Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;
  • Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
  • Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Τα δίνουν όλα» οι παλαιστίνιοι μαχητές
Διεθνή

«Τα δίνουν όλα» οι παλαιστίνιοι μαχητές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μαρ 2024, 14:37

Στηρίζοντας τη διαπραγμάτευση που κάνει η Χαμάς, ως εκπρόσωπος του συνόλου της Παλαιστινιακής Αντίστασης, οι παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας πύκνωσαν τις επιχειρήσεις τους τις τελευταίες μέρες, επιφέροντας σφοδρά χτυπήματα στις σιωναζιστικές δυνάμεις.

Μετά τη συντριβή που υπέστησαν στην Αλ-Ζαϊτούν και την άρον-άρον απόσυρσή τους, οι σιωναζιστές ουσιαστικά επιχειρούν μόνο γύρω από τη Χαν Γιούνις. Η Αντίσταση, όμως, πήρε την πρωτοβουλία και τους πλήττει και στις νέες θέσεις απόσυρσης. Διεξάγει αμυντικό πόλεμο γύρω από τη Χαν Γιούνις και παράλληλα επιτίθεται στο βορρά στις θέσεις που έχουν αποσυρθεί οι σιωναζιστές και κάποιες φορές και πίσω από τις γραμμές τους.

Μια σταχυολόγηση χτεσινών ενεργειών δείχνει την πύκνωση και την ένταση της αντιστασιακής δράσης σε όλη τη Λωρίδα, με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων που είναι φανερό ότι δρουν υπό ενιαία κεντρική διοίκηση (γι’ αυτό και είναι πολλές πλέον οι κοινές επιχειρήσεις οργανώσεων).

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ

  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές μάχης στη συνοικία Al-Amal, δυτικά της Khan Yunis, οι μουτζαχεντίν επιβεβαίωσαν ότι στόχευσαν και χτύπησαν 4 σιωνιστικά τανκ και δύο στρατιωτικές μπουλντόζες. Επίσης, χτύπησαν με ρουκέτα TBG μια σιωνιστική δύναμη που είχε κρυφτεί σε ένα σπίτι, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας μέλη της. Ακόμα, χτύπησαν από απόσταση μηδέν δύο σιωναζιστές στρατιώτες, προκαλώντας τον άμεσο θάνατο τους.
  • «Κατέβασαν» δύο σιωνιστικά drone που βρίσκονταν σε αποστολή πληροφοριών του εχθρού, στην περιοχή του στρατοπέδου, δυτικά της Khan Yunis.
  • Kατέστρεψαν με μια ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ μεταφοράς προσωπικού Tiger, νότια της συνοικίας Tal Al-Hawa στην πόλη της Γάζας. To βίντεο δείχνει σκηνές και από χτυπήματα δύο τανκ Merkava και βομ,βαρδισμό με όλμους, των σιωναζιστικών δυνάμεων που προσπάθησαν να διεισδύσουν προς την Ταλ Αλ-Χάουα, στην πόλη της Γάζας. Στην αρχή του βίντεο ο μαχητής γράφει στον τοίχο: «Γιατί είστε πιο φοβισμένοι στις καρδιές σας . Η ελίτ των Αλ-Κασάμ».
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/al-Qassam_4-3_Tal-al-Hawa.mp4
  • «Κατέβασαν» δύο drone Skylark στη συνοικία Al-Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/al-Qassam_2drones_Zaytoun_4-3.mp4
  • Ο Αμπού Ομπάιντα ανακοίνωσε ότι η Ταξιαρχία Bismalakh του σιωναζιστικού στρατού χάνει συνεχώς αξιωματικούς της που περνούν στα χέρια των Ταξιαρχιών Qassam κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Khan Yunis. Ανακοινώνουμε την εξόντωση του λοχία επιτελείου Denis Yakimov. Αυτό σημαίνει πως οι σιωναζιστές δεν μπορούν να διακομίσουν όλους τους νεκρούς τους, κάποιοι από τους οποίους περνούν στα χέρια της Αντίστασης και θα πιάσουν κι αυτοί κάποια «τιμή» στο τραπέζι της ανταλλαγής με παλαιστίνιους κρατούμενους.
  • Επίσης, ο Αμπού Ομπάιντα ανακοίνωσε την υλοποίηση επιχείρησης κομάντο αυτοκτονίας εναντίον συγκέντρωσης στρατιωτών κατοχής στη συνοικία Αλ Ζαϊτούν.

Tαξιαρχίες Αλ-Κουντς

  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές μάχης στην περιοχή Abasan Al-Kabira στη Khan Yunis, οι μαχητές βεβαίωσαν ότι είχαν βάλει στόχο δύο σιωνιστικά στρατιωτικά οχήματα με οβίδες RPG και ανατίναξαν με έκρηξη ένα προπαγιδευμένο κτίριο, όπου είχε παγιδευτεί μια σιωνιστική δύναμη είχε τρυπηθεί, αφήνοντάς τους νεκρούς και τραυματίες.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/al-Quds_KhanYunis_4-3.mp4
  • Boμβάρδισαν με καταιγισμό όλμων μια συγκέντρωση εχθρικών δυνάμεων βορειοδυτικά της Beit Lahia.
  • Boμβάρδισαν με όλμους τις τοποθεσίες των οχημάτων και των στρατιωτών του σιωνιστικού εχθρού στον άξονα προώθησης Netzarim, νότια της πόλης της Γάζας.
  • Boμβάρδισαν με όλμους συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών στη γειτονιά Zaytoun.
  • Η ίδια ομάδα ενεπλάκη σε σφοδρές συγκρούσεις με εχθρικούς στρατιώτες χρησιμοποιώντας πολυβόλα.
  • Η ίδια ομάδα χτύπησε με κατευθυνόμενο πύραυλο 107 ένα κτίριο στο οποίο βρισκόταν μια σιωνιστική δύναμη, αφήνοντάς τους νεκρούς και τραυματίες.
  • Βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος μια συγκέντρωση εχθρικών δυνάμεων στην περιοχή Al-Zana, ανατολικά της Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με όλμους διάφορων διαμετρημάτων συγκεντρώσεις σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών στις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
  • Κατέρριψαν δύο σιωνιστικά drone.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/al-Quds_2drones_4-3.mp4
  • Βομβάρδισαν με πυραύλους το Sderot, το Niram και τους εποικισμούς που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας.

Tαξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης – Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ

  • Βομβάρδισαν με οβίδες όλμου βαρέως διαμετρήματος το Κισουφίμ.

Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν

  • Βοιμβάρδισαν με βλήματα όλμου βαρέως διαμετρήματος συγκεντρώσεις σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων  νότια της γειτονιάς Al-Zaytoun στη Γάζα.
  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά, βομβάρδισαν με μπαράζ πυραύλων τον εποικισμό Μπεέρι και το αρχηγείο της σιωνιστικής ηγεσίας στον οικισμό Ρεΐμ.
  • Στόχευσαν τη διαδρομή των σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων και τη γραμμή ανεφοδιασμού νότια της συνοικίας Zaytoun με πυραύλους 107 και επιβεβαίωσαν ότι επιτεύχθηκαν απευθείας χτυπήματα στο σημείο της στόχευσης.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/mujah_brig_missiles_4-3.mp4
  • Σε κοινή επιχείρηση  με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς κατέρριψαν με πύραυλο Sam-7 ένα σιωνιστικό drone Hermes 900  στη Beit Lahia, βόρεια της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/mujah_brig_al-quds_brig_4-3.mp4
  • Σκηνές από τις πιο εξέχουσες επιχειρήσεις της Μονάδας Αεράμυνας των Ταξιαρχιών Μουτζαχεντίν. Στοχεύοντας εχθρικά αεροσκάφη με πυραύλους εδάφους-αέρος.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/mujah_brig_missiles_ground-air.mp4

Ταξιαρχίες Αλ-Νάσερ Σαλάχ Αλ-Ντιν

  • Boμβάρδισαν με πυραύλους μικρού βεληνεκούς συγκεντρώσεις του εχθρικού στρατού ανατολικά του Κεντρικού Κυβερνείου.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/Al-Nasser_missiles_4-3.mp4
  • Βομβάρδισαν τις στρατιωτικές τοποθεσίες Κισουφίμ και Ρεΐμ και τις στρατιωτικές συγκεντρώσεις του εχθρικού στρατού ανατολικά του Κεντρικού Κυβερνείου με πολλές εκτοξεύσεις πυραύλων.

Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά

  • Σε κοινή επιχείρηση με τις Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν, στόχευσαν με πυραύλους τον εποικισμό Μπεέρι και το αρχηγείο διοίκησης στον εποικισμό Ραΐμ.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/abu-ali-mustafa_missiles_4-3.mp4
  • Βομβάρδισαν με βλήματα όλμου βαρέως διαμετρήματος τις στρατιωτικές συγκεντρώσεις του εχθρού νότια της συνοικίας Ζαϊτούν.
  • Οι μονάδες κρούσης τους συμμετείχαν σε συγκρούσεις με τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς του εχθρικού στρατού σε όλους τους άξονες μάχης, προκαλώντας απώλειες στις τάξεις τους και καταλαμβάνοντας μέρος του εξοπλισμού τους.

Tαξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • B️oμβάρδισαν με με όλμους μια συγκέντρωση σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων που περιβάλλουν την τοποθεσία Abu Mutaybq, ανατολικά της Κεντρικής Περιφέρειας. Οπως βλέπουμε στο βίντεο, προηγουμένως έφτιαξαν το καφεδάκι τους, είπαν και τα… θρησκευτικά τους (το σημειώνουμε για να μην νομίζουν μερικοί ότι οι μαχητές της Φάταχ είναι… λιγότερο θρησκευόμενοι από αυτούς των ισλαμικών οργανώσεων).
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/al-Aqsa_olmoi_4-3.mp4
  • Πολέμησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με εχθρικές δυνάμεις στον άξονα Taqaddum στη Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος συγκεντρώσεις εχθρικών οχημάτων και στρατιωτών στον άξονα Al-Taqaddum, νότια της συνοικίας Al-Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
  • Βομβάρδισαν με όλμους συγκεντρώσεις εχθρικών στρατιωτών και των στρατιωτικών τους οχημάτων στον άξονα προέλασης Netzarim, νότια της πόλης της Γάζας.
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπεργία-αποχή: Ο Πιερρακάκης δεν απέφυγε και τον νέο εξευτελισμό
Επόμενο άρθρο Ο Τσίπρας προσπαθεί να «επανιδρύσει» τον Τσίπρα, έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Αρθρα

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 10:19

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 09:43

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:47

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:22

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 11:52

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

Διεθνή 29 Ιούλ 2026, 20:05
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει ο Νίκος Ζαχαριάδης.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo