Αφησαν τον Λαγό να φύγει κι αυτός βρίζει και απειλεί από τις Βρυξέλλες

0

«Μια οφειλόμενη απάντηση στο “δικαστήριο του βουνού“» – «Η εμπάθεια της εντολοδόχου Λεπενιώτη, που μόνο σαν πρόεδρος ενός δίκαιου δικαστηρίου δεν λειτουργεί» – «Κατανοώ το μίσος της απέναντι στο πρόσωπό μου, γιατί της έχω υποσχεθεί ότι το δικαστικό έγκλημα που έχει διαπράξει από κοινού με τους άλλους επίορκους δικαστές Ντόκο και Τσουλφόγλου (και όλο το παραδικαστικό), θα το ξεσκεπάσω» – «Τίποτα δεν είναι ικανό να με κάνει να φοβηθώ και υπόσχομαι ότι θα υπάρξει δικαίωση για 67 αθώους, οι οποίοι άδικα τιμωρήθηκαν» – «Ο φάκελος που έχω σχηματίσει για την υπόθεση συνεχώς διογκώνεται από τους ερασιτεχνικούς και εκδικητικούς χειρισμούς της κας Λεπενιώτη» – «Κυρία “Πρόεδρε” θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάματα».

Αποσπάσματα από σημερινή δήλωση του Λαγού, που από την προσωρινή ασφάλεια των Βρυξελλών, όπου κατέφυγε με τη βοήθεια των ελληνικών αστυνομικών αρχών, βρίζει και απειλεί την πρόεδρο και τους υπόλοιπους δικαστές. Για την εισαγγελέα ούτε λέξη. Ο όψιμος υπερασπιστής του Κ. Πλεύρης, σε επιστολή του στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, διαχωρίζει την εισαγγελέα, «η οποία στην πρότασίν της προς το δικαστήριο υπεστήριξε, ότι το κόμμα της “Χρυσής Αυγής“ δεν είναι εγκληματική οργάνωσις».

Χωρίς να το αντιλαμβάνεται, ο Λαγός καταθέτει τη δική του συνδρομή στην αποδόμηση της πρότασης της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, που πρότεινε να μη φυλακιστεί κανένας νεοναζιστής (πλην του Ρουπακιά).

Αυτοί είναι οι νεοναζιστές που η εισαγγελέας πήρε υπό την προστασία της, λέγοντας ότι δεν αποτελούν εγκληματική οργάνωση αλλά νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα, το οποίο μάλιστα δε λειτουργεί και γι’ αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων από τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Δείτε τον επιθετικό ναζιστικό λόγο του Λαγού και σκεφθείτε τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει από όλους τους υπόλοιπους (από τον φίρερ Μιχαλολιάκο μέχρι τον τελευταίο τραμπούκο των ταγμάτων εφόδου) έτσι και δεν οδηγηθούν όλοι στη φυλακή. Το βίντεο με τα αμοντάριστα πλάνα από εισβολή του Λαγού, επικεφαλής νεοναζιστικής ομάδας, σε δημοτικό σχολείο του Περάματος, όπου φοιτούσαν και προσφυγόπουλα, είναι μόνο μια μικρή γεύση. Στις 18 Γενάρη του 2017, έγινε αυτή η ρατσιστική επίθεση. Μεσούσης της δίκης, δηλαδή.Πώς βρέθηκε, όμως, στις Βρυξέλλες ο Λαγός; Ποιος τον άφησε να φύγει ανενόχλητος;

Ο Λαγός ήταν στην Αθήνα στις 12 Οκτώβρη, όταν με τον Πλεύρη οργάνωσε το σόου της αίτησης εξαίρεσης του δικαστηρίου. Εδωσε το σόου και το ίδιο κιόλας βράδυ «πέταξε» για τις Βρυξέλλες, απ’ όπου εξαπέλυσε νέα χυδαία επίθεση την επομένη.

Οπως αποκάλυψε σήμερα η «Αυγή», φέρνοντας στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο, η ΕΛΑΣ μόλις στις 14 Οκτώβρη έστειλε στις υπηρεσίες του αεροδρόμιου έγγραφο με το οποίο τις διατάζει, έτσι και δοκιμάσει κάποιος από τους καταδικασθέντες νεοναζιστές να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να επικοινωνήσουν αμέσως με το Τμήμα Ασφαλείας του αεροδρόμιου! Δηλαδή, πρώτα άφησαν τον Λαγό να φύγει σαν κύριος και μετά θυμήθηκαν να στείλουν έγγραφο στο αεροδρόμιο.

Θυμίζουμε ότι η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 7 Οκτώβρη. Το συγκεκριμένο έγγραφο της ΕΛΑΣ έπρεπε να έχει σταλεί την ίδια μέρα. Αυτοί όμως ήταν απασχολημένοι να δέρνουν τους αντιφασίστες διαδηλωτές στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τους γύρω δρόμους.

Και βέβαια, η απαγόρευση θα έπρεπε να ισχύσει και για τον Λαγό. Το Ευρωκοινοβούλιο του δίνει ασυλία στις Βρυξέλλες, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ελληνικού κράτους. Τώρα, θα πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες άρσης της ασυλίας και σύλληψης του Λαγού στις Βρυξέλλες, που ασφαλώς δεν είναι αυτόματες, αλλά θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: