Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών
  • Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα
  • Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ
  • Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν
  • Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο
  • Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Το σιωνιστικό κατεστημένο απαιτεί από τον Νετανιάχου να τερματίσει τον πόλεμο και να πάει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων!
Διεθνή

Το σιωνιστικό κατεστημένο απαιτεί από τον Νετανιάχου να τερματίσει τον πόλεμο και να πάει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2023, 14:29

Ας ξεκινήσουμε με το ανέκδοτο της ημέρας: Το σιωνιστικό Κανάλι 12 μετέδωσε ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο μακράς εκεχειρίας προκειμένου να επιτρέψει στη Χαμάς να συγκεντρώσει τους απαχθέντες! Καλά, αυτοί δεν έλεγαν ότι θα βρουν όλους τους αιχμάλωτους και θα τους απελευθερώσουν με τα αεροπλάνα, τα τεθωρακισμένα και το πεζικό τους; Και ποιος τους είπε ότι η Αντίσταση θέλει χρόνο για να μαζέψει τους αιχμάλωτους; Να τους το είπε η Χαμάς αποκλείεται, γιατί από τη μια δεν συνομιλεί μαζί τους και από την άλλη ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δε μπαίνει σε διαπραγμάτευση για ανταλλαγή αιχμαλώτων, αν προηγουμένως δεν υπάρξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα.

Αμ’ το άλλο; Στη διάρκεια της εφταήμερης ανθρωπιστικής εκεχειρίας, η Αντίσταση ήταν συνεπέστατη στην παράδοση κάθε παρτίδας αιχμαλώτων στον Ερυθρό Σταυρό, στην ώρα και στο μέρος που αυτή αποφάσιζε. Τώρα ξαφνικά δυσκολεύεται και χρειάζεται «μακρά εκεχειρία»;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι σιωναζιστές προσπαθούν να κρύψουν την ήττα τους και μηχανεύονται διάφορα φραστικά τρικ. Ομως κανένα φραστικό τρικ δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Σέρνονται σε διαπραγματεύσεις, τις οποίες ζήτησαν οι ίδιοι (χωρίς ανταπόκριση από την Αντίσταση, που θέτει όρους), επειδή ηττώνται στα πεδία των μαχών.

Χτες, ο Νασάμα Ντοάκ, σχολιαστής της Israel Hayom, σχολίαζε την απαίτηση του Νετανιάχου να αλλάξει το όνομα του πολέμου: «Είναι καλύτερο για τον πρωθυπουργό να ασχολείται περισσότερο με την ουσία και λιγότερο με το όνομα. Κοιτάξτε, μετά την άθλια αποτυχία, δεν θα υπάρχει εικόνα νίκης, ούτε το όνομα θα το αλλάξει αυτό. Σημαντικό είναι να μπορέσουν οι κάτοικοι (σ.σ. του λεγόμενου φακέλου της Γάζας) να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια. Δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο απ’ αυτό».

Ο Νεεμία Στρέσλερ κατέθετε τη δική του πινελιά ηττοπάθειας στη Haaretz: «Είναι πλέον σαφές ότι ο Τσάμπερλεν (σ.σ. κοροϊδευτικός χαρακτηρισμός για τον Νετανιάχου) απέτυχε επίσης στη διαχείριση του πολέμου. Είναι αλήθεια ότι ο στρατός εξοντώνει πολλούς τρομοκράτες στη Γάζα (σ.σ. τους αμάχους εννοεί ο σιωνισταράς), αλλά έχουν περάσει 73 ημέρες και η επίτευξη των στόχων του πολέμου δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η Χαμάς δεν έχει ηττηθεί και η ηγεσία της δεν τραυματίστηκε. Επίσης, υπάρχουν 129 απαχθέντες που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα και καθημερινά υποφέρουμε οδυνηρές απώλειες. Με την τρέχουσα μέθοδο μάχης, αυτός πόλεμος θα συνεχιστεί για πολλούς ακόμα μήνες, που δεν τους διαθέτουμε (λόγω αμερικανικών πιέσεων). Επομένως, αξίζει να εξετάσουμε τις βασικές υποθέσεις».

Ο «πολύς» Λίον Χαντάρ έγραφε στη στήλη του στην ίδια εφημερίδα: «Το Ισραήλ απέχει ακόμη πολύ από το να ανακτήσει την αποτρεπτική δύναμη που έχασε στις 7 Οκτώβρη, ενώ η στρατιωτική και διπλωματική του εξάρτηση από τις ΗΠΑ αντανακλά τη στρατηγική του αδυναμία, η οποία θα γίνει πιο εμφανής αν δεν υπάρξει καμία αλλαγή στην πορεία του πολέμου. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι προσδοκίες του θα λειτουργήσουν αντίθετα».

Την ίδια μέρα (χθες), που ήταν μια πολύ πυκνή μέρα για την πολιτική ηγεσία της σιωνιστικής οντότητας, Ο στρατός ανακοίνωνε στο Τελ Αβίβ ότι «εξακολουθούμε να συμμετέχουμε σε μάχες και εκ του σύνεγγυς αντιπαραθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας», ενώ ο ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ έλεγε στο CNN: «Το Ισραήλ είναι έτοιμο να σταματήσει τις μάχες με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ομήρων»! Ο στρατός τάιζε κουτόχορτο τον σιωνιστικό όχλο, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών ζητούσε βοήθεια από τη «διεθνή κοινότητα» να μεσολαβήσει για να μην ξευτιλιστεί από την Παλαιστινιακή Αντίσταση (αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της δήλωσης του σιωνιστή πρέσβη στην Ουάσιγκτον).

Οι σιωνιστές που αντιτίθενται στον Νετανιάχου γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη στρατιωτική λογοκρισία.

Χτες είχαμε ορυμαγδό αποκαλύψεων, σύμφωνα με τις οποίες στις 7 Οκτώβρη δεν ήταν μόνο τα ελικόπτερα Απάτσι που βομβάρδιζαν εβραίους εποίκους στα κιμπούτς και διασκεδαστές του ρέιβ πάρτι, αλλά και ισραηλινά τεθωρακισμένα! Το Κανάλι 12 αποκάλυψε έρευνα που περιελάμβανε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αεροπλάνο της ισραηλινής αστυνομίας και έδειχναν ξεκάθαρα για πρώτη φορά ένα ισραηλινό τανκ να βομβαρδίζει ένα σπίτι στο κιμπούτς Μπεερί! Το σιωνιστικό κανάλι αναφέρθηκε και σε μαρτυρία μιας κατοίκου του κιμπούτς, που τραυματίστηκε από θραύσματα εξαιτίας των πυρών του ισραηλινού τανκ.

Aλλοι διασωθέντες από το κιμπούτς έκαναν λόγο για μάχες που μαίνονταν μέσα στο κιμπούτς (προφανώς, οι σιωνιστές στρατιωτικοί και έφεδροι έβγαλαν όπλα και προσπάθησαν ν’ αντισταθούν στους παλαιστίνιους μαχητές), «500 στρατιώτες στέκονταν έξω, οργανωμένοι, με σκυλιά, εξοπλισμό και προστασία, και κανείς δεν έκανε τίποτα. Οι άνθρωποι εδώ έχυναν αίμα κάθε λεπτό και ο στρατός που ήταν έξω από το κιμπούτς στεκόταν και δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Είδα εκατοντάδες στρατιώτες και δεκάδες αυτοκίνητα. Επικοινώνησα προσωπικά με κάθε αξιωματικό που έβλεπα – κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν υπεύθυνος και εμπλεκόμενος στο περιστατικό. Επικρατούσε απόλυτο χάος εντολών. Τους είπα ότι μέσα πολεμούν και σφάζουν οικογένειες, πρέπει να πάνε μέσα. Και δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος να μιλήσω» (μαρτυρία του σιωνιστή Γιαΐρ Αβιτάλ).

Η Χααρέτζ στο δικό της ρεπορτάζ ανέφερε ότι «ένα ισραηλινό τανκ έφτασε στο Κιμπούτς Μπεερί ώρες μετά την επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα και εκτόξευσε οβίδες προς το σπίτι του Πάσι Κοέν, όπου μέλη της Χαμάς ήταν κρυμμένα με ομήρους». Πρόσθεσε ότι η Γιασμίν Ποράτ (αυτή έχει καταγγείλει εξαρχής τη μαζική εξόντωση αμάχων από τον ισραηλινό στρατό) «πήγε σε έναν από τους στρατιώτες και ρώτησε αν οι οβίδες θα έβλαπταν τους ομήρους. και ο στρατιώτης απάντησε: Χτυπάμε μόνο τις πλευρές των σπιτιών για να γκρεμίσουμε τους τοίχους». Η Χααρέτζ έγραψε πως η Χάντας Νταγκάν, μία από τους κατοίκους, που κρύφτηκε με το σύζυγό της έξω από το σπίτι όπου κρατούνταν οι γείτονές της, «χτυπήθηκε από ένα θραύσμα της οβίδας που είχε στόχο το σπίτι των γειτόνων της».

Μέχρι σήμερα, ο σιωνιστικός στρατός και η αστυνομία δεν έχουν παραδεχτεί ότι θέρισαν τους δικούς τους στις 7 Οκτώβρη. Το γεγονός ότι μερίδα των σιωνιστικών ΜΜΕ επανέρχεται σ’ αυτό το θέμα, τώρα που βλέπει τον Νετανιάχου να σέρνεται προς μια ταπεινωτική για τη σιωνιστική οντότητα συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αντίσταση, δείχνει ότι θέλουν να του φορτώσουν… τα πάντα όλα. Και τον αιφνιδιασμό από την Αντίσταση στις 7 Οκτώβρη, και τους μαζικούς θανάτους στρατιωτικών και πολιτών στα κιμπούτς και το ρέιβ πάρτι από πυρά του ισραηλινού στρατού, και την ήττα κατά τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν πέτυχε κανένα στόχο, ενώ κόστισε σε ζωές σιωναζιστών αξιωματικών και στρατιωτών (για τις ζωές των παλαιστίνιων αμάχων δε δίνουν δεκάρα), σε άμεσο οικονομικό κόστος για τη διεξαγωγή του πολέμου και σε ακόμα μεγαλύτερο έμμεσο οικονομικό κόστος από την πλήρη αποδιοργάνωση της οικονομίας.

Το γεγονός ότι οι νέες εικόνες για τη σφαγή σιωναζιστών από σιωναζιστές στα κιμπούτς γύρω από τη Γάζα, στις 7 Οκτώβρη, προέρχονται από έκθεση της Αστυνομίας, δείχνει ότι το «βαθύ κράτος» της σιωνιστικής οντότητας, του οποίου η αστυνομία και η διαβόητη Σιν Μπετ αποτελούν βασικούς πυλώνες, καταθέτει τον… οβολό του στην αποδόμηση του Νετανιάχου, προειδοποιώντας τον να πάει όσο γίνεται πιο γρήγορα σε συμφωνία λήξης του πολέμου και ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Κατέθεσε και ο σιωναζιστικός στρατός έναν ακόμα… οβολό στο στρίμωγμα του Νετανιάχου, διαρρέοντας ένα βίντεο ξεφτίλας. Μια στρατιωτίνα παριστάνει τη… μοντέλα πάνω σ’ ένα σωρό από χώμα, μπροστά από ένα τανκ. Κάποιος ή κάποιοι μέσα στο τανκ, θέλοντας να δείξουν στη στρατιωτίνα πόσο… άντρες είναι, ρίχνουν μια βολή με το πυροβόλο του τανκ πάνω από το κεφάλι της! Το ωστικό κύμα πετάει κάτω τη στρατιωτίνα, η οποία τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/STRATIOTINA_IDF_TANK_WOUNDED.mp4

Εκπρόσωπος του στρατού είπε στα σιωνιστικά ΜΜΕ: «Το ατύχημα που εμφανίζεται στο βίντεο είναι επικίνδυνο και παραβιάζει εντελώς τις οδηγίες ασφαλείας που εκδόθηκαν από τον ισραηλινό στρατό. Θα διεξαχθεί σε βάθος έρευνα γι’ αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό και θα επιβληθούν κυρώσεις».

Επειδή μας προκαλούν, θα ξαναθυμίσουμε σ’ αυτούς τους… άντρακλες πώς τους έβγαζαν από τα τανκ σαν παραζαλισμένα κοτόπουλα οι παλαιστίνιοι μαχητές στις 7 Οκτώβρη. Γιατί δεν έκαναν τότε τους μάγκες;

https://www.youtube.com/watch?v=V69aypfjtEo

Το τελευταίο (προς το παρόν) πλήγμα για τον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ ήρθε πάλι από το στρατό, με τη διαρροή στη Μααρίβ μιας έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών του στρατού, που αναφέρει ότι ο Μοχάμεντ Αλ-Ντεΐφ, ο ανώτατος διοικητής των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ «είναι σε καλή κατάσταση»! Γράφει η έκθεση που αποκάλυψε η σιωνιστική φυλλάδα: «Υλικό πληροφοριών που κατασχέθηκε (σ.σ. άρα είναι πρόσφατο) αποδεικνύει ότι ο Μοχάμεντ Αλ-Ντεΐφ είναι ζωντανός, εργάζεται και σε καλή κατάσταση».

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Σε ένα από τα βίντεο κλιπ, ο καλεσμένος εθεάθη να περπατά στα πόδια του, αν και κουτσαίνοντας ελαφρά. Σε άλλο βίντεο, καθόταν σε διαφορετική θέση. Από τα κλιπ φαίνεται ότι η κατάστασή του είναι πολύ καλύτερη από ό,τι υπολογίστηκε στο Ισραήλ, μετά από μια μακρά σειρά επιθέσεων και αποπειρών δολοφονίας, σε μερικές από τις οποίες τραυματίστηκε. Μπορεί και περπατάει μόνος του και δεν χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι. Ισως μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει και τα δύο χέρια του». Η έκθεση που επικαλείται η Μααρίβ αναφέρει πως ο Αλ-Ντεΐφ επέζησε επτά αποπειρών δολοφονίας του και τραυματίστηκε σε τέσσερις από αυτές.

Τέτοια ρεπορτάζ, σπέρνουν απογοήτευση και ηττοπάθεια στον σιωνιστικό όχλο και εκθέτουν τους Νετανιάχου και Γκάλαντ που κάθε μέρα ανακοινώνουν ότι… πλησιάζουν στους ηγέτες της Χαμάς, ότι… πολιορκούν τον Σινουάρ στο σπίτι του (γκρεμισμένο από παλαιότερο βομβαρδισμό!) και ότι στη Χαν Γιούνις θα εξοντώσουν και τον Ντεΐφ, επειδή τυχαίνει να κατάγεται κι αυτός (όπως και ο Σινουάρ) από τη μεγάλη πόλη του νότου της Λωρίδας.

Εν κατακλείδι, που λέει και ο Αμπού Ομπάιντα, το σιωνιστικό στρατόπεδο είναι βαθύτατα διαιρεμένο. Ποτέ δεν είχε ξαναεμφανιστεί έτσι. Συνειδητοποιώντας ότι η 7η Οκτώβρη είναι μια καμπή στο Παλαιστινιακό, προσπαθεί να φορτώσει κάθε ευθύνη στον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ, ώστε να μπορέσει να κουλουριαστεί σαν σκαντζόχοιρος και να μελετήσει τα επόμενα βήματά του. Τον πόλεμο που ακόμα συνεχίζεται στη Γάζα τον  έχει ήδη χάσει και το ξέρει. Οσο τον παρατείνει τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα έχει.

Το «βαθύ κράτος» του Ισραήλ, το πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο, καθώς και οι αμερικάνοι πάτρωνες είναι πλέον απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο Νετανιάχου θυσιάζει τα συμφέροντα της σιωνιστικής οντότητας χάριν της προσωπικής πολιτικής διάσωσής του.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠοιος θα διαχειρίζεται το… μπαγιόκο
Επόμενο άρθρο Αξιολόγηση: Οι εκπαιδευτικοί δεν καταθέτουν τα όπλα

Σχετικά Αρθρα

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

Διεθνή 28 Ιούλ 2026, 21:43

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

Διεθνή 28 Ιούλ 2026, 12:29

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

Διεθνή 27 Ιούλ 2026, 12:58

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Διεθνή 27 Ιούλ 2026, 11:22

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή 25 Ιούλ 2026, 18:16

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 19:48
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
Παιδεία

Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο

28 Ιούλ 2026, 08:38
Αθλητισμός

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

28 Ιούλ 2026, 08:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 

27 Ιούλ 2026, 20:04
Πολιτική

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

27 Ιούλ 2026, 19:57
Υγεία

Kαι στην κορφή Ματίνα

27 Ιούλ 2026, 18:45
Διεθνή

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

27 Ιούλ 2026, 12:58
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

27 Ιούλ 2026, 11:22
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

Ημέρα κατά της ηπατίτιδας.

Περού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1824).

1904: Σοσιαλιστές επαναστάτες εκτελούν τον υπουργό Εσωτερικών Βένζελ Φον Πλέβε, σύμβολο της τσαρικής καταπίεσης.

1914: Σκανδαλώδης αθώωση της συζύγου του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας για τη δολοφονία του εκδότη της “Figaro” Γκαστόν Καλμέτ.

1937: Βομβιστική απόπειρα του IRA κατά του Βρετανού βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ σε επίσκεψή του στο Μπέλφαστ.

1975: Αρχίζει η δίκη της χούντας.

2005: Ο IRA ανακοινώνει τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα εναντίον της βρετανικής παρουσίας στη Βόρειο Ιρλανδία μετά από 36 χρόνια δράσης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo