Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ο γερουσιαστής της Νεβάδα
Κόντρες

Ο γερουσιαστής της Νεβάδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Αυγ 2022, 17:36

Στην τριλογία του «Νονού» του Φράνσις Φορντ Κόπολα οι γερουσιαστές και βουλευτές φίλοι του ντον Κορλεόνε είναι πολλοί. Υπάρχει, όμως, μια σκηνή που τα σπάει. Γερουσιαστής της Νεβάδα προσπαθεί να ξεφτιλίσει τον νέο ντον της οικογένειας Κορλεόνε, βρίζοντάς τον «παλιοϊταλό» και «μαφιόζο» και ζητώντας του ένα εξωφρενικό ποσό για να βοηθήσει στην έγκριση κάποιας άδειας καζίνο. Ο ντον ακούει ψύχραιμα το υβρεολόγιο και τον εκβιασμό και στο τέλος δεν του δίνει τίποτα. Τον τυλίγει αργότερα σ’ ένα σκάνδαλο και τον μετατρέπει σε υποχείριό του. Το δεύτερο σκέλος δεν μας ενδιαφέρει. Στεκόμαστε στο πρώτο σκέλος, με τον γερουσιαστή να ζητάει ένα σκασμό λεφτά από έναν μαφιόζο.

Γίνονται τέτοια πράγματα στην αμερικάνικη πολιτική; Οχι καλέ, μόνο στη νοσηρή φαντασία του Κόπολα και του σεναριογράφου του. Πάρτε για παράδειγμα τον γερουσιαστή Ρόμπερτ (για τους φίλους Μπομπ) Μενέντες. Αδάμας! Πνεύμα και ηθική! Και προπαντός γνήσιος φιλέλληνας (αν και κουβανικής καταγωγής). Ουδεμία σχέση με τον διεφθαρμένο ως το μεδούλι κινηματογραφικό γερουσιαστή της Νεβάδα.

Να, πάλι στα μέρη μας ήρθε για διακοπές. Πήγε στα νησιά, πήγε και στην Αλεξανδρούπολη για να «επιθεωρήσει» τη νέα αμερικάνικη βάση (παρέα με τον Τσούνις, που εκτός από βερμούδα και σανδάλι φορούσε και μπλουζάκι Pride Beach και εξόργισε τον τοπικό μητροπολίτη), συναντιέται και με τον Κούλη στο Μαξίμου για μια ακόμη φορά απόψε. Φιλέλληνας, παιδί μου, και κυρίως εντελώς ανιδιοτελής. Μια ζωή πορεύεται με σημαία την αλήθεια και το δίκιο. Ουδεμία σχέση με τον διεφθαρμένο ως το μεδούλι κινηματογραφικό γερουσιαστή της Νεβάδα.

ΥΓ. Ασχετο: πού διατίθενται τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών; Μα τι χαζές ερωτήσεις κάνετε. Αμα ήταν να μας πουν πού, τότε τι σόι μυστικά κονδύλια θα ήταν;

Φωστήρας

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αυτός ο φωστήρας του νεοφιλελευθερισμού-μητσοτακισμού (ή μήπως του μητσοτακισμού-νεοφιλελευθερισμού;) απεφάνθη ότι «αρκετοί θέλουν να αθωώσουν δυστυχώς τον Πούτιν, όχι μόνο από τον εγκληματικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο μανιπουλάρισμα της αγοράς του φυσικού αερίου, το οποίο οδηγεί σε τεράστια υπερέσοδα όλους τους παραγωγούς φυσικού αερίου». Ποιοι είναι αυτοί οι «αρκετοί»; 

  • Μήπως είναι οι πρίγκηπες, εμίρηδες, σεΐχηδες και λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις του Κόλπου, που επίσης θησαυρίζουν από την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αέριου και των ορυκτών καυσίμων γενικά; Αυτούς, όμως, τους πρίγκηπες, εμίρηδες, σεΐχηδες του Κόλπου. ο Μητσοτάκης είτε τους επισκέπτεται στα παλάτια τους στη Τζέντα, τη Ντόχα και το Ντουμπάι είτε τους καλεί στην Αθήνα και τους υποδέχεται με τιμές βασιλιάδων του μεσαίωνα. 
  • Μήπως είναι οι «φίλοι και σύμμαχοι Αμερικανοί», που πουλάνε το LNG σε τιμές που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους;
  • Μήπως είναι κάποιες καπιταλιστικές φαμίλιες στην Ελλάδα, που έχουν χτίσει εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του ελληνικού λαού;

Οχι πως περιμένουμε απαντήσεις από τον φωστήρα Σκυλακάκη, αλλά ας καταλάβει κάποια στιγμή ότι δεν είναι όλος ο κόσμος ηλίθιος σαν τα οννεδιτάκια του «party μωρή άρρωστη».

Κι η μυλωνού τον άντρα της…

Σύμφωνα με τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας του Μαξίμου, ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αμερικανό Βουλευτή Τζον Σαρμπάνις κι αυτό αποτελεί απόδειξη για την ενίσχυση των διεθνών ερεισμάτων του πρωθυπουργού. Να υποβάλουμε μια… αφελή ερώτηση; Πόσοι Αμερικανοί πληροφορήθηκαν ότι ο Μητσοτάκης συναντήθηκε μ’ έναν τριτοκλασάτο αμερικανό βουλευτή και πόσοι διάβασαν το «χεστήριο» άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Νew York Times; Οπως βλέπετε, τους… χαρίζουμε το «χεστήριο» που δημοσιεύτηκε στο Politico.

Ψώνισαν από σβέρκο

Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε, αλλά ο μόνος πρώην πασόκος που υπερασπίζεται ανοιχτά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο όνομα της… σταθερότητας, είναι ο Φλωρίδης. Ο ντιπ τελειωμένος. Σαν να λέμε, ψώνισε από σβέρκο ο Κούλης.

Αφελέστατο σόου υποκρισίας

Αφού ο νέος αρχικυπατζής δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κατά τον Μητσοτάκη είναι το νόμιμο, πράγμα που επανέλαβε και ο ίδιος ο Μητσοτάκης στη Βουλή (δηλαδή, ότι η ΕΥΠ/ΚΥΠ δικαιούται να παρακολουθεί νομίμως τους πάντες), προς τι η ιερή αγανάκτηση που κατέλαβε πρώτα τον Τασούλα (κατ’ εντολήν από το Μαξίμου) και μετά τον ίδιο τον Μητσοτάκη για τη διαρροή της δήλωσης του αρχικυπατζή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας; Αυτό που διέρρευσαν οι συριζαίοι αποδίδοντάς το στον Δεμίρη («Eχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori δεν εξαιρείται κανείς…») ποιο απόρρητο παραβιάζει; Κανένα. Επαναλαμβάνουμε: το ίδιο επανέλαβε σήμερα στη Βουλή ο Μητσοτάκης. Προσπάθησαν να δώσουν σόου υποκρισίας, αλλά ήταν τόσο αφελές που πήγε άπατο.

Είναι αργά για δάκρυα Σάνα

Το ερώτημα είναι: είναι τόσο καλή ηθοποιός ή τα κλάματα ήταν ορίτζιναλ επειδή βλέπει την καριέρα της να καταρρέει; Μετά τον τσαμπουκά για το πρώτο βίντεο και τη συγγνώμη για το δεύτερο, ήρθε η ώρα για τη Σάνα Μάριν να απολογηθεί κλαίουσα και με τρεμάμενη φωνή σε εκδήλωση του κόμματός της (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα), στο Λάχτι της Νότιας Φινλανδίας: «Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών. Είναι ιδιωτικό, είναι της χαράς και αυτή είναι η ζωή. Δεν έλειψα ούτε μια μέρα από τη δουλειά». Τώρα, άμα πούμε ότι συμπάσχουμε, θα μας πιστέψετε;

Τα καλά και συμφέροντα…

Ο πάπας θα πάει στο Νουρσουλτάν του Καζακστάν μεταξύ 13 και 15 Σεπτέμβρη, για να συμμετάσχει στο έβδομο Συνέδριο Ηγετών Παγκόσμιων και Παραδοσιακών Θρησκειών και είχε δηλώσει πως ελπίζει να συναντηθεί με τον πατριάρχη πασών των Ρωσιών Κύριλλο. Είχαν προγραμματίσει κι άλλο ραντεβού για τις 14 Ιούνη στην Ιερουσαλήμ, που δεν έγινε. Χθες ο πάπας ακύρωσε και τη συνάντηση του Νουρσουλτάν μετά από συμβουλές διπλωματών του Βατικανού, όπως διέρρευσε η παπική αυλή. Τα μέτρησαν από εδώ, τα μέτρησαν από εκεί, επικοινώνησαν και με κάποιες ιμπεριαλιστικές πρωτεύουσες στη Δύση (όχι με τον Ζελένσκι, που ο πάπας τον έχει χεσμένο) και αποφάσισαν αυτό που τους φάνηκε συμφερότερο για τα συμφέροντα του Βατικανού σ’ αυτή τη φάση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο…κι η κοπριά στα λάχανα
Επόμενο άρθρο Απεργία πείνας αλληλεγγύης στους τούρκους πολιτικούς κρατούμενους, απεργούς πείνας μέχρι θανάτου

Σχετικά Αρθρα

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48

Ηταν ο Ραν-Ταν-Πλαν ακροδεξιός;

Κόντρες 16 Ιούν 2025, 20:12
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo