Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
  • ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ηταν ο Βίλι Μπραντ πληροφοριοδότης των Αμερικανών;
Κόντρες

Ηταν ο Βίλι Μπραντ πληροφοριοδότης των Αμερικανών;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2021, 18:44

Το ερώτημα απασχολεί τη Γερμανία, μετά τις αποκαλύψεις αρχείων της αμερικάνικης υπηρεσίας πληροφοριών CIC, στην οποία περιέχεται το όνομα του Μπράντ ως πληροφοριοδότη των Αμερικανών για την κατάσταση στο σοβιετικό τομέα μεταξύ 1948 και 1952. Ο Μπραντ ήταν τότε ο επικεφαλής του «Ανατολικού Γραφείου» του SPD. Οι Αμερικανοί, βέβαια, στήριζαν τότε τη γερμανική Δεξιά, όμως Σοσιαλδημοκρατία και Δεξιά τις ένωνε ο αντικομμουνισμός. Το παράξενο θα ήταν να μην έδινε ο Μπραντ πληροφορίες στους Αμερικανούς. Αλλωστε, η γερμανική σοσιαλδημοκρατία είχε δώσει -με απόλυτη επιτυχία- τις εξετάσεις της στο γερμανικό ιμπεριαλιστικό σύστημα πριν από τρεις δεκαετίες. Τότε που η κυβέρνησή της κουβάλησε στο Βερολίνο τα αποβράσματα των «Φράικορπ» για να πνίξουν στο αίμα την επανάσταση των βερολινέζων εργατών, γνωστή και ως επανάσταση των Σπαρτακιστών. Οι σοσιαλδημοκράτες δήμιοι βούτηξαν τα χέρια τους στο αίμα της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ, που τους λιντσάρισαν τα καθάρματα ενώ ήταν κρατούμενοί τους. Μετά από εκείνο το ειδεχθές έγκλημα, το να λειτουργεί ένας σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ως πληροφοριοδότης των Αμερικανών στις μεταπολεμικές συνθήκες, ήταν γι’ αυτόν… πατριωτικό καθήκον.

Διαβάστε: Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο

Και δεύτερη ελληνική υποψηφιότητα για το Νόμπελ Μαθηματικών

«Ο μέσος όρος αναμονής εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι από μερικές ώρες μέχρι 2,5 μέρες», είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Με την υγειονομική πλευρά θα ασχοληθούν οι αρμόδιες στήλες της εφημερίδας μας. Εμείς θα εκφράσουμε απλά τη χαρά και την περηφάνεια μας για το γεγονός ότι μια τόσο μικρή χώρα καταφέραμε να έχουμε ήδη δυο σοβαρές υποψηφιότητες για το Νόμπελ Μαθηματικών της επόμενης χρονιάς. Ηδη φανταζόμαστε τα ξύλινα οχτάστηλα (οχτάστηλα δεν υπάρχουν πλέον, αλλά εμείς είμαστε της παλιάς δημοσιογραφικής σχολής) στις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες: «Μάχη γιγάντων της επιστήμης μεταξύ δύο Ελλήνων», «Μικρός λαός – τεράστια μυαλά» και άλλα παρόμοια.

Ο ένας υποψήφιος είναι ως γνωστόν ο λατρεμένος Γκίκας που κατάφερε να αποδείξει την ισχύ της ανισότητας 15>25. Ο δεύτερος είναι, όπως καταλάβατε από το τσιτάτο της εισαγωγής, ο Θάνος Πλεύρης, ο πρώτος στην ιστορία των Μαθηματικών που ανακάλυψε ότι ο μέσος όρος έχει εύρος (από – μέχρι). Πας, ας πούμε στο χασάπη της γειτονιάς και βλέπεις ότι το μοσχαρίσιο ποντίκι (τμήμα κρέατος είναι αυτό, Θάνο, μην πάει ο νους σου σε κανένα υβρίδιο μοσχαριού-ποντικιού, αυτό ακόμα δεν το έχουν ανακαλύψει οι άριστοι) έχει 11,40. Πας παρακάτω στο χασάπικο του σούπερ μάρκετ και βλέπεις το ποντίκι 10,80. Μην κάνεις το λάθος να πεις ότι ο μέσος όρος στην τιμή του ποντικιού ήταν 11,10, οπότε προτίμησες να πάρεις κοτόπουλο. Θα πεις ότι ο μέσος όρος ήταν από 10,80 μέχρι 11,40. Μάθε μπαλίτσα από τον δάσκαλο τον Θάνο.

Αυτός κι αν είναι γρίφος

Η στήλη διάβασε με ικανοποίηση δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η λατρεμένη Εύα Καϊλή αποτελεί έναν από τους πλέον δυσανάγνωστους «γρίφους» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με τη θέση της στην καινούρια ηγετική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Ναι, ρε Ανδρουλάκη, τι θα κάνεις με την Εύα; Επειδή εμείς δε συνηθίζουμε να μασάμε τα λόγια μας, θα σου πούμε ότι πρέπει να την κάνεις τουλάχιστον αντιπρόεδρό σου. Και βέβαια, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επόμενες εκλογές. Διότι, όπως γράφει και το δημοσίευμα (όχι, ρε, δεν είναι «παραγγελία» της Εύας, αντικειμενική αποτίμηση της πραγματικότητας είναι!) «πολιτικοί φίλοι της Εύας Καϊλή, και συγκροτήματα ΜΜΕ που την έχουν στηρίξει στην ανοδική πορεία της, δεν κρύβουν ότι, η πάλαι ποτέ δημοσιογράφος διατηρεί ακέραιο και ανεξάρτητο πολιτικό κεφάλαιο, που μένει να αποδειχθεί στην πράξη, αν θα αξιοποιηθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ή θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια και οι φήμες περί… φλερτ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, και στελέχη που βρίσκονται γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προερχόμενα ωστόσο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Το ‘πιασες το… υπονοούμενο, Ανδρουλάκη; Αμα η Εύα πάει στη ΝΔ, εσύ θα φταις, που την αντιμετώπισες σαν να είναι του συρμού. Μια… διόρθωση μόνο: πότε έγινε η Εύα δημοσιογράφος και δεν το πήραμε χαμπάρι εμείς; Κάτι ειδήσεις την έβαλαν να διαβάζει σ’ ένα κανάλι (το MEGA, αν θυμόμαστε καλά), αλλά τις διάβαζε σαν ρομποτάκι και δεν «έκατσε» το πράγμα.

Κόψτε τις μπούρδες, ζημιά σας κάνουν

Το είπε ο Κούλης στη Βουλή, το πήραν τα παπαγαλάκια και το εξειδίκευσαν. Ο Τσίπρας, είπε ο Κούλης, ζήτησε εκλογές γιατί φοβάται τον Ανδρουλάκη. Ας δεχτούμε (υπόθεση εργασίας) ότι αυτό έχει μια βάση. Ο Ανδρουλάκης πουλιέται σαν φρέσκια τσιπούρα (αν και βγήκε από την κατάψυξη), στήνονται γκάλοπ, άρα ο Τσίπρας θέλει να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία». Τα παπαγαλάκια, όμως, πήραν την ιδέα του Κούλη και την έκαναν «λύσσα». Ο Τσίπρας, λένε και γράφουν, βιάζεται για πρόωρες εκλογές, γιατί όσο περνάει ο καιρός θα τρώει τη σκόνη του Ανδρουλάκη!

Ρε, πάτε καλά; Πώς θα ποντάριζε σε εκλογές ο Τσίπρας, όταν ξέρει ότι αυτό δεν περνάει από το χέρι του αλλά από το χέρι του Μητσοτάκη; Από την άλλη, ποια σκόνη θα φάει; Ποιανού; Εγινε συζήτηση-κοκορομαχία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και ο Ανδρουλάκης δεν ήταν εκεί. Ο α/α Κατρίνης πέρασε και δεν ακούμπησε. Ούτε τα παπαγαλάκια θυμήθηκαν ν’ ασχοληθούν μαζί του. Πήγαν και οι δύο στη σύνοδο του PES και ο Τσίπρας φρόντισε να φωτογραφιστεί με όλα τα γκεσέμια της σοσιαλδημοκρατίας, ενώ τον Ανδρουλάκη τον μπέρδευαν με κάποιον υπάλληλο. Ο Ανδρουλάκης αυτή τη στιγμή πουλιέται σαν φρέσκος, όμως όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνεται μπαγιάτικος. Αρα, τον Τσίπρα τον βολεύει να αργήσουν οι εκλογές, αν αυτή τη στιγμή φοβάται τον Ανδρουλάκη. Τα υλικά του μπουρδολογικού σενάριου δεν κολλάνε με τίποτα.

Μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση η Ισπανία;

Η El Pais έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία για κακοποιήσεις 1.237 παιδιών από 251 παπάδες και κάποιους κοσμικούς-μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα. Η μεγάλη ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο αριθμός των θυμάτων, στο φάκελο των 385 σελίδων που παρέδωσε στον πάπα στις 2 Δεκέμβρη, είναι 1.237, αλλά μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι αρκετές χιλιάδες. Δεκάδες χιλιάδες θα έπρεπε να γράψει, για να είναι λίγο πιο κοντά στην αλήθεια, η οποία θα παραμείνει φυσικά κρυφή.

Η Ισπανία δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μάλλον η πρωταθλήτρια στις σεξουαλικές κακοποιήσεις και τα βασανιστήρια παιδιών είναι, για συγκεκριμένους ιστορικούς λόγους. Υπήρξε μία από τις μήτρες της Ιεράς Εξέτασης. Ο καθολικισμός έγινε επίσημη ιδεολογία του κράτους. Συνδέθηκε με γαιοκτήμονες και καπιταλιστές και υπήρξε ο ίδιος μεγάλος γαιοκτήμονας και καπιταλιστής. Από την Ισπανία διακτινίζονταν προς τη Λατινική Αμερική τα καθολικά μοναστικά τάγματα, τα οποία καταδυνάστευσαν (και εξακολουθούν να καταδυναστεύουν) τους λαούς της περιοχής. Τέλος, στη διάρκεια του μισού αιώνα της φασιστικής δικτατορίας του Φράνκο, η Καθολική Εκκλησία αισθανόταν πανίσχυρη και εκτός κάθε τυπικού ελέγχου που ασκείται στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, σε τι έκταση πρέπει να έφτασε το φαινόμενο στη συγκεκριμένη χώρα. Το γεγονός ότι άργησε τόσο πολύ να γίνει λόγος για την κακοποιητική δράση της Καθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία, σε σχέση με άλλες χώρες, είναι μια ακόμη απόδειξη της ισχύος του καθολικισμού στη συγκεκριμένη χώρα. 

Κάτι μας λέει ότι προτού ακόμα ξεκινήσει η «έρευνα», έχουν έτοιμο το πόρισμα (με την απαραίτητη παπική «συγγνώμη»). Πόρισμα μπετοναρισμένο έτσι που να μην κάνει ζημιά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤα κρούσματα στα σχολεία κάνουν θραύση και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το επιτυχημένο τέστινγκ
Επόμενο άρθρο Επειδή δεν συνεμορφώθησαν προς τις υποδείξεις

Σχετικά Αρθρα

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

Κόντρες 23 Δεκ 2025, 20:42

«Ξεχασιάρηδες» οι Λάτσηδες

Κόντρες 21 Δεκ 2025, 08:19

Εκοψε τον άλυσο ο πορτοκαλομαλλιάς

Κόντρες 19 Δεκ 2025, 13:09

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

Κόντρες 18 Δεκ 2025, 12:01

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

Κόντρες 17 Δεκ 2025, 19:19

Σανός για σιωνιστικά ζώα

Κόντρες 16 Δεκ 2025, 14:39
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

22 Δεκ 2025, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

1934: Βόμβα στο υπουργείο Στρατιωτικών με στόχο τον Γεώργιο Κονδύλη.

1936: Βέλγοι επίσκοποι καταδικάζουν τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

1936: Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίωξη του λαθρεμπορίου.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1967: Βόμβα στην Κυψέλη.

1978: Το Βιετνάμ εισβάλλει στην Καμπότζη.

1991: Παραιτείται από την ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo