Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
  • Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…
  • «Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούνη
  • O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ηταν ο Βίλι Μπραντ πληροφοριοδότης των Αμερικανών;
Κόντρες

Ηταν ο Βίλι Μπραντ πληροφοριοδότης των Αμερικανών;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2021, 18:44

Το ερώτημα απασχολεί τη Γερμανία, μετά τις αποκαλύψεις αρχείων της αμερικάνικης υπηρεσίας πληροφοριών CIC, στην οποία περιέχεται το όνομα του Μπράντ ως πληροφοριοδότη των Αμερικανών για την κατάσταση στο σοβιετικό τομέα μεταξύ 1948 και 1952. Ο Μπραντ ήταν τότε ο επικεφαλής του «Ανατολικού Γραφείου» του SPD. Οι Αμερικανοί, βέβαια, στήριζαν τότε τη γερμανική Δεξιά, όμως Σοσιαλδημοκρατία και Δεξιά τις ένωνε ο αντικομμουνισμός. Το παράξενο θα ήταν να μην έδινε ο Μπραντ πληροφορίες στους Αμερικανούς. Αλλωστε, η γερμανική σοσιαλδημοκρατία είχε δώσει -με απόλυτη επιτυχία- τις εξετάσεις της στο γερμανικό ιμπεριαλιστικό σύστημα πριν από τρεις δεκαετίες. Τότε που η κυβέρνησή της κουβάλησε στο Βερολίνο τα αποβράσματα των «Φράικορπ» για να πνίξουν στο αίμα την επανάσταση των βερολινέζων εργατών, γνωστή και ως επανάσταση των Σπαρτακιστών. Οι σοσιαλδημοκράτες δήμιοι βούτηξαν τα χέρια τους στο αίμα της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ, που τους λιντσάρισαν τα καθάρματα ενώ ήταν κρατούμενοί τους. Μετά από εκείνο το ειδεχθές έγκλημα, το να λειτουργεί ένας σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ως πληροφοριοδότης των Αμερικανών στις μεταπολεμικές συνθήκες, ήταν γι’ αυτόν… πατριωτικό καθήκον.

Διαβάστε: Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο

Και δεύτερη ελληνική υποψηφιότητα για το Νόμπελ Μαθηματικών

«Ο μέσος όρος αναμονής εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι από μερικές ώρες μέχρι 2,5 μέρες», είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Με την υγειονομική πλευρά θα ασχοληθούν οι αρμόδιες στήλες της εφημερίδας μας. Εμείς θα εκφράσουμε απλά τη χαρά και την περηφάνεια μας για το γεγονός ότι μια τόσο μικρή χώρα καταφέραμε να έχουμε ήδη δυο σοβαρές υποψηφιότητες για το Νόμπελ Μαθηματικών της επόμενης χρονιάς. Ηδη φανταζόμαστε τα ξύλινα οχτάστηλα (οχτάστηλα δεν υπάρχουν πλέον, αλλά εμείς είμαστε της παλιάς δημοσιογραφικής σχολής) στις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες: «Μάχη γιγάντων της επιστήμης μεταξύ δύο Ελλήνων», «Μικρός λαός – τεράστια μυαλά» και άλλα παρόμοια.

Ο ένας υποψήφιος είναι ως γνωστόν ο λατρεμένος Γκίκας που κατάφερε να αποδείξει την ισχύ της ανισότητας 15>25. Ο δεύτερος είναι, όπως καταλάβατε από το τσιτάτο της εισαγωγής, ο Θάνος Πλεύρης, ο πρώτος στην ιστορία των Μαθηματικών που ανακάλυψε ότι ο μέσος όρος έχει εύρος (από – μέχρι). Πας, ας πούμε στο χασάπη της γειτονιάς και βλέπεις ότι το μοσχαρίσιο ποντίκι (τμήμα κρέατος είναι αυτό, Θάνο, μην πάει ο νους σου σε κανένα υβρίδιο μοσχαριού-ποντικιού, αυτό ακόμα δεν το έχουν ανακαλύψει οι άριστοι) έχει 11,40. Πας παρακάτω στο χασάπικο του σούπερ μάρκετ και βλέπεις το ποντίκι 10,80. Μην κάνεις το λάθος να πεις ότι ο μέσος όρος στην τιμή του ποντικιού ήταν 11,10, οπότε προτίμησες να πάρεις κοτόπουλο. Θα πεις ότι ο μέσος όρος ήταν από 10,80 μέχρι 11,40. Μάθε μπαλίτσα από τον δάσκαλο τον Θάνο.

Αυτός κι αν είναι γρίφος

Η στήλη διάβασε με ικανοποίηση δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η λατρεμένη Εύα Καϊλή αποτελεί έναν από τους πλέον δυσανάγνωστους «γρίφους» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με τη θέση της στην καινούρια ηγετική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Ναι, ρε Ανδρουλάκη, τι θα κάνεις με την Εύα; Επειδή εμείς δε συνηθίζουμε να μασάμε τα λόγια μας, θα σου πούμε ότι πρέπει να την κάνεις τουλάχιστον αντιπρόεδρό σου. Και βέβαια, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επόμενες εκλογές. Διότι, όπως γράφει και το δημοσίευμα (όχι, ρε, δεν είναι «παραγγελία» της Εύας, αντικειμενική αποτίμηση της πραγματικότητας είναι!) «πολιτικοί φίλοι της Εύας Καϊλή, και συγκροτήματα ΜΜΕ που την έχουν στηρίξει στην ανοδική πορεία της, δεν κρύβουν ότι, η πάλαι ποτέ δημοσιογράφος διατηρεί ακέραιο και ανεξάρτητο πολιτικό κεφάλαιο, που μένει να αποδειχθεί στην πράξη, αν θα αξιοποιηθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ή θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια και οι φήμες περί… φλερτ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, και στελέχη που βρίσκονται γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προερχόμενα ωστόσο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Το ‘πιασες το… υπονοούμενο, Ανδρουλάκη; Αμα η Εύα πάει στη ΝΔ, εσύ θα φταις, που την αντιμετώπισες σαν να είναι του συρμού. Μια… διόρθωση μόνο: πότε έγινε η Εύα δημοσιογράφος και δεν το πήραμε χαμπάρι εμείς; Κάτι ειδήσεις την έβαλαν να διαβάζει σ’ ένα κανάλι (το MEGA, αν θυμόμαστε καλά), αλλά τις διάβαζε σαν ρομποτάκι και δεν «έκατσε» το πράγμα.

Κόψτε τις μπούρδες, ζημιά σας κάνουν

Το είπε ο Κούλης στη Βουλή, το πήραν τα παπαγαλάκια και το εξειδίκευσαν. Ο Τσίπρας, είπε ο Κούλης, ζήτησε εκλογές γιατί φοβάται τον Ανδρουλάκη. Ας δεχτούμε (υπόθεση εργασίας) ότι αυτό έχει μια βάση. Ο Ανδρουλάκης πουλιέται σαν φρέσκια τσιπούρα (αν και βγήκε από την κατάψυξη), στήνονται γκάλοπ, άρα ο Τσίπρας θέλει να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία». Τα παπαγαλάκια, όμως, πήραν την ιδέα του Κούλη και την έκαναν «λύσσα». Ο Τσίπρας, λένε και γράφουν, βιάζεται για πρόωρες εκλογές, γιατί όσο περνάει ο καιρός θα τρώει τη σκόνη του Ανδρουλάκη!

Ρε, πάτε καλά; Πώς θα ποντάριζε σε εκλογές ο Τσίπρας, όταν ξέρει ότι αυτό δεν περνάει από το χέρι του αλλά από το χέρι του Μητσοτάκη; Από την άλλη, ποια σκόνη θα φάει; Ποιανού; Εγινε συζήτηση-κοκορομαχία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και ο Ανδρουλάκης δεν ήταν εκεί. Ο α/α Κατρίνης πέρασε και δεν ακούμπησε. Ούτε τα παπαγαλάκια θυμήθηκαν ν’ ασχοληθούν μαζί του. Πήγαν και οι δύο στη σύνοδο του PES και ο Τσίπρας φρόντισε να φωτογραφιστεί με όλα τα γκεσέμια της σοσιαλδημοκρατίας, ενώ τον Ανδρουλάκη τον μπέρδευαν με κάποιον υπάλληλο. Ο Ανδρουλάκης αυτή τη στιγμή πουλιέται σαν φρέσκος, όμως όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνεται μπαγιάτικος. Αρα, τον Τσίπρα τον βολεύει να αργήσουν οι εκλογές, αν αυτή τη στιγμή φοβάται τον Ανδρουλάκη. Τα υλικά του μπουρδολογικού σενάριου δεν κολλάνε με τίποτα.

Μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση η Ισπανία;

Η El Pais έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία για κακοποιήσεις 1.237 παιδιών από 251 παπάδες και κάποιους κοσμικούς-μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα. Η μεγάλη ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο αριθμός των θυμάτων, στο φάκελο των 385 σελίδων που παρέδωσε στον πάπα στις 2 Δεκέμβρη, είναι 1.237, αλλά μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι αρκετές χιλιάδες. Δεκάδες χιλιάδες θα έπρεπε να γράψει, για να είναι λίγο πιο κοντά στην αλήθεια, η οποία θα παραμείνει φυσικά κρυφή.

Η Ισπανία δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μάλλον η πρωταθλήτρια στις σεξουαλικές κακοποιήσεις και τα βασανιστήρια παιδιών είναι, για συγκεκριμένους ιστορικούς λόγους. Υπήρξε μία από τις μήτρες της Ιεράς Εξέτασης. Ο καθολικισμός έγινε επίσημη ιδεολογία του κράτους. Συνδέθηκε με γαιοκτήμονες και καπιταλιστές και υπήρξε ο ίδιος μεγάλος γαιοκτήμονας και καπιταλιστής. Από την Ισπανία διακτινίζονταν προς τη Λατινική Αμερική τα καθολικά μοναστικά τάγματα, τα οποία καταδυνάστευσαν (και εξακολουθούν να καταδυναστεύουν) τους λαούς της περιοχής. Τέλος, στη διάρκεια του μισού αιώνα της φασιστικής δικτατορίας του Φράνκο, η Καθολική Εκκλησία αισθανόταν πανίσχυρη και εκτός κάθε τυπικού ελέγχου που ασκείται στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, σε τι έκταση πρέπει να έφτασε το φαινόμενο στη συγκεκριμένη χώρα. Το γεγονός ότι άργησε τόσο πολύ να γίνει λόγος για την κακοποιητική δράση της Καθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία, σε σχέση με άλλες χώρες, είναι μια ακόμη απόδειξη της ισχύος του καθολικισμού στη συγκεκριμένη χώρα. 

Κάτι μας λέει ότι προτού ακόμα ξεκινήσει η «έρευνα», έχουν έτοιμο το πόρισμα (με την απαραίτητη παπική «συγγνώμη»). Πόρισμα μπετοναρισμένο έτσι που να μην κάνει ζημιά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤα κρούσματα στα σχολεία κάνουν θραύση και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το επιτυχημένο τέστινγκ
Επόμενο άρθρο Επειδή δεν συνεμορφώθησαν προς τις υποδείξεις

Σχετικά Αρθρα

Ο Αγώνας του Αιώνα

Κόντρες 4 Ιούν 2026, 20:30

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

Κόντρες 3 Ιούν 2026, 19:01

Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί

Κόντρες 2 Ιούν 2026, 14:14

Follow the money

Κόντρες 29 Μάι 2026, 20:41

Κόντρες 26 Μάι 2026, 12:08

Tης αμύνης τα παιδιά…

Κόντρες 25 Μάι 2026, 14:53
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

Ημέρα περιβάλλοντος.

1934: Ο βουλευτής Καρδίτσας Δ. Αναγνωστόπουλος πετάει κάθισμα μέσα στη βουλή κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και εκείνος το πετάει πίσω χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

1967: Ξεκινά ο πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

1969 : Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.

1971: Απόδραση του Ν. Ζαμπέλη (Ελληνική Αντίσταση) από τις φυλακές της Αίγινας.

1998: Ο 28χρονος Αλβανός Mπόκαρι Mπάχο πέφτει νεκρός από «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

2004: Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo