Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Μετά τις εμβολιαστικές γραμμές, «χάνουν» και εμβόλια

0

Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ «καταγγέλλει την αμέλεια της αναπληρώτριας διοικήτριας της 1ης ΥΠε, υπεύθυνης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κ. Νταβώνη, που είχε σαν αποτέλεσμα την Τρίτη 16/02/21 να δημιουργηθούν προβλήματα σε πολλές δόσεις εμβολίων μετά την ακύρωση του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού λόγω κακοκαιρίας».

Εκείνο που αντιλαμβανόμαστε εμείς είναι πως η… κομψή φράση «δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές δόσεις εμβολίων», την οποία χρησιμοποιεί η ΕΙΝΑΠ, σημαίνει ότι άγνωστος αριθμός εμβολίων πετάχτηκε στα σκουπίδια. Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε διαφορετικά τη συνέχεια της ανακοίνωσης, η οποία αναφέρει: «Ενώ οι υπεύθυνοι εμβολιασμών πολλών νοσοκομείων διευθέτησαν το θέμα με εμβολιασμό ομάδων του γενικού πληθυσμού από αναπληρωματικές λίστες, στην περίπτωση των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠε αυτό δεν έγινε και μάλιστα η κ. Νταβώνη έφτασε στο σημείο, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της, να εκτοξεύει απειλές αργά το βράδυ ενάντια σε υγειονομικούς του νοσοκομείου Νίκαιας με τους οποίους μάλιστα δεν έχει και καμία υπηρεσιακή σχέση».

Επομένως, αφού τα εμβόλια που είχαν βγει από τη βαθιά κατάψυξη δεν χρησιμοποιήθηκαν σε εναλλακτικές επιλογές, τις οποίες έψαχνε αργά το βράδυ η υποδιοικήτρια σε νοσοκομεία, σημαίνει ότι «έληξαν» και θα έπρεπε να πεταχτούν στα σκουπίδια.

Η ΕΙΝΑΠ είναι τόσο σίγουρη γι’ αυτά που καταγγέλλει ώστε να ζητά «την άμεση διενέργεια ΕΔΕ για τη διερεύνηση των ευθυνών της κ. αναπληρώτριας διοικήτριας».

Η διοικητική στελέχωση της 1ης ΥΠΕ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του… «επιτελικού κράτους». Διοικητής ο Π. Στάθης, απόστρατος της αστυνομίας. Υποδιοικήτριες η Μ. Οικονόμου και η Γ. Νταβώνη.

Τους δύο πρώτους τους… θαυμάσαμε για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του εμβολιαστικού κέντρου στο «Αγλαΐα Κυριακού», όταν έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εισηγήσεις όλων των θεσμικών οργάνων και την απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου και ήθελαν να εγκαταστήσουν το εμβολιαστικό κέντρο σε έναν από κάθε άποψη ακατάλληλο χώρο (προκειμένου να ικανοποιήσουν έναν διευθυντή που αντιδρούσε), ενώ στο τέλος κατέληξαν να μειώσουν τις εμβολιαστικές γραμμές στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από τέσσερις σε δύο.

Την τρίτη τη γνωρίζουμε τώρα, από την καταγγελία της ΕΙΝΑΠ. Νοσηλεύτρια το επάγγελμα, επαίρεται στο βιογραφικό της ότι διαθέτει «μακρόχρονη επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο της υγείας, στον τομέα της νοσηλευτικής, έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης σε δημόσια νοσοκομεία. Διδάσκουσα, Κλινική και Εργαστηριακή Εκπαιδεύτρια σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ Νοσηλευτικής. Εισηγήτρια σε συνέδρια και σεμινάρια». Η διδασκαλία σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ Νοσηλευτικής (sic!) δεν τη βοήθησε καθόλου και –όπως καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ- κατέφυγε σε απειλές προς υγειονομικούς στη Νίκαια. Οταν έχεις προϊστάμενο έναν απόστρατο της αστυνομίας, γοητεύεσαι από το… στιλ διοίκησης που ασκεί: «σας διατάζω να εκτελέσετε και μετά να αναφέρετε στην υποδιοικήτριά μου», είπε στο ΔΣ του «Αγλαΐα Κυριακού» ο Στάθης.

Ολ’ αυτά θα μπορούσαν να είναι διασκεδαστικά, αλλά όταν αφορούν τη μεγαλύτερη Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας, σε συνθήκες πανδημίας και με τα εμβόλια να έρχονται με το σταγονόμετρο, γίνονται εξοργιστικά. Η πολιτική ευθύνη είναι της κυβέρνησης και ειδικά της τρόικας Κικίλια-Κοντοζαμάνη-Θεμιστοκλέους. Οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις, απαντώντας καθαρά στην καταγγελία της ΕΙΝΑΠ. Οχι με ΕΔΕ που ξέρουμε ότι είναι ένα εργαλείο συγκάλυψης (εκτός αν προορίζεται για εκδικητική τιμωρία εργαζόμενου), αλλά με παροχή στοιχείων δημόσια για ό,τι έγινε με τα εμβόλια και το πόσες δόσεις πήγαν στα σκουπίδια.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης 2ης ΥΠΕ- ΑΜΕΛΕΙΑ 1ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ - 18.02.21
Κοινοποίηση: