Επειδή λένε πολλά και διάφορα πανηγυρικά και δοξαστικά για τον αρχηγούλη τους οι άνθρωποι του Ανδρουλάκη και εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ σαν… αξιωματική αντιπολίτευση, θυμίζουμε πως το 2014 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας Καμίνη και Μπουτάρη, αντίστοιχα. Στον Πειραιά δεν είχε στηρίξει τον Μώραλη (κατέβασε τον Βουράκη), τον στήριξε όμως ανοιχτά στο δεύτερο γύρο. Και ήρθε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών τον Γενάρη του 2015: έβδομο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με μόλις 4,68%. Τώρα, έχουν πάρει μόνο την Αθήνα (με τον Δούκα), ενώ προσπαθούν να καπηλευτούν τη Θεσσαλονίκη (μολονότι ο Αγγελούδης δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ) και τον Πειραιά (μολονότι ο Μώραλης διέψευσε non paper του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, που τον παρουσίαζε ως «στέλεχος του ΠΑΣΟΚ», δηλώνοντας πως δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και πως στο ψηφοδέλτιό του οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι δεξιοί). Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, βέβαια, όμως δεν υπάρχει και καμιά ευθεία αναλογία ανάμεσα σε συγκυριακές νίκες στις δημοτικές εκλογές και στο εκλογικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές.
Δοξάστε με
Δεν ξέρουμε αν είναι παγκόσμιο ρεκόρ, για τα ελληνικά δεδομένα πάντως ήταν… πρωτότυπο. Ο πρόεδρος του δεύτερου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος (και όχι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται – αυτός ο τίτλος ανήκει στον Φάμελλο και μόνο σ’ αυτόν), βράδυ εκλογών επέλεξε να ταξιδέψει έξω από τη χώρα, χωρίς να παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν παρέλειψε, όμως, καθισμένος στην πίσω θέση ενός αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη, να κάνει πολιτική (λέμε τώρα) δήλωση. Για να πει τι; Δοξάστε με, είμαι τεράστιος, ο ένας, ο μοναδικός: «Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: στον δεύτερο γύρο θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η σύγχρονη Αριστερά»!
Δράμα..
Προτού μεταβεί στη… φυσική του έδρα, πάντως, ο ΣτέΚας πέρασε ένα δράμα. Τον πήγαν Ηρώδειο ν’ ακούσει Σταύρο Ξαρχάκο. Κάθησε πρώτη σειρά, εννοείται, με τον Καπνισάκη δίπλα του, για να τον χωρίζει από τον Κουτσούμπα (ο Τάιλερ βαριόταν κι έμεινε σπίτι με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σκυλίτσα Φρόξι ή όπως αλλιώς τη φωνάζουν), ενώ από την άλλη πλευρά είχε το ζεύγος Ολγας Κεφαλογιάννη – Μίνωα Μάτσα. Κι ήταν πρώτο τραγούδι ο γνωστός αμανές από το «Ρεμπέτικο». Και παρίστανε τον εκστασιασμένο ο ερίφης με το λευκό πουκάμισο και το πανάκριβο σκαρπίνι, ακούγοντας τον Ζαχαρία Καρούνη να τραγουδά: «Δεν έχω σπίτι πίσω για να ‘ρθω ούτε κρεβάτι για να κοιμηθώ… δεν έχω δρόμο ούτε γειτονιά να περπατήσω μια Πρωτομαγιά…». Τόσο πολύ ταυτίστηκε με τους στίχους του Γκάτσου και το θρήνο του αμανέ του Ξαρχάκου, που κόντεψε να πετάξει τα μοκασίνια (ένα σκασμό λεφτά) στους φτωχούς…
Ουδεμία ανησυχία
Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο ο Μελισσανίδης δεν στήριξε τον Βούρο για το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Ολα τα χατίρια τού έκανε, σαν κατοικίδιο του Μελισσανίδη εμφανιζόταν. Το σίγουρο είναι πως ο Μελισσανίδης «επέστρεψε» στον Γεωργαμλή. Τον στήριξε ανοιχτά και ο ίδιος και ο μηχανισμός της ΑΕΚ. Ομως ο Γεωργαμλής ήρθε τέταρτος στον πρώτο γύρο (τον πέρασαν Τομπούλογλου, Βούρος και Σερετάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης), με τον Βούρο πρώτο. Ομως, στο δεύτερο γύρο έγινε ανατροπή. Το στρατόπεδο Μελισσανίδη ηττήθηκε και κέρδισε οριακά ο Τομπούλογλου (όχι ο παλιός και… γνωστός Χάρης, ο αδερφός του ο Γιάννης) με 5.146 ψήφους και 50,44%, έναντι 5.056 ψήφων και 49,56% του Βούρου (με πραγματική αποχή γύρω στο 50%, αυξημένη κατά 15 μονάδες σε σχέση με τον πρώτο γύρο).
Είμαστε σίγουροι ότι ο Μελισσανίδης θύμωσε, όμως δεν αισθάνθηκε καμιά ντροπή (άγνωστη λέξη γι’ αυτόν). Δεν νομίζουμε, άλλωστε, ότι θα δυσκολευτεί να «ελέγξει» τον δεξιό Τομπούλογλου.
Προκαλούν κιόλας
Επειδή πρόκειται για τον… εγνωσμένης πνευματικής σπιρτάδας Θάνο Πλεύρη, δεν σημαίνει ότι θα περάσουμε στο ντούκου την πρόκληση. Θύμωσε ο Πλεύρης και κατήγγειλε παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων επειδή έλαβε ένα SMS που έγραφε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Χάρη Δούκα. Δεν ξέρουμε αν πράγματι έλαβε τέτοιο SMS (ο Ζαχαριάδης το διέψευσε και ο Δούκας είπε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιου έκανε τέτοιο πράγμα), όμως δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει αυτή καθαυτή η καταγγελία για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του Πλεύρη. Σε ποιον τα πουλάει αυτά; Σε κάθε προεκλογική περίοδο κατακλυζόμαστε από SMS υποψήφιων βουλευτών, όπως και από τηλεφωνικές προσκλήσεις να παρευρεθούμε σε ομιλίες τους. Κι όταν μπήγουμε τις φωνές σ’ αυτούς που μας τηλεφωνούν, ακούμε την ψυχρή απάντηση ότι βρήκαν το τηλέφωνό μας από τον… τηλεφωνικό κατάλογο!
Kερδισμένοι και χαμένοι
Ασφαλώς και θρηνούν πολλοί δεξιοί, επειδή έχασαν τις «άκρες» τους σε δημαρχαίους και περιφερειαρχαίους, τις οποίες «άκρες» θα καταλάβουν άλλοι (δεξιοί, πασόκοι, συριζαίοι, ανάλογα με την αλλαγή που έγινε). Υπάρχουν, όμως, και οι ευτυχισμένοι δεξιοί. Ενας από δαύτους είναι και ο δημοσιογράφος (λέμε τώρα) της ΕΡΤ Παπαχλιμίντζος (και όχι Παπαχλιμίντζουρας, όπως τον είχε αποκαλέσει κάποτε ο Πατούλης). Ο δικός του ξαναβγήκε δήμαρχος, από την πρώτη Κυριακή μάλιστα. Ποιος είναι ο δικός του; Ο δήμαρχος Γλυφάδας Παπανικολάου είχε διορίσει τον Παπαχλιμίντζο, κολλητό του από την εποχή του «και α και ου και δαπ νου-δου-φου-κου» στη Νομική, σε θέση «ειδικού συμβούλου σε θέματα Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης», υπαγόμενο απευθείας στο δήμαρχο, ορίζοντας ότι «θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής» (τι ωραία φωτογραφία αργομισθίας!). Οπως αποκαλύφθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάχο, στα εννιά χρόνια των δύο θητειών του Παπανικολάου, ο Παπαχλιμίντζος εισέπραξε πάνω από 200.000 ευρώ (καλή μπάζα!). «Μάλιστα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν κατήγγειλα ως δημοτικός σύμβουλος όλη αυτή την αργομισθία και την εξωφρενική καταβολή ακόμη και υπερωριών και κυριακάτικων στον κ. Παπαχλιμίντζο (!!!!!), ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου μου απάντησε χαμογελώντας, ότι: “έρχεται τις νύχτες στο Δημαρχείο και δουλεύει …”» κατήγγειλε ο Παναγιώτης Γιάχος.