Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμερικανίδα νοσοκόμα καρφώνει τον Γουίτκοφ και την ιμπεριαλιστική υποκρισία
  • Νίκος Μαζιώτης: Καλή λευτεριά, σύντροφε Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
  • «Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»
  • Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Χρεοκόπησε οριστικά ο θεσμός του προσωπικού γιατρού
Υγεία

Χρεοκόπησε οριστικά ο θεσμός του προσωπικού γιατρού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Δεκ 2022, 12:14
  • Ο θεσμός του προσωπικού γιατρού χρεοκόπησε. Αν όλοι οι ιδιώτες γιατροί δέχονταν να ενταχθούν σ’ αυτόν, σε κάθε ασθενή θα αναλογούσε ένα ραντεβού κάθε εφτά μήνες!
  • Οι ιδιώτες γιατροί ζητούσαν «τα κέρατά τους» για να ενταχθούν στο θεσμό. Ανάμεσα ατ’ άλλα, ζητούσαν και να πληρώνουν οι ασθενείς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διά του Πλεύρη, αρνούταν να δεχτεί αυτές τις απαιτήσεις, γιατί ήθελε να χρησιμοποιήσει τη δωρεάν επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό σαν «τυράκι», προκειμένου να περάσει αυτόν τον αντιδραστικό θεσμό. Από τις αρχές Νοέμβρη, Πλεύρης και Μητσοτάκης υποχώρησαν στις απαιτήσεις των ιδιωτών γιατρών, όμως ακόμη δεν δημοσιοποιούν τη νέα απόφασή τους.
  • Οι γιατροί της ΠΦΥ του ΕΣΥ που θα ενταχθούν σ’ αυτό το θεσμό, αν γράψουν μέχρι 1.500 ασθενείς δε θα πάρουν δεκάρα πέρα από το μισθό τους. Είναι ψέμα ο ισχυρισμός του Πλεύρη ότι θα πάρουν 800 ευρώ το μήνα επιπλέον από το μισθό τους.
  • Με νέα απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δόθηκε και άλλη αναστολή, μέχρι την 1η Απρίλη του 2023, στην επιβολή προστίμων για μη εγγραφή στον προσωπικό γιατρό.

Με τον περιβόητο προσωπικό γιατρό, θεσμό που προβλέπεται από το νόμο 4931/2022, Μητσοτάκης και Πλεύρης επιχειρούν να αποκλείσουν την εργατική τάξη και τη φτωχολογιά του χωριού και της πόλης από τα νοσοκομεία, ενώ απειλούσαν με την επιβολή προστίμων για τα φάρμακα και τις εργαστηριακές εξετάσεις στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας όσους και όσες δεν γράφονταν σε προσωπικό γιατρό (10% από 1.1.2022 και 20% από 1.1.2023).

Ομως, και όσοι θα γράφονταν θα αναγκάζονταν να καταβάλλουν το χαράτσι του 20%, γιατί δε θα μπορούσαν να περιμένουν για να εξεταστούν από τον προσωπικό γιατρό, όταν τους αναλογεί μια εξέταση κάθε εφτά μήνες κατά μέσο όρο. Ετσι, θα κατέφευγαν σε άλλο ιδιώτη παθολόγο ή γενικό γιατρό ή σε νοσοκομείο για εξετάσεις και θεραπεία.

Στις 23 Ιούνη του 2022 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3233 Β) απόφαση του Πλεύρη, στην οποία ανάμεσα στ΄ άλλα αναφέρεται ο αριθμός των ασθενών που θα γράφει ο προσωπικός γιατρός, η εβδομαδιαία απασχόλησή του και η δέσμευσή του με υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Επικοινωνήσαμε τότε με παθολόγους του ΕΣΥ και ιδιώτες και τους ρωτήσαμε πόσο χρόνο χρειάζονται για να εξετάσουν έναν ασθενή (πραγματικά, όχι «αρπακόλλα»). Μας είπαν ότι χρειάζονται μισή ώρα για την εξέταση ενός ασθενή και ένα τέταρτο διάλειμμα μεταξύ δύο ασθενών. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι σε μια ώρα (μαζί με το διάλειμμα) ο προσωπικός γιατρός μπορεί να εξετάσει δυο ασθενείς, φτιάξαμε τον Πίνακα που δημοσιεύουμε για τρίτη φορά. Ακολουθήσαμε τα αναγραφόμενα στην απόφαση Πλεύρη για το υποχρεωτικό ωράριο απασχόλησης του προσωπικού γιατρού σε συνάρτηση με τον αριθμό των ασθενών που θα γράψει. 

Οι ιδιώτες γιατροί ζητούσαν «τα κέρατά τους». Ζητούσαν να μπορούν να είναι οι γενικοί γιατροί και παθολόγοι, προσωπικοί γιατροί χωρίς να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, να τους καλύπτει το κράτος τα έξοδα ιατρείου και γραμματέα, να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι την επίσκεψη κ.ά. 

Για μεγάλο διάστημα ο Πλεύρης απέρριπτε τα αιτήματα που προέβαλλαν τα ΔΣ των ΙΣΘ (Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης), ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας), ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), ΕΕΠΕ (Επαγγελματική Ενωση Παθολόγων Ελλάδας) και ΕΛΕΓΕΙΑ (Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής). Ιδιαίτερα το αίτημά τους να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη τους τις επισκέψεις στον προσωπικό γιατρό, που θα ανέτρεπε όλη τη δημαγωγική βάση της κυβερνητικής μεταρρύθμισης.

Ο καιρός περνούσε και οι ιδιώτες παθολόγοι και γενικοί γιατροί δεν υπέβαλλαν αιτήσεις για ένταξη στον προσωπικό γιατρό με σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Από την άλλη, ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ Θεμιστοκλέους την 1η Αυγούστου του 2022 εξέδωσε απόφαση με την οποία υποχρέωνε τους γενικούς γιατρούς και τους παθολόγους της ΠΦΥ του ΕΣΥ να ενταχθούν υποχρεωτικά στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νόμο 4931/2022 και από τις υπουργικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί και χωρίς να υπάρχει εξουσιοδοτική διάταξη στο νόμο 4931/2022 για την έκδοση αποφάσεων όπως αυτή του Θεμιστοκλέους. Το αναφέρουμε για να τονίσουμε ότι η απόφαση Θεμιστοκλέους είναι παράνομη και κατά συνέπεια οι γιατροί της ΠΦΥ δεν είναι υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουν. 

Σε έγγραφο της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ αναφερόταν ρητά η εντολή του γενικού γραμματέα, ότι πρέπει υποχρεωτικά οι παθολόγοι και οι γενικοί γιατροί να ενταχθούν στο θεσμό του προσωπικού γιατρού. Το παραθέτουμε και πάλι:

prosop_giatros_1_YPE

Από τις αρχές Σεπτέμβρη, ο Πλεύρης, πιστός στον γκεμπελισμό, λέει ψέματα για τον αριθμό των ιδιωτών γιατρών, παθολόγων και γενικών, που εντάχθηκαν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, για να κρύψει το γεγονός ότι ο θεσμός χρεοκόπησε από το ξεκίνημά του. Σημειώνουμε πως ο Πλεύρης συμπεριλαμβάνει και τους παθολόγους και γενικούς γιατρούς της ΠΦΥ του ΕΣΥ στις ανακοινώσεις που κάνει για τη συμμετοχή των γιατρών στονθεσμό του προσωπικού γιατρού, ανεβάζοντάς τους αυθαίρετα στους 2.000! 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ στις 5 Σεπτέμβρη έλεγε: «Ξεκίνησε και στην Αθήνα ο προσωπικός γιατρός. Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια εγγραφές πολιτών. Προσέξτε, εγγραφές μέσα στον Αύγουστο και 3.200 γιατροί. Πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες που θα αρχίσει να λειτουργεί και το σύστημα και να γίνονται οι επισκέψεις θα έχουμε ακόμα περισσότερη συμμετοχή γιατρών».

Στις 13 Οκτώβρη, σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας έλεγε: «Πάνω από 4,5 εκατ. πολίτες αγκάλιασαν σε λιγότερο από τρεις μήνες τον θεσμό του Προσωπικού γιατρού. Το 50% της χώρας και σχεδόν το 65% άνω των 65 ετών που κάνουν χρήση του συστήματος υγείας και έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη περίθαλψης έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό γιατρό. Περισσότεροι από 3.400 γιατροί έχουν ενταχθεί στο σύστημα».

Στις 27 Οκτώβρη, σε συνέντευξη στον Real FΜ, αναφερόμενος στον αριθμό των ιδιωτών γιατρών που είχαν ενταχθεί στον προσωπικό γιατρό, έλεγε (με τα… ιδιότυπα ελληνικά του): «Το πρόβλημα των γιατρών για να μπουν, των ιδιωτών, ήταν περισσότερο, που αυτό λύνουμε τώρα, γιατί κοιτάξτε πάλι μπήκαν 1.300 ιδιώτες στους 4.000 που μπορούσαν να μπουν, δηλαδή έχει μπει άνω του 30%, ήταν ότι ζητούσαν να υπάρχει κι ένα παράλληλο ιδιωτικό έργο ώστε να μπορούν να έχουν και παράπλευρους πόρους με πολίτες που δεν θα θέλουν να κάνουν χρήση της δωρεάν παροχής».

Λειτουργώντας γκεμπελίστικα και θεωρώντας ότι απευθύνεται σε Χαχόλους, ο Πλεύρης ανακοίνωνε 1.200 ενταγμένους ιδιώτες γιατρούς στις 5 Σεπτέμβρη, 1.400 στις 13 Οκτώβρη και 1.300 στις 27 Οκτώβρη. Και κάθε φορά αυτοί ήταν «άνω του 30%». Σύμφωνα με τις ψευτιές του, απέμεναν να ενταχθούν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού άλλοι 2.700 γιατροί. 

Ο ίδιος, όμως, σε συνέντευξή του στο Star στις 6 Δεκέμβρη, έλεγε: «Μια προσπάθεια που κάνουμε, που έχει δουλειά ακόμα, αλλά έχει λειτουργήσει για 4.700.000 πολίτες είναι ότι πλέον πάμε σε ένα δωρεάν γιατρό, δωρεάν προσωπικό γιατρό με ραντεβού. Ακόμα θέλουμε γιατρούς. Προσπαθούμε. Είναι ο θεσμός του δωρεάν γιατρού ώστε ένας πολίτης να έχει έναν γιατρό αναφοράς. Εχουν μπει 3.400 γιατροί στο σύστημα. 4.700.000 πολίτες. Χρειαζόμαστε ακόμα γύρω στους 1.000-1.200 γιατρούς για να μπορούμε να καλύψουμε τον πληθυσμό».

Σημειώνουμε τη φράση του Πλεύρη στις 6 Δεκέμβρη ότι «πλέον πάμε σε ένα δωρεάν γιατρό, δωρεάν προσωπικό γιατρό με ραντεβού». Ελεγε ψέματα, εν πλήρη συνειδήσει, γιατί ο ίδιος, στη συνέντευξή του στον Real FΜ στις 27 Οκτώβρη είχε πει: 

«Ανοίξαμε τις ειδικότητες και την άλλη εβδομάδα έχουμε συναντήσεις με τους Ιατρικούς Συλλόγους, διότι θα αποδεχτούμε μία σειρά από προτάσεις που έχουν κάνει προκειμένου βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η προσέλευση, που έχει να κάνει κυρίως με ένα δικαίωμα που έχουν ζητήσει, εάν υπάρχουν και γιατροί οι οποίοι δεν εντάσσονται με τη μορφή που πληρώνει το κράτος, αλλά έχουν δική τους ιδιωτική πελατεία που θέλουν να παραμείνει, να μπορούν να κάνουν χρήση και οι ιδιώτες.

Θεωρούμε και έχουμε με τον Μάριο τον Θεμιστοκλέους, τον Γενικό Γραμματέα, το μοντέλο που έχουμε εκπονήσει, θα μπει λοιπόν στην τρίτη φάση την προσέλκυση παραπάνω ιδιωτών και θεωρούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους που είναι και η πιλοτική εφαρμογή θα έχουμε περίπου 700 με 800 ακόμα γιατρούς, που θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μια κάλυψη του πληθυσμού γύρω στο 70%».

Στις 27 Οκτώβρη ο Πλεύρης είχε αναγγείλει ότι αρχές Νοέμβρη θα συναντηθεί με τους Ιατρικούς Συλλόγους, ότι θα αποδεχτεί μια σειρά από προτάσεις που είχαν κάνει προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η προσέλευση των γιατρών στο θεσμό του προσωπικού γιατρού. Προτάσεις των οποίων ο βασικός πυρήνας ήταν να μην κάνουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και να βάζουν οι ασφαλισμένοι βαθιά το χέρι στην σχεδόν άδεια τσέπη τους. 

Ενώ ξέρει πολύ καλά τις προτάσεις των Ιατρικών Συλλόγων και των Ενώσεων των παθολόγων και των γενικών γιατρών, ο Πλεύρης απέφυγε στις 27 Οκτώβρη και συνεχίζει να αποφεύγει μέχρι σήμερα να πει ποιες από τις προτάσεις τους έκανε ή θα κάνει δεκτές. Ούτε έχει δημοσιεύσει στο ΦΕΚ αυτή την απόφαση. Αποφεύγει, γιατί θα ομολογούσε ότι δίνει τη χαριστική βολή στον περιβόητο θεσμό του προσωπικού γιατρού, που τόσο πολύ διαφημίζει εδώ και μήνες.

Είναι τόσο αδίστακτος ο Πλεύρης που στις 6 Δεκέμβρη, σαράντα ημέρες μετά από εκείνη την τοποθέτησή του, εξακολουθεί να λέει ότι «πάμε πλέον σε ένα γιατρό δωρεάν, δωρεάν προσωπικό γιατρό με ραντεβού»!

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής την 1η Δεκέμβρη, όταν συζητιόταν το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Γκάγκα (ήδη νόμος 4999/7.12.2022, ΦΕΚ 225 Α), αναφερόμενος στους παθολόγους και στους γενικούς γιατρούς της ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) του ΕΣΥ, ο Πλεύρης ισχυρίστηκε ότι τους δίνουν 800 ευρώ το μήνα, επιπλέον των αποδοχών τους, για να μπουν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού. Είπε συγκεκριμένα: «Εμείς λοιπόν τους γιατρούς του δημοσίου για να μπουν στον προσωπικό γιατρό τους δίνουμε 800 ευρώ το μήνα. Για να δούμε ποιος σέβεται το γιατρό του δημοσίου. Εσείς 0 εμείς 800 ευρώ το μήνα για να είναι στον προσωπικό γιατρό».

Πρώτη παρατήρηση. Λέγοντας «για να μπουν στον προσωπικό γιατρό τους δίνουμε 800 ευρώ το μήνα», ο Πλεύρης ομολογεί ότι οι παθολόγοι και γενικοί γιατροί της ΠΦΥ δεν είναι υποχρεωμένοι να ενταχθούν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού. Αρα, η απόφαση του γενικού γραμματέα ΠΦΥ Μάριου Θεμιστοκλέους είναι παράνομη.

Δεύτερη παρατήρηση. Ο ισχυρισμός του Πλεύρη για 800 ευρώ τον μήνα επιπλέον του μισθού είναι ψευδής. Μάρτυράς μας η ΚΥΑ των Σκυλακάκη και Πλεύρη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τεύχος Β) στις 16 Ιούνη του 2022. Παραθέτουμε τις σχετικές διατάξεις της:

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Επομένως, για να πάρουν οι προσωπικοί γιατροί της ΠΦΥ 800 ευρώ το μήνα (9.600 το χρόνο), θα πρέπει, εκτός από τους 1500 ασθενείς για τους οποίους δεν παίρνουν δεκάρα παραπάνω από τις αποδοχές τους, να εγγράψουν ακόμη:

  • 480 ασθενείς ηλικίας 16-49 ετών (συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων ασθενών 1.980) ή
  • 420 ασθενείς ηλικίας 50-69 ετών (συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων ασθενών 1.920) ή
  • 384 ασθενείς ηλικίας άνω των 70 ετών (συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων ασθενών 1.884) ή
  • Ενα συνδυασμό από τις τρεις ηλικιακές κατηγορίες που δε θα ξεπερνά τα 500 άτομα.

Αποδείξαμε παραπάνω ότι ο Πλεύρης «μαϊμουδίζει» τους αριθμούς των γιατρών που εντάχθηκαν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού. Στις 14 Σεπτέμβρη του 2022 υποβάλαμε αίτηση στον ΕΟΠΥΥ και ζητήσαμε να μας απαντήσουν πόσοι ιδιώτες γιατροί, παθολόγοι και γενικοί, είχαν υπογράψει συμβάσεις με αυτόν. 

Αίτηση

Θυμίζουμε ότι ο Πλεύρης στις 5 Σεπτέμβρη, σε συνέντευξή του στoν ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει ότι δήθεν είχαν ενταχθεί στον προσωπικό γιατρό 1.200 ιδιώτες γιατροί. Μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν μας έχει απαντήσει, ενώ οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες μας είχαν διαβεβαιώσει προφορικά ότι θα συμβουλευτούν τα αρχεία τους και θα μας απαντήσουν. Δεν απάντησαν γιατί στη συνέχεια κατάλαβαν πως αν απαντήσουν θα αποδειχτεί ότι ο Πλεύρης λέει ψέματα.

Στις 29 Νοέμβρη, σε συνέντευξή του στο ΜΕGΑ, αναφερόμενος στα πρόστιμα-αντικίνητρα που θα επιβάλλονταν από την 1η Οκτώβρη του 2022 και σιωπηλά είχαν ανασταλεί για την 1η Δεκέμβρη του 2022, ο Πλεύρης είπε (πάντα με τα… ιδιότυπα ελληνικά του): «Αντικίνητρα για προσωπικό γιατρό: Σήμερα θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα παρατείνει, δε θα υπάρξει καμία ποινή που θα ξεκινούσε από 1η Δεκεμβρίου, γιατί η λογική των ποινών υπάρχει μόνον όταν θα υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών για να μπουν όλοι στο σύστημα».

Την περασμένη Τετάρτη, 7 Δεκέμβρη, ψάξαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να βρούμε αυτή την απόφαση του Πλεύρη. Δεν την βρήκαμε γιατί δεν είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Την ίδια ημέρα, απευθυνθήκαμε στο γραφείο του Πλεύρη και επικοινωνήσαμε με σύμβουλό του, που μας ανέφερε ότι η απόφαση στάλθηκε στο ΦΕΚ και δεν γνωρίζει για ποιο λόγο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί. Οπως μας είπε, η επιβολή προστίμων για τη μη εγγραφή στον προσωπικό γιατρό παρατάθηκε μέχρι την 1η Απρίλη του 2023. Αν μέχρι το Μάρτη του 2023 δεν προκηρυχτούν οι εκλογές, θεωρούμε σίγουρο ότι ο Μητσοτάκης θα δώσει εντολή στον Πλεύρη να εκδώσει απόφαση για νέα αναστολή των προστίμων, για να μην αποκαλυφθεί ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού χρεοκόπησε οριστικά. 

Εκτύπωση 🖨
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι μαύρες μέρες που έρχονται και η εκλογική δημαγωγία
Επόμενο άρθρο Τρεις θλίψεις και μια χαρά…

Σχετικά Αρθρα

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αμερικανίδα νοσοκόμα καρφώνει τον Γουίτκοφ και την ιμπεριαλιστική υποκρισία

1 Αυγ 2025, 17:58
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Καλή λευτεριά, σύντροφε Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

1 Αυγ 2025, 17:35
Διεθνή

«Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»

1 Αυγ 2025, 13:02
Διεθνή

Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»

Απισχνασμένος αιχμάλωτος σιωνιστής στρατιώτης εκλιπαρεί τον Νετανιάχου για φαγητό

1 Αυγ 2025, 11:09
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

52 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2025, 08:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει (δολοφονείται) ο Νίκος Ζαχαριάδης, εξόριστος στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo