Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Ιούλη
  • Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…
  • Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς
  • Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη
  • Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
  • Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ακόμα παραμένουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
Υγεία

Ακόμα παραμένουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Μάι 2021, 13:41

Τα στοιχεία από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΕΚΑΒ, στην οποία καταγράφονται τα αιτήματα των νοσοκομείων για διακομιδή διασωληνωμένων ασθενών σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, διότι στη δική τους ΜΕΘ δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι, δείχνουν ότι δεκάδες ασθενείς διασωληνώνονται και παραμένουν εκτός ΜΕΘ, παρά τη σχετική μείωση των διασωληνωμένων ασθενών covid.

Οπως έχουμε κατ’ επανάληψη γράψει, στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Απρίλη έγινε το μεγάλο «μαϊμούδισμα» της λίστας αναμονής για τους ασθενείς covid. Βάφτισαν ΜΕΘ διάφορους θαλάμους (από χειρουργεία και θαλάμους ανάνηψης μέχρι κοινούς θαλάμους στους οποίους έβαλαν έναν αναπνευστήρα και ένα μόνιτορ, για να μη φαίνεται τόσο μεγάλη η λίστα αναμονής. Φυσικά, αυτοί οι θάλαμοι επ’ ουδενί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ΜΕΘ, διότι ούτε την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή διαθέτουν ούτε το εξειδικευμένο στην εντατικολογία ιατρικό προσωπικό (δυο χρόνια παίρνει η εξεδίκευση ενός εικευμένου γιατρού στην εντατικολογία) και τους έμπειρους σε ΜΕΘ νοσηλευτές.

Ταυτόχρονα μ’ αυτό το «μαϊμούδισμα», είχαμε και τον αποκλεισμό από τις ΜΕΘ των non covid ασθενών, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η λίστα τους και σήμερα να έχουμε στη λίστα αναμονής υπερδιπλάσιους non covid ασθενείς σε σχέση με τη λίστα αναμονής των covid ασθενών.

Το «μαϊμούδισμα» όλων των στοιχείων που έχουν σχέση με την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Μαϊμουδίζουν» τα πάντα, από τα κρούσματα μέχρι τα εμβόλια που έγιναν. «Μαϊμουδίζουν» ακόμα και τον αριθμό των νεκρών (σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε σύντομα). Επομένως, τα στοιχεία για την εξέλιξη των λιστών αναμονής του ΕΚΑΒ πρέπει να τα διαβάζουμε εν γνώσει της σχετικότητάς τους λόγω «μαϊμουδίσματος».

Δημοσιεύουμε παρακάτω τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις δύο λίστες αναμονής μέχρι τις 17 Μάη. Δε δημοσιεύουμε αναλυτικούς πίνακες για κάθε μέρα, για να μην κουράζουμε. Σημειώνουμε μόνο ότι τεράστιο παραμένει το πρόβλημα στον «Ευαγγελισμό», όπου πολλοί covid ασθενείς παραμένουν για μέρες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και κάποιοι (άγνωστος ο αριθμός τους, γιατί έχουν φροντίσει να μην υπάρχουν στοιχεία για την πορεία κάθε ασθενούς) καταλήγουν εκτός ΜΕΘ.

Από τους πίνακες και τα γραφήματα θα διαπιστώσετε ότι ενώ η λίστα αναμονής για covid ασθενείς εμφανίζεται μειούμενη (χωρίς, πάντως, παρά το «μαϊμούδισμα», να φτάσει στα επίπεδα του περασμένου Φλεβάρη), η λίστα αναμονής για non covid ασθενείς παραμένει σταθερά στα ίδια ψηλά επίπεδα (πάνω από 30 ασθενείς).

Ασθενείς covid

Ασθενείς non covid

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ «βουλγάρα καφετζού» μόνο φτιάχνει καφέ ή τον «λέει» κιόλας;
Επόμενο άρθρο Ρώτα και τον αδερφό μου τον ψεύτη…

Σχετικά Αρθρα

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

Υγεία 20 Ιούλ 2026, 13:28

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

Υγεία 6 Ιούλ 2026, 05:05

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

Βέλγιο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1831).

Βολιβία: Ημέρα μαρτύρων.

1957: Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται κομαντάντε του επαναστατικού στρατού της Κούβας.

1965: Δολοφονείται από την αστυνομία ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας στη διάρκεια διαδήλωσης.

1972: Δεκατρείς νεκροί και 130 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μπέλφαστ (IRA).

1973: Δημοψήφισμα χούντας (78,4% ναι, 21,6% όχι) για το πολιτειακό.

1997: Τρία στελέχη της ETA καταδικάζονται σε 109 χρόνια κάθειρξη για συνωμοσία δολοφονίας του βασιλιά Χουάν Κάρλος (Ισπανία).

2002: Συλλαμβάνεται ο Θωμάς Σερίφης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οταν μιλάμε για νέες δομές, δεν εννοούμε νέα ονόματα σε παλιού τύπου κομματικά όργανα. Εννοούμε ένα σύγχρονο, υβριδικό κόμμα που συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία των οργανωμένων μελών με τη σταθερή συμμετοχή ανθρώπων από την κοινωνία. Αξιοποιούμε την προσωπική επαφή και τα ψηφιακά εργαλεία για ενημέρωση, διαβούλευση και παραγωγή πολιτικής, δημιουργώντας θεματικά δίκτυα στα οποία οι πολίτες συνεισφέρουν με τη γνώση και την εμπειρία τους. Η δομή της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει το Εθνικό Συμβούλιο, την Πολιτική Επιτροπή, το Κεντρικό Συντονιστικό και παράλληλα τους θεματικούς Τομείς για την επεξεργασία και παραγωγή εφαρμόσιμων πολιτικών. Στόχος μας δεν είναι ακόμα ένας μηχανισμός αναπαραγωγής προσώπων, αλλά ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και αποτελεσματικός φορέας που αφουγκράζεται, τεκμηριώνει, αποφασίζει και λογοδοτεί.

Νίκος Τρίαντος, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΕΛΑΣ

(Νάτος και ο… νεωτερισμός: υβριδικό κόμμα. Δηλαδή, κόμμα και μη κόμμα, την ίδια στιγμή. Το «κόμμα» θα είναι ένας μηχανισμός μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, που τους διόρισε ο αρχηγός. Αυτός μοιράζει και τα πόστα σε πρώτη φάση, ενώ σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ώστε να εξασφαλίζονται οι ισορροπίες. Οι διορισμένοι θα γίνουν εκλεγμένοι, αλλά με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες. Το «μη κόμμα» θα δουλεύει μέσω Ιντερνετ. Σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία που θα τους καλλιεργεί την ψευδαίσθηση της συμμετοχής. Κάπως έτσι θα βγάζουν και «αντιπρόσωπους» για το συνέδριο αποθέωσης του αρχηγού. Αλλά να μην μας τα πουλάνε αυτά για νεωτερισμό. Οταν τα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι, τον κορόιδευαν. Οτι τάχα αποκλείει τη ζωντανή επαφή, την τριβή και τη ζύμωση στις διαδικασίες βάσης και άλλα τέτοια ηχηρά. Το δρόμο του ακολουθούν. Εναν αρχηγοκεντρικό εκλογικό μηχανισμό στήνουν, ποντάροντας στη στήριξη που θα τους προσφέρουν ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα και καπιταλιστικοί όμιλοι. Τα «μέλη» θα είναι για τη λάντζα. Θα παίρνουν τις εντολές στο Viber ή στο WhatsApp και θα τρέχουν να κάνουν τον χειροκροτητή του αρχηγού ή του υποψήφιου βουλευτή στις συγκεντρώσεις του και να μαζεύουν ψήφους πόρτα-πόρτα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo