Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;
  • Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;
  • Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους
  • …και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη
  • Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών
  • Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»«Μισή» έφεση από τον εισαγγελέα για τους νεοναζιστές
Πολιτική

«Μισή» έφεση από τον εισαγγελέα για τους νεοναζιστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Οκτ 2020, 20:12

Εφεση άσκησε νωρίτερα σήμερα ο εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος σε σημεία της απόφασης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αφορούν τις ποινές που επιβλήθηκαν σε νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας είναι βαθύς γνώστης της υπόθεσης καθώς ήταν ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη, την οποία παρακολούθησε ανελλιπώς επί πεντέμισι χρόνια, ενώ είχε ασχοληθεί με την υπόθεση και στη φάση της προδικασίας. Στη δίκη αρνήθηκε να αγορεύσει, προφανώς για να μην αντιδικήσει με τη συνάδελφό του Αδαμαντία Οικονόμου και σπάσει το «ενιαίο της εισαγγελικής αρχής». Αν συμφωνούσε, θα είχε αγορεύσει στηρίζοντας την αθωωτική πρόταση της συναδέλφου του, όπως συνηθίζεται στις μεγάλης διάρκειας δίκες, στις οποίες συμμετέχουν και αναπληρωτές όλων των μελών της έδρας (για την περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση).

Από έναν βαθύ γνώστη της δικογραφίας και της ακροαματικής διαδικασίας, που γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια, θα περίμενε κανείς μια πλήρη έφεση, σύμφωνα με τα αιτήματα που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, των αιγύπτιων ψαράδων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Ομως, ο εισαγγελέας Κωσταρέλλος έκανε «μισή» έφεση, αφήνοντας ανέγγιχτα τμήματα της απόφασης που έχουν τεράστια σημασία. Ετσι, συμβάλλει κι αυτός, στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του, στην αντιμετώπιση-χάδι που επεφύλαξε το δικαστήριο στους νεοναζιστές, παρά τη σημαντική απόφασή του να χαρακτηρίσει το νεοναζιστικό μόρφωμα εγκληματική οργάνωση.

Δεν έχουμε στη διάθεσή μας την έφεση του εισαγγελέα, ώστε να κρίνουμε αναλυτικά το σκεπτικό του. Περιοριζόμαστε έτσι σε επισημάνσεις για τα βασικά της σημεία, όπως εντοπίστηκαν από το ρεπορτάζ.

  1. Ο εισαγγελέας Κωσταρέλλος άσκησε έφεση κατά των ποινών που επιβλήθηκαν στο διευθυντήριο της εγκληματικής Χρυσής Αυγής (13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο, Παππά, Λαγό, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Γερμενή, 10 χρόνια στον Ματθαιόπουλο), θεωρώντας χαμηλές αυτές τις ποινές. Δεδομένου ότι το μάξιμουμ που μπορεί να επιβληθεί στους εφτά του διευθυντήριου είναι κάθειρξη 15 ετών, η έφεση του εισαγγελέα σ’ αυτό το σημείο έχει περισσότερο συμβολική σημασία. Ερχεται να στηρίξει την καταδίκη για εγκληματική οργάνωση και για το ρόλο του διευθυντήριου στην οργάνωση όλων των εγκλημάτων. Απ’ αυτή την άποψη, η εισαγγελική έφεση για εξάντληση της προβλεπόμενης ποινής είναι μια θετική κίνηση (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι τον Ιούλη του 2019 το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής ήταν 20 χρόνια και κατέβηκε στα 15 με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ).
  2. Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους πέντε δράστες της δολοφονικής επίθεσης στους αιγύπτιους ψαράδες (10 χρόνια στον Πανταζή και από 7 χρόνια στους άλλους τέσσερις, στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό!). Πρόκειται επίσης για μια θετική πτυχή της έφεσης του εισαγγελέα Κωσταρέλλου. Γιατί, πραγματικά, παραείναι «χάδι» η ποινή των εφτά ετών που επιβλήθηκε στους νεοναζιστές που εισέβαλαν νυχτιάτικα στο σπίτι του και λιντσάρισαν έναν άνθρωπο που κοιμόταν στην ταράτσα του, χωρίς να τον ξέρουν, χωρίς να τους ξέρει, χωρίς να τους έχει κάνει τίποτα, μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστης. Στόχος τους ήταν να τον σκοτώσουν. Αυτό νόμισαν ότι είχαν πετύχει, όταν έφυγαν αφήνοντάς τον ακίνητο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ας σημειωθεί ότι χάρη στα ελαφρυντικά και στις χαμηλές ποινές, σε δύο από τους πέντε δράστες δόθηκε και αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και είναι ελεύθεροι!
  3. Ο εισαγγελέας, όμως, δεν ακολούθησε την ίδια λογική για τα μέλη του τάγματος εφόδου, που καταδικάστηκαν ως συνεργοί του Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επρεπε να ασκήσει έφεση και για τις χαμηλές ποινές αυτών των νεοναζιστών, όπως αιτήθηκε η οικογένεια Φύσσα. Γιατί το δικαστήριο παραχάιδεψε τους νεοναζιστές του τάγματος εφόδου της Νίκαιας.
  4. Η μεγαλύτερη, όμως, παράλειψη του εισαγγελέα Κωσταρέλλου ήταν η μη αποδοχή του αιτήματος που υπέβαλε η πολιτική αγωγή των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Μπορεί η υπόθεση του ΠΑΜΕ να φαίνεται ως η πιο «ελαφρά» από άποψη ποινικής αξιολόγησης, όμως ούτε ελαφρά στην πράξη υπήρξε (έχουμε ξαναγράψει πως μόνο από τύχη δεν υπήρξε νεκρός ή μόνιμα ανάπηρος), ενώ είναι εξαιρετικά σημαντική για τη θεμελίωση της κατηγορίας για εγκληματική οργάνωση.

Οπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, το δικαστήριο, μετατρέποντας την κατηγορία για τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ από κακούργημα σε πλημμέλημα, έκανε ένα «δώρο» στους νεοναζιστές. Τα πλημμελήματα θα έχουν παραγραφεί μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και κανένας νεοναζιστής δε θα εκτίσει ούτε μέρα ποινής γι’ αυτή την προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη δολοφονική επίθεση. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ και η πολιτική του αγωγή εξοβελίζονται από τη δίκη στο δεύτερο βαθμό.

Οπως πολύ σωστά είχαν επισημάνει οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σε ανακοίνωσή τους, η επίθεση στο ΠΑΜΕ «αποτέλεσε μία από τις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδίκασε το δικαστήριο. Η εξέτασή της συνέβαλε σημαντικά να αναδειχτεί ο εγκληματικός ναζιστικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, καθώς και ιδιαίτερα η συνεργασία της με την εργοδοσία, τους εργολάβους της Ζώνης και τους εφοπλιστές, για το χτύπημα του ταξικού σωματείου των εργαζομένων, στοιχείο που καταρρίπτει και το μύθο της δήθεν “αντισυστημικής” δύναμης. Θα οδηγήσει – αν δεν ασκηθεί έφεση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα – αφενός στην παραγραφή των αδικημάτων και στην ατιμωρησία των χρυσαυγιτών δραστών της συγκεκριμένης επίθεσης και αφετέρου στην αποστέρηση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου από τη συμβολή των σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων της υπόθεσης αυτής, για τη στήριξη του κατηγορητήριου κατά της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης» (η έμφαση δική μας).

Το υλικό που δείχνει το σχεδιασμό της επίθεσης στο ΠΑΜΕ από την ηγεσία της ΧΑ είναι πολύ πλούσιο. Οι νεοναζιστές είχαν κάνει συσκέψεις, είχαν πάρει εντολές από το «κέντρο», είχαν εξοπλιστεί κατάλληλα (λοστάρια με καρφιά κτλ.) και -όπως είπαμε- μόνο από τύχη δε θρηνήσαμε κάποιο νεκρό από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που κολλούσαν αφίσες όταν δέχτηκαν την καταδρομική επίθεση του τάγματος εφόδου.

Από τις 9 Μάη του 2013, ο Παναγιώταρος είχε προαναγγείλει την επίθεση στο ΠΑΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά «ξέρει ο περιφερειάρχης». Ο Αγγος κατέθεσε ότι του έστειλαν μήνυμα να είναι σε επιφυλακή εκείνη τη νύχτα: «Ομοιο μήνυμα μου εστάλη στις 12.30 τη νύχτα της ημέρας που έγιναν τα επεισόδια στο Πέραμα σε βάρος του ΠΑ.Μ.Ε., με το οποίο με καλούσαν να είμαι σε ετοιμότητα να πάω επιτόπου σε συγκεκριμένο σημείο εάν υπήρχε ανάγκη». Την επίθεση σχεδίασε η ηγετική ομάδα, η οποία κατήρτισε το επιτελικό σχέδιο και διέταξε τις δυνάμεις. Ως δύναμη κρούσης ενήργησε το τάγμα εφόδου του Περάματος, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

Προτού γίνει η επίθεση, ο Λαγός μιλούσε με τον Δεβελέκο και του περιέγραφε τι πρόκειται να γίνει! Και μετά την επίθεση νέες περιγραφές για τον «Τασάρα» (Πανταζή) που τσάκισε «τα κουμμούνια». Ο Λαγός έστελνε μήνυμα στον Πατέλη, μετά την έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία τους: «Εγινε Γιωργάρα, όλα καλά, τους γαμάμε σε όλα τα επίπεδα, δεν βρήκαν τίποτα και έφυγαν σαν κυνηγημένοι, μέχρι τελικής νίκης, το εννοώ». Κι όμως, ο Λαγός δεν κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία, ενώ το ΠΑΜΕ εξοβελίζεται από την κατ΄ έφεση δίκη, με τη μετατροπή του αδικήματος σε πλημμέλημα.

Ολα αυτά (και πολλά ακόμα) δε θα εκτεθούν αναλυτικά στη δίκη στο δεύτερο βαθμό. Η επίθεση στο ΠΑΜΕ (αρχικά χαρακτηρισμένη ως «απόπειρες ανθρωποκτονίας») έπρεπε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» (κακούργημα). Υπήρχαν όλα τα στοιχεία γι’ αυτό, όμως ο εισαγγελέας Κωσταρέλλος δεν έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επικυρώνοντας έτσι ένα από τα πιο σοβαρά σφάλματα της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης.

Συμπερασματικά, η έφεση του εισαγγελέα Κωσταρέλλου είναι «ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω». Προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στη δικαστική απόφαση και το δίκιο των θυμάτων (και της κοινωνίας), όμως η ισορροπία διαταράχτηκε και η ζυγαριά έγειρε υπέρ των νεοναζιστών.

Εκτύπωση 🖨
ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΦΕΣΗ ΠΑΜΕ ΦΥΣΣΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤσιόδρας-Μητσοτάκης… εις σάρκα μίαν
Επόμενο άρθρο Και τότε και τώρα, εκπρόσωποι της ξενοδουλείας

Σχετικά Αρθρα

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

1957: Φυλετικά επεισόδια στο Λιτλ Ροκ (ΗΠΑ).

1971: Βόμβα σε παράθυρο της στρατιωτικής λέσχης (Ρηγίλλης).

1973: Διαδήλωση κατοίκων στους Αντιφιλίππους Καβάλας ενάντια στις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους για να γίνουν ορυχεία.

1974: Παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια όλοι οι πανεπιστημιακοί που συνεργάστηκαν με τη χούντα.

2004: Μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Αλβανίας ξεσπά πογκρόμ εναντίον αλβανών μεταναστών σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν αλβανοί μετανάστες. Νεκρός o 20χρονος αλβανός μετανάστης Γκραμός Παλούσι από μαχαιριά του Παναγιώτη Κλαδή και άλλοι δύο στο νοσοκομείο (Ζάκυνθος).

2004: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται για απελευθέρωση ομήρων που κρατούσαν οι Τσετσένοι σε σχολείο του Μπεσλάν (Οσετία), 344 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo