Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
  • Σαν σήμερα 25 Αυγούστου
  • Make America Ηungry Αgain
  • Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»
  • Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία
Εργατικά Παιδεία

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιούν 2026, 20:15

Οι σχολάρχες με τις πλάτες κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει. Μεταξύ των παρανομιών που κάνουν σε βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι και το κόλπο των διπλών συμβάσεων, ώστε να απολύουν παράνομα τους εκπαιδευτικούς χωρίς αποζημίωση, να τους καταβάλλουν λιγότερες αποδοχές, και να τους ξεγελούν ώστε να αποδέχονται την πρόσληψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία της ΟΙΕΛΕ:

«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν δύο συμβάσεις. Η μία είναι το διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρει την ημερομηνία διορισμού, το είδος της σύμβασης (αορίστου/ορισμένου χρόνου), το μισθολογικό κλιμάκιο, την ειδικότητα, τη βαθμίδα υπηρεσίας και το ωράριο. Η άλλη είναι η σύμβαση που κατατίθεται στο ΠΣ Εργάνη, η οποία οφείλει να ακολουθεί τις βασικές προβλέψεις  του διοριστηρίου (είδος σύμβασης, ωράριο).

Τι κάνουν, λοιπόν, ορισμένοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων; Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν λαμβάνουν αντίγραφο του ΠΣ Εργάνη (φαίνεται είναι τρομακτικά δύσκολο για το Υπουργείο να δώσει εντολή, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών, να κατατίθεται και αυτό…), βάζουν διαφορετικά στοιχεία στις δύο συμβάσεις. Πχ, ενώ το διοριστήριο ενός εκπαιδευτικού αναφέρει σύμβαση αορίστου χρόνου, στο ΠΣ Εργάνη δηλώνεται ορισμένου, ή δηλώνονται διαφορετικά ωράρια».

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

Πότε θα τελειώσει, επιτέλους, το σκάνδαλο των διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία που στοιχίζει σε δεκάδες συναδέλφους χιλιάδες ευρώ και προϋπηρεσία;

Ντροπή για την ελληνική εκπαίδευση και ολοφάνερη κυβερνητική ανοχή σε μια ξεκάθαρα παράνομη εργοδοτική πρακτική αποτελεί το σκάνδαλο των διπλών συμβάσεων σε κάποια ιδιωτικά σχολεία. Το «δεν γνωρίζουμε» δεν ισχύει, δεν αποτελεί δικαιολογία, διότι έχουμε ενημερώσει εδώ και 4 χρόνια τις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, που όμως επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια, μιας που (όπως ανερυθρίαστα μας είχε ομολογήσει προηγούμενος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας) «αντιδρούν οι σχολάρχες».

Τι είναι, όμως, το σκάνδαλο των διπλών συμβάσεων; Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν δύο συμβάσεις. Η μία είναι το διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρει την ημερομηνία διορισμού, το είδος της σύμβασης (αορίστου/ορισμένου χρόνου), το μισθολογικό κλιμάκιο, την ειδικότητα, τη βαθμίδα υπηρεσίας και το ωράριο. Η άλλη είναι η σύμβαση που κατατίθεται στο ΠΣ Εργάνη, η οποία οφείλει να ακολουθεί τις βασικές προβλέψεις  του διοριστηρίου (είδος σύμβασης, ωράριο).

Τι κάνουν, λοιπόν, ορισμένοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων; Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν λαμβάνουν αντίγραφο του ΠΣ Εργάνη (φαίνεται είναι τρομακτικά δύσκολο για το Υπουργείο να δώσει εντολή, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών, να κατατίθεται και αυτό…), βάζουν διαφορετικά στοιχεία στις δύο συμβάσεις. Πχ, ενώ το διοριστήριο ενός εκπαιδευτικού αναφέρει σύμβαση αορίστου χρόνου, στο ΠΣ Εργάνη δηλώνεται ορισμένου, ή δηλώνονται διαφορετικά ωράρια.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

1. Για να απολύουν παράνομα τους εκπαιδευτικούς χωρίς αποζημίωση.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την πρώτη ημέρα της σύμβασής τους πρέπει να συνάπτουν υποχρεωτικά συμβάσεις αορίστου χρόνου βάσει της κείμενης νομοθεσίας (πλην λίγων συναδέλφων που αναπληρώνουν εγκύους κ.λπ.). Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λοιπόν, εκδίδουν διοριστήριο του Υπουργείου, όπου αναφέρεται ρητά ότι ο εκπαιδευτικός είναι αορίστου χρόνου. Κάποιοι «πονηροί» ιδιοκτήτες, όμως, στη δεύτερη σύμβαση που (επίσης υποχρεωτικά) κατατίθεται στο ΠΣ Εργάνη, τούς δηλώνουν παράνομα ως ορισμένου χρόνου. Έτσι λοιπόν, ενώ ενημερώνουν τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ότι απέλυσαν τον εκπαιδευτικό, στην Εργάνη ανακοινώνουν απλώς «λύση σύμβασης λόγω λήξης του χρόνου της» κι έτσι γλιτώνουν την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης!

2. Για να καταβάλλουν λιγότερες αποδοχές

Συχνά, επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο να δηλώνονται στο ΠΣ Εργάνη λιγότερες ώρες από τις προβλεπόμενες στο διοριστήριο προκειμένου να αμείβεται ο εκπαιδευτικός λιγότερο.

(Περιττό να σημειώσουμε ότι με τις πρακτικές αυτές γλιτώνουν χιλιάδες ευρώ, τα οποία «ληστεύουν» από τις τσέπες των εκπαιδευτικών.)

3. (Φρέσκια κομπίνα) Για να ξεγελούν εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων σε έλλειψη, ώστε να αποδέχονται πρόσληψη

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν ειδικότητες που είναι σε έλλειψη στα ιδιωτικά σχολεία (δάσκαλοι, τεχνολόγοι, πληροφορικάριοι, βιολόγοι κ.λπ.). Όταν υποψήφιοι εκπαιδευτικοί προσέρχονται για συνέντευξη και ζητούν πληροφορίες για τη σύμβασή τους, οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να τους δελεάσουν, δεσμεύονται πως θα είναι αορίστου χρόνου, καθώς μόνο έτσι μπορεί ένας συνάδελφος να κατοχυρώσει προϋπηρεσία (μίνιμουμ χρόνος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας είναι τα δύο πλήρη έτη με συνεχή προϋπηρεσία). Έτσι λοιπόν, καταθέτουν στην Εργάνη σύμβαση αορίστου χρόνου, την οποία και επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς. Όμως, έκπληκτοι πολλοί συνάδελφοι που επιχείρησαν να καταθέσουν τα στοιχεία τους στον ΟΠΣΥΔ, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας, παρά το γεγονός ότι είχαν πάνω από δύο χρόνια υπηρεσίας στο ίδιο σχολείο. Κάνοντας έρευνα, ανακάλυψαν ότι οι ιδιοκτήτες τους ξεγέλασαν, καθώς στην πραγματικότητα είχαν διοριστήρια ορισμένου χρόνου μιας που αναπλήρωναν εν αγνοία τους εκπαιδευτικούς σε άδειες μητρότητας, αναρρωτικές κ.λπ.

Εδώ και σχεδόν μια πενταετία (!) η Ομοσπονδία έχει προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας την απλούστατη και απολύτως λογική λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα: την έκδοση, δηλαδή, οδηγίας από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που θα υποχρέωνε τα ιδιωτικά σχολεία να αποστέλλουν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, και τη σύμβαση που καταχωρίζουν στο ΠΣ Εργάνη, ώστε να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων και να αποκαλύπτεται οποιαδήποτε παρανομία ή λάθος. Δυστυχώς, απευθυνόμαστε μέχρι τώρα σε «ώτα μη ακουόντων». Προφανώς οι πιέσεις είναι ισχυρές, ώστε μια ντροπιαστική παρανομία να διαιωνίζεται. (Πληροφορηθήκαμε, μάλιστα, πως εκπρόσωποι των ιδιοκτητών παρουσίασαν μια απολύτως γελοία δικαιολογία για να μην κατατίθεται αντίγραφο του ΠΣ Εργάνη στις Διευθύνσεις, «η …διαφύλαξη προσωπικών δεδομένων». Λες και οι δύο συμβάσεις έχουν διαφορετικά στοιχεία. Ή μήπως έχουν και κάποιοι θέλουν να τα κρύψουν;)

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να ζητήσουν, αν δεν τα έχουν, άμεσα τα διοριστήριά τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ανήκουν τα σχολεία τους (αν αντιμετωπίσουν αρνήσεις, να μας ενημερώσουν), να κατεβάσουν μέσω του myErgani τη σύμβασή τους στο ΠΣ Εργάνη  και να συγκρίνουν προσεκτικά τις δύο συμβάσεις (κυρίως είδος σύμβασης, ωράριο, ειδικότητα). Δέον να σημειωθεί ότι πρέπει η σύμβαση στο ΠΣ Εργάνη να ακολουθεί το διοριστήριο και όχι το αντίθετο.

Σε περίπτωση που διαπιστώνουν οι συνάδελφοι διαφορές ανάμεσα στο διοριστήριο και στη σύμβαση που έχει κατατεθεί στο ΠΣ Εργάνη, να ενημερώνουν άμεσα την ΟΙΕΛΕ (oieleomospondia@gmail.com).

Εκτύπωση 🖨
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙΕΛΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

Σχετικά Αρθρα

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

Εργατικά 20 Αυγ 2026, 20:19

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 18 Αυγ 2026, 07:10

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παιδεία 8 Αυγ 2026, 05:27

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

Παιδεία 6 Αυγ 2026, 18:24

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

Παιδεία 2 Αυγ 2026, 19:43
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
Διεθνή

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

24 Αυγ 2026, 19:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

24 Αυγ 2026, 13:26
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

Ουρουγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1825).

Γαλλία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

Παραγουάη: Ημέρα συντάγματος (1967).

1937: Σύσταση γραφείων εύρεσης εργασίας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος.

1956: Περισσότεροι από 100.000 έγχρωμοι διώκονται από τα σπίτια τους βάσει του νέου νόμου στη Νότια Αφρική.

1967: Καταδίκη 35 μελών του ΕΚΔΑ.

1972: Ανακαλύπτεται εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην εκκλησία του Λουμπαρδιάρη (Αθήνα).

1972: Τελευταία εφαρμογή θανατικής ποινής στην Ελλάδα (εκτέλεση Βασίλη Λυμπέρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo