Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη
  • Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»
  • Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»
  • Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»
  • Και Ρόδρι ο Κούλης
  • Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Στολίστε το σπίτι, οι ήρωές μας απελευθερώθηκαν, / πόσο όμορφη είναι η έξοδος και η ελευθερία, / όταν συνοδεύονται από τη νίκη!
Διεθνή

Στολίστε το σπίτι, οι ήρωές μας απελευθερώθηκαν, / πόσο όμορφη είναι η έξοδος και η ελευθερία, / όταν συνοδεύονται από τη νίκη!

Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Φεβ 2025, 12:43

To λεωφορείο με τους απελευθερωμένους παλαιστινίους κρατούμενους μπαίνει στη Δυτική Όχθη. Ο σιωναζιστικός στρατός έχει επιτεθεί άγρια για να εμποδίσει τους κατοίκους της Μπεϊτούνια, της πρώτης πόλης μετά τη φυλακή Οφερ, να υποδεχτούν τους κρατούμενους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/katastoli_Beitunya.mp4

Ο γηραιότερος από τους απελευθερωμένους κρατούμενους στις φυλακές της Κατοχής, ο Μούσα Ναουάρα (70 ετών) από τη Βηθλεέμ αγκαλιάζει την ελευθερία. Ηταν φυλακισμένος από το 2007 και καταδικασμένος σε δύο φορές ισόβια και 21 χρόνια. Το τραγούδι που ακούγεται λέει: Στολίστε το σπίτι, οι ήρωές μας απελευθερώθηκαν, / πόσο όμορφη είναι η έξοδος και η ελευθερία, / όταν συνοδεύονται από τη νίκη!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Musa_Nawara.mp4

Βγήκαμε από το θάνατο και δεν μπορούμε να μιλήσουμε λόγω της λογοκρισίας. Ημουν φυλακισμένος για 22 χρόνια, βγήκαμε από τον τάφο. Ο απελευθερωμένος κρατούμενος Χάλεντ Αμπού Χοντούντ αλ-Σούλι μιλά μετά την απελευθέρωσή του από τις φυλακές της Κατοχής.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/khaled_Abu_Hodud_al-Souli.mp4

«Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την ελευθερία. Μας λιμοκτόνησαν, αλλά στεκόμαστε ακόμα όρθιοι».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/ta_synaisthimata_moy.mp4

Καταδικασμένος σε έξι ισόβια και 45 χρόνια, κρατούμενος από το 2002. Ο Ιεροσολυμίτης Ιμπραχίμ Σαράχνε τη στιγμή της απελευθέρωσής του.

Οι πρώτες στιγμές της άφιξης του απελευθερωμένου κρατούμενου Ναΐλ Ομπάιντ στο σπίτι του στην Ισαουίγια της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ. Είχε καταδικαστεί σε επτά ισόβια και τριάντα χρόνια, εκ των οποίων εξέτισε 20 χρόνια.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Nail_Obaid.mp4

Ο αποφυλακισμένος ηγέτης των Ταξιαρχιών Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, Μανσούρ Σαρίμ: «Η Χαμάς έχει φυτέψει στον λαό μας τον πολιτισμό του: “Εμείς είμαστε λαός που δεν αφήνουμε τους αιχμαλώτους μας στις φυλακές”. Ο θεός να ελεήσει τους ηγέτες των Αλ-Κασάμ και της Χαμάς, τους θεωρούμε ηγέτες μας και του λαού μας, όχι μόνο της Χαμάς».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Mansur_Sarim.mp4

Koνβόι λεωφορειων περνά στη Γάζα από το πέρασμα Καράμ Αμπού Σάλεμ (Κερέμ Σαλόμ το έχουν ονομάσει οι σιωνιστές). Βγήκαν γυμνοί, με δεμένα τα μάτια, πεταμένοι στια καρότσες στρατιωτικών φορτηγών, επιστρέφουν θριαμβευτές μέσα σε πούλμαν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/leoforeia_keremSalom.mp4

Οι πρώτες δηλώσεις απελευθερωμένων κρατούμενων από τη Γάζα γίνονται μέσα από το λεωφορείο.

Εγώ, ο απελευθερωμένος κρατούμενος Αμίν Μπάρακα, στέλνω ένα μήνυμα στους αιχμαλώτους: Όταν με συνέλαβαν, ο ισραηλινός αξιωματικός πληροφοριών μού είπε: «Καλώς ήρθες στην κόλαση» και πράγματι, αυτές οι φυλακές είναι η πραγματική κόλαση. Οι κρατούμενοι υποφέρουν αφόρητα: σκληρές συνθήκες, έλλειψη φαγητού και νερού, εσκεμμένη ιατρική αμέλεια, πείνα και βασανιστήρια. Η κατάσταση είναι ακραία και τα λόγια δεν αρκούν για να την περιγράψουν. Δόξα τω θεώ, η θέλησή μας είναι ακλόνητη και όλοι οι αιχμάλωτοι κρατούν ψηλά το κεφάλι, περιμένοντας σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους με υπερηφάνεια.

Εγώ, ο απελευθερωμένος κρατούμενος Αϊμάν Μαρουάν Αμπού Σακιάν, από τον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ζω σήμερα τη χαρά μιας μεγάλης εθνικής ημέρας, την ημέρα της απελευθέρωσης των κρατουμένων. Ζητάμε από τον παντοδύναμο θεό να ελευθερώσει σύντομα και τους υπόλοιπους αδελφούς μας που παραμένουν στις φυλακές της αδικίας, ώστε να επιστρέψουν στην αγαπημένη μας Γάζα το συντομότερο δυνατό. Θεέ, ενώσέ μας ξανά για να ελευθερώσουμε αυτή τη γη, να διώξουμε την τυραννία και να αποτρέψουμε τα σχέδια εκτοπισμού. Θα παραμείνουμε σταθεροί στη γη μας μέχρι να νικήσουμε. Αλάχου ακμπάρ! Το μήνυμα των αιχμαλώτων προς τον λαό μας είναι μήνυμα ευγνωμοσύνης προς την Αντίσταση, η οποία αγωνίστηκε και πέτυχε αυτή τη μεγάλη συμφωνία που μας έβγαλε από την κόλαση των φυλακών. Ημασταν στην κόλαση και τώρα είμαστε στον παράδεισο.

Εγώ, ο Μπιλάλ Χασάνι Αμπού Μουστάφα, δοξάζω το θεό που μας στήριξε σε αυτόν το δρόμο και μας βοήθησε να νικήσουμε την αδικία. Δόξα τω θεώ, κερδίσαμε ένα μεγάλο βραβείο. Ο Κύριος των Κόσμων είναι ο υποστηρικτής των αγωνιστών και ο ταπεινωτής των σιωνιστών κατακτητών. Θα συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μας. Ορκιζόμαστε ότι δε θα εγκαταλείψουμε το δρόμο της θυσίας, το δρόμο των μαρτύρων. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να ελευθερωθεί ολόκληρη η Παλαιστίνη. Αλάχου ακμπάρ!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Diloseis_kratoumenon.mp4

Μας είπαν ότι η Γάζα τελείωσε… Δεν το πιστεύω… Μα τω θεώ, σπάσαμε το αγκάθι του Ισραήλ. Ζήτω η Παλαιστίνη. Λόγια ενός απελευθερωμένου κρατουμένου από τη Γάζα, προτού ακόμα πατήσει το πόδι του στο χώμα της Γάζας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/zito_Palaistini.mp4

Τα λεωφορεία φτάνουν στη Χάν Γιούνις, έξω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο (υπάρχουν άρρωστοι και τραυματίες ανάμεσα στους απελευθερωμένους κρατούμενους).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/ftanoun_KhanYunis.mp4

Η μάνα υποδέχεται τον ένα της γιο. Χίλια ευχαριστώ θεέ μου, μακάρι να γυρίσει και το άλλο μου παιδί.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/mana.mp4

Ζήτω η Παλαιστίνη! Σπάσαμε την αλαζονεία του Ισραήλ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/spasame-alazonia.mp4

Ο απελευθερωμένος όμηρος Σουχέιλ Σουλτάν, μόλις έφτασε στη Γάζα, πληροφορήθηκε ότι ο πατέρας του και η αδερφή του σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς. Χαρά και θρήνος αντάμα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Suheil_Sultan.mp4

Σακατεμένοι από βασανιστήρια και ιατρική παραμέληση

Αυτά «δεν τα είδαν» τα παπαγαλάκια των αστικών μίντια, που… αγανάκτησαν για τους τρεις απισχνασμένους σιωνιστές αιχμάλωτους της προηγούμενης εβδομάδας.

Τουλάχιστον τέσσερις απελευθερωμένοι κρατούμενοι σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ραμάλα, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Ο απελευθερωμένος όμηρος Νάντερ Τζαμάλ Χουσεΐν από τον Καταυλισμό της Τζαμπάλια μεταφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στην Χαν Γιούνις, σε σοβαρή κατάσταση υγείας, μετά την απελευθέρωσή του από τις φυλακές της κατοχής. Τα σημάδια των βασανιστηρίων είναι σε όλο του το σώμα. Μετά βίας μπορεί να μιλήσει. Δείτε τις εικόνες της φρίκης.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/sovara_arrostos.mp4

O Άντελ Σουμπέιχ νοσηλευόταν στο Ιατρικό Συγκρότημα Αλ-Σίφα με βαρύ τραύμα στο πόδι. Τον άρπαξαν μέσα από το νοσοκομείο μαζί με τον πατέρα του. Του ακρωτηρίασαν το πόδι μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης! Ευχαριστεί μία προς μία τις οργανώσεις της Αντίστασης που του χάρισαν την ελευθερία του. Ολα για τη Γάζα, όλα για την Παλαιστίνη! Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο πατέρας του βρίσκεται ακόμα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης σε τρισάθλιες συνθήκες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Abdel_Suheil.mp4

Μόλις πάτησε τα πόδια του στη Γάζα και λίγο πριν οι γιατροί του Ευρωπαϊκού Νοσοκομείου της Χαν Γιούνις του κάνουν εισαγωγή για θεραπεία, έδειξε στους δημοσιογράφους τα πόδια του, στα οποία είναι αποτυπωμένη η βαρβαρότητα της σιωνιστικής κατοχής. Το σχόλιο ενός παλαιστίνιου δημοσιογράφου: «Η αποφυλάκισή του σήμερα αποκάλυψε για άλλη μια φορά στον κόσμο το τρομοκρατικό πρόσωπο αυτού του καθεστώτος, το οποίο προσπαθεί να σπάσει τη θέληση των ελεύθερων ανθρώπων, αλλά αποτυγχάνει πάντα μπροστά στην ηρωική τους αντοχή».

Ο Ιμπραΐμ Αλ-Σαουίς, συνελήφθη από τις σιωναζιστικές δυνάμεις στις 10 Δεκέμβρη του 2023 στη βόρεια Γάζα. Επί 45 μέρες έμεινε σε ένα κέντρο κράτησης και ανακρινόταν συνεχώς με απερίγραπτα βασανιστήρια για να ομολογήσει σχέσεις με τη Χαμάς, την Αντίσταση, τον Σινουάρ. Οπως κατήγγειλε, υπέστη επανειλημμένα ηλεκτροσόκ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/IbrahimAlSawish.mp4

«Πεθαίναμε 100 φορές κάθε μέρα». Απελευθερωμένος κρατούμενος περιγράφει τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/pethainame_100_fores_imera.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟσασούνα στα βασκικά σημαίνει υγεία

Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

Επόμενο άρθρο Οταν το αστέρι του Δαβίδ ταυτίζεται με τη σβάστικα

Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

Σχετικά Αρθρα

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

Διεθνή 21 Ιούλ 2026, 10:24

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 17:53

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:54

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:18

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

Διεθνή 19 Ιούλ 2026, 09:55

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

Διεθνή 18 Ιούλ 2026, 20:46
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

Βέλγιο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1831).

Βολιβία: Ημέρα μαρτύρων.

1957: Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται κομαντάντε του επαναστατικού στρατού της Κούβας.

1965: Δολοφονείται από την αστυνομία ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας στη διάρκεια διαδήλωσης.

1972: Δεκατρείς νεκροί και 130 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μπέλφαστ (IRA).

1973: Δημοψήφισμα χούντας (78,4% ναι, 21,6% όχι) για το πολιτειακό.

1997: Τρία στελέχη της ETA καταδικάζονται σε 109 χρόνια κάθειρξη για συνωμοσία δολοφονίας του βασιλιά Χουάν Κάρλος (Ισπανία).

2002: Συλλαμβάνεται ο Θωμάς Σερίφης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Εφετείο 17Ν

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

  • ΕΛΑ

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

  • Επικοινωνία

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

  • Όροι χρήσης

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

  • Ποιοι είμαστε

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

  • Επικοινωνία

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

  • Όροι χρήσης

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

    Σημάδια της σιωνιστικής βαρβαρότητας στα σώματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που απελευθερώθηκαν

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo