Οσο κι αν προσπαθεί να τα κουκουλώσει ο Μαρινάκης (ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι ο άλλος), ο Μητσοτάκης στη Βουλή μίλησε για φέτα με 6,28 ευρώ. Κοιτούσε, μάλιστα, κι ένα χαρτί με συγκριτικές τιμές που του είχε δώσει ο Σκρέκας. Ακόμα κι αν το χαρτί αναφερόταν σε συσκευασίες μισόκιλου, κάποιος που ξέρει πόσο έχει η φέτα, θα διευκρίνιζε ότι μιλάει για συσκευασία μισόκιλου. Γιατί όταν λες «φέτα στα 6,28», όποιος ακούει καταλαβαίνει το κιλό.
Τρώει ο Κούλης την ταπεινή φέτα ή στο τραπέζι του υπάρχει μόνο καμαμπέρ, ροκφόρ και άλλα ξενόφερτα τυριά; Με ένα σύντομο ρεπορτάζ που κάναμε δεν βρήκαμε σχετικές πληροφορίες. Μετά όμως σκεφτήκαμε αυτό που θα έπρεπε να έχουμε σκεφτεί από την αρχή: είτε τρώει είτε δεν τρώει φέτα, αποκλείεται να ξέρει την τιμή και της φέτας και οποιουδήποτε άλλου τυριού. Κάποιος από τους «δούλους» πάει για ψώνια και ταβάνι οικογενειακού προϋπολογισμού δεν υπάρχει. Πώς να ξέρει τιμές ο άνθρωπος; Τι είναι, κάνας μισθοσυντήρητος πλεμπαίος που μετράει ακόμα και τις μπουκιές που τρώνε τα παιδιά και κάθε Σάββατο τσακώνεται με το ταίρι του για το τι θα κόψουν από τη λίστα του σούπερ μάρκετ;
Βέβαια, όταν είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να ξέρεις πού κυμαίνεται η τιμή του νούμερο ένα εξαγώγιμου τυριού της χώρας, που είναι και ΠΟΠ και που δε λείπει από το τραπέζι των ελληνικών οικογενειών. Και να ξέρεις τις «μαϊμουδιές» που κάνουν οι φίλοι σου οι γαλακτοβιομήχανοι και μεγαλοτυροκόμοι, που πουλάνε λευκό τυρί για φέτα. Ειδικά εσύ, που οι σφουγγοκωλάριοί σου έχουν χτίσει το μύθο του μεθοδικού, του δουλευταρά, του άσου στα οικονομικά, του άπιαστου στην επιτελική διοίκηση του κράτους.
Εντάξει, πλάκα κάνουμε…
ΑΠΔΠΧ: Μητσοτάκη, λες ψέματα για το Αννα-Μισέλ gate
Τα πρόστιμα που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το Αννα-Μισέλ gate είναι της πλάκας: 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εξωτερικών και 40.000 ευρώ στη βασιλοβαφτιστήρα Αννα-Μισέλ. Το σκεπτικό της απόφασης, όμως, αποτελεί κόλαφο για τον Μητσοτάκη προσωπικά. Καταρχάς, αναφέρει ότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει πότε έγινε η διαρροή, με ποιον τρόπο, από ποιον και προς ποιον. Επίσης, προέκυψε ότι από το υπουργείο δεν έγινε «εξαντλητική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών για να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης στοιχείων του εκλογικού καταλόγου».
Τι είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Οτι η διαρροή έγινε στο διάστημα μεταξύ των εκλογών του Μάη και του Ιούνη του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης! Η ΑΠΔΠΧ αναφέρει ότι έστειλε έγγραφο προς τη γενική γραμματεία Πρωθυπουργού, ζητώντας να συνδράμει το έργο της [Αρχής] με τη χορήγηση «του συνόλου των στοιχείων που διαθέτει από τη δική της έρευνα, την οποία έχει ανακοινώσει δημοσίως», αλλά δεν πήρε καμιά απάντηση!
Σουμάρουμε: στο υπουργείο Εσωτερικών εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να προσδιορίσει το χρόνο της διαρροής, ενώ το μέγαρο Μαξίμου δεν απάντησε στην ΑΠΔΠΧ που ζήτησε τα στοιχεία από τη δική του έρευνα. Επομένως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλαδή ο Μητσοτάκης, είπε ψέματα. Θυμίζουμε πως η Αννα-Μισέλ είχε δηλώσει πως τα στοιχεία τα πήρε τέλη Γενάρη του 2024!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Από τον Φρανκ Πεντάντζελι στην Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Μαλλιοτραβήγματα ΒουΠου
Πιτσιλής, πνεύμα και ηθική
Οπως μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου η ΑΔΑΕ, ο περιβόητος Πιτσιλής απευθύνθηκε «στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, των ελεγκτικών κέντρων, των τελωνείων όλης της Ελλάδας, καθώς και των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και υπηρεσιών», μέσω τηλεδιάσκεψης, λέγοντάς τους «να μην επιτρέπουν σε κανένα να ακυρώνει τη δουλειά και την προσπάθεια όλων μας». Το Δελτίο Τύπου του Πιτσιλή αναφέρει: «Μέσω τηλεδιάσκεψης, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους, λέγοντας ότι ο κάθε προϊστάμενος είναι υπεύθυνος για την υπηρεσία, την οποία διευθύνει».
Σημειώνουμε το συγκεκριμένο χωρίο γιατί, όπως διαβάσαμε στο documentonews, o σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού της Χαλκίδας «εργαζόταν επίσης στην Χαλκίδα πριν μερικά χρόνια, ενώ σήμερα με απόφαση… μαντέψτε ποιανού… ναι καλά το σκεφτήκατε, του διοικητή της κατά τα λεγόμενα Ανεξάρτητης Αρχής διορίστηκε Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου Ι’ της Υποδιεύθυνσης Ελέγχων Β’ του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) στις 10 Μαρτίου 2022. Στην απόφαση του Γ. Πιτσιλή υπάρχει και πάλι η ειδική αιτιολογία, βάσει της οποίας έγινε η πρόσληψη. Βέβαια, η ΑΑΔΕ μπορεί και πάλι να μας πει πως η ειδική αιτιολογία αφορούσε άλλους υπαλλήλους της ίδιας απόφασης και όχι τον Χρυσοβαλάντη Μπακαρό, σύζυγο της κ. Τίλη, όπως μας είπε και για την ίδια, χωρίς να μας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα την απόφαση ειδικής αιτιολογίας όπως εγγράφως έχουμε ζητήσει εδώ και μέρες».
Και μην μας πείτε «τι φταίει ο σύζυγος;». Δηλαδή, δεν είχε καταλάβει τίποτα! Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε. Ο Πιτσιλής, πάντως, που μεταφέρει όλη την ευθύνη στον κάθε προϊστάμενο υπηρεσίας, για τους διορισμούς που υπογράφει ο ίδιος δεν έχει καμιά ευθύνη; Προφανώς θεωρεί τον εαυτό του… «ανεύθυνο άρχοντα», όπως ήταν οι βασιλιάδες.
Μην τους βάζετε ιδέες
Οπως πληροφορούμαστε από Δελτίο Τύπου του ΑΠΘ, «το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» από την Κύπρο και το Ινστιτούτο για τη Γηριατρική Ολυμπιάδα και την Ενεργό Διαβίωση από τη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α., διοργανώνει, για 2η συνεχή χρονιά, τους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Geri Olympics)». Οπως σημειώνεται, «στόχος των Geri Olympics είναι η προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης αποσκοπώντας τόσο στην ενθάρρυνση των κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική συμπερίληψη, όσο και στην ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας μεταξύ των ηλικιωμένων. Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των συμμετεχόντων με διαφορετικές ικανότητες και ενδιαφέροντα. Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν διασκεδαστικές δράσεις και αγαπημένα αθλήματα, καθώς και μία ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε γνωστικά παιχνίδια που προκαλούν την πνευματική οξύτητα και την κριτική σκέψη των συμμετεχόντων (LLM Care)».
Λέτε να δούμε την υπουργό Δόμνα και τον υφυπουργό Τσακλόγλου να παρίστανται στην εκδήλωση για να εξηγήσουν ότι το πιο σημαντικό για την «ενεργό και υγιή γήρανση» είναι να εργάζεται ο ηλικιωμένος, ώστε να απολαμβάνει τα οφέλη της κοινωνικοποίησης στο πλαίσιο της εργασίας;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Δεδομένη η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
Θα είχε πλάκα, αν μπορούσαμε να μάθουμε ποιοι-ποιες θα παρακολουθήσουν το… ακαδημαϊκό έτος.