Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Μάη
  • Πάντα τέτοια: Ακυρώθηκε εκδήλωση της σιωνιστικής πρεσβείας στη Θεσσαλονίκη
  • «Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 2
  • Το ΡΚΚ παραδίδει τα όπλα και αυτοδιαλύεται
  • Η Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: Κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Σοβαρές τρικλοποδιές στην εκπαίδευση
Παιδεία

Σοβαρές τρικλοποδιές στην εκπαίδευση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Φεβ 2021, 21:58

Α. Από Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ (και όχι της ΔΟΕ!) πληροφορηθήκαμε ότι στο Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων εκφράζεται η πρόθεση της Πρυτανείας να εντάξει το  Τμήμα Φροντίδας και Αγωγής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (πρώην ΤΕΙ) στη Σχολή Επιστημών Αγωγής (Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί)!

Εδώ δεν πρόκειται απλώς για δυο ταχύτητες που αναφέρονται στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο. Πρόκειται καθαρά για ταύτιση (η σύγχυση είναι αδόκιμη έκφραση, καθώς δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει άγνοια σε πανεπιστημιακούς) δύο διαφορετικών επιστημονικών αντικειμένων, που πετά στα σκουπίδια τους διακριτούς σκοπούς και ρόλους του νηπιαγωγείου από τη μια και του παιδικού σταθμού από την άλλη.

Το νηπιαγωγείο, σε όλη την εκπαιδευτική του πορεία στην Ελλάδα προσδέθηκε στο άρμα της εκπαίδευσης. Αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρεται στα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και σήμερα, ύστερα από μακρόχρονους αγώνες, η φοίτηση σε αυτό είναι υποχρεωτική και για τα δύο έτη (τουλάχιστον κατά το νόμο γιατί ακόμη υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά το δεύτερο υποχρεωτικό έτος για τα προνήπια σε μεγάλους δήμους της χώρας και αυτό λόγω της σκόπιμης αβελτηρίας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ).

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων παρέχουν σπουδές προσανατολισμένες στην εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών), ενώ τα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής των πρώην ΤΕΙ (στην περίπτωσή μας το Τμήμα Φροντίδας και Αγωγής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία) παρέχουν επαγγελματικές σπουδές προσανατολισμένες στην αγωγή και τη φροντίδα και απευθύνονται στις ηλικίες των 0-3 ετών.

Σκοπός και των δύο υποτίθεται (μιλάμε για δομές αγωγής και εκπαίδευσης στον καπιταλισμό) ότι είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, όμως το νηπιαγωγείο απευθύνεται σε μια ηλικιακή ομάδα (4-6 ετών), για την οποία η εξέλιξη των ιστορικών, κοινωνικοοικονομικών και πολιτισμικών συνθηκών στην Ελλάδα διαμόρφωσε και τελικά επέβαλε τον προσανατολισμό στη συστηματική εκπαίδευση με σκόπιμες, μεθοδευμένες γνώσεις και δραστηριότητες, ώστε στη συνέχεια τα παιδιά να ακολουθήσουν ομαλή ενταξιακή πορεία στο Δημοτικό (εξ ου και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης).

Η συγχώνευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής με το Τμήμα Φροντίδας και Αγωγής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (πρώην ΤΕΙ), εκτός της ακαδημαϊκής σύγχυσης που θα δημιουργήσει, θα οδηγήσει και στη διάσπαση του ενιαίου πτυχίου του πανεπιστημιακού τμήματος και στη δημιουργία ενός υβριδικού πτυχίου-πασπαρτού για όλες τις ηλικίες και όλους τους ρόλους. Θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε προγράμματα σπουδών-σούπα, με αντικείμενα από χώρους άσχετους με την εκπαίδευση, και τελικά αναπόφευκτα στην απώλεια της διακριτής επιστημονικής ταυτότητας των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Αντίκτυπος θα υπάρχει σίγουρα και στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ενός τέτοιου ενοποιημένου τμήματος με τους επιχειρηματίες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων να αποκτούν σαφές πλεονέκτημα έναντι των εργαζομένων τους (ακόμη περισσότερο απ΄ό,τι ισχύει τώρα), σαλαμοποιώντας παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο.

Τη νύφη θα πληρώσουν και οι γονείς, αφού ακόμη και τώρα στους παιδικούς σταθμούς καλούνται να καταβάλλουν μερίδιο του «κόστους» (για να μην αναφέρουμε τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία), ενώ τα νηπιαγωγεία σταδιακά θα οδηγηθούν στην αγκαλιά των δήμων, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους παιδικούς σταθμούς.

Την επιζήμια και αντιδραστική αυτή εξέλιξη και για τις δυο δομές δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγχώνευση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. (αξίζει να δει κανείς τη θέση που διατύπωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον ενιαίο χαρακτήρα της Προσχολικής Εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών στις 29/10/2017).

Την πολιτική αυτή φαίνεται να υιοθετεί τώρα η Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Τα κίνητρα, πάντως, ασφαλώς και δεν είναι ακαδημαϊκά, μιας και γνωρίζει καλά τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, τουλάχιστον όσον αφορά την προδιαγεγραμμένη υποβάθμιση των σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου.

Σημείωση: ολόκληρη η ανακοίνωση-καταγγελία της ΑΔΕΔΥ.

Β. Στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αλλά και σε όσα η Κεραμέως έχει ήδη νομοθετήσει, τα χτυπήματα που δέχονται τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι ανελέητα: βάση εισαγωγής, δύο μηχανογραφικά, εκ των οποίων το πρώτο με πολύ περιορισμένο αριθμό επιλογών, συντελεστές βαρύτητας, που θα πετσοκόψουν δραστικά τον αριθμό εισακτέων, προληπτικοί φραγμοί όπως αύξηση των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο, διετείς Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης για τους απόφοιτους Γυμνασίου, που νομιμοποιούν και επεκτείνουν την παιδική εργασία, κ.λπ.

Αυτά στη γενική εικόνα. Εναντι όμως της ειδικής κατηγορίας των μαθητών των ΕΠΑΛ, στα οποία φοιτούν κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης, πολλές φορές εργαζόμενα και τα ίδια προκειμένου να επιβιώσουν, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζουν κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες (εργασία το πρωί υπό τις γνωστές συνθήκες γαλέρας στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, μάθημα το βράδυ με μυαλό βαρύ και κουρασμένο, ελάχιστος χρόνος για διάβασμα, άρα και μειωμένες προϋποθέσεις ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της μαθησιακής διαδικασίας), το υπουργείο Παιδείας κρατά μια ιδιαίτερα σκληρή και εχθρική στάση.

Ενώ έως τώρα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ είχαν το δικαίωμα να μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα πολύ μικρό ποσοστό των θέσεων, με το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη ουσιαστικά αίρεται ακόμη και αυτή η μικρή πιθανότητα, αφού σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 2 του σχεδίου νόμου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι κοινή για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων και αυτούς των Ημερήσιων Λυκείων. Το γεγονός αυτό εξόργισε ακόμη και τη ΓΣΕΕ που αναφέρει ότι «αυτό πρακτικά σημαίνει την ακύρωση της δυνατότητας πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές των εσπερινών λυκείων, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να συναγωνιστούν αυτούς των ημερήσιων σχολείων».

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο δόγμα «νόμος και τάξη» απαιτεί και νεκρό απεργό πείνας;
Επόμενο άρθρο Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ σε ρόλο… στρατάρχη

Σχετικά Αρθρα

Η Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: Κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής

Καταστολή 10 Μάι 2025, 07:50

Η Χρύσα Χοτζόγλου δεν είναι μόνη

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά σήμερα

Εργατικά 9 Μάι 2025, 08:33

Ξεπλένουν τα εγκλήματα της σιωνιστικής οντότητας εμπλέκοντας μαθητές Λυκείων του Πειραιά

Παιδεία 6 Μάι 2025, 21:24

Συναυλία στα Προπύλαια σήμερα στις 19:00: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Παιδεία 5 Μάι 2025, 14:07

Χρυσαυγίτικο δηλητήριο στα σχολεία

Παιδεία 5 Μάι 2025, 13:54

Προσπάθεια κατατρομοκράτησης των αγωνιζόμενων φοιτητών με επαναφορά του δόγματος «νόμος και τάξη»

Καταστολή 4 Μάι 2025, 21:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

11 Μάι 2025, 00:01
Πολιτισμός

Πάντα τέτοια: Ακυρώθηκε εκδήλωση της σιωνιστικής πρεσβείας στη Θεσσαλονίκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου

10 Μάι 2025, 20:56
Διεθνή

«Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 2

Al-Qasam Productions

10 Μάι 2025, 11:48
Διεθνή

Το ΡΚΚ παραδίδει τα όπλα και αυτοδιαλύεται

10 Μάι 2025, 09:38
Καταστολή

Η Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: Κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής

10 Μάι 2025, 07:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάη

10 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Mε τα μαγιό και σαγιονάρες στα καταφύγια οι σιωνιστές

Τους (ξανα)έκοψαν τα ήπατα οι Χούθι

9 Μάι 2025, 21:30
Διεθνή

Οσο και να προσευχηθείτε, η κόλαση για εσάς δεν είναι στον άλλο κόσμο, είναι στη Γάζα

9 Μάι 2025, 18:47
Κόντρες

Δεξιότατος και πονηρότατος

9 Μάι 2025, 14:22
Αγροτικά

«Μαύρο πρόβατο» της ΕΕ η Ελλάδα, λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

9 Μάι 2025, 12:40
Ιστορία

80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη

9 Μάι 2025, 09:43
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου δεν είναι μόνη

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά σήμερα

9 Μάι 2025, 08:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

9 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ευλογεί το πλιάτσικο και την εγκληματική αδιαφορία της ιταλικής Hellenic Train

8 Μάι 2025, 21:47
Ιστορία

Η ξετσιπωσιά της ευρωκαμαρίλας και η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

8 Μάι 2025, 20:25
Κόντρες

Αυτό το γκάλοπ πώς σας διέφυγε;

8 Μάι 2025, 15:07
Υγεία

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

8 Μάι 2025, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάη

8 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Οι «Πύλες της Κόλασης» καταπίνουν τα «Αρματα του Γεδεών»

7 Μάι 2025, 22:11
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

Λουξεμβούργο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1867).

1812: Εκτελείται ο βρετανός πρωθυπουργός Σπένσερ Πέρσιβαλ στην είσοδο της Βουλής των Κοινοτήτων.

1891: Απόπειρα εκτέλεσης του νεαρού τσάρου Νικολάου σε επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

1926: Με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα (η άκρη τους πρέπει να απέχει τριάντα εκατοστά από το έδαφος).

1934: Αιματηρές συγκρούσεις εργατών – αστυνομίας στην Καλαμάτα, τέσσερις εργάτες νεκροί, πολλοί τραυματίες.

1936: Πολλοί τραυματίες σε άγριες μάχες χωροφυλακής και συμπαραστατών προς τους απεργούς της Θεσσαλονίκης (Κοκκινιά).

1960: Τέσσερις πράκτορες της Μοσάντ συλλαμβάνουν τον φυγά ναζιστή Αντολφ Αιχμαν στο Μπουένος Αϊρες.

1968 : Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη μέλη του ΚΚΕ εσωτερικού.

1970 : Μαζική αποδοκιμασία του Παττακού στο Παναθηναϊκό Στάδιο από μαθητές σε συγκέντρωση για τα τρία χρόνια της χούντας.

1972: Τρεις βόμβες στη λέσχη αξιωματικών των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη), ένας νεκρός και δεκατρείς τραυματίες (RAF).

1973: Συγκέντρωση φοιτητών στη Νομική με αίτημα την απελευθέρωση εξήντα φοιτητών που έχουν συλληφθεί από την ΕΣΑ, αποκλεισμός του κτιρίου από την αστυνομία, μικροσυμπλοκές και συλλήψεις.

1982: Καταργούνται οι επιθεωρητές των σχολείων και διορίζονται μετακλητοί σχολικοί σύμβουλοι.

1997: Βόμβα στο Α’ Λιμενικό Τμήμα στον Πειραιά (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή μετάβαση και το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Σε έναν κόσμο που η διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης στη εργασία και την παραγωγή ολοένα και αυξάνεται, η επιλογή αυτή σηματοδοτεί τις μεγάλες προκλήσεις και δυνατότητες που αναδύονται για την ενδυνάμωση της υγιούς και ασφαλούς εργασίας στην ψηφιακή εποχή. Καθώς η ψηφιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της τηλεργασίας, της αυτοματοποίησης και της αυξανόμενης σημασίας της εργασίας μέσω πλατφορμών, εισάγει νέα μοντέλα απασχόλησης, είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μια ολιστική προσέγγιση της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, βασισμένη στην ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, τη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, ιδίως ως προς τη διαμόρφωση ισχυρών νομικών πλαισίων που εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση με ηθικά πρότυπα και την προστασία προσωπικών δεδομένων, τη συνεχή ενίσχυση των δεξιοτήτων, καθώς και την αντιμετώπιση νέων κινδύνων που συνδέονται με την ψυχική υπερφόρτωση. Διασφαλίζοντας, σε κάθε περίπτωση, ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις υλοποιούνται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αξίες. Στη χώρα μας, αξιοποιώντας τα θετικά βήματα που έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια, ιδίως σε ζητήματα προστασίας των εργαζομένων μέσω τηλεργασίας ή ψηφιακών πλατφορμών, καθώς και αντιμετώπισης της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, προχωρούμε στην αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, στο πλαίσιο της τρέχουσας πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (EU OSHA) με θέμα την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή. Υλοποιούμε το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, στο πλαίσιο του οποίου θα ψηφιοποιηθούν σημαντικές διαδικασίες και θα δημιουργηθεί ψηφιακό αποθετήριο νομοθεσίας και εκπαιδευτικού υλικού για την καλύτερη συμμόρφωση των επιχειρήσεων στη νομοθεσία για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Υπουργείο Εργασίας, 28.4.2025

(Αν ζητήσεις από την Κεραμέως να επαναλάβει «με δικά της λόγια» αυτή την ανακοίνωση, θα αρχίσει να ρετάρει. Λογικό. Τι να ξέρει από Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας μια νεοφιλελεύθερη μεγαλωμένη στα πούπουλα; Αλλά κι αυτοί που τα έγραψαν ή μάλλον που τα αντέγραψαν από κάποιο ακαδημαϊκό κείμενο ή κείμενο της ευρωενωσίτικης γραφειοκρατίας δεν είναι καλύτεροι. Προκαλούν! 51 θάνατοι στους χώρους εργασίας καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2015. Αριθμός ρεκόρ. Χώρια οι τραυματισμοί από εργατικά «ατυχήματα», η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν αναφέρεται ή -αν παρεμβληθεί νοσοκομείο και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς- αναφέρονται με διαφορετική αιτιολογία. Γι’ αυτό μιλάμε για πρόκληση. Οσο για τις επαγγελματικές ασθένειες, αυτές απλά… δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό μιλάμε για πρόκληση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo