Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών
  • Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ
  • Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός
  • Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Κυβέρνηση κοινών απατεώνων
Εργατικά

Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

Κυβέρνηση κοινών απατεώνων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιαν 2011, 00:00
Ο περιβόητος Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ξανακτύπησε με νέα εγκύκλιο, η οποία επίσης δεν στηρίζεται στον αντιασφαλιστικό νόμο 3863/2010. Με την εγκύκλιο αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας ξεπέρασε κάθε όριο και λειτουργεί ως κοινός απατεώνας. Ξαφνικά, στις 4 Γενάρη, ο Γ. Κουτρουμάνης και η Διεύθυνση Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων «θυμήθηκαν», ότι παρατηρήθηκαν προβλήματα κατά την εφαρμογή προγενέστερης εγκυκλίου, που είχαν εκδώσει στις 4 του περασμένου Αυγούστου και αφορού-σε εργαζόμενους των λεγόμενων Ειδικών Ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ. Αποφάσισαν, λοιπόν, να εκδώσουν νέα εγκύκλιο «για να άρουν τις αδικίες κατά των ασφαλισμένων»!
 
Για την πρακτική του Γ. Κουτρουμάνη να εκδίδει εγκυκλίους που δεν στηρίζονται στην ισχύουσα αντιασφαλιστική νομοθεσία, προκειμένου να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, γράψαμε για πρώτη φορά στις 20 Νοέμβρη. Επειδή από τότε πέρασε ενάμισης μήνας, κρίνουμε σκόπιμο να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή, πριν αναφερθούμε στο νέο «κατόρθωμά» του.
 
Οι δύο αντιααφαλιστικοί νόμοι, 3863 και 3865 του 2010, είναι φορτωμένοι με αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις και για να λειτουργήσουν θα έπρεπε κανονικά να βγει νέος αντιασφαλιστικός νόμος. Ο Γ. Κουτρουμάνης αρχικά, μετά την ψήφιση των αντιασφαλιστικών νόμων, προσανατολιζόταν να εκπονήσει νέο αντιασφαλιστικό νόμο, αλλά στη συνέχεια, για να μη γίνει ρόμπα –ο ίδιος και η κυβέρνηση– και για να μην «καρφωθεί» στην τρόικα ότι συνεχίζει την τακτική των «πρόωρων συνταξιοδοτήσεων», επέλεξε την τακτική της επιλεκτικής έκδοσης εγκυκλίων που δεν στηρίζονται στην ισχύουσα αντιασφαλιστική νομοθεσία. Ετσι, οι όποιες ρυθμίσεις των εγκυκλίων έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα και μπορούν ν’ ανατρα-    πούν ανά πάσα στιγμή, είτε με νέες εγκυκλίους είτε με νέους αντιασφαλιστικούς νόμους. Σημειώνουμε, ότι ο υπερυπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου δεν εξέδωσε, ως τώρα, καμία ερμηνευτική εγκύκλιο για τον αντιασφαλιστικό νόμο 3865/ 2010, που αφορά τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Υποστηρίζουμε ότι ο Γ. Κουτρουμάνης λειτουργεί ως κοινός απατεώνας, γιατί, ενώ με την εγκύκλιο της 4.8.2010 διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους των Ειδικών Ταμείων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ –ΕΤΑΜ και οι οποίοι μέχρι τις 31.12.2010 είχαν είτε 35 είτε 15 χρόνια ασφάλισης, ότι θεμελίωσαν δικαίωμα συνταξιοδότησης με το όριο ηλικίας που ίσχυε μέχρι της 31.12.2010, τώρα έρχεται με τη νέα εγκύκλιο και τους λέει ακριβώς τα αντίθετα. Οτι δηλαδή δεν θεμελίωσαν το δικαίωμα συνταξιοδότησης. Προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού μας θα παραθέσουμε τα σχετικά αποσπάσματα των δύο εγκυκλίων, για την περίπτωση των ασφαλισμένων τόσο με 35 χρόνια όσο και με 15 χρόνια.
 
Αναφέρεται στην εγκύκλιο της 4ης Αυγούστου για την περίπτωση των 35 χρόνων ασφάλισης: «ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχουν και οι ασφαλισμένοι που μέχρι 31/12/2010 συμπληρώνουν το χρόνο ασφάλισης (σ.σ. δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση τα 35 έτη)… Οι ασφαλισμένοι αυτοί συνταξιοδοτούνται με το όριο ηλικίας που ισχύει κατά το έτος 2010». Τι μας έλεγε ο «ποιητής»; Οτι οι εργαζόμενοι στα πρώην Ειδικά Ταμεία θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης αρκεί να έχουν μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2010 35 χρόνια ασφάλισης και ότι η σύνταξη θα αρχίσει να τους καταβάλλεται όταν γίνουν 58 χρονών (αυτό είναι το ισχύον όριο ηλικίας μέχρι 31.12.2010.
 
Τι λέει ο ίδιος ο «ποιητής» με την εγκύκλιο της 4ης Γενάρη του 2011; Παραθέτουμε το απόσπασμα, που είναι και σχετικά μακροσκελές:
 
«2. Ασφαλισμένοι από 1.1. 1983 μέχρι 31.12.1992

Α.

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 3029/2002 οι ασφαλισμένοι των Ειδικών Ταμείων, που υπήχθησαν από 1.1.1983-31.12.1992 στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 35 ετών και του 58ου έτους της ηλικίας τους.

Με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 10 του ν. 3863/2010 αυξάνεται από 1.1.2011 ο ανωτέρω απαιτούμενος για συνταξιοδότηση χρόνος ασφάλισης των ασφαλισμένων των (πρώην) Ειδικών Ταμείων…

Από το συνδυασμό των διατάξεων προκύπτει ότι η θεμελίωση δικαιώματος αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων μέχρι 31.12.2010 υπάρχει εφόσον πληρούνται και το όριο ηλικίας (58ο) και ο χρόνος ασφάλισης (35 έτη).

Στην περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές μέχρι της 31.12.2010, τότε οι ασφαλισμένοι της κατηγορίας αυτής υπάγονται στη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 10 του ν. 3863/2010, δηλαδή στη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης».
 
Ο «ποιητής», λοιπόν, με τη νέα εγκύκλιο εισάγει διαμετρικά αντίθετη διάταξη, σε σχέση με την εγκύκλιο της 4ης Αυγούστου. Λέει, ότι οι εργαζόμενοι των πρώην Ειδικών Ταμείων, που δεν έχουν 35 χρόνια ασφάλισης και δεν είναι ταυτόχρονα 58 χρόνων μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2010, δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης και γι’ αυτό, μετά την 1 Γενάρη του 2011, θα αυξηθούν τα χρόνια ασφάλισης μέχρι 40 χρόνια και το όριο ηλικίας μέχρι τα 60 χρόνια.
 
Πόσοι εργαζόμενοι των πρώην Ειδικών Ταμείων που συμπλήρωσαν μέχρι 31.12.2010 35 χρόνια ασφάλισης την πάτησαν με την εγκύκλιο της 4ης Αυγούστου του 2010 και έσπευσαν να υποβάλουν στο ΙΚΑ –ΕΤΑΜ τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση; Μήπως ο Γ. Κουτρουμάνης, με τη νέα εγκύκλιο, θέλει, εκτός των άλλων, ν’ αδειάσει και όσους εργαζόμενους έσπευσαν να υποβάλουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση; Να γιατί έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι ο Γ. Κουτρουμάνης λειτουργεί σαν κοινός απατεώνας.
 
Στην εγκύκλιο της 4ης Αυγού-στου υπάρχει ρητή διάταξη, ότι οι εργαζόμενες των πρώην Ειδικών Ταμείων, που μέχρι τις 31.12.2010 έχουν 15 χρόνια ασφάλισης, θα συνταξιοδοτηθούν όταν γίνουν 60 χρόνων! Στην εγκύκλιο της 4ης Γενάρη υπάρχει η αντίθετη διάταξη. Οτι, δηλαδή, οι γυναίκες ασφαλισμένες στα πρώην Ειδικά Ταμεία, για να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, πρέπει ταυτόχρονα, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2010, να έχουν 15 χρόνια ασφάλισης και να είναι 60 χρόνων. Διαφορετικά θα αυξηθεί το όριο ηλικίας τους μέχρι τα 65 χρόνια.
 
Μήπως και εδώ έχουμε περιπτώσεις εργαζόμενων γυναικών των πρώην Ειδικών Ταμείων που βασίστηκαν στην εγκύκλιο Κουτρουμάνη της 4ης Αυγούστου και έσπευσαν να υποβάλουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα 60; Τι θα γίνει μ’ αυτές τις εργαζόμενες;
 
Στις 20 Νοέμβρη είχαμε αποκαλύψει ότι ο Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ένα μόνο από τα δεκατρία ερωτήματα που είχε υποβάλει στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων η αρμόδια Διεύθυνση του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ, με μια εγκύκλιο της 1ης Νοέμβρη του 2010 θεμελίωνε το δικαίωμα συνταξιοδότησης των γυναικών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ –ΕΤΑΜ ,που είχαν ταυτόχρονα μέχρι 31.12.2010 ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα, ανεξάρτητα από την ηλικία που είχαν μέχρι 31.12.2010. Είχαμε καταγγείλει τον Γ. Κουτρουμάνη, ότι με μια εγκύκλιο που δεν στηρίζεται στην ισχύουσα αντιασφαλιστική νομοθεσία εξαπατά τους εργαζόμενους, γιατί ανά πάσα στιγμή αυτή η εγκύκλιος μπορεί να καταργηθεί και να «κρεμαστούν» έτσι οι εργαζόμενες μητέρες.
 
Το λέγαμε αυτό, γιατί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι ασφαλισμένοι και ασφαλισμένες στο ΙΚΑ για να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης πρέπει ταυτόχρονα να έχουν τα προβλεπόμενα χρόνια ασφάλισης και το προβλεπόμενο όριο ηλικίας. Αυτό που φοβόμασταν έγινε πράξη με την εγκύκλιο της 4ης Γενάρη, που όπως αποκαλύψαμε παραπάνω ήρθε να καταργήσει διατάξεις της εγκυκλίου της 4ης Αυγούστου. Το ότι δεν κατήργησε ακόμη την διάταξη της εγκυκλίου της 1ης Νοέμβρη του 2010 δεν σημαίνει ότι έπαψαν οι εργαζόμενες μητέρες που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ –ΕΤΑΜ να είναι «ξεκρέμαστες». Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μόνο με το χρόνο ασφάλισης (κάτι που ισχύει απόλυτα για όλες τις περιπτώσεις των ασφαλισμένων στο δημόσιο).
 
Ο Γ. Κουτρουμάνης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ δεν τον κατήγγειλαν για την «ξεκρέμαστη» εγκύκλιο σχετικά με τις εργαζόμενες μητέρες που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ –ΕΤΑΜ και με την εγκύκλιο της 4ης Γενάρη επέκτεινε την εφαρμογή της και στις εργαζόμενες μητέρες των πρώην Ειδικών Ταμείων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Και αυτή η επέκταση είναι στον αέρα και ισχύουν όλα όσα είπαμε για την εγκύκλιο της 1ης Νοέμβρη του 2010. Είναι στον αέρα, γιατί με την παρ. 5 του άρθρου 144 του νόμου 3655/2008, που εξακολουθεί να ισχύει, ορίζεται ρητά ότι οι εργαζόμενες μητέρες των πρώην Ειδικών Ταμείων θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης όταν ταυτόχρονα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, το απαιτούμενο όριο ηλικίας και ανήλικο παιδί.
 
Την ίδια στιγμή, ο Γ. Κουτρουμάνης αρνείται να υπογράψει το κείμενο απάντησης στα 12 υπόλοιπα ερωτήματα της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΙΚΑ, που ανέκυψαν από την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 3863/2010, ενώ η αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ετοιμάσει τις απαντήσεις. Ως πότε θα τους αφήνουμε να κονιορτοποιούν τα ασφαλιστικά –και όχι μόνο– δικαιώματά μας;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

Ο Λευκός Οίκος στην υπηρεσία της Monsanto
Επόμενο άρθρο

Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

Στο εκτελεστικό απόσπασμα το ΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

Εργατικά 2 Σεπ 2026, 21:38

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

Εργατικά 28 Αυγ 2026, 07:35

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

Εργατικά 27 Αυγ 2026, 09:54

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

Εργατικά 26 Αυγ 2026, 23:14

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

Εργατικά 20 Αυγ 2026, 20:19

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

Σουαζιλάνδη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1968).

Πακιστάν: Ημέρα άμυνας.

1792: «Σφαγές Σεπτεμβρίου» στη Γαλλία, 1.100 νεκροί σε τέσσερις μέρες.

1861: Αποτυχημένη απόπειρα κατά της βασίλισσας Αμαλίας από τον φοιτητή Αριστείδη Δόσιο στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

1985: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος αποσκιρτά από τη Νέα Δημοκρατία και ιδρύει τη Δημοκρατική Ανανέωση.

1991: Το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου αποφασίζει την αποφυλάκιση του επικεφαλής του πραξικοπήματος του 1974 Νίκου Σαμψών.

2003: Διπλό βομβιστικό χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    17Ν
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Εφετείο 17Ν
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    ΕΛΑ
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Ποιοι είμαστε
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Επικοινωνία
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Όροι χρήσης
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Ποιοι είμαστε
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Επικοινωνία
  • Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Νέα εγκύκλιος για ασφαλιστικά θέματα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo