Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων
  • Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!
  • ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Θύματα οι πρόσφυγες και οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας
Πολιτική

Θύματα οι πρόσφυγες και οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Σεπ 2022, 15:15

Αφού ο Ερντογάν είναι ένας απομονωμένος και αναξιόπιστος κρατικός ηγέτης που επιδόθηκε σε ένα απίστευτο παραλήρημα από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως διαβεβαιώνει το πανελλήνιο η κυβερνητική προπαγάνδα, τότε γιατί σκούζουν και ρεκάζουν σαν να τους έπιασε… τον ποπό; 

Στην πραγματικότητα αυτό συνέβη. Δείχνοντας τακτικιστική μαεστρία, ο Ερντογάν τους την έφερε. Εκεί που περίμεναν να πει για τη συνθήκη της Λοζάνης και τα ελληνικά νησιά που προβλέπεται να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, για τουρκικά νησιά που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή και άλλα τέτοια… ηρωικά, με το μάτι να αστράφτει από θυμό, όπως τον βλέπουμε στις προεκλογικού χαρακτήρα ομιλίες του στην Τουρκία, αυτός φόρεσε το ύφος του στοργικού παππού που σπαράζει η ψυχή του όταν βλέπει προσφυγόπουλα να πνίγονται στο Αιγαίο εξαιτίας των επαναπροωθήσεων από το ελληνικό Λιμενικό.

Δείχνοντας τις φωτογραφίες δυο προσφυγόπουλων που πνίγηκαν τις τελευταίες μέρες, ο Ερντογάν κατήγγειλε το ελληνικό κράτος ότι παραβιάζει βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δολοφονεί πρόσφυγες. Οι τουρκικές εφημερίδες έκαναν πρωτοσέλιδο τις φωτογραφίες που έδειξε ο Ερντογάν, συνοδεύοντάς τες με εκκλήσεις προς τη «διεθνή κοινότητα» να πάψει να σιωπά στην απανθρωπιά της Ελλάδας και να βάλει στοπ στη δολοφονική πολιτική της στο Αιγαίο.

Πάνω σ’ αυτόν τον συναισθηματικά φορτισμένο καμβά ο Ερντογάν (είναι και πολύ καλός ηθοποιός) έχτισε και την υπόλοιπη επιχειρηματολογία του, χωρίς ίχνος επιθετικότητας στο ύφος και στις λέξεις που χρησιμοποίησε. Εβαλε στο ράφι ακόμη και το δικό του «Μητσοτάκης γιοκ» και δήλωσε υπέρμαχος του διαλόγου, της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, τονίζοντας πως η Τουρκία επιδιώκει να έχει ρόλο στις λύσεις και όχι στα προβλήματα. Αντίθετα, η Ελλάδα «δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, δεν θέλει τον διάλογο, δεν κάνει βήματα προς τα εμπρός, δεν σέβεται να ανθρώπινα δικαιώματα, καταπατά τα μειονοτικά δικαιώματα και δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της». Περιττεύει να πούμε πως δεν επανέλαβε την απειλή ότι… θα έρθει καμιά νύχτα να μας κάνει βίζιτα.

Αν έχετε αμφιβολία ότι ο Ερντογάν έχει «δεμένη» την υπόθεση με τον πνιγμό των δύο προσφυγόπουλων που έδειξε στη φωτογραφία, δείτε την αμηχανία που επικράτησε στην εντελώς αιφνιδιασμένη ελληνική πλευρά. Δεν δόθηκε καμιά συγκεκριμένη και σαφής (με στοιχεία) απάντηση, αλλά υπήρξαν μόνο διαρροές ότι τα δύο παιδάκια πνίγηκαν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων! Δεν μας είπαν, όμως, οι διαρροές, αν η βάρκα ναυάγησε καθώς κινούνταν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα ή αν είχε περάσει τη νοητή γραμμή που χωρίζει τα χωρικά ύδατα των δύο χωρών και επαναπροωθήθηκε (push back) προς την Τουρκία και ναυάγησε. Οπως δεν μας είπαν αν υπήρχε οπτική επαφή με τη βάρκα καθώς ναυαγούσε. Γιατί σ’ αυτή την περίπτωση έπρεπε να σπεύσουν να σώσουν τον κόσμο, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Εν πάση περιπτώσει, μια χώρα που έχει καταγγελθεί για push backs από διεθνείς οργανώσεις, όπως η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που την έχει καταγγείλει ακόμη και το Ευρωκοινοβούλιο (αυτές οι καταγγελίες υποχρέωσαν σε παραίτηση τον προηγούμενο διοικητή της Frontex), έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Σ’ αυτό ποντάρισε ο Ερντογάν και όπως όλα δείχνουν πέτυχε το στόχο του.

Το επιχείρημα που αντιγυρίζει η ελληνική πλευρά, ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της ενώ η Τουρκία εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες, δεν μπορεί να πείσει, δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα. Πέραν του ότι η τουρκική πλευρά απαντά ότι «εμείς δεν πνίγουμε πρόσφυγες, αντίθετα φιλοξενούμε εκατομμύρια στο έδαφός μας», η ιμπεριαλιστική υποκρισία στη Δυτική Ευρώπη επιβάλλει την πλήρη διαφοροποίηση από τους ελληνικούς ισχυρισμούς. Αυτοί που έχουν μετατρέψει το ελληνικό κράτος σε σκληρό και απάνθρωπο συνοριοφύλακα της Ευρώπης-φρούριο εκφράζουν υποκριτικά τον αποτροπιασμό τους όταν ο σκληρός συνοριοφύλακας συμπεριφέρεται απάνθρωπα. Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Αθηναίνοι που χρησιμοποιούσαν μόνο δούλους για την αστυνομική καταστολή.

Ο Ερντογάν «αλώνισε» επί διήμερο στη Νέα Υόρκη, παίζοντας τον συγκλονισμένο παππού και τον μετριοπαθή ηγέτη που επιζητά λύσεις στα προβλήματα με διάλογο και βάσει του διεθνούς δικαίου, και ήδη επιστρέφει στην Αγκυρα. Κι ενώ στον διεθνή Τύπο «αλώνιζε» ο Ερντογάν, στον ελληνικό Τύπο έχουμε τα γνωστά ηρωικά, για τον Μητσοτάκη που θα σηκώσει το γάντι και θα μιλήσει με χάρτες στην αυριανή ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ηδη, όμως, ο Μητσοτάκης έχει βρεθεί σε άμυνα, μετά τον διπλωματικό ελιγμό του Ερντογάν. Τι έλεγε η κυβερνητική γραμμή μέχρι την ομιλία του Ερντογάν; «Δεν πρέπει να τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας, γιατί ξεπερνούν κάθε όριο και έχουν προεκλογικό χαρακτήρα». Λίγο προτού μπει στο αεροπλάνο για τη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης έλεγε στον Sfera 102,2 ότι «από τη μία είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια τα οποία θέτουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα, από την άλλη πρέπει να είμαστε σε θέση να μπορούμε να λύνουμε τις διαφορές μας ή και να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε χωρίς να πλακωνόμαστε». 

Τι θα κάνει αύριο; Θα «πλακωθεί» με τον Ερντογάν; Δεν το νομίζουμε. Αυτός, άλλωστε, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, είχε ζητήσει από τον Ερντογάν να συναντηθούν στην Πράγα. Μάλλον θα απαριθμήσει τις τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις (εδώ κολλάνε οι χάρτες) και θα προσπαθήσει να αποσείσει τις κατηγορίες για πνιγμό προσφύγων αναφερόμενος σε «υβριδική απειλή» μέσω της εργαλειοποίησης των προσφύγων από την Τουρκία. Με κάτι τέτοια, όμως, πολλοί θα σκεφτούν: «όσο περισσότερο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση σου». 

Στις διεθνείς σχέσεις μετράνε τα συμφέροντα και οι συσχετισμοί δύναμης και η Ελλάδα είναι αμελητέο μέγεθος μπροστά στην Τουρκία. Ο Ερντογάν έφερε τον Μητσοτάκη σε θέση άμυνας, εμφανίστηκε ο ίδιος ως παραπονούμενος για τη συμπεριφορά ενός… μπαμπέση γείτονα και αυτό θα το επενδύσει στις σχέσεις του με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, γνωρίζοντας ότι εκπροσωπεί μια περιφερειακή δύναμη με αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο μετά την έκρηξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Θα υπάρξουν, βέβαια, πολλά ακόμη επεισόδια στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, με το «γιοκ» να εναλλάσεται με το «έβετ». Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο ή ξυλοκοπούνται ανελέητα στον Εβρο. Και βέβαια, μόνιμα χαμένοι είναι οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας, που σηκώνουν τα αβάσταχτα βάρη των πολεμικών εξοπλισμών και υφίστανται εθνικιστική πλύση εγκεφάλου, χωρίς οι ίδιοι να έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπορία ψάλτου παπάρα
Επόμενο άρθρο Ευλογημένη… ΣΔΙΤ με εκκλησιαστική ΜΚΟ! 

Σχετικά Αρθρα

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Πολιτική 10 Οκτ 2026, 00:05

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 19:49

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 13:39

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 10:14

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

Οικονομία 8 Οκτ 2026, 20:26

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

Περιβάλλον 8 Οκτ 2026, 14:35
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
Περιβάλλον

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

8 Οκτ 2026, 14:35
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

8 Οκτ 2026, 14:11
Διεθνή

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

8 Οκτ 2026, 13:54
Κόντρες

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

8 Οκτ 2026, 13:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κοινοβουλευτικοί κομμουνιστές στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo