του για την αμερικανική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή. Μιλώντας στο Al Jazeera, είπε ότι ο Μπάρακ είχε ουσιαστικά αναγνωρίσει πως η αλλαγή καθεστώτος, ένας από τους διακηρυγμένους στόχους του Τραμπ στον πόλεμο κατά του Ιράν, ήταν απίθανο να επιτύχει.

Ο Ζακάρα είπε ότι η αναφορά του Μπάρακ στις αλλαγές καθεστώτων στη Μέση Ανατολή αποτελούσε αναγνώριση «του γεγονότος ότι αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή δεν αποδίδει, ανεξάρτητα από το ποια [αμερικανική] κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία». Σύμφωνα με τον Ζακάρα, ο Μπάρακ έφτασε πολύ κοντά στο να υποστηρίξει ότι ο Τραμπ έπρεπε να υποχωρήσει από τις «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις» που είχε προβάλει έναντι του Ιράν.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ασφάλειας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ αλ-Ανσάρι, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσιγκτον συνεχίζονται, παρά τους αυξανόμενους φόβους για αναζωπύρωση των συγκρούσεων. Είπε πως οι μεσολαβητές συνεχίζουν να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών, με περιφερειακούς εταίρους να συμμετέχουν στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας.

«Εργαζόμαστε μεταξύ των πλευρών, συνεχίζοντας το έργο μας ως μεσολαβητές μαζί με τους εταίρους μας και άλλους στην περιοχή», είπε ο αλ-Ανσάρι. Δήλωσε, ακόμη, ότι η έλλειψη δημόσιων πληροφοριών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένδειξη έλλειψης προόδου. «Το γεγονός ότι δεν ακούμε γι’ αυτές είναι καλό σημάδι ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας», είπε με νόημα.

Οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται ενώ η πρόταση «επτά ημερών» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου παραμένει στο τραπέζι, χωρίς οι ΗΠΑ να έχουν δώσει ακόμη την απάντησή τους. Το σχέδιο προβλέπει το άνοιγμα εκ νέου του Στενού του Ορμούζ και την επανέναρξη των πυρηνικών διαπραγματεύσεων με αντάλλαγμα παραχωρήσεις από τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η άρση του ναυτικού αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών και η άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

Η αμερικανοϊρανή δημοσιογράφος και αναλύτρια Νεγκάρ Μορταζαβί δήλωσε ότι η διπλωματική οδός παραμένει ανοιχτή, αλλά οι διαπραγματεύσεις έχουν βαλτώσει λόγω των όρων και της αλληλουχίας των βημάτων μιας συμφωνίας. «Η Τεχεράνη θέλει να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να παραδοθεί υπό στρατιωτική ή οικονομική πίεση», είπε στο Al Jazeera, στο περιθώριο του Φόρουμ στη Ντόχα.

Η Μορταζαβί δήλωσε ότι η κλιμάκωση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τεχεράνης για τη διατήρηση διαπραγματευτικού πλεονεκτήματος έναντι της Ουάσιγκτον, παρά τα στρατιωτικά της μειονεκτήματα. «Η διαπραγματευτική ισχύς του Ιράν έχει μειωθεί, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί», είπε. «Η μετακίνηση δεξαμενόπλοιων δεν είναι το ίδιο με την αποκατάσταση της ασφαλούς, προβλέψιμης και ομαλής θαλάσσιας κυκλοφορίας».

Σύμφωνα με τη Μορταζαβί, η Τεχεράνη θέλει να αυξήσει το οικονομικό και πολιτικό κόστος του πολέμου για τον Τραμπ, ενώ παράλληλα στέλνει το μήνυμα στις μελλοντικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ ότι η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν έχει συνέπειες. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το Ιράν και την ευρύτερη περιοχή. «Τελικά, ούτε η στρατιωτική κλιμάκωση ούτε η οικονομική πίεση είναι πιθανό να οδηγήσουν το Ιράν σε συνθηκολόγηση», κατέληξε.

Παραθέσαμε σκόπιμα τις απόψεις της Μορταζαβί γιατί πρόκειται για μια τυχοδιώκτρια, φυγάδα από το Ιράν, αρκετά έξυπνη όμως για να τηρεί μια «κεντριστική» στάση, χωρίς να ταυτίζεται με τους οπαδούς του Παχλαβί και τους πιο ακραίους κύκλους των ιρανών αντικαθεστωτικών του εξωτερικού. Η ανάλυση της Μορταζαβί αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του γεγονότος ότι εκείνες που έχουν χάσει τον πόλεμο είναι οι ΗΠΑ.

Μπάρακ: Μια χερσαία επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Ο Τομ Μπάρακ δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι οι αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις δεν θα είχαν αποτέλεσμα στην αναχαίτιση των επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά της Σαουδικής Αραβίας! Οπως είπε, η Ουάσιγκτον παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στη Σαουδική Αραβία, όμως μια άμεση αμερικανική χερσαία επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη».

Η απροσδόκητη αυτή παραδοχή έγινε σε μια στιγμή που η περιφερειακή στρατηγική της Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει συστημική αποτυχία, ενώ η Σαουδική Αραβία βρίσκεται εγκλωβισμένη σε συνεχιζόμενες ανταλλαγές πυραυλικών πληγμάτων με τη Σαναά και οι επιθέσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ  αποτυγχάνουν να αποτρέψουν τις επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης σε ζωτικής σημασίας θαλάσσιους διαδρόμους.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Υεμένης απάντησαν με πυραυλικές επιθέσεις και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά σαουδαραβικών αεροδρομίων, πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Οι επιδρομές στο διεθνές αεροδρόμιο King Khalid του Ριάντ νωρίτερα αυτόν τον μήνα σκότωσαν τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επανέλαβε την υποστήριξη της Ντόχα προς το Ριάντ στις συγκρούσεις με την Ανσαραλά στην Υεμένη, δηλώνοντας ότι το Κατάρ στηρίζει τη Σαουδική Αραβία στην «υπεράσπιση της κυριαρχίας της απέναντι σε αυτή την επίθεση». Ως εκεί. Ομορφα λογάκια χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα.

YΓ. Ο όγκος του αργού πετρελαίου και των διυλισμένων προϊόντων που διέρχονται από το Στενό του Ορμούζ έχει καταποντιστεί, από περίπου 17 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στις αρχές Οκτώβρη σε μόλις 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, μετά την εντατικοποίηση των επιθέσεων του Ιράν κατά δεξαμενόπλοιων.

Σύμφωνα με το UBS Evidence Lab, έναν σημαντικό φορέα έρευνας για τη ναυτιλία, οι εκροές αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων από τον Κόλπο του Ομάν κατέρρευσαν στα 9,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τις τελευταίες ημέρες, έναντι μέσου όρου 13,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως την περασμένη εβδομάδα και σημειώνοντας απότομη πτώση σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα των 17 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως στις αρχές Οκτώβρη.

(Αl Jazeera, Anadolu, Middle East Spectator)

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΣΑΡΑΛΛΑ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΚΑΤΑΡ Σαουδική Αραβία Υεμένη
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Σχετικά Αρθρα

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

Διεθνή 21 Οκτ 2026, 10:17

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:33

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:17

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 10:16

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 14:31

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 11:19
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

19 Οκτ 2026, 14:31
Αθλητισμός

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

19 Οκτ 2026, 14:08
Εργατικά

Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ

19 Οκτ 2026, 13:48
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, απ’ αφορμή τη δολοφονία των φυλακισμένων της RAF στα λευκά κελιά του Στάμχαϊμ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Εφετείο 17Ν

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

  • ΕΛΑ

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

  • Επικοινωνία

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

  • Όροι χρήσης

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

  • Ποιοι είμαστε

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

  • Επικοινωνία

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

  • Όροι χρήσης

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

    Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo