Χριστουγεννιάτικα (27 Δεκέμβρη), ο Χατζηδάκης εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο: «Στα 663 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Ιανουαρίου 2022 – Στα 29,62 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες»! Δεκατρία ευρώ το μήνα, 43 λεπτά την ημέρα είναι η αύξηση! Ούτε ένα κουλούρι την ημέρα, κι αυτός έβγαλε ανακοίνωση φτύνοντας τους εργάτες κατάμουτρα. Στο τέλος δεν παρέλειψε να γράψει: «Σε σχέση με τη διαδικασία της πρόσθετης αύξησης του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου το 2022, ισχύουν στο ακέραιο οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη»!
Ετσι κι αλλιώς, δεν διεκδικεί νέα θητεία
Ο Κύρτσος, αφού εξασφάλισε μια χλιδάτη θητεία στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες και με τη βεβαιότητα ότι δε θα του επιτραπεί να διεκδικήσει νέα θητεία, έχει απασφαλίσει και δε χάνει ευκαιρία να τα χώνει στον Μητσοτάκη, παίζοντας το ρόλο της… συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης. Τελευταίο πόνημά του: «Το άνοιγμα των σχολείων στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, θα είναι ένα ακόμη σοβαρό λάθος στη διαχείριση της πανδημίας από το “επιτελικό κράτος”. Μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπορεί να το αποτρέψει προτού πραγματοποιηθεί». Αουτς, πόνεσε το κύρτσειο πόνημα…
Μίλησε ο γκουρού της πολιτικής ανάλυσης
Χαράς ευαγγέλια για τον Κούλη. Οι οιωνοί είναι άριστοι. Οπως δήλωσε ο γκουρού της πολιτικής ανάλυσης, Κώστας Λεφάκης, «με τον Δία μαζί και τον Ποσειδώνα είναι στο χέρι του (σ.σ. του Μητσοτάκη) να χειριστεί τα πράγματα και να έχει ένα δεύτερο γύρο επιτυχίας». Το μόνο που θα έπρεπε να ανησυχεί το Μαξίμου είναι ότι ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί η ετέρα γκουρού της πολιτικής ανάλυσης, η Λίτσα Πατέρα.
Σινεφιλικά
Μετά τον Τσίπρα, που εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για τη χολιγουντιανή σαχλαμάρα «Don’t look up», και ο Σκέρτσος βρήκε το φιλμ «διασκεδαστικά μελαγχολικό και επίκαιρο». Και έχτισε πάνω σ’ αυτό μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook με θέμα (πόσο πρωτότυπο!) «γιατί πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία», απαντώντας έμμεσα στον Τσίπρα που επικαλέστηκε το φιλμ για να καταγγείλει την κυβέρνηση (όχι για να ζητήσει να μην ανοίξουν τα σχολεία).
Η επιχειρηματολογία Σκέρτσου είναι αυτή που αναλύει καθημερινά στην περατζάδα του στα ραδιοκάναλα ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός (και η τηλεπερσόνα wannabe βουλευτίνα Ματίνα Παγώνη – αλήθεια, αυτή πότε προλαβαίνει να ασχοληθεί με την κλινική που διευθύνει στο «Γεννηματάς»;). Γι’ αυτό και θα σταθούμε μόνο στην πιο… ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Σκέρτσου:
«Υ.Γ. Και για να επανέλθω και να κλείσω με το don’t look up, για εμένα η πιο αληθινή, συγκινητική και στοχαστική στιγμή της ταινίας σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση, είναι το σημείο που η ομάδα των επιστημόνων ενώνει τα χέρια μαζί με την οικογένεια του πρωταγωνιστή και προσεύχεται στο Θεό. Αυτό είναι και το μεγαλείο της πραγματικής επιστήμης, ότι δεν διακατέχεται από βεβαιότητες, δόγματα και αφορισμούς. Διότι έχει στον πυρήνα της την ανοχή στην αμφισβήτηση δηλαδή την παραδοχή πως δεν υπάρχει ένα και μοναδικό σύστημα ερμηνείας του κόσμου και όσων συμβαίνουν σε αυτόν, χωρίς να απορρίπτει όσα δεν μπορεί να εξηγήσει. Αυτός είναι ο βαθύτερος παρηγορητικός ανθρωπισμός της Επιστήμης αλλά και η πραγματική προωθητική της δύναμη για την πρόοδο της ανθρωπότητας»!!!
Μιλάμε για το… ντιπ «Χόλιγουντ», ντιπ-καταντίπ «αμερικανιά» σημείο της σαχλαμάρας: κορυφαίοι (σύμφωνα με την ταινία) επιστήμονες, λίγο πριν από την καταστροφή του κόσμου, προσεύχονται στο θεό για να εξασφαλίσουν τη… μετά θάνατον ζωή! Αυτό θαύμασε ο Σκέρτσος. Μέγας… επιστήμονας κι αυτός.
Πόσο πάει ο μαυρογιαλουρισμός;
Ο υφυπουργός Σίμος δεν έχει αρμοδιότητα για τον Τουρισμό ή την Ανάπτυξη. Τυπικά είναι απλά υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική, επί της ουσίας είναι υφυπουργός Ρουσφετιών στην Εύβοια. Μ’ αυτό ασχολείται κάθε μέρα. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, μετά φωτογραφιών, ότι συναντήθηκε με την εκπρόσωπο ξένου ξενοδοχειακού ομίλου, από χρόνια εγκατεστημένου στη Βόρεια Εύβοια, ο οποίος θα επεκτείνει την επένδυσή του.
«Με την εμβληματική επένδυση της Club Med στη Β.Εύβοια, ο τουρισμός στην περιοχή θα αναβαθμιστεί δραστικά», ήταν ο τίτλος του Δελτίου Τύπου του υφυπουργού Σίμου. Τον όρο «εμβληματική» τον αντιπαρερχόμαστε (αν και παραπολιτική στήλη, δε γίνεται να ασχολούμαστε με κάθε παπάρα), όπως και τις αναφορές της εκπροσώπου των καπιταλιστών περί «ευαισθησίας της εταιρίας σε περιβαλλοντικά θέματα». Μένουμε στα… ουσιαστικά: Ο Σίμος Κεδίκογλου «έχει υπάρξει συμπαραστάτης και αρωγός στην πολυετή παρουσία της εταιρίας στη Β. Εύβοια». «Ευχαριστούμε τον κ. Κεδίκογλου για τη βοήθεια και υποστήριξη που προσφέρει δεδομένης της συγκυρίας, ώστε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες αυτές» (οι νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την επέκταση του συγκροτήματος), δήλωσε η εκπρόσωπος του ομίλου. Αντιλαμβάνεστε, δε χρειάζεται να σχολιάσουμε περαιτέρω.
ΥΓ. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο «ωραίος Σίμος» θέλει να επανεκλεγεί, σε μια περιοχή που έχει γίνει πολιτικά δύσβατη για τη ΝΔ (λόγω δασικών πυρκαγιών και συνακόλουθων πλημμυρών). Θα μπορούσε, όμως, να στέλνει αυτά τα Δελτία Τύπου από το βουλευτικό του γραφείο, όχι από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΑΤ. Τουλάχιστον θα τηρούσε τη… θεσμική τάξη.
Αυτά έχει το real estate
Δεν ξέρουμε αν η ενοικιάστρια σε ένα από τα πολλά διαμερίσματα της οικογένειας Παπαδημούλη έχει προβλήματα υγείας και είναι άνεργη, όπως γράφτηκε, ξέρουμε όμως ότι ο υιός Παπαδημούλη τής έκανε έξωση. Εξέδωσε διαταγή απόδοσης μισθίου από το Ειρηνοδικείο. «Ο Φαίδων Παπαδημούλης ουδέποτε προέβη σε εκτέλεση της ως άνω διαταγής απόδοσης μισθίου μέσω δικαστικού επιμελητή», αλλά «για λόγους κατανόησης, επιδείκνυε εξακολουθητικά ανοχή στην παραμονή της μισθώτριας, η οποία επί πολλούς μήνες τον διαβεβαίωνε για την αποχώρησή της», δήλωσε η δικηγόρος του. Αυτή είναι τυπική διαδικασία εμποροσπιτά, όπως τους έλεγαν παλιαότερα στην πιάτσα. Οταν βλέπει ότι δεν μπορεί να πάρει τίποτα από τον ενοικιαστή, κοιτάζει απλά να τον βγάλει όσο πιο γρήγορα γίνεται, με «όπλο» τη διαταγή απόδοσης μισθίου, που έχει βγάλει δικαστικά.
Το είπε και ο… σύντροφος του Παπαδημούλη, επίσης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου: «Η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι έξωση». Το καλύτερο το κράταγε για το τέλος: «Πιστεύω ότι δίνει τα χρήματα από τα ενοίκια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως έχει υποσχεθεί»!