Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ
  • Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός
  • Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ελεεινοί Νενέκοι οι συριζαίοι
Πολιτική

Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

Ελεεινοί Νενέκοι οι συριζαίοι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Νοέ 2016, 00:00

«Και με την έλευση του ψυχρού πολέμου ο Πρόεδρος Τρούμαν έταξε τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλευρό της Ελλάδας και είπε ότι “πιστεύω πως πρέπει να βοηθούμε τους ελεύθερους λαούς να χαράσσουν το πεπρωμένο τους, κατά τη δική τους ελεύθερη βούληση“». Μ' αυτή την προκλητική τοποθέτηση, ο Μπαράκ Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι ήρθε στην Ελλάδα -εκτός των άλλων- και για να δικαιώσει την αμερικανοκρατία, τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός σε βάρος του λαού μας, από το 1947, όταν αντικατέστησε τους άγγλους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να διευθύνει τον πιο βρόμικο πόλεμο ενάντια στον ανθό του ελληνικού λαού, ενάντια στους αγωνιστές της Αντίστασης, που ξαναβγήκαν στο βουνό διεκδικώντας λευτεριά, δημοκρατία, ειρήνη.

Δεν έκανε τυχαία την αναφορά στο «δόγμα Τρούμαν» και στην αμερικανοκρατία που εγκαθιδρύθηκε το 1947, με όργανό της τον μαύρο μοναρχοφασισμό. Είχε δίπλα του έναν πρωθυπουργό που παριστάνει τον αριστερό και που συχνά-πυκνά αναφέρεται στη «δρακογενιά της Αντίστασης». Κι ήθελε απ' αυτόν να πάρει τη δικαίωση της αμερικανοκρατίας. Λίγο πριν, ο τρισάθλιος Τσίπρας είχε δώσει στον Ομπάμα την πάσα που αυτός ήθελε, λέγοντας ότι αυτός ολοκληρώνει «μια θητεία κατά τη διάρκεια τη οποίας άλλαξε η εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα και στην δική μας χώρα, όπου, στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις συσσώρευσαν ένα βαρύ ιστορικό φορτίο».

Το ρεπορτάζ θα μπορούσε να τελειώσει εδώ. Οταν ο έλληνας πρωθυπουργός λέει πως ο Ομπάμα άλλαξε την εικόνα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην Ελλάδα όπου είχε συσσωρευτεί «ένα βαρύ ιστορικό φορτίο» (πιο αποχρωματισμένες λέξεις δε θα μπορούσε να βρει) και ο αμερικανός πρόεδρος του απαντά επιδεικνύοντας περήφανα ως «συμβολή στη δημοκρατία» τη ματωβαμμένη αμερικάνικη επέμβαση το 1947, με τις ναπάλμ, τα ξερονήσια-κολαστήρια, τα βασανιστήρια, τα εκτελεστικά αποσπάσματα και τον περιβόητο Πιουριφόι ως υπερ-κυβερνήτη της χώρας, έχουμε την εικόνα ενός Νενέκου που προσκυνά έναν στυγνό και αλαζόνα ιμπεριαλιστή. Είχε όμως και άλλα το μενού, πέρα  από την αηδιαστική προπαγάνδα, στην οποία πρωταγωνίστησαν τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όλα τα αστικά ΜΜΕ, που έδωσαν δείγματα ΜΜΕ μπανανίας.

Ο Τσίπρας ευχαρίστησε δημόσια τον Ομπάμα και για τη συνεισφορά του στην υπογραφή του τρίτου Μνημόνιου: «Πριν από ενάμιση χρόνο, κληθήκαμε, παρότι νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, να λάβουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις. Και θέλω, με την ευκαιρία, να αναγνωρίσω και δημόσια τον ρόλο και την συνεισφορά του Προέδρου Ομπάμα, εκείνες τις κρίσιμες ώρες – να αναγνωρίσω την ηθική και πολιτική στήριξη που παρείχε στην κυβέρνησή μου στην προσπάθεια να υπάρξει μια θετική διέξοδος»!

Ο Τσίπρας παραπονέθηκε για τη μνημονιακή πολιτική: «Αντιμετωπίσαμε ως οικονομία και ως κοινωνία ένα πρόγραμμα καταστροφικής λιτότητας που όξυνε, αντί να λύσει τα προβλήματα». Κι ο Ομπάμα απάντησε ότι όλα αυτά ήταν απαραίτητα: «Πιστεύω ότι ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, είναι σωστός. Περάσατε από μερικές πολύ δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, παρά τις δυσκολίες, παρά τους δύσκολους καιρούς, παρά το ότι μερικές πολιτικές δεν ήταν οι ορθότερες, ο ελληνικός λαός, λοιπόν, πρέπει να αναγνωρίσει ότι σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η ελληνική οικονομία θα έπρεπε, ήταν δεδομένο ότι έπρεπε, να υποστεί κάποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»! Και επαίνεσε τον Τσίπρα που είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ο Αλέξης σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα που σκοπεύει να κάνει. Συγκεκριμένα, τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα πιο ελκυστική στις επενδύσεις και που θα αποτρέψουν την επανεμφάνιση των ανισορροπιών, που οδήγησαν εν πρώτοις στην κρίση του δημοσίου χρέους (…) Βλέπω ότι ο έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν τη βούληση να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο, να κάνουν την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική εντέλει για τις επενδύσεις στο μέλλον».

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός στενάζει από τη σκληρή λιτότητα, ο Ομπάμα μοιράζει συγχαρητήρια όχι μόνο για τη νατοϊκή νομιμοφροσύνη της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ («Αλέξη, θέλω να σε ευχαριστήσω για την προσήλωσή σου στη Συμμαχία μας»), αλλά και για τη διατήρηση των πολεμικών δαπανών στα ύψιστα επίπεδα: «Δράττομαι της ευκαιρίας για να συγχαρώ την Ελλάδα, γιατί είναι μία από τις πέντε μόνο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που συνεχίζει να δαπανά 2% του ΑΕΠ της για την άμυνα. Και αυτό το έπραξε η Ελλάδα, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές. Θα έλεγα ότι αν η Ελλάδα τα κατάφερε εν μέσω δυσκολιών να πετύχει αυτόν τον στόχο, τότε όλοι μας οι σύμμαχοι θα έπρεπε να είναι σε θέση να το πράξουν»! Το αίμα του ελληνικού λαού μετατρέπεται σε υπερκέρδη για τα αμερικάνικα μονοπώλια του λεγόμενου στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και ο Ομπάμα συγχαίρει τον Τσίπρα (και τους προκατόχους του, για να μην τους αδικήσουμε), επειδή η σκληρή λιτότητα δεν αφορά τις πολεμικές δαπάνες.

Ακόμα και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί να εμφανιστεί στον ελληνικό λαό ότι δε συντάσσεται με τους πιο επιθετικούς κύκλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο Ομπάμα φρόντισε να «δώσει» στεγνά τον Τσίπρα: «Συζητήσαμε τη σημασία της διατήρησης σε ισχύ των κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Ρωσίας, έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας του Μινσκ» (θυμόσαστε, ασφαλώς, τον Κοτζιά να δηλώνει πως η Ελλάδα κράτησε επιφυλάξεις για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας).

Ακόμα και για το Κυπριακό, ο Ομπάμα φρόντισε, από διεθνές ζήτημα κατοχής μιας ανεξάρτητης χώρας-μέλους του ΟΗΕ, να το υποβιβάσει σε διμερές ζήτημα, υποστηρίζοντας ανοιχτά την κατοχική πολιτική (περισσότερα γράφουμε στη σελίδα 11).

Με την τελευταία φράση της εισαγωγικής τοποθέτησής του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσίπρα, ο Ομπάμα «τα είπε όλα»: «Πραγματικά είμαστε υπερήφανοι που στο πρόσωπο της Ελλάδας βλέπουμε έναν από τους στενότερους συμμάχους και καλύτερους φίλους των ΗΠΑ»!

Τι έμεινε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά στον Τσίπρα, εκτός από το στίγμα της αμερικανοδουλείας στην πιο ελεεινή μορφή της; Κάποια στρογγυλεμένα λογάκια του Ομπάμα για το χρέος, πρακτικά άχρηστα στο παζάρι που γίνεται με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και ειδικά τους Γερμανούς. Ομως και χρήσιμα να ήταν αυτά τα λογάκια του Ομπάμα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το τελικό αποτέλεσμα μιας νέας ρύθμισης για το χρέος (που θα γίνει κάποια στιγμή) θα είναι το αλυσόδεμα του ελληνικού λαού για περισσότερες δεκαετίες στο ζυγό της πιο σκληρής εκμετάλλευσης, για να αποπληρώνεται ένα χρέος που έχει πληρωθεί πολλές φορές μέχρι τώρα (αναλυτικά γράφουμε στη σελίδα 16).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

Με εντατικούς ρυθμούς το παζάρι με την τρόικα/κουαρτέτο
Επόμενο άρθρο

Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

Γλείφει και τη Μέρκελ ο Τσίπρας

Σχετικά Αρθρα

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

Σουαζιλάνδη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1968).

Πακιστάν: Ημέρα άμυνας.

1792: «Σφαγές Σεπτεμβρίου» στη Γαλλία, 1.100 νεκροί σε τέσσερις μέρες.

1861: Αποτυχημένη απόπειρα κατά της βασίλισσας Αμαλίας από τον φοιτητή Αριστείδη Δόσιο στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

1985: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος αποσκιρτά από τη Νέα Δημοκρατία και ιδρύει τη Δημοκρατική Ανανέωση.

1991: Το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου αποφασίζει την αποφυλάκιση του επικεφαλής του πραξικοπήματος του 1974 Νίκου Σαμψών.

2003: Διπλό βομβιστικό χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    17Ν
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Εφετείο 17Ν
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    ΕΛΑ
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Ποιοι είμαστε
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Επικοινωνία
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Όροι χρήσης
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Ποιοι είμαστε
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Επικοινωνία
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo