Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ
  • Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη
  • Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται
  • Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στον αστερισμό των τέως…
Πολιτική

Στον αστερισμό των τέως…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούν 2025, 15:01

Oι αντιδράσεις του δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης φοβάται τις παρεμβάσεις του διδύμου Καραμανλή-Σαμαρά, που φαίνεται σαν να έχουν μοιράσει μεταξύ τους τους ρόλους του καλού και του κακού μπάτσου. Αν δεν τις φοβόταν, δε θα έβαζε την Κεραμέως να οργανώσει τσάτρα-πάτρα μια φιέστα για το «regain» (άλλο ανέκδοτο αυτό) τη μέρα και την ώρα που στο Πολεμικό Μουσείο, με αφορμή μια βιβλιοπαρουσίαση, το δίδυμο των τέως προέδρων της ΝΔ και τέως πρωθυπουργών αναμενόταν να εξαπολύσει τα βέλη του.

Πίστευε ο Μητσοτάκης ότι η φιέστα με την Κεραμέως και κάποιους ΟΝΝΕΔίτες που δόξαζαν την κυβέρνηση για την επάνοδό τους στην Ελλάδα θα επισκίαζε την εκδήλωση των Καραμανλή-Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο; Αν ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του πίστευαν κάτι τέτοιο, τότε χρειάζονται ειδικό ψυχικής υγείας, γιατί έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και ακούνε φωνές. Το βέβαιο είναι ότι ήθελαν να μαντρώσουν στη φιέστα τους βουλευτές της ΝΔ. Να τους δώσουν μια καλή δικαιολογία να μην πάνε στην εκδήλωση του διδύμου των τέως.

Ούτε αυτό το κατάφεραν πλήρως. Καραμανλικοί (κυρίως) και σαμαρικοί βουλευτές πήγαν στο Πολεμικό Μουσείο και όχι στη φιέστα Μητσοτάκη-Κεραμέως. Ολοι τους γνωστοί και μη εξαιρετέοι και δυσαρεστημένοι επειδή βρίσκονται εκτός κυβέρνησης: Γιώργος Βλάχος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θόδωρος Καράογλου, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς. Και κάμποσοι πρώην που τους έχει ξεβράσει η αστική πολιτική: Γιάννης Μιχελάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Κώστας Μαρκόπουλος, Σωτήρης Χατζηγάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο απαραίτητος μαϊντανός Νίκος -γέροντα η ευχή- Νικολόπουλος και ο… Δημήτρης Καμμένος. Ηταν και ο Λυκουρέντζος του ΕΛΓΑ και ο «τελειωμένος» Πατούλης. Οι υπόλοιποι ήταν από την αντιπολίτευση και πήγαν επειδή τους κάλεσε ο συγγραφέας του βιβλίου Λυγερός.

Δεν τους λες πολλούς τους εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, αλλά δεν τους λες και λίγους. Και σκέφτεσαι ότι θα ήταν περισσότεροι, αν δεν υπήρχε η έμμεση απαγόρευση με τη διοργάνωση της φιέστας Μητσοτάκη. Οσοι πήγαν, πάντως, δήλωσαν δημόσια ότι θεωρούν πιο σημαντικούς τους δύο τέως από τον Μητσοτάκη.

Το φόβο του έναντι των τέως αποκάλυψε ο Μητσοτάκης και με το ότι επέλεξε να τους απαντήσει προτού αυτοί μιλήσουν! Εκμεταλλεύτηκε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στην έδρα της ΝΔ για να πει: «Θέλουμε ήρεμα νερά, αλλά θέλουμε τα νερά μας πάντα ελεύθερα και πάντα γαλάζια» και γι’ αυτό «περιττεύουν οι υποδείξεις όσων ανησυχούν από τον καναπέ τους».

Επέδειξε έτσι την έντονη ανησυχία που τον διακατέχει. Δε δίνεις πάσα στους άλλους για να πουν τα δικά τους. Ο Σαμαράς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για αλαζονεία και είπε με τη γνωστή κουτσαβάκικη τσαντίλα που τον χαρακτηρίζει: «Πείτε του να μη στενοχωριέται και να μη ζορίζεται. Δεν χρειάζεται να ακούει κανένα άλλον. Αλλωστε, έχει δίπλα του τον Γεραπετρίτη, τον Ντόκο, όλο το ΕΛΙΑΜΕΠ. Και μη χειρότερα». Οσο για τα «ήρεμα νερά», έκανε μια ακόμα επίδειξη εθνικισμού, τονίζοντας ότι «αυτά δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω».

Οι λογογράφοι έβαλαν και τις απαραίτητες πινελιές λογοτεχνών που οι δύο τέως γνωρίζουν μόνο κατ’ όνομα (είναι γνωστό το πολιτιστικό τους επίπεδο). «Βλέπω ορατό έναν σοβαρό κίνδυνο: βήμα βήμα, ανεπαισθήτως (κατά Κωνσταντίνο Καβάφη) να περιέλθει η χώρα σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ομηρείας έναντι της Τουρκίας. Να μην μπορεί να γίνει τίποτα στην περιοχή χωρίς την έγκρισή της, έστω και αν παραβιάζονται βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, τα ισχυρά θεμελιωμένα δίκαια της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», είπε ο Καραμανλής. «Οταν κάνεις “συμφωνίες φιλίας” με χώρες που σε απειλούν με casus belli και σου αμφισβητούν τα πάντα, δεν έχεις απλώς έλλειμμα στρατηγικής. Εχεις περίσσευμα αφέλειας. Κι όπως έλεγε και ο Οσκαρ Γoυάιλντ, “η αφέλεια είναι το μόνο που δεν συγχωρεί ποτέ η Ιστορία”», είπε ο Σαμαράς.

Ο Καραμανλής ήταν, ως συνήθως, ήπιος, στη γνωστή «γραμμή Μολυβιάτη». Χτύπησε το καμπανάκι ενόψει της «αναβαθμισμένης Τουρκίας», χαρακτήρισε εξωφρενικό «να αναστέλλεται η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μας, καταμεσής του Αιγαίου», κριτικάρισε την άκριτη στήριξη στην Ουκρανία, η οποία «δεν εξασφάλισε αυτομάτως υποστήριξη για τα δικά μας δίκαια, ζητήθηκαν από εμάς πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε να κάνουμε» και επέκτεινε την κριτική του στην ΕΕ (για να μην την εστιάσει αποκλειστικά στον Μητσοτάκη): «Η ΕΕ οφείλει να κατανοήσει ότι οι κίνδυνοι δεν προέρχονται μόνο από Ανατολάς, δηλαδή – όπως θεωρούν κάποιοι – από τη Ρωσία. Και θα πρέπει να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση ότι πια είναι μόνη της σε αυτό».

Αντίθετα, ο Σαμαράς, απελευθερωμένος πλέον, μετά τη διαγραφή του από τον Μητσοτάκη, τα έχωσε χοντρά. Μίλησε για «αυτοπαραίτηση και αυτοεξαφάνιση» της Ελλάδας από το διεθνές προσκήνιο. «Την Ελλάδα δεν την υπολογίζουν πια ούτε οι εχθροί της, ούτε καν οι μέχρι χθες φίλοι της», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις σχέσεις με τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Μίλησε για «τσιρλίντερς» και «χρήσιμους ηλίθιους», αλλά και για «κλακαδόρους του συρμού», σημειώνοντας πως «το ότι κάποιος είναι Δυτικός δεν σημαίνει ότι οφείλει να στηρίζει κάθε λάθος κίνηση των δυτικών κυβερνήσεων», γιατί «το πού θα πάνε τελικά τα πράγματα, δεν το ξέρεις ποτέ εκ των προτέρων. Και τώρα που η Αμερική προσπαθεί να τα βρει με τη Ρωσία και η Ευρώπη δεν μπορεί μόνη της να στηρίξει την Ουκρανία, τώρα οι ευφυείς άνθρωποι αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι μάλλον μας έκανε ζημιά όλος αυτός ο υπερβάλλων ζήλος στήριξης του Ζελένσκι». Κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κατηγορώντας τον Μητσοτάκη ότι «κατακεραυνώναμε τη Ρωσία, αλλά με την Τουρκία, που μας έκανε τα ίδια, ήμασταν μέλι-γάλα».

Αυτά, βέβαια, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Η όξυνση των τόνων από τον Σαμαρά δεν προσέθεσε κάτι καινούργιο. Απλά μεγάλωσε η τσαντίλα του. Οι περισσότεροι περίμεναν ν’ ακούσουν από τον Σαμαρά εξαγγελία δημιουργίας νέου κόμματος, παραβλέποντας το ότι δε θα έκανε κάτι τέτοιο παρουσία του Καραμανλή, που δεν έχει την ίδια άποψη. Δεν τους άφησε παραπονεμένους, όμως. Ξαναφόρεσε την εσθήτα της Πυθίας, μάσησε «δάφνη» και είπε πως «είμαστε πολλοί και παραμένουμε όρθιοι» και πως από τη λέξη «ευθύνη» γεννιέται μια «άλλη μεγάλη λέξη, η ελπίδα».

Μια χαρά τροφοδοτήθηκαν τα σενάρια περί νέου κόμματος από τον Σαμαρά. Θα το φτιάξει; Και τι μας νοιάζει; Μήπως θα είναι κόμμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων; Ενα δεξιό, εθνικιστικό, κρυφορατσιστικό, ισλαμοφοβικό και αντιπροσφυγικό κόμμα θα είναι. Μπορεί να κόψει ψήφους από τη ΝΔ, αλλά θα κόψει και από την Ακροδεξιά. Ισως αυτό εξιτάρει τον Σαμαρά. Αν εξασφαλίσει χρηματοδότες, μπορεί να το κάνει. Για ν’ απαντήσει και στους ψιθύρους που φεύγουν από το Μαξίμου και τις αναπαράγουν τα παπαγαλάκια που σιτίζονται από το πρυτανείο και ειρωνεύονται τον Σαμαρά ότι θέλει να φτιάξει κόμμα στα 74 για να κατέβει στις εκλογές όταν θα είναι 76 ετών. Το ότι ο Τραμπ σάρωσε έχοντας καβαλήσει τα 80 δεν τους λέει τίποτα;

Σε μια άλλη περιοχή του αστικού φάσματος, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κανονική κηδεία. Αρκεί η στατιστική του συνέδριου. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει 200.000 μέλη (οι περισσότεροι είναι αυτοί που πλήρωσαν το δίευρο για να ψηφίσουν πρόεδρο, από την εποχή του Κασσελάκη και μετά). Για συνέδρους είπαν ότι ψήφισαν 13.675 μέλη! Αυτοί εξέλεξαν 3.229 συνέδρους (ο ένας στους τέσσερις εκλεγόταν σύνεδρος!). Στο χώρο του συνέδριου βρέθηκαν μόνο 1.261 σύνεδροι, ενώ άλλοι 1.426 συνδέθηκαν διαδικτυακά! Δηλαδή, 542 νοματαίοι (το 17% του συνόλου) έβαλαν υποψηφιότητα, εκλέχτηκαν σύνεδροι, αλλά δεν πάτησαν στο συνέδριο, ούτε συνδέθηκαν διαδικτυακά!

Αλλά κι απ’ αυτούς που πήγαν στο συνέδριο, ελάχιστοι κάθονταν στην αίθουσα ν’ ακούσουν τους ομιλητές. Οι οποίοι ήταν 237 διά ζώσης και μόλις 31 από τους ιντερνετικούς που ήταν οι περισσότεροι. 26 βουλευτές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνον εννιά πήραν το λόγο! Ο πρόεδρος Φάμελλος, οι φραξιάρχες Παππάς και Πολάκης και οι Ξανθόπουλος, Νοτοπούλου, Καραμέρος, Ψυχογιός, Παναγιωτόπουλος και… Μπάρκας. Από τους τέσσερις ευρωβουλευτές πήρε το λόγο μόνο ο Αρβανίτης. Σιώπησε ακόμα και ο πρωταθλητής της φλυαρίας Φαραντούρης.

Τα γκεσέμια των Τσιπραίων (Φλαμπουράρης, Γεροβασίλη) δεν μίλησαν. Ο ίδιος ο Τσίπρας πέρασε μια βόλτα την πρώτη μέρα, για να βγάλει την υποχρέωση, και φυσικά δεν μίλησε. Από τους πρωτοδευτεροκλασάτους που πήραν το λόγο, οι περισσότεροι το έριξαν στις θρηνωδίες ή άσκησαν σκληρή κριτική σε όλες τις φράξιες για την προώθηση του Κασσελάκη (Τεμπονέρας).

Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε η αποχώρηση του Γιώργου Τσίπρα, που περίμενε να τελειώσει το συνέδριο για να κάνει την ανακοίνωση αποχώρησης, κλέβοντας το «χαρτί» της δημοσιότητας και βάζοντας ακόμα πιο μελανά χρώματα στην εικόνα ενός κόμματος σε απόλυτη παρακμή. Ο Γ. Τσίπρας μίλησε για «κατάντια» του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία καταλόγισε κυρίως στη σημερινή ηγετική ομάδα, ενώ για ξεκάρφωμα κριτικάρισε και τον ξάδερφο Αλέκη για αναποφασιστικότητα μετά το 2019. 

Ολοι τώρα περιμένουν να κάνει «κίνηση» ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος δεν πρόκειται, φυσικά, να πάει να «πάρει» τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα δημιουργήσει νέο κόμμα και… όσοι (και όσες) πιστοί προσέλθετε. Είναι σίγουρο πως το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά, ώστε να μαζευτεί ό,τι είχε μαζευτεί την περίοδο της «κυβερνώσας Αριστεράς», συν κάποια λαμπερά ονόματα, ώστε να φαίνεται ότι γίνεται rebranding. Ισως η μη επιστροφή της πλειοψηφίας των ΝεΑριτών στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει να κάνει με το παρασκηνιακό παζάρι, με στόχο να πάνε Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και σία στο νέο κόμμα και να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (ό,τι θα έχει απομείνει σ’ αυτόν) στο βαθύ περιθώριο.

Θα τα καταφέρει ο Τσίπρας στο rebranding; Και τι μας νοιάζει; Μήπως θα είναι κόμμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων; Ενα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα θα είναι, με φιλοδοξία ν’ αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική λύση διαχείρισης των κρατικών υποθέσεων της κεφαλαιοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΔ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαπαγαλίζοντας τα non paper της σιωνιστικής πρεσβείας
Επόμενο άρθρο Kαθημερινή σφαγή Παλαιστίνιων για μια σακούλα τρόφιμα! – Να ξεσηκωθούμε ενάντια στη γενοκτονία

Σχετικά Αρθρα

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

Πολιτική 23 Ιούλ 2026, 18:50

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 19:31

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ολλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Τυνησία: Ημέρα δημοκρατίας (1957).

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο η κατάσκοπος της Γερμανίας Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται ο Ν.4299 γνωστός ως “ιδιώνυμο“.

1934: Ναζί δολοφονούν τον aυστριακό καγκελάριο Eνγκελμπερτ Ντόλφους

1944: Εκτελείται από δωσίλογους ασφαλίτες μετά από φριχτά βασανιστήρια η Ηλέκτρα Αποστόλου.

1949: 24 έμποροι και βιομήχανοι συλλαμβάνονται ως ενισχυτές του ΚΚΕ.

1995: Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στο μετρό του Παρισιού, επτά νεκροί και ογδόντα τραυματίες.

2000: Δολοφονείται 22χρονος πρόσφυγας από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Πάτροκλος Τσελέντης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo