Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Μάη
  • O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 23 Μάη
  • Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη
  • Το φιάσκο των εξετάσεων PISA
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Της διαπλοκής το κάγκελο
Πολιτική

Της διαπλοκής το κάγκελο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μαρ 2023, 18:23

Δεν προτίθεται να απαντήσει στον Παύλο Πολάκη, αλλά θα του υποβάλει αγωγή και ο ίδιος και οι εταιρίες του, είπε σήμερα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του ο Νίκος Χατζηνικολάου. Και «εξήγησε» ότι θα του υποβάλει αγωγή και για τα ψεύδη ως προς τα χρέη των εταιριών του και για το μεγάλο ψεύδος ότι τα χρέη είναι αρρύθμιστα. Δεν ξέρουμε αν θα κάνει και ο Πολάκης αγωγή στον Χατζηνικολάου, επειδή τον αποκάλεσε «άθλιο» και «βρωμιάρη».

Οπως βλέπουμε, τα μπινελίκια δεν είναι ίδιον μόνο του Πολάκη. Ομως, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ας μπινελικώνονται όσο θέλουν. Κι ας ασκούν μηνύσεις και αγωγές ο ένας εναντίον του άλλου. Οταν όμως ισχυρίζονται κάτι, να το τεκμηριώνουν. Αυτό αφορά τον Χατζηνικολάου, που μπορεί να μην θέλει να ασχοληθεί άλλο με τον Πολάκη (μέχρι τώρα ασχολούνταν, πάντως), όμως όταν διαψεύδει οφείλει να παραθέτει ντοκουμέντα και να δίνει εξηγήσεις. Οχι στον Πολάκη, αλλά σε όλους τους υπόλοιπους που γίναμε μάρτυρες του καυγά.

Θα συμφωνήσει ο Χατζηνικολάου ότι ένας εκδότης και δημοσιογράφος είναι δημόσιο πρόσωπο και εφόσον ασχολείται με την πολιτική (με ισχυρό παρεμβατικό λόγο, μάλιστα), υπόκειται σε κριτική όπως όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Δεν μπήκαμε στον κόπο να το ψάξουμε, αλλά είμαστε σίγουροι πως κάποια στιγμή θα έχει πει κι αυτός το καθιερωμένο, ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πάμε, λοιπόν, από την αρχή και με τη σειρά.

Μετά τα μπινελίκια του Χατζηνικολάου, που ήρθαν μετά τη γνωστή «λίστα προγραφών» που δημοσίευσε ο Πολάκης, ο τελευταίος άρχισε το ψάξιμο και επανήλθε με μια ανάρτηση χωρίς τα συνήθη μπινελίκια (φανταζόμαστε πόση προσπάθεια κατέβαλε, αλλά πρέπει να φανεί συνεπής στη «γραμμή»), στην οποία ρωτούσε τον Χατζηνικολάου, αν οι εταιρίες του Συγκροτήματός του έχουν αρρύθμιστες οφειλές προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ συνολικού ύψους 32.540.044,50 ευρώ. Εδωσε και τον εξής πίνακα, χωρίς να τεκμηριώνει τις αναφορές με έγγραφα:

Η πρώτη αντίδραση του Χατζηνικολάου ήρθε από το Twitter και ήταν εξαιρετικά ήπια και σε… πληθυντικό ευγενείας: «Η απάντησή μου στις νέες συκοφαντίες και τα ψέματα του Παύλου Πολάκη: “Τα χρέη των εταιρειών στις οποίες αναφέρεστε είναι ρυθμισμένα και εξοφλούνται κανονικά. Για άλλη μια φορά επιτίθεστε εναντίον μου με συκοφαντίες και ψέματα. Θλιβερό. Ενημερωθείτε και σταματήστε τη λάσπη“». Χρειάστηκε δεύτερο tweet για να πει ότι «οι εταιρείες τις οποίες συκοφάντησε με τα ψέματά του ο Πολάκης θα προσφύγουν άμεσα στη δικαιοσύνη εναντίον του».

Ο Πολάκης επανήλθε με το γνωστό… βαρβάτο ύφος του, γράφοντας ότι ανυπομονεί να του κάνουν μηνύσεις και αγωγές. Και σημείωσε: «Μέχρι, όμως, να ετοιμάσετε τις μηνύσεις και τις αγωγές και με δεδομένο ότι ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ το συνολικό ύψος των ΧΡΕΩΝ, γιατί δεν δίνεις στη δημοσιότητα όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σου ότι οι εταιρείες σου έχουν ρυθμίσει και εξυπηρετούν τις οφειλές των 32.540.044,50€ ;».

Ρώτησε και άλλα. Αν μεγάλο τμήμα από τα χρέη αφορούν ΦΠΑ, που οι εταιρίες εισέπρατταν και δεν απέδιδαν, με ποιο νόμο και για ποιο ποσό έγιναν ρυθμίσεις των χρεών, αν τα τραπεζικά δάνεια των εταιριών του Συγκροτήματος Χατζηνικολάου υπέστησαν «κούρεμα» κτλ.

O Xατζηνικολάου απάντησε: «Θλιβερέ Πολάκη όλα τα στοιχεία που έδωσες είναι ψευδή! ΟΛΑ. Και θα λογοδοτήσεις στη δικαιοσύνη. Και οι αριθμοί ψεύτικοι και οι οφειλές ρυθμισμένες και εξυπηρετούμενες! Είσαι άθλιος συκοφάντης! Ερχονται την επόμενη εβδομάδα αγωγές. Θα πληρώσεις ακριβά τις αθλιότητες που κάνεις».

Ο Πολάκης έκανε και τρίτη ανάρτηση, στην οποία έγραφε ότι «το 2017 (δηλ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της ΑΔΑΕ προέβη σε εγγραφή υποθήκης στην κατοικία, επιφανείας 1.485 τ.μ (!), του Νίκου Χατζηνικολάου για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 3.629.805€, της εταιρείας “REAL FM AE”, στην οποία ο ίδιος ήταν Πρόεδρος από 2.1.2015. Το 2020 (δηλ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) ο Νίκος Χατζηνικολάου, κάνοντας χρήση διατάξεων νόμου του 2019 που ψήφισε η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ, κατόρθωσε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να πετύχει την εξάλειψη και ολοσχερή διαγραφή της υποθήκης που είχε επιβληθεί στο σπίτι του το 2017 για τα παραπάνω χρέη της  “REAL FM AE” (ύψους 3.629.805€), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για τη συγκεκριμένη οφειλή!!».

Αφού μίλησε για «φωτογραφικές διατάξεις», αναφέρθηκε στο νόμο 4646/2019, που προέβλεψε ότι «για τα χρέη εταιρειών προς το Δημόσιο ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα ΜΟΝΟ οι εκτελεστικοί Πρόεδροι αυτών». 

Εγραψε ακόμη ότι «επικαλούμενος τις παραπάνω διατάξεις του Ν. 4646/2019, ο Νίκος Χατζηνικολάου υπέβαλε στις 22.1.2020 αίτηση προς την ΑΔΑΕ και ζήτησε την εξάλειψη και διαγραφή της υποθήκης που είχε μπει στο σπίτι του το 2017, με το επιχείρημα ότι, λόγω μεταγενέστερης τροποποίησης/ορθής κοινοποίησης του από 2.1.2015 Πρακτικού ΔΣ της “REAL FM AE”, ο ίδιος ήταν “ΜΗ εκτελεστικός” Πρόεδρος και άρα δεν ευθυνόταν αυτός για τα χρέη της (με αναδρομική μάλιστα ισχύ από το 2015), αλλά ο Δ/νων Σύμβουλος – αδελφός του, ο οποίος όμως δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία!!!» και ότι «στις 28.1.2020, μόλις έξι μέρες μετά, δηλαδή με αστραπιαία ταχύτητα για ελληνικό Δημόσιο, η ΑΔΑΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Ν. Χατζηνικολάου, εντέλλοντας τον Προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης να εμφανισθεί ενώπιον Συμβολαιογράφου και να συναινέσει στη διαγραφή της υποθήκης επί του ακινήτου του Ν. Χατζηνικολάου, όπερ και έγινε με τη σύνταξη της υπ’ αριθ. 1619/9.3.2020 Πράξης Εξάλειψης Υποθήκης».

O Πολάκης παρέθεσε και όλα τα σχετικά έγγραφα από τα οποία βλέπουμε ότι όντως το 2017 είχε εγγραφεί υποθήκη στην τεράστια βίλα του Χατζηνικολάου στο Καστρί, για χρέη περίπου 3,6 εκατ. ευρώ της REAL FM AE, η οποία διαγράφηκε το 2020, γιατί στο μεταξύ άλλαξε ο νόμος των Σαμαροβενιζέλων (2013) που καθιστούσε υπόχρεους τους προέδρους των ΑΕ και αντικαταστάθηκε με νόμο του Μητσοτάκη (2019) που καθιστά υπόχρεους μόνο τους εκτελεστικούς προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και λοιπά εκτελεστικά μέλη των ΔΣ.

Ο Χατζηνικολάου ισχυρίζεται ότι τα χρέη δεν είναι αυτά που αναφέρει ο Πολάκης. Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει πόσα ακριβώς είναι τα χρέη των επιχειρήσεών του και προς ποιους φορείς; Υπάρχουν για παράδειγμα χρέη προς τον ΕΦΚΑ; Δηλαδή παρακρατούσαν τις ασφαλιστικές εισφορές από τους εργαζόμενους και δεν τις απέδιδαν ούτε αυτές; Υπάρχουν χρέη από μη καταβολή ΦΠΑ; Δηλαδή εισέπρατταν ΦΠΑ π.χ. από πώληση διαφημίσεων και δεν τον απέδιδαν στο κράτος;

Για μας μικρή σημασία έχει αν τα χρέη έχουν ρυθμιστεί. Τα χρέη είναι χρέη και αυτά δεν είναι χρέη ενός ατυχήσαντα μικρομεσαίου επιχειρηματία, αλλά ενός ισχυρού καπιταλιστικού ομίλου στο χώρο των μίντια. Μιας όμως και ο Χατζηνικολάου ισχυρίζεται ότι τα χρέη ρυθμίστηκαν και εξυπηρετούνται, μήπως ευαρεστείται να μας πει πόσα ήταν τα χρέη, πόσα και πότε ρυθμίστηκαν, ποιες είναι οι δόσεις αποπληρωμής και πόσες έχουν πληρωθεί ως τώρα; Η επίκληση της νομιμότητας εκ μέρους του δεν λέει απολύτως τίποτα. Πρέπει και να αποδεικνύεται η τήρησή της. Και ας αφήσει σ’ εμάς την κρίση για τη δικαιοσύνη που αποδίδει αυτή η νομιμότητα. Ο ίδιος είναι ευνοημένος, επομένως έχει ιδιοτελή κίνητρα να κρίνει θετικά αυτή τη νομιμότητα.

Πώς γίνεται οι επιχειρήσεις να χρωστούν «τα κέρατά τους» σε κρατικούς φορείς και ο βασικός μέτοχός τους να απολαμβάνει βιλάρα πέντε επιπέδων εμβαδού σχεδόν 1.200 τετραγωνικών με σύνολο κτισμάτων σχεδόν 1.500 τετραγωνικών; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Είναι γνωστό από παλιά το ρητό (ο γερο-παπατζής νομίζουμε το είπε): «οι επιχειρήσεις λιμοκτονούν, οι επιχειρηματίες ευημερούν».

Εκτύπωση 🖨
ΠΟΛΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Εγραψε» και την Κομισιόν ο Μητσοτάκης
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 1 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

Πολιτική 23 Μάι 2026, 10:34

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

Πολιτική 21 Μάι 2026, 12:04

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

Πολιτική 20 Μάι 2026, 22:07

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

Πολιτική 20 Μάι 2026, 20:05

Το Συγκρότημα Μαρινάκη επιτίθεται στον «ανιψιό» για να «πονέσει» ο θείος

Πολιτική 19 Μάι 2026, 14:57
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
Πολιτική

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

20 Μάι 2026, 20:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

Ημέρα των γυναικών για τον αφοπλισμό.

Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων.

Βουλγαρία: Ημέρα παιδείας – πολιτισμού.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας.

1972: Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάζονται στο αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ στη Χαϊδελβέργη, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες (RAF).

1972: Συλλαμβάνονται πέντε εργάτες στη Νέα Ιωνία με την κατηγορία της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων στο εργοστάσιο που δουλεύουν.

1973: Παραπέμπονται έξι φοιτητές της ΑΑΣΠΕ με τον Ν.509, δύο προφυλακίζονται.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo