Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο
  • Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;
  • Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;
  • Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους
  • …και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη
  • Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ψηλά το κεφάλι, δεν ταιριάζουν τα δάκρυα στον «Ιστορικό»!
Αθλητισμός

Ψηλά το κεφάλι, δεν ταιριάζουν τα δάκρυα στον «Ιστορικό»!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούλ 2021, 06:25

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 7/7 συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής σχετικά με την «Ολιστική Μελέτη» των FIFA και UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα προβλήματα, τις παθογένειες και τις προοπτικές του και την κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη συνεδρίαση συμμετείχε όλος ο καλός ο κόσμος. Ο luca Nicola, Head of National Governance and Global Institutions Unit at UEFA, ο κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ο κ. Αστέριος Αντωνίου, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ο κ. Βασίλειος Σαράκης, Νομικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ο κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της  Superleague 1, ο κ. Μάριος Γεωργίου, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας FIFA και της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών UEFA και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από τις τοποθετήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του εκπρόσωπου της ΟΥΕΦΑ, luca Nicola, είναι ξεκάθαρο ότι η ΟΥΕΦΑ θα διατάζει μέσω της ΕΠΟ και η κυβέρνηση θα νομοθετεί. Ο Αυγενάκης στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι «είναι μονόδρομος η πιστή εφαρμογή της ολιστικής μελέτης των FIFA, UEFA από όλους τους εμπλεκόμενους, την πολιτεία, τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες είτε με μεγάλο λαϊκό έρεισμα και επιρροή είτε με λιγότερη επιρροή», δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα έχει στενή συνεργασία με τους εκπρόσωπους των διεθνών Ομοσπονδιών και ζήτησε να υπάρξει διακομματική συναίνεση για την σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας, ότι «για να εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη, για να αλλάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, όλες οι πλευρές. Δεν θα σταματήσω να το λέω αυτό. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Η επιτυχία για να έρθει, θέλει πολλούς και συντονισμένους σε ένα στόχο και δεν είναι άλλος από την πιστή εφαρμογή της ολιστικής μελέτης». 

Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επιτετραμμένος πληροφόρησε την Επιτροπή ότι οι διεθνείς Ομοσπονδίες «συνεργαζόμαστε στενά με την ΕΠΟ, χέρι – χέρι, για να εξασφαλίσουμε ότι οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στην ολιστική μελέτη και αφορούν θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης και διακυβέρνησης θα υλοποιηθούν απολύτως» και ανακοίνωσε ότι στις 19 Ιούλη θα γίνει μια έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, προκειμένου τα μέλη της να λάβουν αποφάσεις για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Κανονισμού λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Ενημέρωσε επίσης ότι πριν τη ΓΣ της ΕΠΟ θα προηγηθεί μια συνάντηση στο γραφείο του Αυγενάκη, με την παρουσία της ΕΠΟ, για να συζητηθούν από κοινού κάποιες «εκκρεμότητες». Το απόσπασμα της τοποθέτησής του είναι ξεκάθαρο. «Επιτρέψτε μου να κλείσω εδώ τη σύντομη παρέμβασή μου αναφερόμενος στην ελληνική αθλητική νομοθεσία, στον νόμο ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Στο παρελθόν, σε συνεργασία με την ΕΠΟ έχουμε εντοπίσει και αναδείξει κάποιες διατάξεις της νομοθεσίας οι οποίες ως ένα βαθμό φαίνεται ότι συγκρούονται με τις αρχές της ανεξαρτησίας και του αυτοκυβέρνητου της ΕΠΟ. Οπως ξέρετε ως μέλος της FIFA και της UEFA η ΕΠΟ έχει την υποχρέωση να λειτουργεί ανεξαρτήτως και χωρίς να ασκείται επιρροή από τρίτους, επομένως θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ζητήματα σε συνεργασία με την κυβέρνηση να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να εξευρεθούν αμοιβαίως ικανοποιητικές λύσεις».  

Εν αναμονή των εξελίξεων και αφού μελετήσουμε την «Ολιστική μελέτη» (είναι 102 σελίδες) θα επανέλθουμε αναλυτικότερα. Προς το παρόν, αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η κατάσταση απαξίωσης στην οποία βρίσκεται το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, γιατί κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έχει τη διάθεση να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι». Απαντες, μεγάλοι και μικροί «παίχτες», λειτουργούν με τη λογική της «αρπαχτής». Οι τέσσερις μεγάλοι του ποδοσφαίρου, Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, όχι για να επενδύσουν και να προσπαθήσουν να βγάλουν κέρδος, όπως συμβαίνει στις μπίζνες, αλλά για να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και τα συμφέροντά τους εκτός ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας τη δυναμική των ομάδων τους, προκειμένου να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους θέση στη μεταξύ τους κόντρα, πιέζοντας την εκάστοτε κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους. Με τη σειρά τους οι πρόεδροι των μικρομεσαίων ομάδων επιλέγουν έναν από τους μεγάλους και προσδένονται στο άρμα του, προσδοκώντας να έχουν την υποστήριξή του για να πετύχουν τους στόχους της ομάδας τους. Και τέλος, οι «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού ποδοσφαίρου παρέχουν τη στήριξή τους στον μεγαλοπρόεδρο που θα τους εξασφαλίσει το καλύτερο «χαρτζιλίκι». 

Δε χρειάζεται να καταναλώσουμε φαιά ουσία για να πείσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει με τον σεβασμό στο αυτοδιοίκητο, με το αθλητικό Μητρώο και με ευχές για την «αναγέννηση» του ποδοσφαίρου. Ολα είναι ένα παιχνίδι για τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής «παράγκας», που εξασφαλίζει σημαντικές αβάντες για τις εξελίξεις εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και παρά τις μεγαλοστομίες και τις δεσμεύσεις, ουδείς από τον εσμό ενδιαφέρεται για αλλαγή της σημερινής κατάστασης. 

ΥΓ. Σε πλήρη αντίθεση  με τη «μιζέρια»  που νιώθει η στήλη κάθε φορά που αναφέρεται σε θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ήταν η αίσθηση που βίωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα μπαράζ μεταξύ Πανιώνιου και Κηφισιάς για την άνοδο στη Super League 2. Δεκάδες οπαδοί του Ιστορικού, όλων των ηλικιών, από πιτσιρίκια του δημοτικού μέχρι υπέργηροι ασπρομάλληδες, παρακολούθησαν τον αγώνα έξω από το γήπεδο, όρθιοι στα κάγκελα και σε θερμοκρασία που πλησίαζε τους 40 βαθμούς. Στάθηκαν στο πλευρό των παιχτών της ομάδας τους φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσπαθώντας να τους δώσουν ώθηση για να κερδίσουν το παιχνίδι. Δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα, όμως αυτό που έγινε μετά τη λήξη του αγώνα, σπάνια το συναντάμε στα ελληνικά γήπεδα. 

Η νεανική ομάδα του Πανιώνιου (αρκετοί παίχτες προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας) τα έδωσε όλα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες, δεν κατάφερε να σκοράρει, πλήρωσε το μοναδικό λάθος που έκανε και έχασε με 0-1. Το όνειρο της ανόδου δεν έγινε πραγματικότητα, οι περισσότεροι κυανέρυθροι παίχτες κατέρρευσαν στο χορτάρι και ξέσπασαν σε κλάματα. Και τότε οι οπαδοί μπήκαν συντεταγμένα στο γήπεδο. Οχι για να στήσουν «λαϊκά δικαστήρια», αλλά για να αγκαλιάσουν τους ποδοσφαιριστές, να τους συμπαρασταθούν, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον όμορφο τρόπο την προσπάθειά τους. Και προκάλεσε στην πραγματικότητα ρίγη συγκίνησης η ατάκα του ηλικιωμένου οπαδού, προς τον νεαρό ποδοσφαιριστή που έκλαιγε με αναφιλητά: Ψηλά το κεφάλι, δεν ταιριάζουν τα δάκρυα στον «Ιστορικό». 

Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι οπαδοί  και το ποδόσφαιρο που έζησε η στήλη στη Νέα Σμύρνη, με τις μπίζνες των καπιταλιστών, τον εσμό των παραγόντων και την «Ολιστική μελέτη»; 

Κος Πάπιας

Εκτύπωση 🖨
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΓΚΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜπροστά στο τέταρτο κύμα
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 11 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

1957: Φυλετικά επεισόδια στο Λιτλ Ροκ (ΗΠΑ).

1971: Βόμβα σε παράθυρο της στρατιωτικής λέσχης (Ρηγίλλης).

1973: Διαδήλωση κατοίκων στους Αντιφιλίππους Καβάλας ενάντια στις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους για να γίνουν ορυχεία.

1974: Παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια όλοι οι πανεπιστημιακοί που συνεργάστηκαν με τη χούντα.

2004: Μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Αλβανίας ξεσπά πογκρόμ εναντίον αλβανών μεταναστών σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν αλβανοί μετανάστες. Νεκρός o 20χρονος αλβανός μετανάστης Γκραμός Παλούσι από μαχαιριά του Παναγιώτη Κλαδή και άλλοι δύο στο νοσοκομείο (Ζάκυνθος).

2004: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται για απελευθέρωση ομήρων που κρατούσαν οι Τσετσένοι σε σχολείο του Μπεσλάν (Οσετία), 344 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo