Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο
  • Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;
  • Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;
  • Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους
  • …και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη
  • Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μάχη για τον έλεγχο της αστικής παραπληροφόρησης
Πολιτική

Μάχη για τον έλεγχο της αστικής παραπληροφόρησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2016, 00:00

Ας αφήσουμε στην άκρη το σφόδρα πιθανό ενδεχόμενο να μείνουν οι Τσιπραίοι με το νόμο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες στο χέρι, όπως είχε μείνει ο Καραμανλής με το «βασικό μέτοχο», όταν είχε κάνει τη δική του απόπειρα να ελέγξει το τοπίο. Ας επικεντρωθούμε αποκλειστικά στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν οι Τσιπραίοι στη σύγκρουσή τους με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ενεργούν σαν εμπροσθοφυλακή των «νταβατζήδων».

Στην αρχή έλεγαν πως μόνο τέσσερα πανελλαδικά κανάλια χωράει το ελληνικό φάσμα. Οταν τους αντέτειναν το οφθαλμοφανές, ότι δηλαδή ήδη λειτουργούν εφτά πανελλαδικά κανάλια και χωράνε μια χαρά στο φάσμα, γύρισαν την πλάκα και επινόησαν τη θεωρία της μεγάλης μεταρρύθμισης, με την οποία θα εμποδίσουν τους καναλάρχες να κάνουν δουλειές κάτω από το τραπέζι.

Ας παρακολουθήσουμε πώς ο ίδιος ο Τσίπρας παρουσίασε αυτά τα επιχειρήματα στην «Αυγή της Κυριακής»:

«Αυτοί που κατείχαν τις συχνότητες είχαν και τη δυνατότητα να προωθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα, να κλείνουν τις δουλειές τους με το κράτος και να χειραγωγούν την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό λοιπόν τελειώνει. Μια από τις πιο καθοριστικές προϋποθέσεις για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής είναι να συντηρούνται οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από τα έσοδά τους και το προϊόν που διαθέτουν και όχι από τις παράλληλες δραστηριότητες του καναλάρχη, τα πολιτικά ντιλ και τα θαλασσοδάνεια. Αν κάποιος έχει κανάλι και δεν μπορεί να το λειτουργήσει με τα διαφημιστικά έσοδα, θα προσπαθήσει να το λειτουργήσει με άλλους, μη θεμιτούς τρόπους. Επομένως ο αριθμός των αδειών ορίζεται από το μέγεθος της διαφημιστικής πίτας».

Τι λέει ο Τσίπρας; Οτι οι καναλάρχες είχαν «αθέμιτη δραστηριότητα», επειδή δεν μπορούσαν να «βγουν» από τις διαφημίσεις. Ενώ αν τα κανάλια είναι λίγα και μοιραστούν σωστά μεταξύ τους τη διαφημιστική πίτα, τότε οι καναλάρχες δε θα έχουν καμιά ανάγκη να καταφεύγουν σε «αθέμιτη δραστηριότητα»!

Κοντολογίς, μας δουλεύουν. Για ποιο λόγο ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας, ο εφοπλιστής Αλαφούζος, ο εφοπλιστής και βιομήχανος Βαρδινογιάννης απέκτησαν κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες; Εκαναν απλά ένα άνοιγμα στο χώρο της «ενημέρωσης» και όταν είδαν ότι δε βγαίνουν αποφάσισαν ν' αρχίσουν την «αθέμιτη δραστηριότητα»; Οι πάντες γνωρίζουν, βέβαια, ότι συνέβη το αντίθετο.

Υπήρχαν παλιά οι λεγόμενοι «παραδοσιακοί εκδότες». Μόνο με τις εφημερίδες, την εποχή που αυτές βρίσκονταν στο φόρτε τους, συγκέντρωσαν στα χέρια τους δύναμη και χρήμα. Ας αναρωτηθούμε μόνο τον κολοσσό που λέγεται Συγκρότημα Λαμπράκη. Πώς συνέβη αυτό; Μήπως από τις διαφημίσεις και το μικρό αντίτιμο με το οποίο πωλούνταν οι εφημερίδες; Συνέβη με αυτό που ο Τσίπρας ονομάζει «αθέμιτη δραστηριότητα». Στη συνέχεια, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, οι καπιταλιστές άρχισαν να μπαίνουν στο παιχνίδι απευθείας, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τους «παραδοσιακούς εκδότες», που είχαν την τεχνογνωσία της «δουλειάς».

Οι πάντες γνωρίζουν πως δεν είναι ο ανταγωνισμός και η μικρή διαφημιστική πίτα που σπρώχνει τους καναλάρχες στην «αθέμιτη δραστηριότητα», αλλά είναι η δυνατότητα για «αθέμιτη δραστηριότητα» που οδηγεί καπιταλιστικούς ομίλους να αποκτούν ΜΜΕ. Ακόμα και στα μικρά, τοπικά ΜΜΕ το ίδιο συμβαίνει. Οι μικροεκδότες-μικροκαναλάρχες λειτουργούν ως μηχανισμός πίεσης για τις τοπικές υποθέσεις και τους προσκυνούν όλοι οι τοπικοί παράγοντες (βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί). Εκεί, βέβαια, λειτουργεί και το αντίστροφο, καθώς τα περιφερειακά ΜΜΕ δεν έχουν τις δυνατότητες των πανελλαδικών και σε σημαντικό βαθμό εξαρτώνται από τη διαφήμιση που θα τους δώσουν οι τοπικοί άρχοντες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το αλισβερίσι είναι αλισβερίσι.

Αυτό το αλισβερίσι δεν είναι κάποια… αθέμιτη εκτροπή, αλλά προκύπτει από την ίδια τη φύση της αστικής «ενημέρωσης». Τα ΜΜΕ πουλάνε ψέμα και παραπληροφόρηση, επηρεάζουν τον κόσμο που τα παρακολουθεί και πρέπει να πληρωθούν γι' αυτό. Και βέβαια, οι ιδιοκτήτες τους θα εκμεταλλευτούν τη δύναμη που συγκεντρώνουν. Δε θα πάνε με το σταυρό στο χέρι, αλλά θα παίξουν σε όλα τα επίπεδα, ασκώντας την επιρροή τους υπέρ οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, φτάνει να πάρουν την ανάλογη αμοιβή.

Τα αστικά ΜΜΕ δε λειτουργούν για να βγάλουν κέρδος από την ακροαματικότητα και τις διαφημίσεις, αλλά απ' αυτό που ο Τσίπρας ονομάζει «αθέμιτη δραστηριότητα». Γιατί, λοιπόν, ν' αλλάξει αυτό αν τα κανάλια γίνουν λιγότερα; Ποιος καπιταλιστής θα αρκεστεί στο κέρδος από τη διαφήμιση και δεν απλώσει το χέρι στην καρδάρα με το μέλι της «αθέμιτης δραστηριότητας»; Θ' αλλάξει η φύση του κεφαλαίου, που κυνηγά το μέγιστο κέρδος με όλα τα μέσα, επειδή έτσι διακηρύσσουν οι Τσιπραίοι;

Μπορεί, όμως, ν' αλλάξει κάτι άλλο. Ν' αλλάξουν οι μεγάλοι «παίχτες» και να είναι -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- εκλεκτοί της κυβέρνησης. Σ' αυτό και μόνο σ' αυτό αποσκοπούν οι Τσιπραίοι (τα υπόλοιπα είναι ιδεολογήματα για αφελείς). Προσπάθησαν να εκβιάσουν τους υπάρχοντες συγκροτηματάρχες και καναλάρχες, αλλά αυτοί δε δέχονται εκβιασμό από κανένα αστικό πολιτικό κόμμα. Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, που τα αστικά κόμματα (μηδενός εξαιρουμένου) έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη και την ιδιαίτερη σχέση τους με το λαϊκό στοιχείο. Είναι τα αστικά κόμματα που έχουν ανάγκη τα αστικά ΜΜΕ και όχι το αντίθετο. Κι αυτό σήμερα ισχύει περισσότερο από χθες.

Ο ανταγωνισμός συνεχίζεται με τους συγκροτηματάρχες και καναλάρχες να δείχνουν πως δεν ανησυχούν. 'Η λειτουργεί το παρασκήνιο με τους Τσιπραίους ή έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στην αστική Δικαιοσύνη (ντόπια και ευρωενωσίτικη), προσβλέποντας τη δικαίωσή τους απ' αυτή και τη συνέχιση της «βασιλείας» τους. Σ' αυτή την περίπτωση, οι Τσιπραίοι θα υποστούν ήττα μεγαλύτερη απ' αυτή που υπέστη το δίδυμο Καραμανλή-Ρουσόπουλου. Θα τους μείνει μόνο η δυνατότητα να λένε ότι αγωνίστηκαν να βάλουν τέλος στη «διαπλοκή». Τα ίδια που λένε και για το Μνημόνιο δηλαδή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧαϊδεύουν τους νεοναζί
Επόμενο άρθρο Πολιτικάντικος κυνισμός

Σχετικά Αρθρα

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

1957: Φυλετικά επεισόδια στο Λιτλ Ροκ (ΗΠΑ).

1971: Βόμβα σε παράθυρο της στρατιωτικής λέσχης (Ρηγίλλης).

1973: Διαδήλωση κατοίκων στους Αντιφιλίππους Καβάλας ενάντια στις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους για να γίνουν ορυχεία.

1974: Παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια όλοι οι πανεπιστημιακοί που συνεργάστηκαν με τη χούντα.

2004: Μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Αλβανίας ξεσπά πογκρόμ εναντίον αλβανών μεταναστών σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν αλβανοί μετανάστες. Νεκρός o 20χρονος αλβανός μετανάστης Γκραμός Παλούσι από μαχαιριά του Παναγιώτη Κλαδή και άλλοι δύο στο νοσοκομείο (Ζάκυνθος).

2004: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται για απελευθέρωση ομήρων που κρατούσαν οι Τσετσένοι σε σχολείο του Μπεσλάν (Οσετία), 344 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo