Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη
  • Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα
  • Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες
  • Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος
  • Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς
  • Συνήγορος του Πολίτη: Η Αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Συντριβή Antonov: Μια αλήθεια, πολλά ψέματα
Πολιτική

Συντριβή Antonov: Μια αλήθεια, πολλά ψέματα

Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιούλ 2022, 22:06

Το μόνο αληθινό δεδομένο στην υπόθεση της συντριβής του ουκρανικού μεταγωγικού αεροπλάνου Antonov-12 είναι ότι το αεροπλάνο έπεσε σε χωράφια ανάμεσα σε δυο χωριά της Καβάλας. Από εκεί και μετά, έχουμε ένα γαϊτανάκι από ψέματα και ένα συνεχές blame game μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας (η Ουκρανία ούτε που ασχολείται).

Ας κωδικοποιήσουμε τα βασικά δεδομένα που συσκοτίζονται:

  • Το Antonov έκανε πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο έχοντας δηλώσει «κενό φορτίου». Αν όντως έκανε μια νόμιμη πτήση μεταφοράς πυρομαχικών στο Μπαγκλαντές, γιατί υπέβαλε ψεύτικο σχέδιο πτήσης; Δύο τινά μπορεί να συνέβησαν: ή το αεροπλάνο «μάζευε» πυρομαχικά για την Ουκρανία από διάφορους σταθμούς ή μετέφερε λαθραίο φορτίο.
  • Αν το Antonov «μάζευε» πυρομαχικά για την Ουκρανία από διάφορα σημεία, η σερβική κυβέρνηση είχε κάθε λόγο να το κρύψει, για να μη χαλάσει τις καλές σχέσεις της με τη Ρωσία. Αν ένας από τους τόπους που θα «μάζευε» πυρομαχικά το Antonov ήταν και η Ελλάδα (Χρυσούπολη ή Αλεξανδρούπολη), η ελληνική κυβέρνηση είχε τους δικούς της λόγους να το κρύψει. 

Μην μας πει κανείς ότι οι ελληνικές υπηρεσίες δεν «ψυλλιάστηκαν» τίποτα όταν είδαν το σχέδιο πτήσης να γράφει «κενό φορτίου». Δεν είναι πρωτάρηδες. Υπάρχει ειδική υπηρεσία στην ΥΠΑ, το Τμήμα εγκρίσεων τακτικών και έκτακτων ναυλωμένων πτήσεων αλλοδαπών (μη Κοινοτικών) αερομεταφορέων και μεταφορές επικίνδυνων υλικών, όπλων και εκρηκτικών, που επιλαμβάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Να επικαλεστούμε και έναν φιλοκυβερνητικό αρθρογράφο, που για λόγους που δεν γνωρίζουμε αλλά μπορούμε να εικάσουμε (συμφέροντα του αφεντικού του Συγκροτήματος που υπηρετεί) έγραψε τα εξής: «Διπλωματία από τα Lidl ή πώς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ξεφτιλίζεται διεθνώς πλην της ημεδαπής. Κατά την ειδησεογραφία, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια, ο έλληνας πρεσβευτής στο Βελιγράδι έκανε διάβημα στη σερβική κυβέρνηση για το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov το οποίο κατέπεσε στα περίχωρα της Καβάλας, διότι, λέει, δεν είχε ενημερωθεί η Ελλάδα για το φορτίο που μετέφερε. Ο δε γενικός γραμματέας του υπουργείου κάλεσε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας και του διαμαρτυρήθηκε διότι το αεροπλάνο ήταν, λέει, ουκρανικό και άρα έχει ευθύνη και η Ουκρανία, στην οποία ανήκε το αεροσκάφος, για το τι μετέφερε. 

Δεν ξέρω γιατί τα ανακοινώνουν όλα αυτά, όμως οφείλω να τους ενημερώσω ότι όσοι τα άκουσαν ή τα διάβασαν, και ξέρουν (ΞΕΡΟΥΝ, επαναλαμβάνω!), γέλασαν με την καρδιά τους. Διότι οι ανακοινώσεις αυτές μόνο σε κορόιδα απευθύνονται. Και θα ήταν καλύτερα να μην είχαν εκδοθεί. Για να μη γελάει ο κόσμος δηλαδή.

Κάνω μια σύνοψη για να φανεί το γελοίο του πράγματος: ένα ουκρανικό αεροσκάφος, που ανήκει σε μια αμερικανική εταιρεία μεταφορών, πραγματοποιεί μέσα στη μαύρη νύχτα μια πτήση υποτίθεται αρχικά για την Ιορδανία και εν συνεχεία για το Μπανγκλαντές. Και δεν πετάει μέσω Βουλγαρίας, Τουρκίας, που είναι και πιο κοντά, έρχεται από το Αιγαίο, που έχει μελτεμάκι στα 6-7 μποφόρ, για να δοκιμάσει προφανώς ο πιλότος τις αντοχές στον καιρό ενός αεροπλάνου που έκλεισε 50 χρόνια και βάλε. 

Κι όταν ξεκινούν τα προβλήματά του, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τού λένε του ουκρανού πιλότου, πήγαινε Θεσσαλονίκη, που είναι κοντά και έχει όλα τα συστήματα, αλλά αυτός λέει, άσε, καλύτερα να πάω Χρυσούπολη Καβάλας, είχε ακούσει προφανώς ότι η Χρυσούπολη έχει κάτι ακανέδες μούρλια, πνιγμένους στην άχνη. 

Ερώτηση (πολλαπλή): Πόσο σίγουρο είναι ότι το Antonov πορευόταν για το Μπανγκλαντές, την Ιορδανία ή δεν ξέρω πού αλλού και δεν είχε, όπως φημολογείται έντονα, προορισμό τη Χρυσούπολη; Να φορτώσει και από εκεί όπλα για την Ουκρανία; Δικά μας ή αμερικάνικα; Και απλώς λόγω βλάβης να κατέπεσε;

Το “μόνο του ή με ρωσική… βοήθεια“ δεν το θέτω καν στο τραπέζι…» (Γ. Παπαχρήστος, Τα Νέα, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022). Να συμπληρώσουμε πως οι κυβερνητικοί παράγοντες, που μόλις φταρνιστεί ο Παπαχρήστος σπεύδουν να του πουν «γείτσες», που απαντούν δηλαδή σε κάθε κριτική του, αυτή τη φορά σιώπησαν, παρά τη «χοντρή» επίθεση που έκανε.

Να σημειώσουμε, ακόμη, ότι το σερβικό εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών Valir, όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει από την ιστοσελίδα του, παράγει μια ευρεία γκάμα όπλων και πυρομαχικών νατοϊκών προδιαγραφών. Είναι μεν ιδιωτικό, αλλά συνεργάζεται στενά με το σερβικό κράτος και τις κρατικές εταιρίες όπλων της Σερβίας.

  • Αν το Antonov έκανε λαθρεμπόριο όπλων, από πού προέρχονταν τα όπλα; Μήπως το σερβικό εργοστάσιο ήταν απλά το «πλυντήριο» για όπλα που εξάγονταν λαθραία από την Ουκρανία; Απάντηση δε θα πάρουμε, ασφαλώς, όμως μόλις πριν από μερικές μέρες οι «Financial Times» έγραφαν πως η Ιντερπόλ έστειλε σήμα σε ΝΑΤΟ και ΟΗΕ για πιθανό λαθρεμπόριο όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία. Και στις αρχές Ιούνη, ο γερμανός γενικός διευθυντής της Ιντερπόλ, Γιούργκεν Στοκ, δήλωνε (δημόσια!) ότι ένας μεγάλος αριθμός από τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία θα γίνει αντικείμενο λαθρεμπόριου και θα καταλήξει σε χέρια εγκληματιών στην Ευρώπη και πέραν αυτής, απευθύνοντας έκκληση στις χώρες της ΕΕ να ελέγχουν τις μεταφορές που διενεργούνται!

Δεν ξέρουμε τι ισχύει για τη συγκεκριμένη πτήση, όμως δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι οι… πατριώτες ουκρανοί καπιταλιστές και η κλίκα του Ζελένσκι επιδίδονται στο… σπορ του λαθρεμπόριου όπλων, τώρα που τα έχουν μπόλικα. Πρέπει κι αυτοί να εξασφαλίσουν τα… γεράματά τους (όταν ο πόλεμος με τη Ρωσία χαθεί και επισήμως).

  • Οταν το Antonov συνετρίβη, ανακοινώθηκε ότι μετέφερε εκπαιδευτικά πυρομαχικά για το Μπαγκλαντές. Βγήκε, όμως, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπάς, και είπε, τι λέτε, ρε παιδιά, τα βλήματα που εγώ βλέπω στις φωτογραφίες δεν είναι εκπαιδευτικά αλλά κανονικά βλήματα μάχης. Αν ήταν εκπαιδευτικά θα ήταν βαμμένα μπλε, που είναι διεθνής σήμανση. Λέτε να μην ξέρει κι αυτός;

Από την άλλη, αν η πτήση ήταν για το Μπαγκλαντές, γιατί να κάνει τόσες ενδιάμεσες στάσεις; Αντε να δεχτούμε ότι θα σταματούσε στο Αμάν για ανεφοδιασμό, αλλά στο γειτονικό Ριάντ για ποιο λόγο να σταματήσει; Ασε το βασικότερο: η σερβική εταιρία λέει ότι πουλάει πυρομαχικά στο Μπαγκλαντές εδώ και είκοσι χρόνια. Ολες οι αποστολές, όμως, γίνονταν διά θαλάσσης, που είναι πολύ φτηνότερο το κόστος. Γιατί η συγκεκριμένη αποστολή θα γινόταν αεροπορικά; Γιατί να έρθει στο Μπαγκλαντές «ο κούκος αηδόνι» για την παραλαβή εκπαιδευτικών πυρομαχικών; Πρέπει να είσαι πολύ… χάπατο για να χάψεις αυτόν τον ισχυρισμό.

  • Εχουμε και το μπέρδεμα των πρώτων πρώτων δηλώσεων. Ο ουκρανός πρόξενος πήγε στον τόπο της συντριβής του Antonov και δήλωσε ότι το αεροσκάφος έφυγε από την Ουκρανία, ότι οι οχτώ επιβαίνοντες ήταν Ουκρανοί και ότι κουβαλούσε υλικό για το Μπαγκλαντές. Τι υλικό έστελνε η Ουκρανία στο Μπαγκλαντές; Χώρα σε πόλεμο, της περισσεύει υλικό; 

Οι σερβικές αρχές δήλωσαν ότι δε γνώριζαν τι μετέφερε το αεροπλάνο, γιατί η συναλλαγή αφορούσε ιδιωτική εταιρία! Για να τα μαζέψει βγήκε την επομένη ο αντιπρόεδρος της κτυβέρνησης και υπουργός Αμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, και δήλωσε πως το Antonov φόρτωσε στη σερβική Νις (άλλη εκδοχή αυτή, διαφορετική από του ουκρανού πρέσβη και από τους πρώτους ισχυρισμούς των σερβικών αρχών) και είχε τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές. Ομως η ουκρανική εταιρία μεταφορών «Meridian Air Cargo» ισχυρίστηκε ότι το αεροσκάφος θα κατέληγε στο Αμάν! 

Ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε, επίσης, πως το αεροπλάνο μετέφερε και πυρομαχικά που παραπέμπουν σε λευκό φώσφορο! Εκπαιδευτικά πυρομαχικά με λευκό φώσφορο; Στο τέλος, βρέθηκε ένας αντισυνταγματάρχης της συνοριοφυλακής του Μπαγκλαντές, ονόματι Φαϊρούζ Ραχμάν, και δήλωσε στον μπαγκλαντεσιανό Τύπο, πως ήταν εκπαιδευτικό υλικό (βλήματα όλμων), που ο προμηθευτής έπρεπε να μεταφέρει στο λιμάνι της Ντάκα. Στο λιμάνι δένουν βαπόρια, δεν προσγειώνονται αεροπλάνα. Φαίνεται πως δεν ενημέρωσαν τον αντισυνταγματάρχη ότι το υλικό μετεφερόταν με αεροπλάνο και νόμιζε πως πρόκειται για φορτίο που μεταφέρεται –ως συνήθως- με καράβι!

  • Ο Δένδιας, σε συνεννόηση με τον Μητσοτάκη, για να αποκοιμίσουν τον ελληνικό λαό, κάλεσε τον ουκρανό πρέσβη για εξηγήσεις και έστειλε τον έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι να διαμαρτυρηθεί στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών. Οπως όμως γράφει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», την περασμένη Τετάρτη «ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Βελιγράδι Γιώργος Διακοφωτάκης κλήθηκε στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί του επιδόθηκε μια νότα η οποία ανέφερε ότι η σερβική εταιρεία στην οποία ανήκε το φορτίο είχε άδεια εξαγωγής πολεμικού υλικού από τη χώρα και πως περαιτέρω υπεύθυνη για το φορτίο ήταν η βοσνιακή μεσιτική εταιρεία “BA-METALEXPORT“»! Mιλάμε για κανονικό δούλεμα.
  • Η Σερβία ήταν για πολλά χρόνια στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Παρά τη στροφή των μετά τον Μισόσεβτς σέρβων αστών εθνικιστών ηγετών προς την ΕΕ, ο ρωσικός ιμπεριαλισμός διαθέτει ακόμη ισχυρά ερείσματα στον σερβικό κρατικό μηχανισμό. Είναι βέβαιο πως διαθέτει και ισχυρό κατασκοπευτικό δίκτυο στη Σερβία. Ποιος μπορεί να αποκλείσει στα σοβαρά ότι το Antonov «μάζευε» όπλα για την Ουκρανία από διάφορα σημεία (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), οι ρώσοι το πήραν χαμπάρι και έστησαν δολιοφθορά στον ή στους κινητήρες, με τρόπο που να φανεί σαν ατύχημα;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιστό σκυλί των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, έχει κάνει τη χώρα μας ξέφραγο αμπέλι. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει έτσι και το έμφορτο με πυρομαχικά Antonov έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή.

Εκτύπωση 🖨
ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟργιο αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια

Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Σχετικά Αρθρα

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

Πολιτική 27 Μάι 2026, 23:23

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

Πολιτική 27 Μάι 2026, 15:01

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

Πολιτική 26 Μάι 2026, 18:25

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

Πολιτική 25 Μάι 2026, 13:03

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

Πολιτική 23 Μάι 2026, 10:34

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

27 Μάι 2026, 23:23
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

27 Μάι 2026, 22:30
Διεθνή

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

27 Μάι 2026, 20:04
Υγεία

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

27 Μάι 2026, 19:12
Πολιτική

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

27 Μάι 2026, 15:01
Καταστολή

Συνήγορος του Πολίτη: Η Αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ

Να μπει τέλος στη συγκάλυψη - Να ανασυρθεί άμεσα η υπόθεση από το αρχείο

27 Μάι 2026, 13:56
Διεθνή

Aνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη…

27 Μάι 2026, 12:42
Πολιτισμός

ΑΥΡΙΟ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

27 Μάι 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

27 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

26 Μάι 2026, 21:52
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

26 Μάι 2026, 20:35
Οικονομία

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

26 Μάι 2026, 19:40
Πολιτική

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

26 Μάι 2026, 18:25
Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

26 Μάι 2026, 12:24
Κόντρες

26 Μάι 2026, 12:08
Αγροτικά

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

26 Μάι 2026, 10:21
Παιδεία

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών

Οχι καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων τους

26 Μάι 2026, 08:32
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία

26 Μάι 2026, 08:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

Νικαράγουα: Ημέρα στρατού.

Νιγηρία: Ημέρα παιδιών.

1942: Εκτελείται ο αρχηγός της Γκεστάπο Ρέινχαρντ Χέιντριχ από Τσέχους και Σλοβάκους αντιστασιακούς.

1947: Ανοίγει τις πόρτες της η Μακρόνησος ως «στρατόπεδο αναμόρφωσης».

1960: Ο στρατηγός Κεμάλ Γκιουρσέλ ανατρέπει με πραξικόπημα τον εκλεγμένο πρόεδρο της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ και εκτελεί τον πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές.

1963: Πεθαίνει ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

1973: Μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ιταλία αντιτιθέμενα στη χούντα.

2005: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρίας «Αβαξ».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Εφετείο 17Ν

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

  • ΕΛΑ

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

  • Επικοινωνία

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

  • Όροι χρήσης

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

  • Ποιοι είμαστε

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

  • Επικοινωνία

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

  • Όροι χρήσης

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

    Ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo