Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών
  • Τώρα με το app ποιος τους πιάνει
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης
  • Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία
  • Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το μόνο βέβαιο είναι πως δε θα πλήξει η αστική παραφιλολογία
Πολιτική

Το μόνο βέβαιο είναι πως δε θα πλήξει η αστική παραφιλολογία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Νοέ 2024, 14:56

Τι χαρά ήταν αυτή του Φάμελλου έξω από την Κουμουνδούρου; Δεν ήταν μόνο η συνεχής επανάληψης της λέξης «χαρά» και των παραγώγων της, ήταν και το πρόσωπό του που έλαμπε σαν να εκλέχτηκε μόλις πρωθυπουργός. Δεν νομίζουμε πως ήταν προσποιητή η χαρά. Ολοι αισθάνονταν ανακουφισμένοι. Ο σκέτος έφτιαξε δικό του κόμμα, ο Πολάκης ικανοποιήθηκε με το 43+% και αποσύρθηκε από το δεύτερο γύρο, ο Τσίπρας πήγε και ψήφισε, τι άλλο να ζητήσουν σ’ αυτή τη φάση;

Στην πραγματικότητα, η χτεσινή διαδικασία ήταν η συνέχεια του… πολιτικού πολιτισμού που έδειξαν στο ντιμπέι(τ). Μπροστά στις κάμερες ήταν φανερό πως όλοι τους επεδίωκαν το «πάμε να ψηφίσουμε, να τελειώνουμε». Στόχος τους ήταν να ξεφορτωθούν τον Κασσελάκη. Από τη στιγμή που το κατάφεραν, αδιαφορώντας για καταστατικά και άλλες τέτοιες… λεπτομέρειες, ήταν σαφές πως όλοι ήθελαν έναν πρόεδρο ενωτικό και τέτοιος ήταν ο Φάμελλος και όχι ο Πολάκης.

Ο Πολάκης ήθελε μόνο να καταγράψει εσωκομματική δύναμη, για να μην του λένε οι άλλοι πώς «θα τα λέει». Από τη στιγμή που το πέτυχε, δεν είχε καμιά όρεξη να πάει σε δεύτερο γύρο, όπου μπορεί και να κέρδιζε, δεδομένοι ότι οι δικοί του ψηφοφόροι είναι πιο «σκληροπυρηνικοί» και μπορεί να έδειχναν μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με τους ψηφοφόρους του Φάμελλου. Με τη δήλωσή του χτες το βράδυ ξεκαθάρισε πως έχει τον μισό ΣΥΡΙΖΑ και πως θα συνεχίσει να λέει όσα έλεγε ως τώρα, για να τα κάνει πλειοψηφικά μέσα στο κόμμα του.

Δε θα σχολιάσουμε, βέβαια, τους ελάχιστα πάνω από 70.000 που παρουσίασαν ως ψηφίσαντες. Εχουμε ξαναγράψει ότι σ’ αυτές τις διαδικασίες οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι και βγάζουν ό,τι αποτέλεσμα θέλουν. Τους 70.000 είχαν βάλει (άτυπα) ως στόχο και τους… έπιασαν. Αν ανακοίνωναν τους διπλάσιους, όσους είχαν ανακοινώσει πως ψήφισαν στην εκλογή του Κασσελάκη το 2023, δεν θα τους πίστευε κανένας. Αρκέστηκαν, λοιπόν, στο… πτωχό πλην έντιμο 70.000, παρουσιάζοντάς το σαν μεγάλη δική τους επιτυχία και ταυτόχρονα σαν  αποτυχία εκείνων που οργάνωναν τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν έλειψαν και οι γραφικότητες, όπως εκείνοι οι πέντε όλοι κι όλοι νεολαίοι που συνόδευσαν τον Φάμελλο από το προσωπικό του γραφείο στην Κουμουνδούρου, φωνάζοντας: «Μέχρι το Μαξίμου ακούστε το καλά, δε θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά»! ‘Η η επινίκια φωτογραφία, με τον Παππά, τον αρχιμανδρίτη, να σπεύδει και να «παλουκώνεται» δίπλα στον Φάμελλο, μη τυχόν και τον καλύψει ο ψηλός Πολάκης. Χωρίς να έχει καμιά ιδιότητα, πέραν αυτής του προσωρινού προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου τον τοποθέτησε ο Κασσελάκης, «αποκεφαλίζοντας» τον Φάμελλο! Για ποιο ακριβώς λόγο καμάρωνε δεν μπορεί να σκεφτεί ο… κοινός νους, όμως ποτέ ο κοινός νους δεν μπορεί να φτάσει στο ύψος της διανόησης του αρχιμανδρίτη της συριζοκαμαρίλας.

Μια μέρα πριν τις συριζοεκλογές, ο Κασσελάκης έστηνε την αμερικανιά του στο θέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη. Ψόφια πράγματα. Ενα μάτσο σούργελα να φωνάζουν… «νάτος ο πρωθυπουργός»! Και οι λογογράφοι να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον… σκέτο σαν βαθύ γνώστη της ελληνικής ιστορίας, γράφοντάς του ατάκες όπως: «Η επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη, το βενιζελικό κίνημα, οι αγωνιστές της εξορίας, ο Γρηγόρης Λαμπράκης και ο Μανώλης Γλέζος, ο αντιδικτατορικός αγώνας, η γενιά του Πολυτεχνείου, το πρώτο κοινωνικό κράτος και η εθνική συμφιλίωση το 1981, το πρώτο μαζικό αίτημα για αριστερή κυβέρνηση το 2015. Ολα αυτά αποτελούν τη δική μας συλλογική μνήμη». Ας τον ρωτήσει κάποιος στην επόμενη συνέντευξή του τι ήταν «η επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη» κι αν δεν απαντήσει «η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ», να μας τρυπήσετε τη μύτη που λέει ο λόγος.

Αυτή τη στιγμή το μόρφωμα Κασσελάκη (ΚΙΔΗ) έχει πέντε βουλευτές (Τζάκρη, Χρηστίδου, Πούλου, Αυλωνίτης, Μάλαμα). Ο Πέτρος Παππάς ήταν στο Λονδίνο γιατί βρίσκεται ακόμα σε… «πολιτική περισυλλογή» (το ερώτημα είναι: έχει κάνει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ή ακόμα το παλεύει;). Αντε να φύγει και ο Σαρακιώτης και να γίνουν έξι. Να βάλουμε και τον Γαβρήλο; Φτάνουμε τους εφτά. Μένει ο ναυαρχούκος. Αυτός μπορεί να μην άκουσε αλλά είδε τον Τσίπρα να πηγαίνει και να ψηφίζει για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αρα, Ο Τσίπρας στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ο ναυαρχούκος ή μένει ή φεύγει, παραδίδοντας πρώτα την έδρα επικράτειας, για την οποία δεν κόπιασε κυνηγώντας το σταυρό, αλλά την πήρε δώρο από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι έδρα του κόμματος που προέκυψε από το πανελλαδικό ποσοστό του.

Τον έχουμε ικανό να υποστεί το ξεφτιλίκι να μην παραδώσει την έδρα, αν πράγματι πιστεύει ότι το ΚΙΔΗ δε θα καταλήξει ΚΗΔΕΙΑ. Αν με τη δική του έδρα οι σκέτοι φτάσουν τους οχτώ, έχουν ελπίδες να στήσουν κοινοβουλευτική ομάδα. Υπάρχει το δίδυμο γιου και μάνας που έφυγαν από το κόμμα της καρδούλας, που «παζαρεύεται» για ένταξη. Ολα όμως προϋποθέτουν ότι θα φύγουν τρεις ακόμα από τον ΣΥΡΙΖΑ (Σαρακιώτης, Γαβρήλος, ναυαρχούκος). Και δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα φύγουν. Δε θα ήταν λογικό να έχουν ήδη φύγει και να είναι στη φιέστα ίδρυσης του σκέτου ΚΙΔΗ;

Θεωρητικά, τώρα, υπάρχουν τρία μορφώματα που θα διεκδικήσουν τις ψήφους που έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΔΗ, ΝΕΑΡ. Ποιος λέει, όμως, ότι τα τρία μορφώματα είναι «ισότιμα» και -κυρίως- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ±20% για να το μοιραστούν; Οι της ΝΕΑΡ δεν κατάφεραν να πιάσουν 3% στις ευρωεκλογές. Το ΚΙΔΗ θα είναι ένα σούργελο.  Απορεί κανείς πόσο μπορεί να συνεχίσει έτσι. Μια, δυο, τρεις, στο τέλος τα βαριέται τα καραγκιοζιλίκια ο ψηφοφόρος. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στις συνθήκες νέας πολυδιάσπασης του πολιτικού σκηνικού. Εδώ έγινε αρχηγός κόμματος εξουσίας ο Καμμένος και μπήκε στη Βουλή ο Λεβέντης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έμειναν οι παλιοί, οι… σοβαροί συριζαίοι, που πήραν και την κομματική περιουσία. Με το ίδιο πρόσωπο προς τα έξω και με ένα πολιτικό brand name εντελώς σκουριασμένο. Το ξέρουν κι αυτοί πως χωρίς συμμαχίες δεν μπορούν να επιβιώσουν. Αντε να μπουν άνετα στη Βουλή την πρώτη φορά. Την επόμενη θα ψάχνονται. Ο Τσίπρας περιμένει να τον φωνάξουν σαν Κιγκινάτο, οι φαμελογεροβασίληδες περιμένουν να τους κάνει νόημα, αλλά στο μεταξύ «ξεπετάχτηκε» το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ που εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που οι συριζαίοι ξεκατινιάζονταν με τον Κασσελάκη και κέρδισε πόντους στο μυαλό των «μεγάλων αφεντικών» του τόπου. Πώς να εμφανιστεί, λοιπόν, ο Τσίπρας και τι να πει; «Μόνοι σας δεν μπορείτε, μαζευτείτε γύρω μου να με ξανακάνετε πρωθυπουργό»;

Αυτό δεν υπάρχει ως δυνατότητα σήμερα. Θα πρέπει να αποτύχει ο Ανδρουλάκης για να έχει ελπίδες ο Τσίπρας. Και δεν νομίζουμε πως ο Ανδρουλάκης θα παραδεχτεί ότι απέτυχε μέσω των γκάλοπ (που κι αυτά μια χαρά τον πάνε, γιατί έτσι κανονίζουν τ’ αφεντικά), αλλά θα περιμένει τις πρώτες του εκλογές. Αυτές μπορούν ν’ αλλάξουν το πολιτικό τοπίο.

Κοντολογίς, δεν πρόκειται να πλήξουμε. ‘Η μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, δεν πρόκειται να πλήξουν οι παπαρολόγοι των αστικών μίντια που φέρουν τον βαρύγδουπο τίτλο του «πολιτικού αναλυτή». Θα παίρνουν τα καμώματα των αρχηγίσκων του αστικού πολιτικού φάσματος, θα τα διανθίζουν με «πληροφορίες» και «ρεπορτάζ» (που συνήθως προκύπτουν από συζητήσεις καφενείου στον άξονα Κολωνάκι-Βουλή) και θα σκαρώνουν σενάρια προς λαϊκή κατανάλωση.

Θα επαναλάβουμε αυτά που γράψαμε πριν από μερικές μέρες, όταν ο Μητσοτάκης διέγραφε τον Σαμαρά (αλλάξτε μόνοι σας τα ονόματα και στη θέση των δεξιών βάλτε συριζαίους και πασόκους):

Ορεξη να ‘χουμε να διαβάζουμε σενάρια τις επόμενες μέρες. Μπορεί ο Μητσοτάκης να «πονάει», όμως το σύστημα κερδισμένο βγαίνει απ’ αυτή την αναμπουμπούλα. Μια χαρά κοινωνικό αναισθητικό είναι ο ντόρος γύρω από τα πολιτικάντικα παιχνίδια, κάθε φορά που το αστικό πολιτικό σκηνικό αναδιατάσσεται, λίγο ή πολύ. Θυμηθείτε την περίοδο των Μνημονίων.

Ο Παπανδρέου δεν μπόρεσε να διαχειριστεί πολιτικά το πρώτο Μνημόνιο, που πήγε στο Καστελλόριζο για να το ανακοινώσει (τρομάρα του). Τον υποχρέωσαν να παραμερίσει και έβαλαν τον τραπεζίτη Παπαδήμο επικεφαλής τροκομματικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ). Ο Σαμαράς, που είχε κάνει «γαργάρα» τα δήθεν αντιμνημονιακά «Ζάππεια», φοβούμενος πως η ΝΔ θα βρεθεί εξαϋλωμένη, απαίτησε να γίνουν εκλογές μετά από λίγους μήνες και αφού είχε ψηφιστεί απ’ όλους τους το δεύτερο Μνημόνιο. Εγιναν δύο εκλογές, Μάη και Ιούνη του 2012. Μετά τη δεύτερη εκλογή, σχηματίστηκε νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), από την οποία κάποια στιγμή αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ, χωρίς η κυβέρνηση να κλονιστεί.

Εκλογές ξαναέγιναν τον Γενάρη του 2015, όχι γιατί έπεσε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, αλλά λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Τσίπρας και ο στενός πυρήνας των συριζαίων είχαν έτοιμη τη νέα συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ του Καμμένου. Ψήφισαν με τη βοήθεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το τρίτο Μνημόνιο και τους πρώτους εφαρμοστικούς νόμους του, έκαναν αιφνιδιαστικές εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2015 (ούτε χρόνος δεν είχε περάσει από τις προηγούμενες) και ξανακυβέρνησαν ανενόχλητα μέχρι τον Ιούλη του 2019, όταν νίκησε η ΝΔ του Μητσοτάκη.

Τόσες πιρουέτες, τόσες κωλοτούμπες, τόσοι «αταίριαστοι» συνεταιρισμοί, αλλά μια χαρά εφαρμόστηκε η μνημονιακή πολιτική. Ο,τι και να γίνει από τώρα και μετά, είτε πάει σε πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης είτε όχι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, το σύστημα θα βρει λύση διακυβέρνησης. Καμιά λύση δεν έδωσαν ποτέ οι κάλπες, γιατί να δώσουν τώρα; Οι οπαδοί του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» λένε καμιά κουβέντα για την ακρίβεια («πουλάει» το θέμα, αφού «πονάει» ο λαός), αλλά τα μεγάλα θέματα γι’ αυτούς είναι οι συνομιλίες με την Τουρκία, τα χαμόγελα του Μητσοτάκη με τον Ράμα και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Κάνουν απλά πολιτική σπέκουλα σε βάρος του Μητσοτάκη, χωρίς να αγγίζουν τα ιερά και τα όσια του συστήματος. Πρώτος και καλύτερος ο Σαμαράς.

Μόνο ο «δρόμος» μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Η ψήφος δεν έχει καμιά αξία, οι ταξικοί αγώνες μπορούν να φέρουν κατακτήσεις, όταν προβάλλουν ταξικές διεκδικήσεις και δεν είναι απλά εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με τις οποίες κερδοσκοπούν πολιτικά δυνάμεις της αστικής αντιπολίτευσης.

Εκτύπωση 🖨
ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ δίωξη κατά Μαρινάκη συντομεύει τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 26 Νοέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 12:49

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

Πολιτική 29 Ιούν 2026, 13:08

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

Πολιτική 26 Ιούν 2026, 13:47
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

1 Ιούλ 2026, 20:35
Εργατικά

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

1 Ιούλ 2026, 19:32
Εργατικά

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

1 Ιούλ 2026, 19:27
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο

Για την προώθηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα και της ισραηλινής αποχώρησης

1 Ιούλ 2026, 13:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

1 Ιούλ 2026, 13:11
Πολιτική

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

1 Ιούλ 2026, 12:49
Διεθνή

Η Χεζμπολά δεσμεύεται να ματαιώσει τη συμφωνία-πλαίσιο με το Ισραήλ, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

1 Ιούλ 2026, 09:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Kι άλλη αναβολή στη δίκη Καλφούτζου-Χλύκα (πατέρα και γιου)

1 Ιούλ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο οι ποινές για 57 καταδικασθέντες «κτηνοτρόφους» από την Κρήτη

30 Ιούν 2026, 22:41
Κόντρες

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

30 Ιούν 2026, 20:27
Καταστολή

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

30 Ιούν 2026, 18:39
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες

30 Ιούν 2026, 14:09
Διεθνή

Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

Ενοπλες φυλές και δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Σαναά ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα του ηγέτη της Ανσαραλά για κινητοποίηση με στόχο την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

30 Ιούν 2026, 13:34
Οικονομία

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

30 Ιούν 2026, 13:06
Εργατικά

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

30 Ιούν 2026, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo