Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει
  • Αγιογραφώντας έναν υπουργό που ψεύδεται
  • Οι σιωναζιστές κατέφυγαν στον γκεμπελισμό για να κρύψουν το έγκλημα
  • Σαν σήμερα 2 Ιούνη
  • Τους φώναξαν να πάρουν τρόφιμα και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ
  • Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;
Κόντρες

Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μάι 2024, 12:01

Ονομάζεται Μέλανι Τζολί και είναι ΥΠΕΞ του Καναδά. Πέρασε και από τα μέρη μας και επί τη ευκαιρία έδωσε και μια συνέντευξη στα «Νέα». Σ’ αυτήν μάς είπε πως «πιστεύουμε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Και εμμένουμε σε αυτή τη θέση». Καλά ως εδώ (δεν περιμέναμε να πει κάτι άλλο). Εχει και συνέχεια, όμως: «Τούτου λεχθέντος [ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση], οποιαδήποτε χώρα [για την Τουρκία ο λόγος] είναι σε θέση να φέρει τη Χαμάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός και να μην αποτελεί πλέον η Χαμάς απειλή για τους Ισραηλινούς, εμείς θα συνεργαζόμαστε μαζί της».

Εμείς ξέραμε ότι το δόγμα των ιμπεριαλιστικών χωρών, ιδιαίτερα των πέραν του Ατλαντικού, ήταν και είναι «δεν συνομιλούμε με τρομοκράτες». Η κυρα-Μέλανι ζητά διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες; Η αλήθεια είναι πως οι διαπραγματεύσεις ήδη γίνονται και η Τζολία το ξέρει καλά. Γι’ αυτό και λέει τέτοιες μπούρδες, όπως ότι η Τουρκία μπορεί «να φέρει τη Χαμάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

Εχει κι άλλο: «Πάντα ανησυχώ για μια κλιμάκωση. Γι’ αυτό ζητάμε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Πρέπει να απελευθερωθούν οι όμηροι και να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς θα καταθέσει τα όπλα της»! Εδώ ταιριάζει ο τίτλος του σχολίου: Τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Για να καταθέσει μια δύναμη (όποια κι αν είναι αυτή) τα όπλα της θα πρέπει προηγουμένως να ηττηθεί. Τότε, όμως, δε χρειάζονται διαπραγματεύσεις. Συνήθως έχουμε παράδοση άνευ όρων. Εκανε καμιά διαπραγμάτευση ο Ζούκοφ με τους ναζί Κάιτελ και Ντένιτς; Αφού ο Κόκκινος Στρατός συνέτριψε τις ναζιστικές δυνάμεις, ο σοβιετικός στρατάρχης απαίτησε απλά και πήρε την υπογραφή τους κάτω από ένα κείμενο άνευ όρων παράδοσης.

Ας μην την κατηγορούμε, όμως, την καναδέζα ΥΠΕΞ. Μόνο με αφόρητες μπούρδες μπορεί να αντιμετωπιστεί η αδήριτη πραγματικότητα ότι τα αγαπημένα παιδιά των ιμπεριαλιστών της Δύσης, οι σιωναζιστές του Ισραήλ, δεν μπορούν να νικήσουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και αναγκαστικά θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τον εκπρόσωπό της, τη Χαμάς, κάνοντας δεκτούς τους βασικούς όρους της Αντίστασης, που σίγουρα δεν περιλαμβάνουν παράδοση των όπλων της.

Aσφαλώς σύμπτωση…

Τουλάχιστον 26 μαθητές πό επτά διαφορετικά δημοτικά σχολεία υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα. Το εργαστήριο του ΕΟΔΥ βρήκε ήδη σταφυλόκοκο σε δείγματα που εξέτασε, μετά από καταγγελίες γονέων στην εισαγγελία Λαμίας την περασμένη Παρασκευή. Την Κυριακή, οι εγκαταστάσεις της εταιρίας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας πήραν φωτιά και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι το γεγονός είναι… εντελώς συμπτωματικό.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «ζεματισμένη» ήδη από την υπόθεση ξεμπαζώματος-μπαζώματος του χώρου όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη, έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Καλά κρασιά… Αλήθεια, γιατί οι αρμόδιες αρχές, αμέσως μόλις έγιναν οι καταγγελίες για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση παιδιών, δεν έσπευσαν να σφραγίσουν το χώρο της εν λόγω μεγαλοεταιρίας κέτερινγκ (έχει τη σίτιση σχολείων, πανεπιστημιακών λεσχών, νοσοκομείων κτλ.) και να τον θέσουν υπό τον έλεγχό τους, ώστε να γίνουν οι έρευνες χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης του καπιταλιστή;

ΥΓ. Με την ευκαιρία, θυμηθήκαμε τι είχε γίνει τον Μάρτη του 2013 με μια άλλη μεγάλη κέτερινγκ, που τροφοδοτούσε γοιτητικές λέσχες, νοσοκομεία κτλ. και τα προϊόντα της είχαν πιαστεί να περιέχουν τεράστια ποσοστά αλογίσιου κρέατος, που έμπαινε ανεξέλεγκτα στη χώρα, χωρίς να ελέγχεται καν αν περιέχει την επικίνδυνη φαινυλοβουταζόνη. Ηταν ένα πανευρωπαϊκό σκάνδαλο σε εξέλιξη τότε και το ελληνικό κράτος (με όργανο τον ΕΦΕΤ) το μόνο που έκανε ήταν να προστατεύει τους καπιταλιστές και να παραπλανά τον ελληνικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο ΕΦΕΤ εξακολουθεί να συγκαλύπτει το αλογο-σκάνδαλο

Το χιούμορ της Ράνιας

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έχει χιούμορ. Και τρολάρει με δηλώσεις σαν αυτή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, που διαθέτει και έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια άλλη, προοδευτική, δημοκρατική, πράσινη, κοινωνικά δίκαιη ΕΕ»! Ακριβώς αυτή την ολοκληρωμένη στρατηγική παρουσιάζει ο Κασσελάκης περιοδεύοντας με το βανάκι-τροχόσπιτο ανά την Ελλάδα, βγάζοντας σέλφι, κάνοντας κουτρουβάλες με κάθε σκυλάκι που βρίσκει μπροστά του (τι τραβάνε τα κακόμοιρα τα ζωντανά), φωτογραφιζόμενος πότε στη μεζονέτα του 1,8 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι και στη βιλάρα στις εξοχές της Νέας Υόρκης, πλένοντας τα δόντια του ή δένοντας τα παπούτσια του on camera, τηλεφωνώντας στη μαμάκα του (πάντα on camera) κτλ. κτλ.

Δε θέλει η ***τάνα να κρυφτεί

«Το αίτημα του επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου είναι προφανώς άδικο και πιθανόν προϊόν σκοπιμότητας, επειδή εντέχνως εξισώνει Ισραήλ και Χαμάς. Η αντιπολίτευση στο Ισραήλ βεβαίως απάντησε καταλλήλως, ενώ θέση πήρε και ο πρόεδρος Μπάιντεν. Το δεδομένο είναι ότι η Χαμάς έκανε μια βάρβαρη, πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση και συνεχίζει να κρατά ομήρους για να εκβιάζει. Κι οι δικαστές δεν είναι θετικό να εθελοτυφλούν». Ο Ηλίας Κανέλλης στη στήλη του στα σημερινά «Νέα» (με μεγάλα μπολντ γράμματα). «Θέλει η ***τάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει» λέει μια αθυρόστομη λαϊκή παροιμία. Δεν ισχύει πάντοτε…

Ο ΣτέΚας απλά προκαλεί

«Δεν είναι δυνατόν στα 35 μου να αγοράζω διαμέρισμα 1.800.000 ευρώ και τρεις στους τέσσερις Ελληνες από 18 μέχρι 35 ετών να ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο, παρότι πολλοί έχουν κάνει εξαιρετικές σπουδές και διαθέτουν προσόντα. Αυτά θέλω να αλλάξω. Οταν βλέπω δίπλα μου αδικημένους, εξοργισμένους, απογοητευμένους, πιεσμένους, αυτό με επηρεάζει βαθιά»! Το εκστόμισε ο Kασσελάκης στη νιοστή συνέντευξή του σε lifestyle Μέσο. Ε, ναι, προκαλεί. Προκαλεί αυτούς τους νέους των 18-35, με ή χωρίς σπουδές, στους οποίους αναφέρεται. Τους προκαλεί όταν τους λέει ότι άμα τον κάνουν πρωθυπουργό θα τους κάνει σαν τα μούτρα του, ικανούς ν’ αγοράζουν διαμέρισμα των 1.800.000 ευρώ. Δεν πρόκειται καν για λαϊκισμό. Πρόκειται για καθαρό κωλοπαιδισμό. Τι να συζητήσουμε τώρα; Οτι ο καπιταλισμός δεν τους κάνει όλους πλούσιους, αλλά προϋποθέτει ελάχιστους πλούσιους που θησαυρίζουν πίνοντας το αίμα των πάρα πολλών φτωχών;

Ο Τσίπρας είναι πονηρός, αλλά…

Οι πληροφορίες λένε πως στη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη», που διοργανώνουν στις 17 και 18 Ιούνη τα Ινστιτούτα Τσίπρα και Ζάεφ θα είναι παρόντες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν κομισάριος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν πρόεδρος του Ινστιτούτου Friedrich Ebert (γερμανοί σοσιαλδημοκράτες) Μάρτιν Σουλτς. Καθόλου παράξενο. Ο Τσίπρας έχει καλές προσωπικές σχέσεις με δαύτους, αυτοί ενδιαφέρονται για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την ταρίφα τους θα την πληρωθούν, λογικά θα έρθουν.

Το ερώτημα είναι αν θα του βγει του Τσίπρα η ζαριά. Εβαλε τη φιέστα μετά τις ευρωεκλογές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη πέσει κάτω από 17%, θ’ αρχίσει το ροκάνισμα από τους Τσιπραίους που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με κάνα ισχνό 13%, θ’ αρχίσει το ροκάνισμα του Ανδρουλάκη από τους πασόκους («δεν κάνει το παιδί»). Οπότε ο Τσίπρας θα προβληθεί ως η διεθνής προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει την ελληνική σοσιαλδημοκρατία και να αντιπαρατεθεί στον Μητσοτάκη. Αν όμως ο Κασσελάκης πάρει πάνω από 17% και ιδιαίτερα αν πάρει κάνα ποσοστό που έχει μπροστά το δύο, ο Τσίπρας θα πάει στον κουβά.

Ζαβολιές

Στην εκκλησιαστική γλώσσα αυτό ονομάζεται εισπήδησις. Στη lifestyle πολιτική δεν ξέρουμε πώς ονομάζεται. Η υπουργός Δόμνα βρήκε την ευκαιρία, τώρα που ο πρόεδρος ΣτέΚας κάνει προεκλογική περιοδεία ανά την Ελλάδα, να πάει στην έδρα του, στις Σπέτσες. Εκεί που οι Κασσελάκηδες έχουν βίλα. Εκεί που μάζεψε τους συριζαίους για brainstorming.

Είχε καμιά δουλειά εκεί ως υπουργός Εργασίας; Θ’ αστειεύεστε. Για lifestyle εμφάνιση πήγε. Για να τρέξει στο Spetsathlon και να μας στείλει μπουκέτο φωτογραφιών, όλες του ίδιου ύφους.

Την προηγούμενη φορά που πήγε να τη βγει στον ΣτέΚας, εμφανιζόμενη σε κάποιο ειδικό σχολείο όπου αυτός είχε προγραμματισμένη εμφάνιση, την έκανε ρεζίλι. Το ίδιο θα την έκανε και αν δοκίμαζε να πάει στις Σπέτσες για να κάνει πως τρέχει, αν είχε προγραμματισμένο τρέξιμο αυτός με τον Τάιλερ. Παραφύλαξε, λοιπόν, και πήγε την ώρα που αυτός έλειπε. Και τον μιμήθηκε σε όλα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓια μια ακόμη χρονιά η στήλη τήρησε την παράδοση και απέτυχε στις προβλέψεις της
Επόμενο άρθρο Τ’ άρματα, τ’ άργανα και μια πλήρης απομόνωση…

Σχετικά Αρθρα

Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει

Κόντρες 2 Ιούν 2025, 14:10

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

Κόντρες 30 Μάι 2025, 21:33

Πού πάτε, ρε ΚΥΠατζήδες, χωρίς Λούκι Λουκ;

Κόντρες 29 Μάι 2025, 09:36

Παντοφλέιρο

Κόντρες 27 Μάι 2025, 22:10

Κατάπιαν τη γλώσσα τους

Κόντρες 26 Μάι 2025, 14:58

Ευτυχώς που υπάρχει ο Πέτσας…

Κόντρες 23 Μάι 2025, 14:34
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει

2 Ιούν 2025, 14:10
Η παπάρα

Αγιογραφώντας έναν υπουργό που ψεύδεται

2 Ιούν 2025, 10:03
Διεθνή

Οι σιωναζιστές κατέφυγαν στον γκεμπελισμό για να κρύψουν το έγκλημα

Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

2 Ιούν 2025, 09:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τους φώναξαν να πάρουν τρόφιμα και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ

Μαζικές σφαγές Παλαιστίνιων στα αμερικανο-σιωνιστικά κέντρα διανομής βοήθειας

1 Ιούν 2025, 21:49
Αθλητισμός

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

1 Ιούν 2025, 12:43
Διεθνή

«Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα

Η Χαμάς, με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των αντιστασιακών οργανώσεων, απάντησε στην πρόταση ΗΠΑ-Ισραήλ

1 Ιούν 2025, 12:16
Αθλητισμός

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

1 Ιούν 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

Ιταλία: Ημέρα δημοκρατίας-συντάγματος.

Τυνησία: Ημέρα νεολαίας.

Ισλανδία: Ημέρα ναυτικών.

1936: Ενας νεκρός και δεκαεπτά τραυματίες από επίθεση χωροφυλάκων σε ειρηνική διαδήλωση στον Βόλο.

1964: Ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

1968: Κυκλοφορεί στο εξωτερικό το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του ΚΚΕ “Ελεύθερη πατρίδα“.

1972: Μετά από ανταλλαγή πυρών συλλαμβάνονται στη Φρανκφούρτη οι Αντρέας Μπάαντερ, Χόλγκερ Μάινς και Γιαν-Καρλ Ράσπε και λίγο αργότερα η Γκούντρουν Ενσλιν στο Αμβούργο (RAF).

1973: Ανακαλύπτεται βόμβα κάτω από αυτοκίνητο ξένης αποστολής στο Καλαμάκι.

1982: Πέντε βόμβες σε αμερικανικά αυτοκίνητα και πολυεθνικές εταιρίες (ΕΛΑ).

2005: Βόμβα του Επαναστατικού Αγώνα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo