Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη την Πέμπτη 24 Ιουλίου στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο εργαζομένων στο πλοίο «FRIENDSHIP GAS»… Με Υπουργική Απόφαση του 2006, γίνονται καθημερινά έλεγχοι από εξαμελείς Μικτές Επιτροπές που αποτελούνται από τεχνικούς επιθεωρητές, ειδικούς επιστήμονες και δύο (2) εκπροσώπους εργαζομένων από το Συνδικάτο Μετάλλου. Επίσης, με κοινή Υπουργική Απόφαση, το 2007, των Υπουργών Απασχόλησης και Εμπορικής Ναυτιλίας, ο ίδιος τεχνικός ασφαλείας επιτρέπεται να παρέχει κάθε φορά υπηρεσίες σε ένα μόνο πλοίο υψηλής κατηγορίας επικινδυνότητας – όπως είναι το «FRIENDSHIP GAS» – και ο ελάχιστος χρόνος υποχρεωτικής παρουσίας του στο πλοίο είναι πέντε (5) ώρες ημερησίως.
Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Ξινή κοντεύει να βγει στην ηγεσία της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης η ιδέα να μιμηθεί το BBC και να οργανώσει μέσω διαδικτύου δημοσκόπηση για το «πρόσωπο της Ρωσίας», δηλαδή εκείνη την ιστορική προσωπικότητα που θεωρούν οι σύγχρονοι Ρώσοι αντιπροσωπευτικότερη για τη χώρα τους (…) έως χθες είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία περί τα 2.200.000 άτομα μάλλον απογοητεύοντας τους διοργανωτές καθώς την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
Ελευθεροτυπία
Όπως το έθεσε μια ηλικιωμένη κυρία σε ταβέρνα του Χαλανδρίου: «Η μεγάλη ξεφτίλα δεν είναι τα εκατομμύρια. Αυτά λίγο πολύ τα υποψιαζόμασταν. Η ξεφτίλα είναι οι τοστιέρες. Κανένας φτωχός άνθρωπος δεν θα καταδεχόταν να ξεπουληθεί για μια τοστιέρα…».
Ποντίκι
Μπορεί τα κέρδη των ελληνικών βιομηχανιών να αυξήθηκαν με διψήφιους ρυθμούς το 2007, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά ενίσχυσε την επενδυτική δραστηριότητα αφού πέρσι οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 13% περίπου.
Πρώτο Θέμα
Εχουμε μια διπλή πολιτική κρίση στην Ελλάδα. Η μεν κυβέρνηση αποτυγχάνει να κυβερνήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της και με τις ελπίδες που είχε εναποθέσει η πλειοψηφία του λαού που την ψήφισε. Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει, μέχρι στιγμής, να παρουσιάσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης.
Γ. Φλωρίδης
Θα πρέπει να είναι κάποιος ειδικευμένος στην τέχνη της πολιτικής προβοκάτσιας για να χρησιμοποιεί ένα άσχετο νομοσχέδιο «τρομοκρατικού» χαρακτήρα για να εντάξει σε αυτό τροπολογίες που κινούνται σε διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις. Η μία επιδιώκει την επιβολή αυστηρότερης εισοδηματικής πολιτικής στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η άλλη μοιράζει «τρελές» αυξήσεις σε δικαστικούς λειτουργούς, που θα περάσουν και στους βουλευτές. Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί οδηγούμαστε σε ακόμη μία στείρα πολιτική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση. Η κυβέρνηση στην καλύτερη περίπτωση θα βγάλει από την αλλαγή του καθεστώτος στις ΔΕΚΟ ένα τμήμα από το ποσό που αποφάσισε να μοιράζει σε ετήσια βάση στους δικαστι- κούς και στους βουλευτές.
Γ. Κύρτσος (City Press)