Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 31 Γενάρη
  • Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
  • Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Μητσοτάκης: Οι μπάτσοι είναι πιο σημαντικοί από τους υγειονομικούς!
Υγεία

Μητσοτάκης: Οι μπάτσοι είναι πιο σημαντικοί από τους υγειονομικούς!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Νοέ 2021, 14:52

«Η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει αυτή τη στιγμή τα όριά της και τα περιθώρια της αποτελεσματικότητας». Το είπε ο Μητσοτάκης στη συνέντευξη στο Mega. Πότε, όταν ο Πρετεντέρης (ναι, ο Πρετεντέρης) του είπε ότι στα σώματα ασφαλείας «το 70% είναι εμβολιασμένο, 30% είναι ανεμβολίαστο».

Δεν αμφισβήτησε τα νούμερα. Αρχικά προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει, πηγαίνοντας σε άλλα θέματα. Ομως ο Πρετεντέρης (ναι, ο Πρετεντέρης) του θύμισε ότι δεν έχει απαντήσει. Και τότε ο Μητσοτάκης είπε τα εξής προκλητικά:

«Για τα Σώματα Ασφαλείας, λοιπόν, να έρθω και σε αυτό. Κοιτάξτε, δοκιμάσαμε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Η αλήθεια είναι ότι χτυπήσαμε ένα σκληρό τείχος κάποιων συμπολιτών μας οι οποίοι παραμένουν σε διαθεσιμότητα, παραμένουν ανεμβολίαστοι. Και διαπιστώσαμε ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα πείσει τελικά αυτούς τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Και μην ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε διεύρυνση της υποχρεωτικότητας σημαίνει ταυτόχρονα ότι πρέπει να προβλέψουμε πώς θα λειτουργήσουμε όταν αυτοί οι άνθρωποι μπουν σε διαθεσιμότητα. Κρίναμε, λοιπόν, ότι η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει αυτή τη στιγμή τα όριά της και τα περιθώρια της αποτελεσματικότητας».

«Συζητάτε για τα Σώματα Ασφαλείας την υποχρεωτικότητα;», επανήλθε ο Πρετεντέρης. «Οχι, δεν τη συζητάμε», ήταν η κοφτή απάντηση του Μητσοτάκη.

Κι όταν η Τζήμα επέμεινε, ρωτώντας αν θα έχει το δικαίωμα να ρωτήσει τον αστυνομικό που θα την ελέγξει, αν εκείνος είναι εμβολιασμένος, ο Μητσοτάκης έκανε κήρυγμα… κατά της υποχρεωτικότητας!

«Κοιτάξτε, όπως σας είπα η εμπειρία μάς έδειξε, διότι εδώ πέρα κανείς δεν είχε κάποια μαγική συνταγή και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι καμία άλλη χώρα δεν είχε πάει σε διευρυμένες υποχρεωτικότητες, για το λόγο ότι από ένα σημείο και πέρα δυστυχώς χτυπάμε πάνω σε ένα τείχος αντίδρασης από τους ανεμβολίαστους το οποίο είναι  πάρα – πάρα πολύ δύσκολο να το διαπεράσουμε. Και όσο πιο σκληροί είμαστε και όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε, τόσο μεγαλύτερες αντιδράσεις προκαλεί αυτό».

Προσέξτε τη συλλογιστική του Μητσοτάκη: αν βάλουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους μπάτσους, κάποιοι απ’ αυτούς θ’ αντιδράσουν και θα επιλέξουν την αναστολή εργασίας, οπότε θα μας λείψουν από την καταστολή.

Δεν ξέρουμε πόσοι μπάτσοι θα επέλεγαν να χάσουν τους μισθούς και τα προνόμιά τους επιλέγοντας να μην εμβολιαστούν σε περίπτωση υποχρεωτικότητας, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι από το σύστημα υγείας μπήκαν σε υποχρεωτική αργία (χωρίς αποδοχές και χωρίς ασφάλιση) περίπου 6.500 εργαζόμενοι. Οι γιατροί είναι λιγότεροι από 500, περίπου 2.700 είναι νοσηλευτές και 500 διασώστες του ΕΚΑΒ (μέλη πληρωμάτων). Οι υπόλοιποι είναι διοικητικοί και βοηθητικό προσωπικό, που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς ή το κοινό.

Η κυβέρνηση δεν έδειξε την παραμικρή ανησυχία για την κένωση τόσων θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που το τέταρτο κύμα της πανδημίας είχε ήδη αρχίσει να χτυπά τη χώρα μας. Είδε αυτές τις αναστολές εργασίας σαν μια ευκαιρία για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Με συμβάσεις με κάθε είδους εργολάβους-δουλέμπορους.

Κακώς, κάκιστα δεν εμβολιάστηκαν αυτοί οι εργαζόμενοι. Ιδιαίτερα οι υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες). Ομως η κυβέρνηση Μητασοτάκη δε δίστασε να τους πετάξει στην ανεργία. Στην ανεργία η καθαρίστρια και ο συντηρητής ενός νοσοκομείου, που δεν έρχονται σε επαφή με κόσμο, όχι όμως ο μπάτσος των ΜΑΤ, της ΔΡΑΣΗ, της ΔΙΑΣ, που ορμάει χωρίς μάσκα και ξυλοφορτώνει διαδηλωτές και μετά τους καθηλώνει στο έδαφος και τους υποχρεώνει ν’ αναπνέουν τη βρόμικη ανάσα του, μέχρι να τους περάσει χειροπέδες. Οχι οι ασφαλίτες που θα παραλάβουν τους συλληφθέντες, θα τους στριμώξουν σ’ έναν μη αεριζόμενο διάδρομο και θ’ αναλάβουν να στήσουν τη δικογραφία-σκευωρία.

Η υποχρεωτικότητα δεν είναι αποτελεσματική, λέει τώρα ο Μητσοτάκης, χάριν των μπάτσων και των καραβανάδων. Τότε γιατί δεν αίρει την υποχρεωτικότητα και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όπως ζητούν πολλοί μέσα από τα νοσοκομεία (όχι μόνο συνδικαλιστές, αλλά και διευθυντές κλινικών, πανεπιστημιακοί κ.ά.), που βλέπουν ότι τα προβλήματα με τους εργολάβους είναι τεράστια, ενώ δεν υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών και νοσηλευτών που θα πάνε να προσληφθούν μόνο για τρεις μήνες, προσβλέποντας σε επέκταση για άλλους τρεις. Κι αυτά τα κενά δεν μπορούν να τα καλύψουν οι εργολάβοι. Χάσκουν αυτά τα κενά μέσα στα νοσοκομεία, που ήδη αντιμετωπίζουν την τεράστια πίεση του τέταρτου κύματος.

Αυτά εμείς δεν τα λέμε τώρα, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Μητσοτάκη στο Mega. Τα είπαμε από την πρώτη στιγμή. Γράφαμε στις 3 Σεπτέμβρη:

Και βέβαια, δεν είναι καθόλου δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το μπάχαλο που θα δημιουργηθεί στα δημόσια νοσοκομεία, σε μια περίοδο που το τέταρτο κύμα της φονικής πανδημίας θα έχει φτάσει σε εκρηκτικά επίπεδα. Δε θα βρίσκουν προσωπικό στις ειδικότητες που θα δημιουργηθούν κενά (πώς θα πάει κάποιος/α να δουλέψει με τρίμηνη –το πολύ εξάμηνη- σύμβαση;), οι προσλήψεις θα καθυστερούν, οι έκτακτοι θα χρειάζονται χρόνο προσαρμογής ενώ η πανδημία θα πιέζει κτλ. κτλ.

Και γιατί όλ’ αυτά; Για να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το γκεμπελίστικο σχέδιο της «ατομικής ευθύνης», με τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να έχουν επιλεγεί -λόγω της θέσης τους- ως οι πλέον κατάλληλοι για αντικείμενα-εργαλεία αυτής της προπαγάνδας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσείσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες και για το ναυάγιο του εμβολιασμού και για το φούντωμα του τέταρτου κύματος (χάριν των καπιταλιστών του τουρισμού) και να «δείξει» ως υπαίτιους τους ανεμβολίαστους.

Η γνώμη μας για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, που είναι δικαίωμα και κοινωνική υποχρέωση ταυτόχρονα, είναι γνωστή. Ποιο πρόβλημα, όμως, λύνει η προσωρινή απόλυση λίγων χιλιάδων εργαζόμενων στη Δημόσια Υγεία, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι διοικητικοί; Μετατράπηκαν μήπως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε υπερμεταδότες του κοροναϊού; Οι χώροι εργασίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων ήταν και είναι οι υπερμεταδότες, τροφοδοτώντας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσια και ιδιωτικά.

Δε θα πάψουμε να λέμε ότι είναι κοινωνική υποχρέωση ο καθολικός εμβολιασμός και αυτό αφορά και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την καταστρατήγηση αυτής της κοινωνικής υποχρέωσης, στο όνομα του ατομικού συνταγματικού δικαιώματος). Δεν θα πατήσουμε όμως την πεπονόφλουδα που πέταξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στοχοποιώντας αυτή την κατηγορία εργαζόμενων ως υπαίτια για το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ούτε θα βάλουμε στην ίδια μοίρα τους ζηλωτικά θρησκόληπτους και λοιπούς «ψεκασμένους», με ανθρώπους που έχουν φοβίες και αναστολές, για τις οποίες ευθύνονται κυρίως οι εγκληματικοί χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι τελευταίοι μπορούν να πειστούν, ενώ οι πρώτοι είναι «αθεράπευτοι». Και από τους «αθεράπευτους», όμως, δεν μπορείς να στερήσεις το μισθό τους, τον όρο επιβίωσής τους.

Από την άλλη, είναι και μια επιπλέον πρόκληση να επιλέγεται ως αντικείμενο επίδειξης κρατικής καταστολής και ανάπτυξης γκεμπελίστικης προπαγάνδας, ένας κλάδος που τράβηξε το μεγαλύτερο ζόρι στην πανδημία. Που ζητούσε μέσα προστασίας και δεν του περέχονταν. Που ζητούσε συνεχές τέστινγκ και δεν γινόταν. Οπως έβγαλε ένα χρόνο πανδημίας χωρίς εμβολιασμό (αλλά και χωρίς τέστινγκ και με λειψά μέσα προστασίας), έτσι μπορεί να συνεχίσει και με την ελάχιστη μειοψηφία ανεμβολίαστων στις τάξεις του. Και με μεγαλύτερη ασφάλεια πλέον (αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και κυρίως το συνεχές τέστινγκ).

Εκτύπωση 🖨
ΕΣΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΑΤΣΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΛέμε και καμιά μακακία για να περνάει η ώρα
Επόμενο άρθρο Σχολικά γεύματα: Μια αντιπαράθεση που αποφεύγει την ουσία

Σχετικά Αρθρα

Για τα ράντζα φταίει η κυβερνητική πολιτική και όχι η γρίπη, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν»

Αγριο πετσόκομμα των ειδικευόμενων στο Νοσοκομεία Νίκαιας

Υγεία 28 Ιαν 2026, 10:09

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

Υγεία 20 Ιαν 2026, 19:18

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

Υγεία 19 Ιαν 2026, 09:47

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών

31 Ιαν 2026, 12:10
Αθλητισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

31 Ιαν 2026, 09:11
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Γενάρη

31 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς βάζει τέλος στην προβοκατόρικη παραφιλολογία περί συμφωνίας αφοπλισμού

30 Ιαν 2026, 20:44
Κόντρες

Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;

30 Ιαν 2026, 19:58
Η παπάρα

Ο νεοφιλελευθερισμός σκοτώνει

30 Ιαν 2026, 11:39
Καταστολή

Πολιτική συμφωνία μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών στην Ισπανία

30 Ιαν 2026, 11:15
Πολιτική

Πλήρης συγκάλυψη του σιωναζισμού στη Βουλή των Ελλήνων

Με μοναδική εξαίρεση την Πλεύση Ελευθερίας

30 Ιαν 2026, 10:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Γενάρη

30 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές επιδιώκουν να καταδικάσουν τη Γάζα στην πείνα

29 Ιαν 2026, 22:24
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, αφού πρώτα ξεφτιλίστηκε, διέταξε τον Αυγενάκη να αποσυρθεί στα «πιτ»

29 Ιαν 2026, 21:17
Κόντρες

Μια ωραία πράσινη ατμόσφαιρα

29 Ιαν 2026, 20:01
Εργατικά

Μαζί στην Τρίπολη – Μαζί στον αγώνα την Παρασκευή 30 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 18:29
Παιδεία

Εκθεση ΟΟΣΑ για εκπαίδευση 2026: οδηγίες-εντολές προς υλοποίηση από τους υποτελείς

Ενίσχυση της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας με λογοδοσία και προσαρμογή των σχολείων στις τοπικές ανάγκες, αξιολόγηση σχολικοκεντρική και ενδυνάμωση των διευθυντών, μεντόρων, συντονιστών

29 Ιαν 2026, 18:13
Εργατικά

Εργατικά «ατυχήματα» – καπιταλιστικά εγκλήματα, που περνάνε στο ντούκου

29 Ιαν 2026, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 00:01
Αγροτικά

Χοντροκομμένη κατασκευή αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

28 Ιαν 2026, 23:05
Εργατικά

Το success story του καπιταλισμού χτίζεται με εργατικό αίμα

28 Ιαν 2026, 22:00
Βαθύ Κόκκινο

Πρόστυχη εξίσωση ενός καπιταλιστικού εγκλήματος με ένα τροχαίο δυστύχημα

28 Ιαν 2026, 13:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα ελληνικών γραμμάτων.

1865: Καταργείται η δουλεία στις ΗΠΑ.

1944: Εκτελούνται, με απόφαση του gερμανού φρουράρχου Αθηνών πενήντα κομμουνιστές ως αντίποινα για την εκτέλεση του υφυπουργού Εργασίας Ν. Καλύβα.

1949: Συνέρχεται στο βουνό η 5η ολομέλεια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Ζαχαριάδη.

1973: Δέκα φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που εμποδίζουν ασφαλίτη να πάρει τα στοιχεία συναδέλφου τους διώκονται για τεντιμποϊσμό.

1979: Εκτελείται ο Πέτρος Μπάμπαλης (Ιούνης ‘78).

1980: Βόμβα στο ξενοδοχείο «President» (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπουργός σημείωσε ότι προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένα εργατικό δυστύχημα, και αυτό επιδιώκεται μέσω της διαρκούς βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει συνεχής μείωση των εργατικών ατυχημάτων. Ως προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή η οποία ελέγχει ζητήματα λειτουργίας, των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα το ωράριο εργασίας, τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ εκδίδει και τα στατιστικά για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα. […] σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας είναι τρίτη στην κατάταξη της λίστας με τα λιγότερα δυστυχήματα αναλογικά με τον πληθυσμό.  Όπως επεσήμανε η κα Κεραμέως, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής έχουνε αυξηθεί από το ’19 μέχρι σήμερα κατά 35%, στην υγεία και στην ασφάλεια στην εργασία […] Ειδικά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», η Ανεξάρτητη Αρχή το 2025 έκανε 4 ελέγχους σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η Αρχή ελέγχει καταγγελίες και διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους, ενώ τα ζητήματα πυροπροστασίας είναι αρμοδιότητα της πυροσβεστικής. Παράλληλα, τόνισε ότι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης είναι να βελτιώνει συνεχώς το πλαίσιο, κάτι που έγινε πριν  από δύο μήνες με  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διατάξεων για την ενίσχυση του πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας

(Ta παραπάνω ειπώθηκαν δυο μέρες μετά από ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο, που αποδεδειγμένα πλέον είναι έγκλημα. Ακόμα και το σκόπιμα ελλιπέστατο πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται -μιλώντας με νομικούς όρους- για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο. Και τι λέει η αρμόδια υπουργός; Οτι όλα είναι καλώς καμωμένα. Οτι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα υπέροχο πλαίσιο προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών και εργατριών, το οποίο μάλιστα συνέχεια το δυναμώνει. Και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλήρεις και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Τέσσερις φορές έλεγξαν το εργοστάσιο-ναρκοπέδιο. Και πώς έσκασε το ναρκοπέδιο πάνω στα κεφάλια των εργατριών, στέλνοντας πέντε στον τάφο, που θα ήταν περισσότερες αν η έκρηξη γινόταν στην πρωινή ή την απογευματινή βάρδια κι αν δεν είχε προηγηθεί φιέστα της εργοδοσίας, λόγω της οποίας μειώθηκε αριθμητικά και η νυχτερινή βάρδια; Σιγά που θα ασχοληθεί η… αγρίως νεοφιλελεύθερη υπουργός Κεραμέως. Καθήκον δικό της είναι να εξασφαλίζει συνθήκες υποδούλωσης της εργατικής δύναμης, που αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Γιατί οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι… η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, ο μοναδικός… παράγοντας προόδου και ευημερίας. Αν σκοτωθούν μερικοί εργάτες και εργάτριες, αν σακατευτούν άλλοι και άλλες, αν αρρωστήσουν χρόνια άλλες και άλλοι, αυτά είναι απλώς… παράπλευρες απώλειες σε ένα… θυελλώδες success story της ελληνικής οικονομίας, που το πέτυχε ο Μητσοτάκης με υπουργούς σαν την Κεραμέως, τον Γεωργιάση, τον Χατζηδάκη, τον Πιερρακάκη κτλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo