Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Ο σώζων εαυτόν εμβολιασθήτω…

0

«Κανένας μη υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί». «Επαναλαμβάνω, σε καμία περίπτωση μη υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί». Οταν ο Κοντοζαμάνης επαναλάμβανε την… κατηγορηματική του δήλωση (15 Γενάρη), τουλάχιστον ένας μη υγειονομικός είχε δηλώσει δημόσια ότι εμβολιάστηκε, χωρίς να ανήκει σε ευπαθή ομάδα και χωρίς να είναι άνω των 85 ετών.

Ο γνωστός Κούγιας είχε δηλώσει με καμάρι: «Είμαι συνήγορος του βραβευμένου πανευρωπαϊκά οίκου φροντίδας ηλικιωμένων με την επωνυμία “Ρόδι“ και λόγω της τακτικής παρουσίας μου στα γραφεία της συγκεκριμένης επιχειρήσεως που είναι σχεδόν δίπλα στο “Υγεία“, στη λεωφόρο Καποδιστρίου στο Μαρούσι, με απόφαση των λοιμωξιολόγων που εμβολίασαν το προσωπικό και τους φροντιζόμενους υπερήλικες της μονάδος, δόθηκε εντολή να εμβολιαστώ και εγώ».

Οπως εύστοχα σχολίασε σύντροφος, εμβολίασαν τον Κούγια γιατί υπήρχε κίνδυνος να μεταφέρει τον ιό από το τηλέφωνο! Ο Κούγιας έκανε τη δουλειά του και από κυβερνητικής πλευράς δεν ακούστηκε κανένα σχόλιο. Oύτε ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους «λοιμωξιολόγους» που έδωσαν τέτοια εντολή. Ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει τους εμβολιασμούς στα γηροκομεία, έτσι δεν είναι Αρκουμανέα;

Μετά από τέσσερις μέρες είχαμε τον on camera εμβολιασμού του 65χρονου δεσπότη Πειραιά, με το πρόσχημα ότι είναι πρόεδρος γηροκομείου στον Πειραιά! Νομικός σύμβουλος ο ένας, πρόεδρος ο άλλος, «και γαμώ» τις δικαιολογίες, όπως θα ‘λεγε κάποιος… ασεβής νέος. Κι αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα που έγιναν γνωστά δημόσια, επειδή οι εμβολιασθέντες φρόντισαν να γίνουν γνωστά (ο καθένας για τους δικούς του λόγους). Ποιος ξέρει πόσα ακόμη έχουν γίνει στη ζούλα.

Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, ότι το πρώτο κιόλας διήμερο του εμβολιασμού (όταν ακόμα είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και τα εμβόλια δεν έφταναν ούτε τις 10.000 δόσεις), ενώ είχαν ανακοινώσει ότι θα εμβολιαστούν μόνο 45 κυβερνητικά στελέχη, αύξησαν τη λίστα στους 126 και έπεσαν σαν τα καρτάλια πάνω στα εμβόλια, αφήνοντας γιατρούς με το μανίκι σηκωμένο, γιατί στο μεταξύ τελείωσαν τα εμβόλια. Και θα το συνέχιζαν, αν δεν ξεσπούσε σάλος από καταγγελίες των γιατρών.

Σειρά μετά πήραν οι καθηγητάδες της Ιατρικής, που έσπευσαν στη «Σωτηρία» για να εμβολιαστούν πριν από τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής! Ενας υποψήφιος πρόεδρος της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, μάλιστα, ο Κώστας Συρίγος, έστειλε και επιστολή στους συναδέλφους του (στην εκλογική πελατεία ντε), διαμαρτυρόμενος για τις κατηγορίες που δέχτηκε «αναφορικά με την απόφασή σε συνεννόηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Στάθη και τον Διοικητή του Γ.Ν. Αθηνών “Η Σωτηρία” κ. Σωκράτη Μητσιάδη, να αναλάβει το Νοσοκομείο “Η Σωτηρία” τον εμβολιασμό όλων των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής από το Campus στο Γουδή».

Ολος ο καλός ο κόσμος σε αγαστή συνεργασία, όπως βλέπουμε. Τους «έδωσε» όλους ο Συρίγος και ουδείς τόλμησε να τον διαψεύσει. Να εμβολιαστούν τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής προτού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο νοσοκομείο-ναυαρχίδα στη θεραπεία ασθενών με covid-19.

Eπαναλαμβάνουμε: αυτά είναι μόνο όσα έγιναν γνωστά. Επειδή στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε τι θα πει «ημέτεροι», επειδή ξέρουμε πόση ανηθικότητα, πόση γαϊδουριά, πόσος παρτακισμός βασιλεύει στην εξουσία και στους παρατρεχάμενους της εξουσίας, μπορούμε να φανταστούμε τι γίνεται στη ζούλα.

Κοινοποίηση: