Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ
  • Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός
  • Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη
  • Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Πλήρης ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ
Υγεία

Δημόσια Υγεία

Πλήρης ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιούλ 2008, 00:00

Την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκε στη βουλή η συζήτηση και η ψήφιση ενός ακόμη νομοσχεδίου με το οποίο καταφέρεται ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα στο ΕΣΥ. Μ’ αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για να μετατραπούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ  σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π. Στασινός στην αρχική του παρέμβαση (κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ), ενώ επισημαίνει ότι:

α) «Μία από τις κύριες παθογένειες του ΕΣΥ είναι η υποχρηματοδότηση»,

β) «Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό και επίσης σε μη ιατρικό επιστημονικό προσωπικό»,

γ) «Η σοβαρή αναλογία της σχέσης υψηλής τεχνολογίας ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, η σχέση αυτή ήταν 1 προς προς 4 το 2004 και το 2009 έγινε 1 προς 11 υπέρ του ιδιωτικού τομέα».

Δεν προτείνει να αλλάξουν αυτές οι «παθογένειες» με τη γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με τις προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού και την ενίσχυση των νοσοκομείων μ’ όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά να μετατραπούν τα νοσοκομεία, σε πρώτη φάση, μετά τις πρώτες τέσσερις πρωϊνές ώρες λειτουργίας τους ως δημοσίων, σε ιδιωτικά νοσοκομεία, όπου για όλες τις ιατρικές πράξεις θα πληρώνουν βασικά οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα εάν είναι ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικό ταμείο. Και σε επόμενη φάση, που δεν απέχει πολύ χρονικά, να πάψουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να λειτουργούν και τις τέσσερις πρώτες ώρες ως δημόσια, δηλαδή να πληρώνουν οι εργαζόμενοι όλο τα νοσήλια από την τσέπη τους και να καταργηθεί το κλειστό νοσήλιο.

Οτι το ΠΑΣΟΚ θέλει να καταργήσει το κλειστό νοσήλιο δεν είναι δικός μας ισχυρισμός. Βγαίνει εμμέσως πλην σαφώς απ’ αυτά που δήλωσε ο εισηγητής του, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στις 13 Ιούλη. Προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού μας παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από την παρέμβαση του Στασινού: «Τα τεράστια ελλείμματα των νοσοκομείων οφείλονται στους εξής λόγους: Διαφορά μεταξύ πραγματικού και κλειστού νοσηλίου. Οποιος μπαίνει στο νοσοκομείο πληρώνει 100 ευρώ, ενώ η νοσηλεία του μπορεί να φτάσει και τα 2.000 ευρώ την ημέρα. Ετεροχρονισμένη είσπραξη νοσηλίων, καθυστέρηση πληρωμής από τα Ταμεία. Τα Ταμεία αργούν πάρα πολύ να πληρώσουν το ΕΣΥ».

Με την τοποθέτησή του αυτή ο Π. Στασινός, ότι δηλαδή και το κλειστό νοσήλιο συμβάλλει στα τεράστια ελλείμματα των νοσοκομείων, εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η κατάργηση του κλειστού νοσήλιου.

Η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων δεν καθιερώνεται τώρα για πρώτη φορά. Με το νόμο 2889/2001, άρθρο 9, επί υπουργίας Α. Παπαδόπουλου καθιερώθηκαν τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπου οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν το αντίτιμο για όλες τις ιατρικές πράξεις. Τα σημερινά ολοήμερα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που θα λειτουργήσουν αφού βγουν πρώτα όλες οι προβλεπόμενες από το 1ο άρθρο του νέου νόμου Υπουργικές και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, έχουν σημαντικές  διαφορές:

Πρώτον, σ’ αυτά θα πάρει μέρος όλο το προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Αυτά που είναι εκτός των περιφερειών της Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης θα δουλεύ-ουν ως ολοήμερα ακόμη και τις ημέρες των εφημεριών.
Δεύτερον, τα πρωινά τακτικά ιατρεία θα λειτουργούν μόνο για τέσσερις (πρωινές) ώρες. Στη συνέχεια, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις που με τα έσοδά τους θα καλύπτουν μια σειρά «τρύπες». Αυτές απαριθμούνται στην παράγραφο 7 του άρθρου 1 του νόμου:

«7. Τα έσοδα από την ολοήμερη πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία κατατίθενται στο ταμείο του νοσοκομείου και εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό. Διατίθενται κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών αυτής, καθώς και άλλων αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ποσοστό των ανωτέρω εσόδων αποδίδεται στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια για αμοιβή επικουρικού προσωπικού των υγειονομικών μονάδων του ΕΣΥ,  για αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού και για αμοιβή των επιπλέον, πέρα των αρχικά προβλεπόμενων, εφημεριών. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται το ποσοστό, οι όροι και οι προϋποθέσεις διάθεσης των ανωτέρω εσόδων.

Με όμοια απόφαση καθορίζονται επιπλέον οι όροι, με βάση τους οποίους, μπορεί να αποδίδεται μέρος των εσόδων της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου πέραν του τακτικού ωραρίου από την οικεία υγειονομική περιφέρεια σε άλλη, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών».

Για να καλυφθούν όλες αυτές οι «τρύπες» που απαριθμήσαμε παραπάνω θα πρέπει οι εισπράξεις των ολοήμερων νοσοκομείων, πέρα από τα τακτικά ιατρεία, να είναι πολύ υψηλές. Πράγμα αδύνατο εάν παραμείνει το κλειστό νοσήλιο. Να γιατί ισχυριζόμαστε ότι πολύ σύντομα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει το κλειστό νοσήλιο, γιατί με το κλειστό νοσήλιο των 100 ευρώ δεν μπορεί ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ (ακόμη και από τα μεγάλα του λεκανοπεδίου της Αθήνας) να καλύψει τη μισθοδοσία του προσωπικού. Πόσο μάλλον να καλύψει τις άλλες «τρύπες». Και κάτι ακόμη. Δεν αποκλείεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είτε να καταργήσει τελείως την τετράωρη πρωινή λειτουργία των τακτικών ιατρείων είτε να υποβαθμι-  στούν τελείως οι ιατρικές πράξεις, προκειμένου αυτές να γίνουν στη συνέχεια στα πλαίσια των ολοήμερων νοσοκομείων του ΕΣΥ και να πληρωθούν πολύ ακριβά από τους εργαζόμενους.

Υποσχέθηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι θα προσλάβει μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ. Ομως, από τις διατάξεις του νέου αντιλαϊκού νόμου για το ΕΣΥ προκύπτει ότι θα στηριχθεί βασικά στις προσλήψεις επικουρικών γιατρών, προκειμένου να καλύψει κάποια από τα κενά των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε τακτικό ιατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, με την παράγραφο 9 του άρθρου 10 του νόμου 3329/2005 έμπαινε περιορισμός στις προσλήψεις επίκουρων γιατρών. Παραθέτουμε την παράγραφο αυτή: «Το ποσό το οποίο διατίθεται ετησίως για την αμοιβή του επικουρικού προσωπικού όλων των κλάδων δεν δύναται να υπερβαίνει το 3% του ποσού της μισθοδοσίας του συνόλου του μονίμου, πλην ιατρικού προσωπικού του ΦΠΥΥΚΑ, κατά το προηγούμενο έτος». Τώρα όμως, με την παρ. 1 του άρθρου 32 του νέου νόμου για το ΕΣΥ, καταργείται η παράγραφος αυτή και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τις προσλήψεις πολλών επίκουρων γιατρών, που θα καλύπτουν θέσεις τακτικού ιατρικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο νέο αυτό αντιλαϊκό νόμο εισήγαγε και το άρθρο 26, με το οποίο προβλέπεται η συγχώνευση και η κατάργηση, ολική ή μερική, νοσοκομείων του ΕΣΥ, γιατί γνωρίζει καλά ότι πολλά από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και με την ολοήμερη λειτουργία τους δεν θα μπορέσουν να γίνουν κερδοφόρα και γιατί, βέβαια, θα περικόψει δραστικά την κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Ετσι, μετά την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη δουλοποίηση των εργασιακών σχέσεων, σειρά έχει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων, που θα γίνει είδος πολυτελείας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μη μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους με το πενιχρό τους βαλάντιο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δημόσια Υγεία

Εχει το πολιτικό δούλεμα όρια;
Επόμενο άρθρο

Δημόσια Υγεία

Για τα κέρδη όλοι κάνουν τους Κινέζους…

Σχετικά Αρθρα

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

Υγεία 8 Αυγ 2026, 18:49

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

Υγεία 5 Αυγ 2026, 08:01

Kαι στην κορφή Ματίνα

Υγεία 27 Ιούλ 2026, 18:45

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

Υγεία 21 Ιούλ 2026, 12:06

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

Υγεία 20 Ιούλ 2026, 13:28

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

Σουαζιλάνδη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1968).

Πακιστάν: Ημέρα άμυνας

1944: Εκτελείται από Γερμανούς η Ηρώ Κωνσταντοπούλου μαζί με 49 αγωνιστές στο σκοπευτήριο Καισαριανής.

1947: 3.000 από τους εκτοπισμένους στην Ικαρία αφήνονται ελεύθεροι.

1955: Επεισόδια Κωνσταντινούπολης (Τούρκοι κατά Ελλήνων), δύο νεκροί, εκτεταμένες καταστροφές.

1967: Δολοφονείται ο Γιάννης Χαλκίδης (ΚΚΕ) από την αστυνομία επειδή έκοψε την κολόνα παροχής ρεύματος στη ΔΕΘ, συλλαμβάνονται οι σύντροφοί του Γρ. Παντής και Φ. Χατζηγιάννης.

1972: Επίθεση της «Ομάδας Aρης» με χειροβομβίδες στο Ε’ αστυνομικό τμήμα Αθήνας.

1972: Αιχμαλωσία ισραηλινών αθλητών από τον «Μαύρο Σεπτέμβρη» στη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου, επίθεση της γερμανικής αστυνομίας, νεκροί εννιά αθλητές, ένας δυτικογερμανός αστυνομικός και πέντε από τους οχτώ κομάντο της οργάνωσης.

1975: Απόπειρα δολοφονίας του αμερικανού προέδρου Τζέραλντ Φορντ στο Σακραμέντο.

2002: Εμφανίζεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο Δημήτρης Κουφοντίνας και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δημόσια Υγεία

    17Ν
    • Δημόσια Υγεία

      Εφετείο 17Ν
  • Δημόσια Υγεία

    ΕΛΑ
    • Δημόσια Υγεία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δημόσια Υγεία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δημόσια Υγεία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δημόσια Υγεία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δημόσια Υγεία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δημόσια Υγεία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δημόσια Υγεία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δημόσια Υγεία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δημόσια Υγεία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δημόσια Υγεία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δημόσια Υγεία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δημόσια Υγεία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δημόσια Υγεία

      Δημόσια Υγεία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δημόσια Υγεία

      Δημόσια Υγεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δημόσια Υγεία

      Δημόσια Υγεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δημόσια Υγεία

      Δημόσια Υγεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δημόσια Υγεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δημόσια Υγεία

    Δημόσια Υγεία

    Ποιοι είμαστε
  • Δημόσια Υγεία

    Δημόσια Υγεία

    Επικοινωνία
  • Δημόσια Υγεία

    Δημόσια Υγεία

    Όροι χρήσης
  • Δημόσια Υγεία

    Δημόσια Υγεία

    Ποιοι είμαστε
  • Δημόσια Υγεία

    Δημόσια Υγεία

    Επικοινωνία
  • Δημόσια Υγεία

    Δημόσια Υγεία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo