Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο
  • Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;
  • Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;
  • Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους
  • …και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη
  • Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κοινοβουλευτικό τζέρτζελο
Πολιτική

Κοινοβουλευτικό τζέρτζελο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Απρ 2014, 00:00

Οταν μιλούσαμε στο πρωτοσέλιδο του προηγούμενου φύλλου της «Κ» για «πολιτικάντικη σκιαμαχία» δεν φανταζόμασταν ότι το αμέσως επόμενο διήμερο ο κοινοβουλευτικός θίασος, με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας επιβεβαίωνε και με το παραπάνω. Η αποτυχημένη πρόταση δυσπιστίας στον Στουρνάρα και η ακόμα πιο αποτυχημένη πρόταση μομφής στον Μεϊμαράκη ήταν μια άθλια παράσταση. Ευτυχώς για τους πρωταγωνιστές της, ελάχιστοι πρέπει να την παρακολούθησαν σε απευθείας μετάδοση, οπότε είχαν τη δυνατότητα, μέσω της προπαγάνδας, να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως βόλευε την κάθε πλευρά.

Και βέβαια, δεν είναι δυνατόν να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση περί συνταγματικής συνέπειας. Ιδιαίτερα όταν την επικαλείται η κυβερνητική πλευρά, η οποία έχει κάνει το σύνταγμα λάστιχο, ερμηνεύοντάς το όπως τη βολεύ-ει κάθε φορά. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε πολύ καλά ότι ακροβατού-σε. Ο ίδιος ο συνταγματολόγος Κατρούγκαλος, επίλεκτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του στην «ΕφΣυν» της περασμένης Δευτέρας, παραδέχεται πως «είναι αλήθεια ότι η συνταγματική ρύθμιση είναι δεκτική συγκρουόμενων ερμηνειών» και παραθέτει δυο αντικρουόμενες ερμηνείες. Μία του Παραρά, που είναι ίδια μ’ αυτή που υποστήριξε η κυβέρνηση, και μία του Χρυσόγονου, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (γι’ αυτό και ο Τσίπρας δεν έλεγε το όνομά του, μολονότι τον προκαλούσε ο Βενιζέλος). Τη μεθεπομένη υπήρξε μπαράζ άρθρων και δηλώσεων συνταγματολόγων κατά της άποψης Χρυσόγονου-ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσακυράκης, ο Μποτόπουλος, ακόμα και ο ΔΗΜΑΡίτης Μανιτάκης πήραν μέρος υποστηρίζοντας την κυβερνητική άποψη και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να παίξει σ’ αυτό το επίπεδο.

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ αναθάρρησε, καθώς ο Σταμάτης «σήκωσε το γάντι», παραδέχτηκε πως η πρόταση δυσπιστίας είναι νόμιμη και η συζήτηση πρέπει ν’ αρχίσει αμέσως. Ο ίδιος αργότερα μπήκε στην αίθουσα και προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε πει αυτό, αυτοεξευτελιζόμενος, όμως άνθρωποι σαν τον Σταμάτη, που έχουν μάθει να δρουν περισσότερο στο παρασκήνιο, δεν έχουν προβλήματα… αυτοεκτίμησης όταν αναγκαστικά γίνονται ρόμπες. Κάποιος, όμως, από τους υπαλλήλους της Βουλής «σφύριξε» στην προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ότι δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας, αυτή το επεσήμανε δημόσια, οι ΣΥΡΙΖΑίοι φώναζαν ότι δεν υπάρχει θέμα, γιατί την έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση, αλλά η προεδρεύουσα δεν έκανε πίσω, λέγοντας πως το θέμα θα το κοιτάξει το προεδρείο με τη νομική υπηρεσία της Βουλής. Πάνω σ’ αυτό το σημείο, ο Τσίπρας επιχείρησε αργότερα μια χοντρή λαθροχειρία, αναφερόμενος σε προηγούμενη φράση της Κόλλια-Τσαρουχά, που είχε αναφερθεί και στη μέρα της ψηφοφορίας. Πριν δηλαδή της «σφυρίξουν» ότι υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Αυτό το έπιασε ο Βενιζέλος, που κατήγγειλε τον Τσίπρα και κατέθεσε τις σελίδες των πρακτικών με τα τελευταία λόγια της Κόλλια-Τσαρουχά, που κράτησε επιφύλαξη με βάση τη διάταξη του συντάγματος.

Μετά τη διακοπή, όμως, αφού πέρασε ο αρχικός αιφνιδιασμός του Σταμάτη και όσων βουλευτών της συμπολίτευσης ήταν στην αίθουσα, όλα είχαν διευθετηθεί. Ο Σαμαράς άφησε τον Βενιζέλο να κάνει όλο το παιχνίδι (ο ίδιος εμφανίστηκε στη Βουλή μόνο για να ψηφίσει) κι αυτός –αν και εμφανώς εκνευρισμένος– κολύμπησε άνετα στο γήπεδο των συνταγματικών ερμηνειών, που είναι και η ειδικότητά του. Δεν έμεινε, όμως, μόνο στη συνταγματική ερμηνεία. Εκανε και πολιτική προσέγγιση. Δήλωσε (το έκανε στη συνέχεια και ο Βορίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ), ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχέδιου σε ψηφοφορία εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Ούτε στο συνταγματικό επίπεδο ούτε στο πολιτικό επίπεδο. Εκανε συνδικαλισμό πολύ κακής ποιότητας, αναφερόμενος στο τι είχαν πει ο Σταμάτης και η Κόλλια-Τσαρουχά. Στο πολιτικό επίπεδο, μάλιστα, η επιχειρηματολογία του ήταν κυριολεκτικά για κλάματα. Ελεγε και ξαναέλεγε (μετρήσαμε τέσσερις φορές), ότι η κυβέρνηση δε θέλει συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, γιατί οι βουλευτές της θα ψηφίσουν κατά του Στουρνάρα. Αυτό ήταν πραγματικά γελοίο. Δηλαδή, οι βουλευτές που μετά από λίγες ώρες ψήφισαν το νομοσχέδιο Στουρνάρα-τρόικας, θα ψήφιζαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά Στουρνάρα! Λες και δε θα είχε η κυβέρνηση τη δυνατότητα να μετατρέψει αυτή την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση κατά της κυβέρνησης συνολικά και όχι κατά του υπουργού Οικονομικών.

Η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωκε να την εκθέσει στο Εurogroup της Αθήνας. Να τη στείλει εκεί χωρίς ψηφισμένο νομοσχέδιο και να της κόψει την προπαγάνδα της «αποδέμευσης των δόσεων». Και φυσικά, είχε τη δυνατότητα να αρνηθεί την πρόταση δυσπιστίας, επικαλούμενη συνταγματικές ερμηνείες και πολιτικά επιχειρήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη την πολιτική, δεν τόλμησε να πει «ναι, θέλουμε να σας στείλουμε στο Euro-group χωρίς ψηφισμένο νόμο» και έλεγε μπούρδες για τους βουλευτές της πλειοψηφίας που τάχα θα «μαύριζαν» τον Στουρνάρα. Αντίθετα, ο Περισσός, που υποστήριξε την πρόταση δυσπιστίας, δήλωσε (Παπαρήγα) ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι συνταγματικές ερμηνείες και πως εκείνο που θέλει είναι να γίνει μια τριήμερη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Ο Τσίπρας δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ούτε τον Μεϊμαράκη. Διότι ο τελευταίος έβγαλε από μέσα του τον παλιό τραμπούκο της ΟΝΝΕΔ και πέρασε από την πρώτη στιγμή στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να τον εκβιάσει. Απέδειξε, δε, ότι και στις συνδικαλιές είναι πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα, προτείνοντας να γίνει ψηφοφορία και ν’ αποφασίσει η Βουλή αν είναι παραδεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι πιάστηκαν αγράμματοι και σε ένα άλλο ζήτημα. Νόμισαν ότι η πρόταση μομφής στον Μεϊμαράκη θα συζητιόταν αμέσως, όμως ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η συζήτηση γίνεται σε μέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι νομοθετικής εργασίας. Ετσι, ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε μια θεαματική αποχώρηση, ίσα-ίσα για ν’ απευθύνει ο Τσίπρας χαιρετισμό από την εξέδρα του ΕΚΑ στους λιγοστούς συγκεντρωμένους έξω από τη Βουλή και να επιστρέψουν οι βουλευτές του για τις ονομαστικές ψηφοφορίες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κουβέλης συμφώνησε και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας με την κυβερνητική θέση. Τάχθηκε κατά της πρότασης δυσπιστίας και υπέρ του ότι ο πρόεδρος είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει τη νομιμότητα της πρότασης δυσπιστίας.

Ακόμα πιο άθλια ήταν η εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στη δευτεριάτικη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Μεϊμαράκη. Οι τόνοι ήταν κατεβασμένοι από την αρχή. Περισσότερο μιλούσαν για την κυβέρνηση και λιγότερο για τον Μεϊμαράκη, στον οποίο είχαν κάνει μομφή κατηγορώντας τον για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Ο Δραγασάκης, που ήταν ένας από τους πέντε ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ξεκάθαρα ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είχε δύο επιλογές: Πρώτον, να κάνει αυτό που έκανε, δηλαδή να ενεργήσει με βάση την κρίση του. Το δεύτερο που μπορούσε να κάνει είναι να επιδιώξει μία συναίνεση. Να υπάρξει Προεδρείο. Χθες δεν λειτούργησε το Προεδρείο». Αναγνώρισε, δηλαδή, ότι ο Μεϊμαράκης είχε το δικαίωμα να κρίνει μόνος του! Εξακολούθησε να μιλάει για «συναίνεση για τους όρους λειτουργίας του Κοινοβουλίου και διεξαγωγής αντιπαραθέσεων». Η λέξη «μομφή» δεν βγήκε από το στόμα του και κατέληξε με… δημιουργική πρόταση: «Η Διάσκεψη των Προέδρων με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, με τη συνδρομή επιστημόνων συνταγματολόγων ας δει, επιτέλους, αυτό το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής. Ας δούμε τι σημαίνει όμοια ή μη όμοια πρόταση. Ας επιλύσουμε το ερώτημα το οποίο ετέθη εδώ. Δηλαδή επί έξι μήνες ό,τι και αν συμβεί δεν θα μπορεί η Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη σε έναν Υπουργό; Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με αυτά τα συγκεκριμένα ως θετικό απαύγασμα, ως θετικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας»!

Αμέσως μετά, ζήτησε το λόγο ο Μ. Γλέζος για να πει: «Δεν αναιρώ την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσα στον Πρόεδρο της Βουλής. Εξακολουθώ να του έχω εμπιστοσύνη, αλλά θα ήμουν υποκριτής, εάν σήμερα δεν τον ήλεγχα για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος αναφέρθηκε: Δεν συγκάλεσε το Προεδρείο. Ο δεύτερος λόγος είναι ακόμη πιο σημαντικός. Αποδέχθηκε τον βιασμό της συνείδησης των Βουλευτών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες».

Παλιός στο κουρμπέτι ο Μεϊμαράκης, κατάλαβε ότι έχει να κάνει με κότες λειράτες και πέρασε στην αντεπίθεση. Πήρε το λόγο για να καταγγείλει ότι Τσίπρας και Δραγασάκης επεδίωξαν αιφνιδιασμό της Βουλής, μη ενημερώνοντάς τον για να είναι στο προεδρείο την ώρα που θα μιλούσε ο Τσίπρας. Ακολούθησε ένα σύστριγγλο που το υποδαύλιζε ο Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει και πάλι, όμως ο Δραγασάκης έμεινε μέσα, εκλιπαρώντας τον Τραγάκη να του δώσει το λόγο επί προσωπικού, για να απολογηθεί στον Μεϊμαράκη! Κατέληξε με τα εξής γλοιώδικα: «Θέλω να μελετήσω την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη, να την αξιολογήσω και ενδεχομένως να ανταλλάξουμε και σκέψεις, για να καταλάβω πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της Βουλής από εδώ και πέρα (…) Και αν μίλαγα τώρα, θα μιλούσα ακόμα πιο έντονα για την ανάγκη οικοδόμησης συναίνεσης όχι στην πολιτική, αλλά στον τρόπο άσκησης της αντιπαράθεσης γύρω από την πολιτική».

Το αποκορύφωμα ήταν η ειρωνεία του Βορίδη στο καπάκι: «Μομφή υποστηρίζετε, κύριε Πρόεδρε!». Ο Δραγασάκης απάντησε: «Κάνετε κουράγιο να ακούσετε αυτά τα οποία λέει κάποιος». Οταν δε ο Μεϊμαράκης του πέταξε «και πρόταση μομφής δεν περίμενα ότι εσείς θα υπογράψετε», ο Δραγασάκης απάντησε: «Από εμένα δεν το ακούσατε. Προχωρούμε τώρα, λοιπόν, και θα αξιοποιήσω την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη»!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠλακώθηκαν τα φασισταριά
Επόμενο άρθρο Φόβος για την 26η του Μάη

Σχετικά Αρθρα

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

1957: Φυλετικά επεισόδια στο Λιτλ Ροκ (ΗΠΑ).

1971: Βόμβα σε παράθυρο της στρατιωτικής λέσχης (Ρηγίλλης).

1973: Διαδήλωση κατοίκων στους Αντιφιλίππους Καβάλας ενάντια στις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους για να γίνουν ορυχεία.

1974: Παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια όλοι οι πανεπιστημιακοί που συνεργάστηκαν με τη χούντα.

2004: Μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Αλβανίας ξεσπά πογκρόμ εναντίον αλβανών μεταναστών σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν αλβανοί μετανάστες. Νεκρός o 20χρονος αλβανός μετανάστης Γκραμός Παλούσι από μαχαιριά του Παναγιώτη Κλαδή και άλλοι δύο στο νοσοκομείο (Ζάκυνθος).

2004: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται για απελευθέρωση ομήρων που κρατούσαν οι Τσετσένοι σε σχολείο του Μπεσλάν (Οσετία), 344 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo