Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν
  • 81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 9 Μάη
  • Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος
  • ΣΗΜΕΡΑ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Αποκαλύφθηκε πλήρως η απάτη με τα self-tests της πλάκας
Υγεία

Αποκαλύφθηκε πλήρως η απάτη με τα self-tests της πλάκας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Απρ 2021, 14:13

Είναι δυνατόν να κατοικείς στο Λυκαβηττό και να ψάχνεις φαρμακείο στην Καλλιθέα; Οταν η ανάγκη για φαρμακείο είναι απλώς προκάλυμμα της ανάγκης για προπαγάνδα, όταν το φαρμακείο δεν είναι παρά το ντεκόρ για μια ακόμα κακόγουστη φιέστα προπαγάνδας της κυβερνητικής πολιτικής, τότε φεύγεις από τον Λυκαβηττό και πας στην Καλλιθέα, γιατί αυτόν το χώρο επέλεξαν οι σκηνοθέτες της φιέστας.

Πήρε λοιπόν ο Μητσοτάκης τη 17χρονη κόρη του, μαθήτρια Γ’ Λυκείου όπως μας εξήγησε, και πήγε να της πάρει self-test στην Καλλιθέα, με τις κάμερες –όλως τυχαίως!- παρούσες, να καταγράφουν τον σπαρταριστό διάλογο (μόνο η κόρη δεν μίλησε). Αμφιβάλλει κανείς ότι όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη ελέγχονται συστηματικά, σε εβδομαδιαία βάση, με μοριακά τεστ; Πόσοι αλήθεια θα βρεθούν να χάψουν το παραμύθι του self test;

Αυτά τα καραγκιοζιλίκια, βέβαια, τα έχουν κάνει και άλλοι πρωθυπουργοί. Ποιος ξεχνάει τον Σημίτη που παρίστανε τον… τηλεφωνητή στο κέντρο του ΙΚΑ για το κλείσιμο ιατρικών ραντεβού από τους ασφαλισμένους, με εκείνο το αμίμητο «Σημίτης, ο πρωθυπουργός», που είπε στον εμβρόντητο στην άλλη άκρη της γραμμής ασφαλισμένο; Γι’ αυτό θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη και την κακόγουστη φιέστα που οργάνωσαν οι προπαγανδιστές του, για να πάμε στο ντουέτο των μεγάλων… επιστημονικών επιτυχιών.

Στο σόου της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης» την περασμένη Παρασκευή (9 Απρίλη), Βάνα και Γκίκας επανέλαβαν το μεγάλο σουξέ τους «Και self-test μας φέραν τώρα, για να σώσουμε τη χώρα»! Η Βάνα τραγούδησε το κουπλέ: «Η καθολική χρήση του ατομικού τεστ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας. Πρόσφατα δεδομένα από την χρήση του σε σχολεία, δυο φορές την εβδομάδα, στην Αυστρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξαν ότι η έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών κρουσμάτων είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση της διασποράς, ακόμα και σε περιβάλλον κυκλοφορίας των μεταλλαγμένων στελεχών. (…) Αν αναλογιστούμε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στους εφήβους σήμερα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας ότι συχνά οι έφηβοι είναι ασυμπτωματικοί, η καθολική χρήση του τεστ θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση των κρουσμάτων έγκαιρα και πριν μεταδώσουν τη λοίμωξη στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Συνεπώς, θα μειώσει σημαντικά την διασπορά του ιού στην κοινότητα. (…) Το ατομικό τεστ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προς όφελος της Δημόσιας Υγείας και στόχος είναι η επέκταση της χρήσης του σε όλους τους εργασιακούς χώρους, το συντομότερο δυνατόν, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα στην κοινότητα και συνεπώς και πολλούς αδιάγνωστους φορείς του ιού να κυκλοφορούν ανάμεσα μας σήμερα».

Ο Γκίκας, που αρέσκεται στη… φιλοσοφική πλευρά των πραγμάτων, τραγούδησε το ρεφρέν: «Η εκπαίδευση σε κανόνες υγιεινής, η συμμετοχικότητα, είναι ακρογωνιαίος λίθος της μοντέρνας Δημόσιας Υγείας. Για τη διαδικασία της αυτοδειγματοληψίας από την εφαρμογή της σε άλλες χώρες, γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβής. Η ικανοποιητική ακρίβεια, λοιπόν, του self-test, του ατομικού τεστ σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό εξετάσεων που μπορούν να διενεργηθούν συγχρόνως, καθώς και με το μικρό χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους, κάνουν αυτά τα ατομικά τεστ ένα επιπλέον εργαλείο στη φαρέτρα όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Επειδή παραπάει το παραμύθι, θα τα ξαναπούμε.

Τα τεστ που μέσω των φαρμακείων διαθέτουν σε μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία είναι παραγωγής της κορεάτικης Biosencor, διανέμονται από τη γερμανική Roche και ονομάζονται «SARS-COV-2 Rapid Antigen Test Nasal» (δηλαδή, γρήγορα τεστ αντιγόνου με ρινικό δείγμα). Tα συγκεκριμένα rapid tests κυκλοφορούν στην αγορά από το 2020, ενώ η ROCHE πήρε τη σήμανση CE την 1η Φλεβάρη του 2021.

Οταν πήρε τη σήμανση CE, η ROCHE άρχισε να πλασάρει αυτά τα τεστ στα συστήματα υγείας ευρωπαϊκών χωρών. Πώς τα πλασάριζε; Οχι ως αυτο-διαγνωστικά τεστ, αλλά ως γρήγορα τεστ που δεν ταλαιπωρούν τον ασθενή, διότι χρησιμοποιούν ρινικό επίχρισμα από τη μύτη (3-4 εκατοστά βάθος), τα οποία –εκτός από τα εργαστήρια- θα μπορούν να γίνουν σε Point of Care (σαν να λέμε στις Κλινικές των Νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας). Ακόμα και αυτή τη στιγμή, στην ιστοσελίδα της ROCHE, τα συγκεκριμένα τεστ δεν αναφέρονται ως self test, αλλά ως rapid test για τα Κέντρα Περίθαλψης (Point of Care Tests).

Ημασταν οι πρώτοι που αποκαλύψαμε την πρωτοφανή κυβερνητική απάτη, να παρουσιάζει ως self-tests, τεστ που δεν προορίζονται για ατομική χρήση, κάνοντας τη λαθροχειρία να γράψει πάνω στο κουτί ότι το τεστ «προορίζεται για αυτοδιάγνωση από τον ίδιο τον ασθενή», ενώ στις οδηγίες που υπάρχουν στο εσωτερικό σε διάφορες γλώσσες αναφέρεται ρητά ότι το τεστ είναι μόνο για εργαστηριακή χρήση. Ακολούθησαν και άλλα Μέσα. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με απάντηση του εκπροσώπου της ROCHE sτο tvxs.gr:

«Το προϊόν έχει ένδειξη CE-IVD για επαγγελματική χρήση σε εργαστήρια και σε περιβάλλον σημείων περίθαλψης ή για χρήση μέσω συλλογής δείγματος από τον ασθενή, υπό τη στενή επίβλεψη ενός εργαζομένου στον τομέα της υγείας. Εχει λάβει όμως ειδική ή κατά παρέκκλιση έγκριση διάθεσης και έναρξης χρήσης ως αυτοδιαγνωστικό στην αγορά από τον ΕΟΦ», ανέφερε, σημειωνοντας ακόμη πως ανάλογη έγκριση έχουν δώσει και άλλες αντίστοιχες αρμόδιες αρχές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως στη Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Αυστρία, Πορτογαλία και Ελβετία».

Στη συνέχεια, παραπέμπει στον σύντομο οδηγό χρήσης και το εσώκλειστο που διανέμεται στους πολίτες μέσω των φαρμακείων, σημειώνοντας: «Και στα δύο έντυπα υπάρχει disclaimer: “Δυνάμει ειδικής άδειας της αρμόδιας Αρχής για κατ’ εξαίρεση αυτοδιαγνωστική χρήση”».

Ανακοίνωση εξέδωσε στις 5 Απρίλη και ο ΕΟΦ, που από την πρώτη κιόλας παράγραφό της κάνει λόγο για «κατά παρέκκλιση έγκριση διάθεσης και έναρξης χρήσης “αυτοδιαγνωστικών προϊόντων ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19” για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας». Αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα τεστ προορίζονται για χρήση in vitro (στο εργαστήριο) και πως δόθηκε άδεια να διατίθενται στο εμπόριο χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι! Αναφέρει, μάλιστα, ότι προϋπόθεση για να δοθεί η κατά παρέκκλιση άδεια είναι, μεταξύ των άλλων, «να μην διατίθεται στην ελληνική αγορά αντίστοιχο προϊόν το οποίο να διαθέτει την απαιτούμενη Σήμανση CE ως αυτοδιαγνωστικό ή τα διατιθέμενα ως άνω προϊόντα με τη σήμανση CE να μην επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς».

Ολα, λοιπόν, έγιναν με διαδικασίες άρπα-κόλλα, προκειμένου να πουλήσουν οι εταιρίες σαν τη ROCHE και να παίξει το παιχνίδι «ανοίγουμε με ασφάλεια» η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βάφτισαν self-test τα κορεάτικα rapid test που η ROCHE «έσπρωχνε» σε εργαστήρια, κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτού του βαφτίσματος; Προτού ακόμα φτάσουν τα πρώτα τεστ στα φαρμακεία και δούμε την απάτη (άλλα γράφουν οι οδηγίες σε ξένες γλώσσες, άλλα στα ελληνικά), είχαμε δημοσιεύσει τι λέει το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων) για τα self-tests γενικά:

Επειδή η διαδικασία συλλογής του δείγματος έχει μεγάλη σημασία για την αποτελεσματικότητα του τεστ, η αξιοπιστία του πέφτει σημαντικά όταν πραγματοποιείται από έναν μη ειδικό. Σε μελέτη που εκπονήθηκε για την αξιολόγηση των self-tests και παρουσιάζεται και σε πρόσφατη αναφορά του Ευρωπαικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων, θετικά δείγματα από τεχνική PCR (μοριακή ανάλυση) εξετάστηκαν με self-tests από τρεις κατηγορίες ανθρώπων: εργαστηριακούς επιστήμονες, εκπαιδευμένους υγειονομικούς και αυτο-εκπαιδευμένους πολίτες με βάση ένα πρωτόκολλο που μελέτησαν μόνοι τους. Η ευαισθησία του self-test (η πιθανότητα διάγνωσης θετικού αποτελέσματος εφόσον ο εξεταζόμενος είναι πράγματι θετικός στον ιό) έπεσε διαδοχικά από 78,8% σε 70% και τέλος (στην περίπτωση των πολιτών) σε 57,5%! Γι’ αυτό και το ECDC, στην αναφορά του στις 17 Μάρτη (πολύ πρόσφατη δηλαδή) σημείωνε ότι δεν υπήρχε self test στην αγορά που να πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις!

Ερχεται, όμως, το ντουέτο Βάνα-Γκίκας και μας λέει ότι και λίγους να «πιάσουμε» μ’ αυτά τα τεστ, πάλι κερδισμένοι είμαστε. Ομως το ζήτημα δεν είναι πόσους θα «πιάσουμε», αλλά πόσους δε θα «πιάσουμε» μ’ αυτά τα τεστ της πλάκας. Πόσοι θα βγουν ψευδώς αρνητικοί και θ’ αποκτήσουν ένα ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας, όπως έλεγε παλαιότερα ο Τσιόδρας, όταν απέκλειε κάθε γρήγορο τεστ και υπερασπιζόταν τα μοριακά τεστ ως τα μόνα αξιόπιστα.

Και καλά, τον Τσιόδρα και τις παλιές επισημάνσεις τα ξεπερνάει γρήγορα ο Γκίκας (όλοι αυτοί οι «ενσωματωμένοι» στην κυβερνητική πολιτική επιστήμονες έχουν αποδειχτεί άσοι στις κωλοτούμπες και στις γαργάρες με ταβανόπροκες. Το ECDC, όμως, και τις πολύ πρόσφατες προειδοποιήσεις του πώς τις ξεπερνά και μιλάει για… «ικανοποιητική ακρίβεια»; Απλώς τις «γράφει» κανονικότατα, νομίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας στη χώρα, πλην του ιδίου και των ομοίων του, που να παρακολουθεί τι γράφει το ECDC (το οποίο δεν είναι σα κανένας… επαναστατικός οργανισμός, όργανο της ΕΕ είναι).

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει πλήρης αναξιοπιστία των self-tests, ας υποθέσουμε ότι σε συνθήκες έκρηξης του πανδημικού κύματος σαν τις σημερινές στη χώρα μας, που το ποσοστό των εξεταζόμενων oι οποίοι είναι θετικοί στον ιό (δείκτης θετικότητας) μπορεί να φτάσει και το 10%, εξετάζονται 10.000 άτομα, ανάμεσα στα οποία 1.000 είναι πραγματικά φορείς του ιού. Αν η ευαισθησία του self-test είναι 80%, τότε οι ψευδώς αρνητικοί είναι, 1000 Χ 0,2 = 200. Δηλαδή ένας στους πέντε δεν εντοπίζεται. Στην περίπτωση που το self-test έχει σφάλμα 60%, σενάριο που όχι μόνο δεν είναι απίθανο, αλλά είναι μάλλον ευνοϊκό για τα συγκεκριμένα τεστ (αν συνδυάσουμε όλα όσα αναφέραμε), τότε οι ψευδώς αρνητικοί θα είναι 400, δηλαδή τέσσερις στους δέκα!

ΥΓ. Οταν ο Σκέρτσος πρωτοπαρουσίασε τα ψευτο-self test, ανακοίνωσε ότι κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα self-test την εβδομάδα και έτσι θα έχουμε «δυνητικά 10.000.000 τεστ την εβδομάδα». Επανήλθε ο Κοντοζαμάνης (στις 26 Μάρτη) δηλώνοντας ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου να δοθεί προτεραιότητα στα άτομα έως 67 ετών, δεδομένου ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι εργασιακά ενεργή και μας ενδιαφέρει η επανεκκίνηση της αγοράς». Μια βδομάδα αργότερα (στις 2 Απρίλη), ο Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι η… αυτοδιάγνωση περιορίζεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στα Λύκεια, με self-test δύο φορές την εβδομάδα. Αργότερα θα δούν αν θα τα επεκτείνουν και σε άλλους και σε ποιους!

Εκτύπωση 🖨
ROCHE SELF-TESTS ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαλαιστίνη: Τον σακάτεψαν επειδή δε λύγισε
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

Πολιτική 8 Μάι 2026, 12:56

Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

Πολιτική 7 Μάι 2026, 19:22

Ούτε Κιγκινάτος ούτε βαστάζος

Πολιτική 6 Μάι 2026, 14:53

Ο Μητσοτάκης, τα Εμιράτα και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Διεθνή 6 Μάι 2026, 10:03

Ο ανασφαλής πρωθυπουργός και ο πρόθυμος Τζαβέλλας

Πολιτική 5 Μάι 2026, 14:39

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Παιδεία 2 Μάι 2026, 09:39
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

9 Μάι 2026, 10:02
Ιστορία

81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στο Ιράν

9 Μάι 2026, 00:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

9 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

8 Μάι 2026, 19:13
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Συζήτηση στην Κόντρα (8 μμ)

8 Μάι 2026, 12:58
Πολιτική

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

8 Μάι 2026, 12:56
Διεθνή

Ουμ Οσάμα Αλ-Χάγια: H περηφάνια μιας παλαιστίνιας μάνας που έδωσε τέσσερα παιδιά στον αγώνα

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αζάμ Αλ-Χάγια

8 Μάι 2026, 09:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάη

8 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Κόντρες αγίων (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)

7 Μάι 2026, 21:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

7 Μάι 2026, 19:22
Διεθνή

Βαριά τραυματίας ο γιος του Χαλίλ Αλ-Χάγια, μετά από στοχευμένο σιωναζιστικό πλήγμα στην Πόλη της Γάζας

7 Μάι 2026, 12:26
Εργατικά

Κοινωνικός τουρισμός: Ηταν κοροϊδία, εξελίχτηκε σε φιάσκο

7 Μάι 2026, 09:08
Καταστολή

1.203 ανακλήσεις σε Σύρους σε χρόνο ρεκόρ: όταν η «ενδελεχής εξέταση» γίνεται αριθμητική άσκηση

7 Μάι 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάη

7 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Φοιτητικοί Σύλλογοι: να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16

6 Μάι 2026, 22:01
Κόντρες

Δυο σκηνές και δυο απορίες

6 Μάι 2026, 21:57
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης αμνηστεύει τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υπουργούς του, γιατί πίσω από την εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ο ίδιος

6 Μάι 2026, 20:36
Παιδεία

Σε προανακριτικές διαδικασίες πρόεδροι Συλλόγων Γονέων για μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις

6 Μάι 2026, 20:13
Πολιτική

Ούτε Κιγκινάτος ούτε βαστάζος

6 Μάι 2026, 14:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

Ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Ημέρα της Ευρώπης.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1948).

1933: Οι ναζί καίνε 25.000 βιβλία στο Βερολίνο.

1934: Κινηματογραφική απόδραση οκτώ κομμουνιστών από τις φυλακές της Αίγινας (άνοιξαν υπόνομο μήκους 25 μέτρων χωρίς να γίνουν αντιληπτοί).

1970: Συλλήψεις τριών ηγετικών στλεχών του ΚΚΕ.

1976: Δολοφονείται η Ουλρίκε Μάινχοφ (RAF).

1978: Εκτελείται από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Αλντο Μόρο.

1980: Βόμβες καταστρέφουν 22 αμερικάνικα αυτοκίνητα σε Κολωνάκι, Λυκαβηττό, Νέο Ψυχικό, Ιλίσια, Νέα Σμύρνη και Θησείο (ΕΛΑ).

1999: Πυροβολισμός στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας «Interamerican» και σε υποκατάστημα της «American Express» (Κόκκινη Γραμμή).

2004: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Τσετσενίας Αχμέντ Καντίροφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Γι’ αυτή την υπόθεση όπως και για όλες τις υπόλοιπες, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα λάμψει η αλήθεια. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ συγκεκριμένα, είναι ένα σκάνδαλο, διότι για πολλά χρόνια πολλοί έπαιρναν χρήματα που δεν δικαιούνταν. Πρέπει να τους βρει η δικαιοσύνη, να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά στα δημόσια ταμεία και όσοι έχουν κάνει παραπτώματα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Αυτό είναι όμως διαφορετικό απ’ αυτό που διερευνώνται οι βουλευτές μας. Δεν βλέπω – κατά την άποψή μου – ότι έχουν διαπράξει αδικήματα, ούτε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Είμαι σίγουρος ότι είναι όλοι τους αθώοι.

Τάκης Θεοδωρικάκος

(Επιτέλους, βρέθηκε ένας υπουργός – ο γυρολόγος-σαλταδόρος της αστικής πολιτικής – να τετραγωνίσει τον κύκλο. Με μια κίνηση που θυμίζει τον Κολόμβο και το αυγό. Παρά τις δυνατές σπουδές του, παιδευόταν ο μακάριος Μακάριος να αποδείξει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι υπήρξαν απλά κάποιες διαχρονικές παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Κι έρχεται ο σερ Τάκης Θεοδωρικάκος να δώσει τη λύση: φυσικά και ήταν σκάνδαλο. Τι σκάνδαλο, όμως; Κάποιοι έπαιρναν χρήματα που δε δικαιούνταν. Να τους βρει η Δικαιοσύνη, να τους τιμωρήσει, να επιστρέψουν τα λεφτά. Τι ανακατεύουν τους βουλευτές της ΝΔ; Ο σερ Τάκης ήδη τους δίκασε και τους αθώωσε. Οχι λόγω αμφιβολιών αλλά με τη βεβαιότητα του δικαστή που εκφωνεί το «διότι δεν απεδείχθη». Και πώς τα κατάφεραν τα λαμόγια να πάρουν τόσα λεφτά; Ηταν ατσίδες και εξαπάτησαν και τις υπηρεσίες και τους υπουργούς. Και οι διάλογοι βουλευτών με τον γαλάζιο Μελά του ΟΠΕΚΕΠΕ, που του ζητούσαν να πληρώσει διάφορα λαμόγια; Απλούστατο: οι ατσίδες – τα λαμόγια – εξαπάτησαν τους βουλευτές. Πού να ξέρει ο βουλευτής ότι ο ψηφοφόρος του ήταν λαμόγιο; Και ο Βορίδης που υπέγραφε ατομικές αποφάσεις πληρωμής λαμόγιων που τα είχε ανακαλύψει η Τυχεροπούλου και ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα και έχουν ήδη καταδικαστεί; Εδώ ο σερ Τάκης τραβάει μια ηδονική ρουφηξιά φρέντο και λέει: η Βουλή αποφάνθηκε ότι ο Βορίδης δεν πρέπει καν να ελεγχθεί ποινικά. Ποια Βουλή; Η κυβερνητική πλειοψηφία. Τι θέλετε τώρα, ν’ αλλάξουμε το Σύνταγμα και ν’ αποφασίζει η μειοψηφία; Κι ο Αυγενάκης που έδωσε εντολή να πληρωθούν χιλιάδες λαμόγια που είχαν μπλοκαριστεί οι ΑΦΜ τους; Ατάραχη απάντηση: η Βουλή έχει αποφανθεί και για τον συνάδελφο Αυγενάκη. Και την Τυχεροπούλου, την υπάλληλο που αποκάλυψε πολλά λαμόγια και την υπέβαλαν σε εργασιακά βασανιστήρια; Ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν νομίζει ότι αδικήθηκε. Μα προσέφυγε και δικαιώθηκε και ο Πιτσιλής συνεχίζει τον εργασιακό διωγμό της. Α, όλα κι όλα, η ΑΑΔΕ είναι ανεξάρτητη αρχή και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της. Και πώς γίνεται, η Τυχεροπούλου να είναι συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη διερεύνηση του σκανδάλου και ο Πιτσιλής να αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση; Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υπηρετεί αντικυβερνητικές σκοπιμότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo