Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΝΔ: οι καλλιτέχνες είναι τρελοί και διακινούν fake news!
  • Στάλινγκραντ: Η μεγαλύτερη νίκη του αντιφασιστικού πολέμου
  • Συλλήψεις και τρομοκρατία σε εργαζόμενους σε ιδιωτικό κέντρο ειδικών θεραπειών
  • Τάκης κερνά και Τάκης πίνει…
  • Ιδιωτική Εκπαίδευση: Τσουνάμι αυθαιρεσιών, εκβιασμών και τρομοκρατίας
  • Σαν σήμερα 2 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Καφές με τσίπουρο
Κόντρες

Καφές με τσίπουρο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Δεκ 2022, 14:35

Aν το περιστατικό γινόταν στην αλβανική βουλή, δε θα επαπειλείτο σύρραξις βουλευτών. Ως γνωστόν, οι φίλοι και γείτονες συνηθίζουν να συνοδεύουν τον πρωινό καφέ τους με τσίπουρο (το συνήθιζαν και στην ελληνική επαρχία παλαιότερα, συχνά αντικαθιστώντας το τσίπουρο μ’ ένα κονιάκ της συμφοράς). Οπότε, η κίνηση που έκανε ο συριζαίος Αβραμάκης προς την νεοδημοκράτισσα Πιπιλή δε θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. Ενώ τώρα, η μεν Πιπιλή εξέλαβε τη χειρονομία σαν να της έλεγε «άντε, μωρή μπέκρα» και κινήθηκε απειλητικά για να «καταχεριάσει» τον «Κασιδιάρη του ΣΥΡΙΖΑ» (είχε γίνει παρόμοιο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη και άλλους χρυσαλήτες σε βάρος της παλαιότερα), ο δε Αβραμάκης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, ότι εκείνο που ήθελε να πει στην Πιπιλή ήταν ένα ευγενικό και γεμάτο ενδιαφέρον «πήγαινε να πιεις κανέναν καφέ, να ηρεμήσεις».

Στη χώρα μας, βέβαια, η συγκεκριμένη χειρονομία, με τα τέσσερα δάχτυλα σε γροθιά και τον αντίχειρα εκτεταμένο να δείχνει προς το στόμα, δεν παραπέμπει σε καφεποσία αλλά σε οινοποσία, αλλά ποιοι είμαστε εμείς που θα διαψεύσουμε έναν γίγαντα της πολιτικής, με τόσο πλούσιο βιογραφικό; Εδώ πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί αγνοούσαμε και τον Ελευθέριο Αβραμάκη και το βιογραφικό του, το οποίο είναι τόσο ενδιαφέρον που αισθανόμαστε την ανάγκη να το μοιραστούμε με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της στήλης, με στοιχεία που αντλήσαμε από την ιστοσελίδα της Βουλής.

Ο Ελευθέριος Αβραμάκης γεννήθηκε το 1970 στις Σέρρες. Υπήρξε μέλος της ΠΑΣΠ, της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2011. Αν και είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής (ΝΟΕ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), από το 1997 μέχρι το 1999 (κυβέρνηση Σημίτη) αναγκάστηκε να δεχτεί μια ταπεινή θέση στο Πυροσβεστικό Σώμα. Το 1999, όμως, (κυβέρνηση Σημίτη πάντα) βρέθηκε γι’ αυτόν θέση αντάξια των προσόντων του στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου είναι Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου Διακίνησης Χρήματος. Από το 2007 μέχρι το 2015 υπήρξε Αντιπρόεδρος και Οργανωτικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σερρών. Το 2018-2019 ήταν Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ και το 2015-2017 μέλος του ΔΣ του ΣΥΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος). Επίσης, την περίοδο 2010-2011 (κυβέρνηση Γιωργάκη Παπανδρέου) ήταν Αντιπρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών.

Ενας τέτοιος αδάμας, γαλουχημένος στα υψηλά ιδανικά του «βαθέος ΠΑΣΟΚ», δεν θα μπορούσε ποτέ να πει –διά χειρονομίας- στην Πιπιλή «άντε, μωρή μπέκρα». Αλλωστε, δεν μιλάνε ποτέ για ουίσκια στο κόμμα του Μάκη (φρουρά! φρουρά!) Μπαλαούρα.

Αλλη κοιτά τα sms κι άλλος ρεμβάζει

Ολα τα λεφτά, πάντως, είναι η αντίδραση πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσακαλώτος κοιτάζει το άπειρο, σαν να αναπολεί τα φοιτητικά του χρόνια στα αριστοκρατικά κολλέγια της Βρετανίας ή σαν να τον έχει κυριεύσει το απωθημένο του να βγει για ποτό με τη Σαρλίζ Θερόν. Η δε Σία Αναγνωστοπούλου θυμήθηκε ότι περίμενε ένα επείγον sms και έχει βυθιστεί στο «ξεφύλλισμα» του κινητού της. Η ερμηνεία ότι μ’ αυτή τη στάση τους δικαιώνουν την Πιπιλή είναι… εντελώς αυθαίρετη και κακόβουλη.

Αντίθετα, η επίσης εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενη Ολυμπία Τελιγιορίδου, αισθάνεται υποχρεωμένη να σταθεί αλληλέγγυα στον σύντροφο Αβραμάκη, ρίχνοντας μερικά μπινελίκια στην Πιπιλή, την ώρα που την απομάκρυνε ο Γιάννης Οικονόμου, για τον οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά. Αδικείται ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ως «πορτιέρης» σε κλαμπ πολιτελείας, όπου συχνάζουν σελέμπριτι, θα έσκιζε. Δείτε το βίντεο:




Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…

Μεταφέρουμε το διάλογο Μητσοτάκη-Τζανακόπουλου, όπως ακριβώς είναι αποτυπωμένος στα πρακτικά της Βουλής:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Παρακολουθούσα εγώ τη γραμματέα μου ή παρακολουθούσα εγώ -γιατί το είπατε κι αυτό- τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Φλώρο. Κοιτάξτε, με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι τριάντα χρόνια. Είναι Αντιπρόεδρος του κόμματός μας, συνομιλώ…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι. Τον παρακολουθούσατε; 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης):  Προφανώς και όχι! Τι είναι αυτά τα οποία λέτε; Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της Κυβέρνησης. Ντροπή σας και μόνο που το υπονοείτε!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ να ντραπώ; 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Δεν ντρέπεστε λίγο; Παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεσαι λίγο;

(Ορθιοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς να ντραπείτε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Τασούλας): Παρακαλώ! Δεν ακούγεστε έτσι κι αλλιώς.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Να μάθω τί; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα; Αυτά θα μάθαινα;

(Ορθιοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)

Για την ταραχή του Κούλη μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο άρθρο που δημοσιεύτηκε νωρίτερα στην εφημερίδα μας (Το έβαλε στα πόδια ο Μητσοτάκης). Ο συγκεκριμένος διάλογος με τον Τζανακόπουλο αποδεικνύει τη θολούρα που είχε στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να επιστρατεύει σοφίσματα από φτηνιάρικα έως γελοία.

Ουδείς θα διανοούνταν ποτέ ότι ο Μητσοτάκης θα παρακολουθούσε τον Χατζηδάκη για την πολιτική συντάξεων και επιδομάτων. Σ’ αυτό συμφωνούν απόλυτα, ως αγρίως νεοφιλελεύθεροι. Προτού, όμως, «σουτάρει» τον Χατζηδάκη στο Εργασίας, τον είχε στο Ενέργειας. Κι εκεί οι μπίζνες είναι μεγάλες και τα λεφτά πολλά. Ενέργεια και διαχείριση σκουπιδιών και εν γένει αποβλήτων είναι τομείς στους οποίους εμπλέκονται κορυφαίοι καπιταλιστικοί όμιλοι, ντόπιοι και ξένοι. Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης έδιωξε τον Χατζηδάκη από ένα κρίσιμο οικονομικό υπουργείο και τον έστειλε στο υπουργείο Εργασίας, που και πολλά λεφτά δεν έχει και αρνητική δημοσιότητα εξασφαλίζει, δείχνει ότι η δράση του στο Ενέργειας ενόχλησε. Αρα, θα είχε κάθε λόγο να τον παρακολουθήσει, για να μαθαίνει τα «προσωπικά παιχνίδια» που έκανε με καπιταλιστές.

Δεν ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο, όμως ακολουθούμε τη λογική του ίδιου του Μητσοτάκη και απαντάμε στο ερώτημά του. Οχι, δε θα είχε λόγο να παρακολουθήσει τον Χατζηδάκη για τις συντάξεις και τα επιδόματα, θα είχε όμως κάθε λόγο να τον παρακολουθήσει για τις χοντρές μπίζνες στο υπουργείο Ενέργειας. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως όταν πρόκειται για λεφτά η «οικογένεια» γίνεται ανελέητη.

Στη στήλη του στα σημερινά «Νέα» ο γνωστός Γ. Παπαχρήστος πρώτα περνάει «γενεές δεκατέσσερις» τον Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «έχει λερωμένη τη φωλιά του» για τις υποκλοπές, και καταλήγει με το σχόλιο που βλέπετε δίπλα και αφορά τον Μητσοτάκη. Τακτική ίσων αποστάσεων από Μητσοτάκη και Τσίπρα. Παίρνοντας υπόψη ότι ο Παπαχρήστος έχει και προσωπική κόντρα με τον Τσίπρα (μέχρι τα δικαστήρια έφτασαν) και ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει πως ο ίδιος ήταν υπό παρακολούθηση επί ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο που μένει είναι η απομόνωση του Μητσοτάκη από το Συγκρότημα Μαρινάκη. Η τακτική ίσων αποστάσεων από ένα Συγκρότημα που πρωτοστάτησε στη στήριξη του Μητσοτάκη είναι τακτική εγκατάλειψης του Μητσοτάκη. Πράγμα που φαίνεται καθαρά και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της φυλλάδας, που απλά διαπιστώνει «Ολομέτωπη σύγκρουση στη Βουλή για τις υποκλοπές» με «υπονοούμενα και βαριές σκιές», που αποτελεί «προάγγελο σκληρής προεκλογικής περιόδου». Το μήνυμα Μαρινάκη πέρασε σίγουρα στο Μαξίμου και ο εκνευρισμός πρέπει να κατέλαβε… ακόμη και τον Πίνατ.

Ο Μήτσος, τώρα, δικαιώνεται…

«Νομίζω ότι το αρνητικό από τη δική μας θητεία, ήταν η έλλειψη εμπειρίας. Το οποίο βεβαίως είναι κάτι που δεν αγοράζεται, κερδίζεται με το χρόνο. Δεν είχε να κάνει μονάχα με την ηλικία μου, είχε να κάνει με το γεγονός ότι σχεδόν οι 9 στους 10 υπουργούς δεν είχαν ξανακυβερνήσει, ήμασταν μια κυβέρνηση βαθύτατα ειλικρινής και έντιμη, αλλά χωρίς να έχει ξαναβρεθεί σε θέση εξουσίας. Τώρα αυτό δεν υπάρχει, τώρα έχουμε την εμπειρία, έχουμε την ωριμότητα, τώρα γνωρίζουμε τι γίνεται και τι δεν γίνεται και πώς γίνεται. Γιατί πολλές φορές αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο».

Το απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη του Τσίπρα στη διακαναλική εκπομπή +NEWS και στον πρώην ανελίτη περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη. Ο έμπειρος ευρωβουλευτής και εξπέρ του real estate Μήτσος Παπαδημούλης δικαιώνεται από τον ίδιο τον Τσίπρα. Τι είχε πει ο Μήτσος; Για να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους ψηφοφόρους πρέπει να παρουσιάσει «συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα που να πείθει ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τώρα πια ξέρουν και έχουν “διαβάσει” πολύ καλύτερα το εθνικό και ευρωπαϊκό γήπεδο από ό,τι το 2015».

ΥΓ. Επειδή πρώτη φορά ακούμε τον Τσίπρα να επικαλείται (ως μειονέκτημα) και το νεαρό της ηλικίας του, να ρωτήσουμε: η κρουαζιέρα με το κότερο του Παναγόπουλου και της Παναγοπουλίνας ήταν κι αυτή ένα… νεανικό ατόπημα;

Τρέμε Μπογδάνε

Αlea jacta est. Ελληνιστί, ο κύβος ερρίφθη. Ο «κόκκινος Πάνος», ο «Πανάρας» της καρδιάς μας, διαβαίνει τον Ρουβίκωνα και ανακοινώνει από βδομάδα την ίδρυση της «Δύναμης για την Ελλάδα». Δίπλα του ιππεύει μια άλλη μεγάλη μορφή της «λαϊκής Δεξιάς», ο Κώστας Κατσίκης, πρώην υποψήφιος με τη ΝΔ (δύο φορές πρώτος επιλαχών), πρώην υποψήφιος με το ΛΑΟΣ (δυστυχώς, αν και πρώτος σε σταυρούς και στις δυο εκλογές του 2012, δεν κατάφερε να εκλεγεί, γιατί το κόμμα του Καρατζαφέρη δεν έπιασε το 3%, μετά την προδοσία Βορίδη-Γεωργιάδη), πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ (Σεπτέμβρης 2015), πρώην υποψήφιος (το 2019) με την Ενωση Κεντρώων του προέδρου Βασίλη Λεβέντη (δυστυχώς,το κόμμα έμεινε εκτός Βουλής) και κυρίως γιος του αείμνηστου Θεόδωρου Κατσίκη, του μοναδικού βουλευτή της ΔΗΑΝΑ στις εκλογές του Απρίλη του 1990, που προσχώρησε στη ΝΔ αμέσως μετά την εκλογή του, προσφέροντας στον πατέρα Μητσοτάκη την 151η ψήφο που χρειαζόταν για να σχηματίσει τη βραχύβια κυβέρνησή του (1990-1993).

Με τον Κατσίκη υπαρχηγό ο «κόκκινος Πάνος» έχει ήδη συντρίψει τον Μπογδάνο από τα αποδυτήρια. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τη συγκλονιστική ομιλία του Κατσίκη στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, όταν δε δίστασε να τα βάλει με την κυβέρνηση που στήριζε με την ψήφο του, λέγοντας τα εξής εμπνευσμένα: «Οι ευρύνοες συντάκτες του νομοσχεδίου μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της πρώτης δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος; Εχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Δεν ξέρω, ρωτάω. Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ;».

Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο έβαλε στα πόδια ο Μητσοτάκης!
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 10 Δεκέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Προς άγραν ακροδεξιών ψήφων

Κόντρες 1 Φεβ 2023, 19:24

Αναλένα, στάσου, μύγδαλα!

Κόντρες 31 Ιαν 2023, 11:57

Eν εκκλησίαις ευλογείτε τον θεόν

Κόντρες 30 Ιαν 2023, 10:47

Σιωναζισμός

Κόντρες 27 Ιαν 2023, 13:53

Κι ίσως μου χάρισες αυτή την ταμπακέρα, για να μου γίνει και το κάπνισμα βραχνάς

Κόντρες 26 Ιαν 2023, 19:14

Τον έφτυσαν τα παραταξιακά «καταδρομικά»

Κόντρες 25 Ιαν 2023, 12:11
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

ΝΔ: οι καλλιτέχνες είναι τρελοί και διακινούν fake news!

Πολιτική αθλιότητα και χοντρά ψέματα από τη «μονταζιέρα» της; κυβέρνησης Μητσοτάκη

2 Φεβ 2023, 14:57
Ιστορία

Στάλινγκραντ: Η μεγαλύτερη νίκη του αντιφασιστικού πολέμου

2 Φεβ 2023, 14:44
Εργατικά

Συλλήψεις και τρομοκρατία σε εργαζόμενους σε ιδιωτικό κέντρο ειδικών θεραπειών

2 Φεβ 2023, 14:33
Πολιτική

Τάκης κερνά και Τάκης πίνει…

«Κουζίνα-σαλοτραπεζαρία ένα» τα έκανε ο Θεοδωρικάκος

2 Φεβ 2023, 10:30
Εργατικά

Ιδιωτική Εκπαίδευση: Τσουνάμι αυθαιρεσιών, εκβιασμών και τρομοκρατίας

2 Φεβ 2023, 07:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Φλεβάρη

2 Φεβ 2023, 00:01
Καταστολή

Καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ για την απαγωγή τούρκου πολιτικού πρόσφυγα το 2013 από το κέντρο της Αθήνας

1 Φεβ 2023, 22:12
Πολιτική

Προεκλογικές κοκορομαχίες άνευ κοινωνικής σημασίας

1 Φεβ 2023, 21:13
Κόντρες

Προς άγραν ακροδεξιών ψήφων

1 Φεβ 2023, 19:24
Η παπάρα

Τα λογικά άλματα του… ευέλικτου Αλέξη

1 Φεβ 2023, 14:42
Βαθύ Κόκκινο

Περαν του περιζήτητου

1 Φεβ 2023, 13:26
Διεθνή

Ξαναβούλιαξε η Γαλλία για το Ασφαλιστικό

1 Φεβ 2023, 12:20
Διεθνή

Κινητοποιήσεις πορτογάλων εκπαιδευτικών: Παράδειγμα προς μίμηση για τους έλληνες συναδέλφους τους

1 Φεβ 2023, 11:22
Πολιτική

Δίκη ΧΑ: Κυβιστήσεις και ανακυβιστήσεις από την παραπαίουσα υπεράσπιση των νεοναζιστών εγκληματιών

Eπινόησαν νέο (τρίτο στη σειρά!) σενάριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

1 Φεβ 2023, 10:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

1 Φεβ 2023, 00:01
Πολιτισμός

ΠΟΘΑ: Τροπολογία-εμπαιγμός – Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά

31 Ιαν 2023, 18:45
Διεθνή

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός στο πλευρό του σιωναζισμού

Εχουν να μας πουν τίποτα οι πουτινόπληκτοι… αντιιμπεριαλιστές;

31 Ιαν 2023, 14:36
Πολιτισμός

Παγίδα για τους καλλιτέχνες η τροπολογία Μητσοτάκη

Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

31 Ιαν 2023, 12:49
Κόντρες

Αναλένα, στάσου, μύγδαλα!

31 Ιαν 2023, 11:57
Εργατικά

Κατώτατος μισθός: αλχημείες σε προεκλογικό φόντο!

31 Ιαν 2023, 11:48
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 2 Φλεβάρη

    Ημέρα υγροβιότοπων.1971: Καταστρέφεται η πρεσβεία της Βρετανίας στο Δουβλίνο μια μέρα μετά τις αντιβρετανικές διαδηλώσεις.1980: Ιδρυτικό συνέδριο του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.2003: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα (Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη).
  • Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

    Ημέρα Ανταρκτικής.1898: Δολοφονική απόπειρα κατά του βασιλιά Γεωργίου Α’ (Πάτρα).1957: Η 7η Ολομέλεια του παράνομου ΚΚΕ διαγράφει τον Νίκο Ζαχαριάδη.1968: Δίκη των 29 της ΔΑΚ κεκλεισμένων των θυρών στο στρατοδικείο Χανίων, εικοσιτέσσερις καταδίκες.1969: Ο Γιάσερ Αραφάτ ανακηρύσσεται πρόεδρος της PLO.2013: Διπλή ληστεία στην ΑΤΕ και στο ταχυδρομικό γραφείο στον Βελβεντό Κοζάνης από άτομα με καλάσνικοφ.
  • Σαν σήμερα 31 Γενάρη

    ΗΠΑ: Ημέρα ελληνικών γραμμάτων.1606: Εκτελείται δι’ απαγχονισμού ο Γκάι Φόξ, πρωτεργάτης της «Συνωμοσίας της πυρίτιδας».1865: Καταργείται η δουλεία στις ΗΠΑ.1944: Εκτελούνται με απόφαση του Γερμανού Φρουράρχου Αθηνών πενήντα κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία του υφυπουργού Εργασίας Ν. Καλύβα.1949: Συνέρχεται στο βουνό η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Ζαχαριάδη.1973: Δέκα φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που εμποδίζουν ασφαλίτη να πάρει τα στοιχεία συναδέλφου τους διώκονται για τεντιμποϊσμό.1979: Εκτελείται ο Πέτρος Μπάμπαλης (Ιούνης '78).1980: Βόμβα στο ξενοδοχείο «President» (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 30 Γενάρη

    Ινδία: Ημέρα μαρτύρων.1923: Υπογραφή πρωτοκόλλου της Λοζάννης (Ελλάδα – Τουρκία).1965: Καθιερώνεται με νόμο η 35ετία των δημοσίων υπαλλήλων.1969: Καθαιρούνται από την ΚΕ του ΚΚΕ οι Χ. Δρακόπουλος και Α. Μπριλάκης.1972: "15.000 καθολικοί Ιρλανδοί στους δρόμους ζητώντας ισοτιμία, δεκατέσσερις νεκροί από βρετανούς στρατιώτες (Bloody Sunday").1979: Πέντε βόμβες καταστρέφουν ισάριθμα λεωφορεία σε αμαξοστάσιο στις τρεις γέφυρες (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 29 Γενάρη

    Γιβραλτάρ: Ημέρα συντάγματος.1956: Παρέχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε γονείς, συζύγους, παιδιά και αδελφούς των δημοσίων υπαλλήλων.1970: Εντυπωσιακή δίκη της αριστερής οργάνωσης “Λαϊκή Πάλη” στη Θεσσαλονίκη, τόσο για τις απολογίες όσο και για τις βαριές καταδίκες των μελών της.1972: Βόμβες στο Κολωνάκι και στην οδό Ακαδημίας.1973: Οκτώ καταδίκες μελών της ηγεσίας του ΚΚΕ εσ.1976:Βόμβες σε έκθεση-κατάστημα της βιομηχανίας «Πίτσος» (ΕΛΑ).1979: Διώκεται ο διοικητής της Σχολής Χωροφυλακής (αντισυνταγματάρχης Βουδικλάρης) για πώληση όπλων σε ακροδεξιούς-μέλη της Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της αγγλικής εταιρείας πετρελαιοειδών ΒΡ στο Χαλάνδρι (17Ν).
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Τα λογικά άλματα του… ευέλικτου Αλέξη

    1 Φεβ 2023, 14:42
    Εάν ο κ. Φλώρος ήταν ύποπτος για κατασκοπία και μετά από δυο χρόνια παρακολούθησής του είχαν βρεθεί στοιχεία που αφορούν κατασκοπία, θα μπορούσε να του ανανεωθεί η θητεία για έναν ακόμη χρόνο και να παραμένει στη θέση του; Προφανώς δεν τους παρακολουθούσαν για κατασκοπία. Και είναι ντροπή να αιωρούνται τέτοιου είδους ερωτήματα πάνω από άξιους αξιωματικούς των ενόπλων μας δυνάμεων. Αρα λοιπόν για ποιο λόγο; Ποιος και γιατί θέλει να τους έχει στο χέρι; Ποιος και γιατί ήθελε να εκβιάζει τους ανώτατους αξιωματικούς, την ώρα που αυτοί επιτελούσαν το καθήκον τους σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Και σε μια περίοδο όμως όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Αλέξης Τσίπρας

    (Προφανώς ο Φλώρος και οι υπόλοιποι ανώτατοι καραβανάδες δεν παρακολουθούνταν για κατασκοπία. Για ποιο λόγο παρακολουθούνταν; Επειδή ο Μητσοτάκης «έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ», λέει ο Τσίπρας. Τι σημαίνει αυτό για τους υπό παρακολούθηση στραταίους; Πώς θα τους εκβίαζαν; Θα έβρισκαν αν αυτοί έκαναν παζάρια για μίζες προκειμένου να «σπρώξουν» συγκεκριμένα οπλικά συστήματα; Αν ναι, τότε πώς ο Τσίπρας τους χαρακτηρίζει «άξιους αξιωματικούς των ενόπλων μας δυνάμεων», που «επιτελούσαν το καθήκον τους»; Μπορεί να είναι άξιος όποιος δεν ενέχεται μεν σε κατασκοπία, αλλά ενδεχομένως ενέχεται σε μιζαρίσματα του εμπόριου όπλων; Ανήκει το μιζάρισμα στα… καθήκοντα των ανώτατων αξιωματικών; Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το σύστημα και να χτυπήσει μόνο τον Μητσοτάκη, ο Τσίπρας κάνει κραυγαλέα λογικά άλματα. Ενα από τα δυο: ή ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους καραβανάδες φοβούμενος μην παίξουν δικά τους παιχνίδια με μίζες ή η παρακολούθησή τους δεν είχε κανένα νόημα και ηλιθιωδώς τους «βυσμάτωσε». Αν ήταν «καθαροί», δε θα είχε κανένα λόγο να τους παρακολουθεί και να τους έχει στο χέρι)

  • Η επιτομή της πολιτικής αθλιότητας

    26 Ιαν 2023, 19:47
    Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτή την ιστορία από όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μην μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων. (…) Ενώ εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική της διάσταση και για λόγους βαθιά προσωπικούς, έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις κινήσεις του των τελευταίων μηνών όσο και με το περιεχόμενο της πρότασης μομφής ενδιαφέρεται πρωτίστως να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. (…) Κάποιοι «πράκτορες 000» ή κάποιοι «Κλουζώ» αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε βάρος μου και στη συνέχεια άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων και παράνομων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση πάντως δεν εξυπηρετούν. (…)  Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του.

    Κωστής Χατζηδάκης

    (Δεν αμφιβάλλει ότι τον παρακολουθούσαν και ότι η παρακολούθησή του, εκτός από ανήθικη, ήταν και παράνομη. Αρα, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Γεραπετρίτη, είναι πεπεισμένος ότι ο Τσίπρας δεν είπε ψέματα. Οτι ο Ράμμος όντως επιβεβαίωσε την παρακολούθηση Χατζηδάκη. Είναι επίσης πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Εδώ διαφοροποιείται από τον συνάδελφό του Αδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε -ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης- ότι δεν υπήρξε κάτι δύσοσμο και πως το μόνο δύσοσμο είναι ότι διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις. Αλήθεια, ζήτησε ο Χατζηδάκης από τον παλιό φίλο του, τον πρωθυπουργό, να βρει τους ενόχους που διέταξαν την παρακολούθησή του; Καθόλου δύσκολο δεν είναι. Πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ/ΚΥΠ είναι ο πρωθυπουργός, μπορούσε κάλλιστα να σηκώσει το τηλέφωνο και να προστάξει τον νυν διοικητή, πρέσβη ΔεμίρηQ «φέρε μου αμέσως το φάκελο των νόμιμων επισυνδέσεων του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη». Γιατί δεν το ζήτησε από τον φίλο του, τον πρωθυπουργό; Γιατί δεν το έκανε μόνος του ο πρωθυπουργός, αγανακτισμένος που κάποιοι δύσοσμοι βάφτισαν «εθνικώς ύποπτο» τον παλιό φίλο και συνεργάτη του; Για τον υπαινιγμό ότι οι κυπατζήδες τον παρακολουθούσαν για να πλήξουν την κυβέρνηση δεν λέμε τίποτα, μας ξεπερνά. Η σκέψη που αβίαστα κάνει ο καθένας και η καθεμιά είναι: δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την πολιτική αθλιότητα του… σούπερμαν του νεοφιλελευθερισμού Κωστή Χατζηδάκη. Μήπως, όμως, τον κρατάει και από κάπου ο Κούλης;)

  • Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, τι δεν καταλαβαίνετε;

    23 Ιαν 2023, 13:36
    Εχουμε ήδη φτιάξει δύο εργαλεία. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» από τη μια και το «market pass» από την άλλη που ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και θα επιδοτεί το 10% των αγορών. Συνδυαστικά τα δύο μέτρα για κάποιον που έχει πραγματικά οικονομική πίεση, ξεπερνούν κατά πολύ τον πληθωρισμό. (...) Την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, ορισμένες βιομηχανίες τροφίμων έστειλαν στα σούπερ μάρκετ τιμοκαταλόγους με μειώσεις. Οχι μόνο ακύρωσαν τις αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει, αλλά έκαναν και μειώσεις. (...) Δεν είναι παράνομο να μειώνει κάποιος την ποσότητα. Παράνομο θα ήταν εάν η διαφορά της τιμής σε σχέση με την ποσότητα ξεπερνούσε το πλαφόν του κέρδους. Το πλαφόν του κέρδους δεν το έχουμε βάλει στη συσκευασία. Το πλαφόν του κέρδους το έχουμε βάλει στη μονάδα βάρους και στον όγκο. Αρα, σταθμίζουμε για να βάλουμε το πρόστιμο. Δεν μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει το κράτος με αυτόν τον τρόπο. Διότι αν μειώσει την ποσότητα και αυξήσει την τιμή και ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους που είναι κλειδωμένο στον Σεπτέμβριο του 2021, τότε υπάρχει πρόστιμο. (...) Στους τέσσερις χιλιάδες ελέγχους που κάναμε το τελευταίο διάστημα το ποσοστό παραβατικότητας ήταν κάτω από το 6%. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος αισθάνεται ότι υπάρχει γύρω του αισχροκέρδεια γιατί βλέπει τις τιμές που αυξάνονται. Ομως αν δείτε τις τιμές καταναλωτή ακόμα και στα τρόφιμα που είναι πολύ πιο πάνω από τον πληθωρισμό, οι αυξήσεις είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όχι μόνο της Ευρωζώνης, που είναι οι πλουσιότερες χώρες, αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης  που είναι μέσα και οι πολύ φτωχότερες. Για να είμαστε πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις αυξήσεις πάει να πει ότι δεν είναι η αισχροκέρδεια το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ο πραγματικός πληθωρισμός στην Ευρώπη, ο οποίος έχει πάρει την κάτω βόλτα - στην Ελλάδα με μεγάλη ταχύτητα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.

    Αδωνις Γεωργιάδης

    (Από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Από την ψεματάρα ότι επιδοτούνται με 10% οι αγορές, όταν το αισχρό "market pass" είναι ένα φιλοδώρημα ελεημοσύνης, που δε συνδέεται με τις αγορές, αλλά ισούταν με 22 ευρώ το μήνα συν 10 ευρώ για κάθε προστατευόμενο άτομο; Από την ψεματάρα ότι «καλάθι» και "market pass" ξεπερνούν τον πληθωρισμό, άρα ο εργαζόμενος θα βάζει και λεφτά στην τσέπη; Προτιμούμε να σταθούμε στο προκλητικό ψέμα ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια! Το κόλπο με τη μείωση των συσκευασιών και την ταυτόχρονη αύξηση των τιμών, φτάνει η αύξηση να ανταποκρίνεται στα «στοιχεία κόστους», είναι ένα δώρο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους καπιταλιστές της βιομηχανίας, του εισαγωγικού εμπόριου και του λιανεμπόριου, προκειμένου με τα γνωστά κόλπο των υπερτιμολογήσεων να γδέρνουν τον ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενοι την αύξηση του πληθωρισμού)

  • Περιγράφοντας τον εαυτό σου με την αλαζονική βεβαιότητα ότι περιγράφεις άλλους

    19 Ιαν 2023, 10:16
    Υπάρχουν πολλών ειδών δυσκολίες που αντιμετωπίζω ως πολιτικός. Αλλά αυτού του είδους τα ζητήματα τα αντιμετωπίζω με μια ψυχραιμία και ηρεμία, γιατί γνωρίζω τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Πιο πολύ με δυσκολεύουν άλλου τύπου καταστάσεις στην πολιτική. Οπως τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι διπρόσωποι άνθρωποι και όταν αντιλαμβάνομαι ότι έχω απέναντί μου κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να βρεθεί λύση, αλλά αποσκοπεί σε πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος. Επίσης οι άνθρωποι που δεν έχουν αρχές. (…) Το έχω πει αρκετές φορές και θα το πω όσες φορές χρειαστεί. Είχα πει ότι αν έμπαινα στην πολιτική θα πολιτευόμουν με τον δικό μου τρόπο. Μέρος του τρόπου αυτού ήταν να είμαι ανοιχτός και ξεκάθαρος για το ποιος είμαι. Μέρος του ποιος είμαι είναι και η σεξουαλική μου ταυτότητα. Επομένως το να το απέκρυπτα θα υπονοούσε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. (…) Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως το έχω εκμεταλλευτεί προς όφελός μου, ότι το εργαλειοποίησα. Ολα αυτά τα θέματα δεν είναι θέματα μόδας.

    Νικόλας Γιατρομανωλάκης

    (Επιχείρηση αναστήλωσης μετά την κατεδάφιση του κατασκευασμένου προοδευτικού προφίλ από τους φοιτητές της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ο πορφυρογέννητος Γιατρομανωλάκης σε… ψυχαναλυτικού τύπου συνέντευξη στα «Νέα» για να πει ότι… δεν εργαλειοποίησε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Και τα τρία τέταρτα της συνέντευξης αναφέρονται στον σεξουαλικό του προσανατολισμό! Που κάποιοι σαν αυτόν τον έκαναν μόδα για να χτίσουν καριέρες. Με την αλαζονεία του μανατζαρίσκου καταφέρεται ενάντια στους διπρόσωπους και χωρίς αρχές ανθρώπους, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι περιγράφει τον εαυτό του. Οι φοιτητές της Σχολής του Εθνικού, πάντως, δεν τον κατήγγειλαν για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά επειδή θεώρησε ότι μπορεί να τους κοροϊδέψει και επειδή με αγοραία –και βλακώδη- χυδαιότητα προσπάθησε να τους κάνει… μάθημα εθελοτυφλίας. Κι αυτός, ξανάβγαλε στο αστικό μεϊντάνι τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, νομίζοντας ότι πίσω απ’ αυτόν θα κρύψει τα πολιτικά εγκλήματα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Φιλελέρες παντός καιρού…)

  • Πνεύμα και ηθική και προπαντός… ψιλό γαζί!

    18 Ιαν 2023, 08:57
    Ενα μήνα μετά τις συλλήψεις και τις καταγγελίες για διαφθορά συγκεκριμένων ευρωβουλευτών, οι ευρωβουλευτές πραγματοποίησαν απολογισμό των εξελίξεων και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα. Ανοίγοντας τη συζήτηση, η επίτροπος Ylva Johansson εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδίκασε τους «λίγους που θέτουν σε κίνδυνο την καλή δουλειά τόσων πολλών». Η μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία δεν αρκούν για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με την πλήρη ισχύ του νόμου, δήλωσε. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Επιτροπή θα υποβάλει νέο νόμο για την ποινικοποίηση όλων των μορφών διαφθοράς, με εναρμονισμένους ορισμούς και κυρώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία για την αστυνομία και τα δικαστήρια. Ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, η «δέσμη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας», είναι σε προπαρασκευαστικό στάδιο, πρόσθεσε. Οι ευρωβουλευτές που έλαβαν τον λόγο εξ ονόματος των πολιτικών ομάδων εξέφρασαν τη συνεχιζόμενη οργή τους, τη ντροπή τους και το σοκ τους για τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς, με ομιλητές από μια ευρεία πλειοψηφία να καταφέρονται κατά των ενεργειών λίγων ατόμων, που ωστόσο αμαυρώνουν το θεσμό που εκπροσωπεί όλους τους Ευρωπαίους. Επαναλαμβάνοντας ότι η δημοκρατία δεν πωλείται και ότι απαιτούνται επειγόντως μεταρρυθμίσεις για την προστασία της από τη διαφθορά και τις ξένες παρεμβάσεις, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα, όπως: ·  η σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής αφιερωμένης στο εν λόγω θέμα ·  να καταστεί πλήρως υποχρεωτικό το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ ·  η σύσταση ανεξάρτητου φορέα δεοντολογίας για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ·  η βελτίωση των κανόνων σχετικά με την καταγγελία δυσλειτουργιών ·  η καλύτερη επιβολή των υφιστάμενων κανόνων ·  η πλήρης εφαρμογή των προτάσεων των δύο ειδικών επιτροπών για τις ξένες παρεμβάσεις.

    Ανακοίνωση Τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 17.01.2023

    (Ανευ δικού μας σχολίου, πέραν της επισήμανσης ότι το ευρωσύστημα ούτε που συζητά την απαγόρευση του λόμπινγκ που θεωρείται θεμέλιο της... Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας)

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo