Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης
  • Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin
  • Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης
  • Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης
  • Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ
  • Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ξανά για τ’ άρματα και τ’ άργανα
Κόντρες

Ξανά για τ’ άρματα και τ’ άργανα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μάι 2024, 12:17

Σιγά που δε θα τον περνούσαν και μια βόλτα από το σπίτι-μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη τον Κασσελάκη. Λέμε «θα τον περνούσαν», γιατί το πιθανότερο είναι αυτός να μην είχε ακούσει καν το όνομα του κομμουνιστή ήρωα κι όταν του το πρωτοείπαν να αναρωτήθηκε αν πρόκειται για φίρμα φέτας ή αλλαντικών. Οκέι, δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Ηθελε, όμως, να κάνει και δήλωση ο εξ Αμερικής …παιδαράς. Κι επειδή δεν πρόλαβε να χωνέψει καλά το μπρίφινγκ που του έκαναν, δεν περιορίστηκε μόνο στο ότι ο Μπελογιάννης «αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία» (σοσιαλισμός και κομμουνισμός, το όραμα του Μπελογιάννη, αποκλείστηκαν), αλλά αναφέρθηκε και στις «προκλήσεις [που] είναι παρόμοιες. Αλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν (sic!) με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε “ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”»!

Eπειδή δε βρέθηκε ούτε ένας/μία ν’ αρπάξει μια βρεμένη σανίδα και να προχωρήσει σε… προκλήσεις, θα επαναλάβουμε την πικρή παροιμία: Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα κρεμούν οι γύφτοι τ’ άργανα».

Tη μπάλα στην κερκίδα

Και επισήμως, ο Ράμμος της ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον Ανδρουλάκη ότι δεν μπορεί να του δώσει κανένα στοιχείο για τα σχετικά με την παρακολούθησή του, όπως διέταξε το ΣτΕ με πρόσφατη απόφασή του, γιατί η ΕΥΠ δεν χορήγησε τα στοιχεία που ζήτησε η ΑΔΑΕ, ύστερα από αίτηση του Ανδρουλάκη. Η ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον Ανδρουλάκη ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια. Τι θα κάνει; Οπως διέρρευσε, την επόμενη Τετάρτη η ΑΔΑΕ θα συνεδριάσει για ν’ αποφασίσει αν θα καλέσει για εξηγήσεις τον διοικητή της ΕΥΠ/ΚΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Αν αποφασίσει να τον καλέσει, η κλήση του θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές. Ετσι, ο Μητσοτάκης είναι σίγουρος ότι τίποτα καινούργιο δε θα προκύψει απ’ αυτή την πλευρά μέχρι τις ευρωεκλογές. Η μπάλα πετιέται στην κερκίδα από την ίδια την ΑΔΑΕ, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της, όπου η ΝΔ φρόντισε να «φυτέψει» δικούς της.

Λεφτά υπάρχουν

Κόστισε 320 εκατομμύρια δολάρια και για την κατασκευή της δούλεψαν 1.000 άνθρωποι. Ενα μπουρίνι ήταν αρκετό για να τη ξεθεμελιώσει. Μιλάμε για την πλωτή αποβάθρα που κατασκεύασαν οι Αμερικάνοι στη Γάζα. Μα καλά, είναι δυνατόν οι μηχανικοί που τη σχεδίασαν να μην πήραν υπόψη τους τις καιρικές συνθήκες; Αποκλείεται. Ομως η κατασκευή αυτής της αποβάθρας είχε περισσότερο πολιτικό παρά επιχειρησιακό χαρακτήρα. Οι Αμερικάνοι ήθελαν να δείξουν «καλοί» και «φιλάνθρωποι». Ξεφόρτωσαν καναδυό εκατοντάδες φορτηγά με τρόφιμα και έκαναν την επίδειξή τους, την ώρα που οι σιωναζιστές σύμμαχοί τους έφραζαν τα περάσματα στη Ράφα, από τα οποία θα μπορούσε να περνά απεριόιριστος αριθμός φορτηγών κάθε μέρα, χωρίς να εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Οι Αμερικάνοι ποντάριζαν και σε κάτι άλλο. Μαζί με τους σταθερούς πολεμικούς συμμάχους τους Βρετανούς να μπάσουν στρατό στη Γάζα, με το πρόσχημα της συνοδείας ασφάλειας των φορτηγών. Λίγους στρατιώτες στην αρχή, αλλά σημασία θα είχε να πατήσουν το πόδι τους στη Γάζα. Τους έκοψε τη φόρα η Αντίσταση, που ξεκαθάρισε ότι κάθε ξένος στο έδαφος της Γάζας, που δεν έχει άδεια από την Αντίσταση, θεωρείται νόμιμος στόχος. Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε πρώτο το Λαϊκό Μέτωπο (για ευνόητους λόγους), σε συνεννόηση προφανώς με τις υπόλοιπες αντιστασιακές δυνάμεις. Οι Αμερικάνοι δεν τόλμησαν να μπάσουν ενόπλους στη Γάζα και μετά το μπουρίνι (που έκανε ζημιές και σε σκάφη, ενώ ξέβρασε κάποια στη στεριά) ρυμούλκησαν την εξέδρα στην Ασκελόν για να την επισκευάσουν.

Ισιάζει η Γκορντάνα

Πρώτος το είχε ανακοινώσει ο αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια Γκάμπριελ Εσκομπάρ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε, έχει λάβει «διαβεβαιώσεις σε όλα τα επίπεδα» από το VMRO ότι δεν πρόκειται να διασαλευτεί η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας. Και τώρα ακούμε την αγαπημένη μας Γκορντάνα (Σιλιάνοφσκα) να λέει πως θα σεβαστεί απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών και το συνταγματικό όνομα της χώρας της, όμως, επειδή έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, στο εσωτερικό θα αποκαλεί τη χώρα της Μακεδονία και την αφεντιά της Μακεδόνισσα.

Είναι ακριβώς το ίδιο που διεκδικούν οι Ελληνάρες για τους Μπελέριδες και τους Δήμες της Χιμάρας. Στάτους εθνικής μειονότητας δεν έχουν οι ελληνόφωνοι της Χιμάρας. Η ελληνική εθνική μειονότητα βρίσκεται στη Δρόπολη και λιγότερο στους Σαράντα. Οι Μπελέριδες και οι Δήμες, όμως, δηλαδή οι ελληνόφωνοι που συνδέονται με τον ελληνικό αλυτρωτισμό, επιμένουν να δηλώνουν Ελληνες (σε αντίθεση με άλλους συμπατριώτες τους).  Κι όταν τους λένε ότι δεν αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συνθήκες ως μέλη εθνικής μειονότητας, λένε ότι έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Γιατί να μην το έχουν και η Γκορντάνα και οι άλλοι του εθνοκάπηλου VMRO;

Το αντίθετο εφαρμόζουν οι Ελληνάρες για την τουρκική μειονότητα της Θράκης. Οι συνθήκες αναγνωρίζουν μουσουλμανική μειονότητα, λένε. Εχουμε δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, απαντούν μέλη της μειονότητας. Ναι, αλλά… κατά μόνας, απαντούν οι Ελληνάρες. Οχι να φτιάχνεται συλλόγους με το επίθετο «τουρκικός». Ενας-ένας μπορείτε να λέτε ότι είστε Τούρκοι, σε επίπεδο πολιτιστικό, όμως, απαγορεύεται. Κοντολογίς, ο Μπελέρι, ο Δήμας και οι κατ’ επάγγελμα «βορειοηπειρώτες» είναι οι μόνοι στα Βαλκάνια που έχουν εθνικά δικαιώματα. Ολοι οι άλλοι δεν έχουν ούτε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όπως το έχει ορίσει η ιμπεριαλιστική ΕΕ.

Τον τσάκισε η απομόνωση

Ωπ, τι έγινε, ρε παιδιά; Αλλού τρώμε και πίνουμε κι αλλού πάμε και το δίνουμε; Εγινε γνωστό ότι η φασιστο-Μελόνι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν και του απηύθυνε πρόσκληση να παραστεί στη διάσκεψη των G7, που θα γίνει στο Μπρίντιζι από τις 13 μέχρι τις 15 Ιούνη. Δηλαδή, θα πάει ο θείος Ταγίπ και θα παρακαθήσει με τον Μπάιντεν, τον Σι, τον Σολτς, τον Μακρόν, τον Σούνακ, τον Τριντό και τη φασιστο-Μελόνι κι ο Κούλης θα κάθεται στο ντόκο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και θα μαστιγώνει τη θάλασσα από το κακό του; Οπως λέει και μια πονηρή φράση, «το μέγεθος μετράει». Αλλο η περιφερειακή δύναμη Τουρκία, άλλο η μπανανία Ελλάδα. Ο Κούλης μπορεί τουλάχιστον να παρηγορηθεί με το ότι η φασιστο-Μελόνι δεν κάλεσε και τον κολλητό της τον Εντι Ράμα. Τον Ερντογάν, πάντως, τον έχει τσακίσει η… διεθνής απόμόνωση.

Απροκάλυπτο σπρώξιμο

Εντάξει το καταλάβαμε. Είναι, άλλωστε, τόσο απροκάλυπτο το σπρώξιμο της Λατινοπούλου. Βρήκαν μια lifestyle ακροδεξιά, που τα λέει, που μπορεί ακόμα και να κλάψει on camera, και τη σπρώχνουν για να κόψει ψήφους από τον Βελόπουλο. Κι αν καταφέρει να πιάσει το 3%; Δύσκολο, αλλά και πάλι από τον Βελόπουλο θα το κόψει. Κι αν εκλεγεί στην Ευρωβουλή, μπορεί να την πάρουν αργότερα. Σόλο είναι, δεν έχει το μηχανισμό του Βελόπουλου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑμα δεν μπορείς να το κατεβάσεις, ρίχ’ το…
Επόμενο άρθρο Διαγωνισμός ξεφτίλας

Σχετικά Αρθρα

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

Κόντρες 30 Σεπ 2026, 13:07

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

Κόντρες 28 Σεπ 2026, 14:58

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

Κόντρες 25 Σεπ 2026, 19:30

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

Κόντρες 24 Σεπ 2026, 14:52

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

Κόντρες 23 Σεπ 2026, 09:18

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

Κόντρες 21 Σεπ 2026, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
Πολιτισμός

Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος

30 Σεπ 2026, 09:07
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

30 Σεπ 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

Ημέρα μετάφρασης.

Ημέρα μνήμης εθνικών ευεργετών.

Μποτσουάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1945: Απόφαση της δίκης της Νυρεμβέργης, 22 καταδίκες (οι δώδεκα σε θάνατο).

1947: Ιδρύεται η Κόμινφορμ.

1960: Ιδρύεται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

1965: Σφαγές στελεχών και υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ινδονησία με περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς από πραξικοπηματίες στρατηγούς.

1966: Παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση «Ασπίδα» των Α. Παπανδρέου, Π. Βαρδινογιάννη, Μ. Πακωνσταντίνου,  Στ. Χούτα και 28 αξιωματικών.

1967: Εκρήξεις βομβών στον ΟΤΕ της οδού Σταδίου και στον κήπο του μουσείου.

1983: Τριπλή βομβιστική επίθεση (ΕΛΑ) στα υπουργεία Βιομηχανίας και Εργασίας και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo