♦ Οχι, το Μαξίμου δεν έχει «μονταζιέρα» (μόνο η ΝΔ έχει). Απλή σύμπτωση είναι τα εξώφυλλα της ΕφΣυν και της Αυγής, των δύο «καθαρόαιμων» κυβερνητικών φυλλάδων. Η μία «διαπιστώνει» ότι «ακροδεξιό φάντασμα στοιχειώνει τη ΝΔ» και η άλλη «διαπιστώνει» ότι «ο Μητσοτάκης είναι όμηρος αποστράτων, εθνικισμού και Ακροδεξιάς». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα! Ο Καμμένος με το ακροδεξιό του μόρφωμα, ας πούμε, δεν κρατάει σε ομηρία τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάμε για απλό κιτρινισμό, μιλάμε για γκεμπελισμό. Τα ίδια, βέβαια, κάνουν και οι φυλλάδες της Δεξιάς, όμως εδώ μας απασχολούν οι φυλλάδες που κάποτε μπορούσες να τις πεις εφημερίδες, γιατί τηρούσαν ένα μίνιμουμ πολιτισμού. Δεν προσπαθούσαν να ταΐσουν με σάπιο άχυρο το αναγνωστικό τους κοινό, αλλά αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν πιο… σοφιστικέ μεθόδους. Είναι τέτοια η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον οι σοφιστικέ μέθοδοι αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικές. Σάπιο άχυρο κι όποιος το φάει. Επί της ουσίας δεν έχουμε να πούμε τίποτα (θα τα διαβάσετε σε άλλες στήλες). Σημειώνουμε μόνο πως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μπορούν να «χωνέψουν» την εθνικιστική πίεση στο εσωτερικό τους. Αλλωστε, δεν πρεσβεύουν παρά μια «ήπια» εκδοχή του ίδιου εθνικισμού, πασπαλισμένη με αστικό πραγματισμό και με δεσμεύσεις έναντι ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ-ΕΕ). Αφήνουν το πρόβλημα άλυτο και καθαρίζουν.
♦ Διαδηλώσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο για την απελευθέρωση της 16χρονης Αχεντ Ταμίμι και της 21χρονης ξαδέρφης της Νουρ Ταμίμι. Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη.
♦ Πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας εμπόρου. Επί 26 χρόνια πλήρωνε κανονικά το ενοίκιο. Οταν ζήτησε έκπτωση από 500 σε 400 ευρώ (λογική στις συνθήκες της κρίσης), του έκαναν έξωση. Κι αυτός έγραψε την ιστορία σ' ένα χαρτόνι που ανήρτησε στη βιτρίνα. Για να ξέρει η πελατεία, ότι η ανάλγητη ιδιοκτήτρια είναι αυτή που έχει το διπλανό κατάστημα με τα παιδικά. Και να εξασφαλίσει την πελατεία στο νέο μαγαζί του.