Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη
  • Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του
  • Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος
  • Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία
  • Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Tα κοράκια του κεφαλαίου πέφτουν πάνω στα νοσοκομεία
Υγεία

Tα κοράκια του κεφαλαίου πέφτουν πάνω στα νοσοκομεία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Φεβ 2020, 00:00

Στις 16 του περασμένου Γενάρη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Κικίλιας προανήγγειλε μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων, λέγοντας: «Το 2020 είναι η χρονιά των νοσοκομείων και των Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Θα αποδείξουμε εντός τους έτους ότι πράγματι μπορούμε να πάμε μπροστά σαν χώρα και στα δημόσια νοσοκομεία. Με το πρόγραμμα το οποίο θα κάνουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο στην Αττική, σε ένα μικρό νοσοκομείο στην Αττική και σε ένα στην Περιφέρεια, θα δει ο κόσμος πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά το σύστημα».
 
Ως γνωστόν, ο Κικίλιας δε διακρίνεται για… σπιρτάδα πνεύματος (το λέμε κομψά), γι’ αυτό και επανέλαβε με χοντροκομμένο τρόπο την επιχειρηματολογία των εραστών της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Οπως εκείνοι λένε ότι δε θέλουν ιδιωτικά αλλά… μη κρατικά πανεπιστήμια, έτσι και ο Κικίλιας είπε ότι «μιλάμε για δημόσια δωρεάν υγεία, αλλά όχι απαραίτητα κρατική»! Και εξήγησε τι σημαίνει αυτό: «Σημαίνει ότι εάν αυτή τη στιγμή σε ένα νοσοκομείο ο μαγνητικός ή ο αξονικός τομογράφος είναι 30 χρόνων και το κράτος κρίνει ασύμφορη τη συντήρησή του, να μπορούμε κατά χρήση και περίπτωση με ΣΔΙΤ, με leasing να πάρουμε μηχανήματα από τους ιδιώτες. Να τα λειτουργούν οι ιδιώτες, να μη χαλάει η λυχνία, να είναι αυτοί υπεύθυνοι για τη συντήρηση, να μη χαλάει επί τούτου και να πηγαίνουν οι πολίτες στο ιδιωτικό διαγνωστικό έξω και κάνουν τις μαγνητικές ή τις αξονικές και να μην περιμένει ο πολίτης 1,5 και 2 και 2,5 μήνες να κάνει τις εξετάσεις του».
 
Το… υπονοούμενο το πιάσατε. Για την άθλια κατάσταση των διαγνωστικών μηχανημάτων στα κρατικά νοσοκομεία δε φταίει το κράτος, που έχει πετσοκόψει τις δαπάνες, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να μην συντηρούνται και να μην αντικαθίστανται, ή που δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τομογράφοι που σάπιζαν ανενεργοί, λόγω έλλειψης ιατρικού και τεχνικού προσωπικού, και εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ, που παραδόθηκαν στη σκόνη και τη φθορά, πάλι λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά φταίνε οι εργαζόμενοι οι οποίοι χαλάνε επίτηδες τα μηχανήματα για να σπρώχνουν τον κόσμο στους ιδιώτες!
 
Ενα μήνα μετά απ’ αυτές τις δηλώσεις Κικίλια, ο καρδιολόγος-διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας, περιέγραφε («Τα Νέα», 18.2.2020) αυτό που ήδη συμβαίνει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Ας τον παρακολουθήσουμε:
 
«Σε ό,τι αφορά τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, το νοσοκομείο μας αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν. Πριν από 20 χρόνια, ιδιώτης εγκατέστησε έναν αξονικό τομογράφο, διέθεσε στο νοσοκομείο δύο τεχνολόγους και, σύμφωνα με τη συμφωνία που σύναψε, χρέωνε την εξέταση 40 ευρώ. Το κόστος της εξέτασης το κάλυπτε ο “Ευαγγελισμός“ και έπειτα τα διεκδικούσε από τα Ταμεία.
 
Επειτα από έξι χρόνια λειτουργίας του αξονικού υπολογίζεται ότι ο ιδιώτης εισέπραξε χρηματικό ποσό επτά φορές μεγαλύτερο από το κόστος του αξονικού τομογράφου. Συνεπακόλουθα, ο “Ευαγγελισμός“ με τα χρήματα που δαπάνησε θα είχε τη δυνατότητα να αγοράσει δύο υπερσύγχρονους αξονικούς.
 
Στο μεταξύ, το μηχάνημα με το πέρας των ετών κρίθηκε τεχνολογικά πεπερασμένο, με τον ιδιώτη να αποχωρεί».
 
Καθαρά πράγματα και αποδεδειγμένα με νούμερα (ουδείς τόλμησε να διαψεύσει τον γιατρό): ο ιδιώτης απέσβεσε το μηχάνημα σε λιγότερο από ένα χρόνο και τα υπόλοιπα πέντε κονόμαγε κάθε χρόνο κέρδη ίσα με το κόστος ενός αξονικού τομογράφου. Κι όταν το μηχάνημα πάλιωσε, το παράτησε και έφυγε, με τα κέρδη να αναπαύονται ήδη σε κάποια ελβετική τράπεζα ή να τα έχει τζιράρει σε άλλη μπίζνα.
 
Ομως, οι ιδιώτες κεφαλαιοκράτες δε θέλουν πλέον να πάρουν μόνο μια υπεργολαβία. Θέλουν να βάλουν χέρι στο ίδιο το μάνατζμεντ των νοσοκομείων, για να μπορούν να εξασφαλίσουν υπερκέρδη. Μιλάμε για εξασφαλισμένο πλιά-τσικο, καθώς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τους ανθρώπους και μπορούν να στερηθούν τα πάντα γι' αυτό. Ετσι, ο Κικίλιας βάζει μπροστά ένα παλιό σχέδιο: τη μετατροπή των κρατικών νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Με όχημα μια «δωρεά» του Ιδρύματος Νιάρχου, ξεκινά από το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, το οποίο θέλει να μετατρέψει σε ΝΠΙΔ, ενώ σειρά έχουν το Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Μετά θα πάρει η μπάλα και άλλα νοσοκομεία που παρουσιάζουν «ενδιαφέρον» για καπιταλιστές της Υγείας, μέχρι να μετατραπούν όλα σε ΝΠΙΔ.
 
Αυτό δε βολεύει μόνο τους καπιταλιστές που θα διαλέγουν τα «φιλέτα» και θα «επενδύουν» σ' αυτά. Βολεύει και το αστικό κράτος. Πρόκειται για τη γνωστή νεοφιλελεύθερη αντίληψη, που θέλει τα νοσοκομεία αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες, που θα παίρνουν μια γλοίσχρα επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα πρέπει από εκεί και πέρα «να κόψουν το λαιμό τους» για να εξασφαλίσουν έσοδα και να μειώσουν τις δαπάνες.
 
Πώς θα εξασφαλίσουν έσοδα; Χαρατσώνοντας τον κοσμάκη που καταφεύγει σ' αυτά. Τα νοσήλια δε θα καθορίζονται κεντρικά από το υπουργείο Υγείας, αλλά από κάποια επιτροπή, στην οποία τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ιδιώτες και οι μανατζαραίοι των νοσοκομείων, που θα είναι υποχείριά τους. Και σιγά-σιγά, θα υπάρξει διαφοροποίηση των νοσηλίων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ώστε να φτάσουμε σε νοσοκομεία διάφορων κατηγοριών. Ανάλογα με το πορτοφόλι και το επίπεδο περίθαλψης.
 
Πώς θα μειώσουν τις δαπάνες; Οχι μόνο εξευτελίζοντας το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης, αλλά αλλάζοντας άρδην τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να εξευτελίσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δε θα προσλαμβάνουν πλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, αλλά με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Συμβασιούχους κατά προτίμηση. Αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια με τους λεγόμενους επίκουρους γιατρούς θα γενικευτεί.
 
Γι' αυτό το «σχέδιο Κικίλια» δεν πρέπει να περάσει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι σκευωρίες καταρρέουν
Επόμενο άρθρο Scripta…Verba…

Σχετικά Αρθρα

Η φιλανθρωπία των κορακιών

Υγεία 4 Φεβ 2026, 12:43

Νοσοκομεία επικίνδυνα για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς

«Αριστερή μίρλα» χαρακτηρίζει τις αποκαλυπτικές καταγγελίες ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός Υγείας

Υγεία 3 Φεβ 2026, 12:24

Για τα ράντζα φταίει η κυβερνητική πολιτική και όχι η γρίπη, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν»

Αγριο πετσόκομμα των ειδικευόμενων στο Νοσοκομεία Νίκαιας

Υγεία 28 Ιαν 2026, 10:09

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

Υγεία 20 Ιαν 2026, 19:18

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

Υγεία 19 Ιαν 2026, 09:47

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.
Καμερούν: Ημέρα νεολαίας.
Λιβερία: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.
1916: Συλλαμβάνεται η Εμα Γκόλντμαν επειδή έδωσε διάλεξη για τον οικογενειακό προγραμματισμό (ΗΠΑ).
1930: Συγκρούσεις χωροφυλακής και εργατών στη Θεσσαλονίκη.
1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.
1977: Βόμβα στο βιβλιοπωλείο “Πλανήτης” στην Ασκληπιού (είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη από τον νεοφασίστα Αργύρη Κακκαβά).
1987: Βόμβα στο δεύτερο όροφο κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία ενημέρωσης ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομικών (ΕΛΑ).
1990: Απελευθερώνεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια φυλάκισης.
1993: Βόμβα στην εφορία Μοσχάτου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo