Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου
  • Να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά – Σήμερα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Πουλάνε τον θάνατο, αρκεί να βγάζει κέρδος!
Υγεία

Πουλάνε τον θάνατο, αρκεί να βγάζει κέρδος!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Αυγ 2017, 00:00

Οσοι γνωρίζουν τι εστί Ολλανδία δεν εξεπλάγησαν με το νέο διατροφικό σκάνδαλο, με τα τοξικά αυγά, που ξεκίνησε από εκεί και κατέκλυσε την Ευρώπη. Αυτή η πρώην αποικιοκρατική και νυν ιμπεριαλιστική δύναμη αποτελεί το μεγαλύτερο «πλυντήριο» επικίνδυνων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, που από το έδαφός της πλημμυρίζουν την αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ίδιο έγινε και με εκατομμύρια μολυσμένα αυγά και άγνωστο αριθμό μολυσμένων πουλερικών και προϊόντων που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη τα αυγά.

Αρχικά, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των ιμπεριαλιστικών κρατών της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Βελγίου παραδέχτηκαν ότι οι αγορές τους πλημμύρισαν από μολυσμένα προϊόντα της Ολλανδίας. Μολυσμένα αυγά και πουλερικά διακινήθηκαν από την Ολλανδία και σε Μ. Βρετανία, Ελβετία και Σουηδία. Οπως γράψαμε στην ιστοσελίδα μας στις 11 Αυγούστου, «αυτές δεν είναι οι μοναδικές χώρες που διακινήθηκαν μολυσμένα πουλερικά και κοτόπουλα από την Ολλανδία. Απλά οι άλλες το κρύβουν, για μια σειρά λόγους, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι ήδη λαμβάνονται –αναγκαστικά- δραστήρια μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα». Σε ελάχιστες μέρες, η εκτίμησή μας είχε επιβεβαιωθεί. Το σκάνδαλο πήρε τη μορφή χιονοστιβάδας. Οπως αποδείχτηκε, μολυσμένα αυγά δεν παρήχθησαν και διακινήθηκαν μόνο από την Ολλανδία. Παραγωγή εκατομμυρίων μολυσμένων αυγών έγινε (επιβεβαιωμένα) στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, ενώ η διακίνησή τους έφτασε μέχρι και τη Νότια Κορέα (οι ευρωπαϊκές χώρες που διακινήθηκαν μολυσμένα αυγά έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 17)!

Η μόλυνση προέρχεται από το τοξικό και εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο εντομοκτόνο Fipronil. Επειδή –όπως κάθε φορά που ξεσπά ένα διατροφικό σκάνδαλο- οι Αρχές μιλούν για «χαμηλή επικινδυνότητα», εμείς θα σας παραπέμψουμε σ’ αυτά που γράφει η BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, που διακινεί στην Ελλάδα δύο εντομοκτόνα με δραστική ουσία το Fipronil (Τermidor 9 Sc και Goliath Gel): «Μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές – Μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε όταν το χρησιμοποιείτε – Φοράτε κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία και γάντια – Να χρησιμοποιηθεί ο κατάλληλος περιέκτης για να αποφευχθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος – Πολύ τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Σημειωτέον ότι τα δύο αυτά σκευάσματα προορίζονται για μυρμήγκια-τερμίτες και ψιλές κατσαρίδες και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε Fipronil. Στα ορνιθοτροφεία, όμως, ήθελαν να καταπολεμήσουν ψύλλους και ψείρες και χρησιμοποίησαν σκεύασμα σε σκόνη, που η περιεκτικότητά του σε Fipronil φτάνει το 97%. Και βέβαια, είναι ψευδής ο ισχυρισμός, ότι το Fipronil που χρησιμοποιήθηκε στην Ολλανδία και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι μέτρια τοξικό και ότι δεν είναι επικίνδυνη η χαμηλή περιεκτικότητα στα αυγά, στα πουλερικά και στα παράγωγα προϊόντα. Οπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, απ’ αφορμή άλλες όψεις του διαρκούς διατροφικού σκανδάλου, οι διάφοροι τοξικοί παράγοντες δρουν σωρευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό (και στη φύση). Επομένως, η ανίχνευση Fipronil σε τρόφιμα και πρώτες ύλες τροφίμων πρέπει να είναι μηδενική!

Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί (που είναι σαφώς υποβαθμισμένα από άποψη κινδύνου, καθώς οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές βρίσκονται στη φάση της διαχείρισης του σκανδάλου), μια ολλανδική εταιρία (ChickFriend) προμηθεύτηκε ένα σκεύασμα, το Dega-16, ένα βιολογικό σκεύασμα με μέντα και ευκάλυπτο για την καταπολέμηση των ακάρεων, στο οποίο είχε προστεθεί και ποσότητα Fipronil. Κι ενώ το Βέλγιο κατηγορούσε την Ολλανδία ότι από τον περασμένο Νοέμβρη γνώριζε το σκάνδαλο και το έκρυβε, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία που έφτιαξε το σκεύασμα ήταν η βελγική Poultry-Vision! To γεγονός, όμως, ότι μολυσμένα αυγά παρήχθησαν και στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, δείχνει ότι η χρήση του –κατά τα άλλα απαγορευμένου- Fipronil ήταν ευρύτατη.

Οι σπεκουλάντες που ανέλαβαν να υποβαθμίσουν την επικινδυνότητα αυτού το σκανδάλου για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που καταναλώνουν αυγά, πουλερικά και προϊόντα που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη αυγά, συσκοτίζουν τον μηχανισμό με τον οποίο προσβάλλονται τα αυγά. Ενώ αναφέρουν ότι μολύνθηκαν τα αυγά, βάζουν ερωτηματικό στο κατά πόσον έχουν μολυνθεί από το τοξικό εντομοκτόνο και τα πουλερικά αυγοπαραγωγής. Ομως, τα αυγά που γεννούν οι κότες δεν μένουν στις μολυσμένες στρωμνές για μεγάλο διάστημα, ώστε να μολυνθούν απ’ αυτές. Συλλέγονται σχετικά γρήγορα. Η μόλυνση οφείλεται στο ότι είχαν μολυνθεί τα πουλερικά αυγοπαραγωγής (οι κότες) και αυτά με τη σειρά τους μόλυναν τα αυγά.

Μ’ αυτή τη συσκότιση θέλουν να διασώσουν τα μολυσμένα πουλερικά, παρουσιάζοντάς τα ως κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Για να μην έχουν απώλειες οι μεγάλες καπιταλιστικές πτηνοτροφικές μονάδες από καταστροφή των πουλερικών τους, αλλά –αντίθετα- να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα πουλερικά αυγοπαραγωγής βγάζοντας και κέρδος, σε βάρος της υγείας των λαών. Είναι χαρακτηριστικά αυτά που δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τίτε Μάστενμπρεκ, εκπρόσωπος του ολλανδικού οργανισμού για την ασφάλεια των τροφίμων NVWA: «Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε ελέγχους στο κρέας των πουλερικών στις μονάδες εκτροφής τα αυγά των οποίων βρέθηκαν μολυσμένα για να διαπιστωθεί εάν το κρέας είναι επίσης μολυσμένο. Ο εντοπισμός των μολυσμένων αυγών ήταν η ύψιστη προτεραιότητα. Τώρα έχουμε τον χρόνο και τον χώρο για να ασχοληθούμε με το κρέας»! Σκόπιμα μπερδεύουν τις κότες αυτοπαραγωγής (για αυγά) με τα κοτόπουλα πάχυνσης, ώστε να βγάλουν καθαρά τα δεύτερα και στη ζούλα να επιτρέψουν να πουληθούν ως κρέας και οι μολυσμένες κότες αυτοπαραγωγής (υπάρχουν πάρα πολλά ορνιθοτροφεία που κάνουν ταυτόχρονα παραγωγή αυγών και κρέατος πουλερικών).

Αρχικά, οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες που βρίσκονταν στην καρδιά του σκανδάλου δεν είχαν στείλει ούτε ένα ALERT στο σύστημα άμεσης προειδοποίησης (RASFF). Kαι η Κομισιόν, λειτουργώντας ως εντολοδόχος των καπιταλιστικών συμφερόντων, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Για να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαών της ΕΕ, η Κομισιόν έβαλε την εκπρόσωπο Τύπου, Αννα Κάισα Ιτκόνεν, να κάνει τις εξής καθησυχαστικές δηλώσεις: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά την υπόθεση και θεωρεί πρωτεύοντα τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις χώρες που επλήγησαν, τα μολυσμένα αυγά ταυτοποιήθηκαν και αποσύρθηκαν από την αγορά και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο»!

Μόλις στις 11 Αυγούστου, με το σκάνδαλο να έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας, ο αρμόδιος επίτροπος Βιτένις Αντριουκάιτις, αφού «συζήτησε» το θέμα με τους υπουργούς της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας (αφού πήρε «γραμμή» δηλαδή), δήλωσε με… ψυχραιμία Βούδα σε γραπτή ανακοίνωσή του: «Πρότεινα τη σύγκληση σύσκεψης υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών καθώς και των εκπροσώπων των υπηρεσιών διατροφικής ασφάλειας των εμπλεκομένων κρατών μελών, μόλις θα έχουμε όλα τα στοιχεία στη διαθεσή μας»! Αυτός είναι ο περιβόητος ελεγκτικός ρόλος της Κομισιόν, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών.

Επειδή είχε προηγηθεί ο καυγάς Βελγίου-Ολλανδίας (αρχικά κατηγορήθηκε η βελγική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια τροφίμων επειδή δεν προέβη έγκαιρα σε κάποια ενέργεια όταν ενημερώθηκε για τη μόλυνση και στη συνέχεια ο βέλγος υπουργός Γεωργίας έκανε ρελάνς υποστηρίζοντας ότι οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που άργησαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους έθεσαν οι βελγικές αρχές), ο επίτροπος Αντριουκάιτις επεφύλαξε στον εαυτό του, πέραν του ρόλου του… τροχονόμου, και το ρόλο του ειρηνοποιού. «Η κατηγορία και η ντροπή δεν μας οδηγούν πουθενά και θέλω να το σταματήσω αυτό», δήλωσε, συμπληρώνοντας με ύφος ευαγγελικού πάστορα: «Πρέπει να συνεργαστούμε για να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε μπροστά, αντί να χάνουμε ενέργεια στο να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον»!

Οπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, εκείνο που πρυτανεύει είναι το συμφέρον των μεγάλων πτηνοτροφικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων και η εξασφάλιση απ’ αυτές του ανώτατου καπιταλιστικού κέρδους (που είναι ο βασικός οικονομικός νόμος του καπιταλισμού στο μονοπωλιακό του στάδιο).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓιατί φοβούνται τον κομμουνισμό;
Επόμενο άρθρο Στα 22,5 δισ. ευρώ εκτινάχτηκαν τα χρέη τους: Κατακλέβουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία οι καπιταλιστές

Σχετικά Αρθρα

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46

Ιδιωτικό μαγαζί υγείας σκοπεύει να στήσει στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με τη σύμπραξη των μεγαλογιατρών του πανεπιστημιακού κατεστημένου

Υγεία 6 Μάι 2025, 22:02
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου

8 Ιούλ 2025, 12:59
Εργατικά

Να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά – Σήμερα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Χρύσα Χοτζόγλου

19:00, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

8 Ιούλ 2025, 12:53
Διεθνή

Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές

8 Ιούλ 2025, 09:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“), που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo