Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια
  • Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ
  • Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος
  • ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ
  • Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τα τελευταία νέα από τη Γάζα
Διεθνή

Τα τελευταία νέα από τη Γάζα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Απρ 2025, 08:45

🚨🟢 Martyr Izz El-Din Al-Qassam Brigades (Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ):

  • Mετά την επιστροφή τους από τις γραμμές μάχης, οι μαχητές μας επιβεβαίωσαν ότι πυροδότησαν τρεις υψηλής ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο σιωνιστικές μπουλντόζες D9 στην περιοχή Κιζάν Αλ-Νατζάρ, νότια της Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
  • Mετά την επιστροφή τους από τις γραμμές μάχης, οι μαχητές μας επιβεβαίωσαν ότι παρέσυραν μια σιωνιστική δύναμη κοντά στο στο στόμιο ενός υπονομευμένου με εκρηκτικά τούνελ. Μόλις τα μέλη της δύναμης έφτασαν στην τοποθεσία και αρκετοί στρατιώτες μπήκαν μέσα, η είσοδος του τούνελ ανατινάχτηκε με πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα ένας αριθμός μελών της δύναμης να σκοτωθούν και να τραυματιστούν. Αυτό έγινε την Τετάρτη το απόγευμα, στην περιοχή Κιζάν Αλ-Νατζάρ, νότια της Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

⚫ Saraya Al-Quds (Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς):

  • Mετά την επιστροφή τους από τις γραμμές μάχης, οι μαχητές μας επιβεβαίωσαν ότι πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό Thaqib πάνω σε ένα σιωνιστικό τανκ που είχε διεισδύσει στα περίχωρα του Σταδίου Αλ-Μιντάρ, ανατολικά της Σατζαΐα στην Πόλη της Γάζας.
  • Παρακολουθήστε: Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς δείχνουν σκηνές με τους μαχητές τους να στοχεύουν σιωνιστές εχθρικούς στρατιώτες και οχήματα που είχαν διεισδύσει στην πόλη της Ράφα με έναν αριθμό βλημάτων όλμων και πυραύλων 107mm.

Ημερομηνία: Κυριακή 12.4.2025

0:28 Βομβαρδισμός του εχθρικού αρχηγείου διοίκησης και ελέγχου στον καταυλισμό Μπίνα, νότια της Ράφα.

1:20 «Το ηθικό μας είναι ψηλό και δε θ’ αφήσουμε τις θέσεις μας, θεού θέλοντος. Κι αν επιστρέψουν, θα επιστρέψουμε».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/AlQuds_missiles_18-4-25.mp4

Πύραυλος από την Υεμένη χτυπά την περιοχή του Τελ Αβίβ, αναφέρθηκαν τραυματισμοί

  • Αρκετοί Ισραηλινοί έποικοι τραυματίστηκαν σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί, όταν πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη έπληξε το Τελ Αβίβ. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πολλαπλές εκρήξεις και σειρήνες σε περισσότερες από 200 πόλεις στο κεντρικό κατεχόμενο έδαφος της Παλαιστίνης. Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια καταφυγής σε καταφύγια, ενώ υπήρξαν και περιστατικά πανικού. Παρά τους ισχυρισμούς για αναχαίτιση, πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τον πύραυλο να φτάνει στον στόχο του.
  • Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Υεμένης κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper στη Σαναά.
  • Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson για πρώτη φορά από την άφιξή του, χρησιμοποιώντας πυραύλους Cruise και drones.
  • Αμπού Ομπάιντα: Οι αδελφοί μας στην Υεμένη επιμένουν να χτυπούν την καρδιά του σιωνιστικού καθεστώτος, παρά το μεγάλο τίμημα που πληρώνουν για τη στήριξή τους στην Παλαιστίνη. Η Παλαιστίνη δεν θα ξεχάσει τη στάση των αδελφών της στην Υεμένη και το σταθερό τους πνεύμα που μπορεί να ταράξει την ασφάλεια του καθεστώτος, όταν υπάρχει θέληση.

Bασικά σημεία από την ομιλία του ηγετικού στελέχους της Χαμάς Δρ Χαλίλ Αλ-Χάγια, επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπίας και επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας:

Η ηγεσία της Χαμάς και των δυνάμεων της Αντίστασης επιδίωξε να σταματήσει τη βάρβαρη επίθεση και τον πόλεμο γενοκτονίας κατά της Λωρίδας της Γάζας. Εργαστήκαμε για περισσότερο από ενάμιση χρόνο σε επίπονες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου, μέχρι που καταλήξαμε στη συμφωνία της 17ης Γενάρη με τα τρία της στάδια.

Το Κίνημα και οι παλαιστινιακές παρατάξεις τήρησαν όλες τις δεσμεύσεις τους βάσει αυτής της συμφωνίας. Ωστόσο, ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του υπαναχώρησαν από τη συμφωνία πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο της στάδιο και επανέλαβαν τη διάπραξη των πιο φρικτών εγκλημάτων και μορφών γενοκτονίας μέσω φόνων, καταστροφής και λιμοκτονίας.

Οι μεσολαβητές ήρθαν ξανά σε επαφή μαζί μας για να βρεθεί διέξοδος από την κρίση που δημιούργησε ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του.

Συμφωνήσαμε στην πρότασή τους στο τέλος του Ραμαζανιού, παρά την πεποίθησή μας ότι ο Νετανιάχου επιμένει να συνεχίσει τον πόλεμο και την επιθετικότητα για να προστατεύσει το πολιτικό του μέλλον.

Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν ο Νετανιάχου απέρριψε την πρόταση των μεσολαβητών, την οποία είχαμε αποδεχτεί.

Ο Νετανιάχου απάντησε με πρόταση που περιλάμβανε αδύνατες προϋποθέσεις και δεν οδηγούσε σε τερματισμό του πολέμου ή απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας.

Υπό το φως αυτής της σαφούς θέσης της Κατοχής, επαναβεβαιώνουμε τα εξής:

Πρώτο: Το Κίνημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις για ένα συνολικό πακέτο, με βάση το οποίο θα απελευθερωθούν όλοι οι [σιωνιστές] αιχμάλωτοι που κρατούνται από την Αντίσταση και ένας συμφωνημένος αριθμός παλαιστίνιων κρατουμένων στις φυλακές της Κατοχής, με αντάλλαγμα τον πλήρη τερματισμό του πολέμου κατά του λαού μας, την πλήρη απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας, την έναρξη της ανοικοδόμησης και το τέλος του αποκλεισμού.

Δεύτερο: Οι μερικές συμφωνίες χρησιμοποιούνται από τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του ως κάλυψη για την πολιτική του ατζέντα, που βασίζεται στη συνέχιση του πολέμου γενοκτονίας και λιμοκτονίας, ακόμα κι αν το τίμημα είναι η θυσία όλων των κρατουμένων του. Δεν θα συμμετάσχουμε στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Τρίτο: Η Αντίσταση και τα όπλα της συνδέονται με την ύπαρξη της Κατοχής και αποτελούν φυσικό δικαίωμα του λαού μας και όλων των λαών που τελούν υπό κατοχή.

Τέταρτο: Χαιρετίζουμε τη θέση του κυρίου Άνταμ Μπόλερ, ειδικού απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για τον τερματισμό του ζητήματος των κρατουμένων και του πολέμου μαζί. Αυτή η θέση συγκλίνει με τη θέση του Κινήματος, που είναι η ετοιμότητα να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων σε ένα ενιαίο πακέτο με αντάλλαγμα τον τερματισμό του πολέμου, την απόσυρση της Κατοχής από τη Λωρίδα της Γάζας και την ανοικοδόμηση.

Τέλος, ανεξαρτήτως της πορείας και των αποτελεσμάτων των διαπραγματεύσεων, η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα και να ασκήσει την αναγκαία πίεση για να τερματιστεί η άδικη πολιορκία κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι υφίστανται γενοκτονία μέσω της πείνας και της στέρησης όλων των βασικών αναγκών της ανθρώπινης ζωής, που αποτελούν θεμελιώδες δικαίωμα βάσει του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου, χωρίς περιορισμούς ή όρους.

Hττοπάθεια στο σιωναζιστικό στρατό

Πρέπει να είναι τόσο καταρρακωμένο το ηθικό των σιωναζιστών στρατιωτών που έφτασαν στο σημείο να κυκλοφορούν στα σόσιαλ μίντια σκηνές που καταγράφουν την παροχή πρώτων βοηθειών σε στρατιώτες που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην περιοχής της Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Είναι ένα μήνυμα των σιωναζιστών στρατιωτών προς τους συμπατριώτες τους να βάλουν τέλος στον πόλεμο, προτού οι θάνατοι και οι τραυματισμοί πολλαπλασιαστούν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/travmaties_zionist_soldiers_KhaYunis.mp4

O νέος αρχηγός του σιωναζιστικού γενικού επιτελείου, Εγιάλ Ζαμίρ, φρόντισε να κυκλοφορήσουν εικόνες από την επίσκεψή του σε τραυματία. Ο λοχίας Νίκο του Σώματος Τεθωρακισμένων τραυματίστηκε πριν από δέκα μήνες στην προηγούμενη εισβολή στη Σατζαΐα και έχει μείνει ανάπηρος. Το τανκ του χτυπήθηκε από ρουκέτα Αλ-Γιασίν 105. Θα συμφωνήσετε ότι πρόκειται για εικόνες… αισιοδοξίας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/EyalZamir_episkepsi_travmatia.mp4

Oταν σε μια μέρα προσγειώνονται στο νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ τέσσερα ελικόπτερα της ειδικής στρατιωτικής μονάδας διακομιδών και η είδηση κυκλοφορεί στα σιωνιστικά σόσιαλ μίντια…

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/elikoptera_17-4-25.mp4

Aκλόνητοι

Στην άλλη πλευρά, ο παλαιστινιακός λαός φροντίζει με κάθε μέσο να στείλει το μήνυμα πως παραμένει ακλόνητος δίπλα στην Αντίστασή του και πως απαιτεί: καμιά παράδοση, καμιά υποταγή, όσο βαρύ κι αν είναι το τίμημα.

Μια μάνα μόλις έχασε τρία παιδιά από βομβαρδισμό. Το αίμα τους είναι ακόμα στα χέρια της. Αποχαιρετά τα παιδιά της με ζαγαδόρ, ήχους χαράς, που ακούγονται σε γιορτές και γάμους. Δείχνει μ’ αυτόν τον μεγαλειώδη τρόπο την πίστη της στην Αντίσταση. «Σου έστειλα τρία, θεέ μου…» ακούγεται να λέει.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/mana_3paidia_nekra_zagador.mp4

Mια άλλη γυναίκα περιγράφει με απλά λόγια την πεμπτουσία του «σαμούντ», της έννοιας του ακλόνητου:

Θέλουν να αφοπλίσουν τη Χαμάς; Αυτό είναι πέρα από τις δυνατότητές τους! Μα το Θεό, εμείς θα γίνουμε το όπλο – όχι μόνο η Χαμάς, αλλά εμείς θα είμαστε η Χαμάς! Προκαλούμε το Ισραήλ – ας κάνει ό,τι θέλει, δεν μας νοιάζει. Το ίδιο και οι Αμερικανοί – ας κάνουν αυτό που θέλουν, δεν μας τρομάζουν. Μα το Θεό, δεν είναι μόνο η Χαμάς, αυτή που βλέπετε σήμερα – θα αναδυθεί μια γενιά πιο σκληρή και πιο δυνατή από τη Χαμάς! Από τα έγκατα της γης θα ξεσηκωθούμε, θα τους διώξουμε από τη γη μας, θα την εγκαταλείψουν. Τους προκαλούμε: Ας κάνουν ό,τι θέλουν! Θα έρθει μια γενιά πιο ισχυρή και πιο ακλόνητη από εκείνους που έφυγαν, και θα δουν ό,τι ποτέ δεν φαντάστηκαν!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/gynaikaAntistasi.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 20 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

Διεθνή 8 Σεπ 2026, 11:27

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

Διεθνή 7 Σεπ 2026, 19:50

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

Διεθνή 7 Σεπ 2026, 05:50

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

Διεθνή 6 Σεπ 2026, 10:02

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

Διεθνή 6 Σεπ 2026, 09:04

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

Διεθνή 5 Σεπ 2026, 09:39
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo