Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ
  • Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη
  • Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται
  • Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Γκάγκα, δεν είμαστε «γκαγκά»
Κόντρες

Γκάγκα, δεν είμαστε «γκαγκά»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Νοέ 2021, 20:00

Δεν σταματούν τα χειρουργεία για έκτακτα και σοβαρά περιστατικά «διευκρίνισε» η αναπληρώτρια υφυπουργός Γκάγκα, αναφερόμενη στη διαταγή που έστειλε στα νοσοκομεία της χώρας για κόψιμο των χειρουργείων σε ποσοστό μέχρι και 80%. Η Γκάγκα εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός είναι κάτι που προέρχεται από παρατονισμό του επωνύμου της: «γκαγκά». Λέτε να μην καταλάβαμε, μαντάμ, ότι άμα κάποιος χτυπήσει άσχημα σε τροχαίο ή άμα πάθει ανεύρυσμα αορτής θα χειρουργηθεί; Αυτά είναι τα έκτακτα και σοβαρά περιστατικά, που ουδέποτε σταμάτησαν να χειρουργούνται (αλλιώς θα ήταν έγκλημα εκ προμελέτης με υπερχειλή δόλο). Τα άλλα, τα τακτικά χειρουργεία κόβετε. Λες και είναι χειρουργεία για… αισθητικές παρεμβάσεις και όχι για σοβαρά προβλήματα υγείας. Σταματήστε τη φτήνια, μαντάμ.

Ξεφτιλοκιτρινιές

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου φροντίζει να μας θυμίζει διαρκώς το ξεκίνημα της καριέρας της ως παίκτρια τηλεοπτικού «ριάλιτι». Αυτή τη φορά έγραψε στο Διαδίκτυο: «Είναι πλέον σαφές ότι ο Πρωθυπουργός εργάζεται πενθήμερο ως δημόσιος υπάλληλος. Έχει γίνει ρουτίνα να τον βλέπουμε σε φωτογραφίες χαμογελαστό κάθε ΠΣΚ. Αυτή τη φορά στο Μέτσοβο με τον κ. Αμυρά και με ένα μπουκάλι ουίσκι είναι εμφανές ότι έχει στο μυαλό του τους 17.189 νεκρούς». Και κοτσάρισε μια φωτογραφία του 2019! Οταν αποκαλύφθηκε η λαθροχειρία, έσπευσε να κατεβάσει την ανάρτηση. Στα μουλωχτά, χωρίς καμιά εξήγηση.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το επιτελείο προπαγάνδας του Μαξίμου δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο». Εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση που κατέληγε ως εξής: «Είναι ανεπίτρεπτο μέλη του Κοινοβουλίου να λειτουργούν ως troll του διαδικτύου δημιουργώντας fake news. Η κα Χρηστίδου οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Και όσο κ. Τσίπρας επιμένει να μην αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες επιβεβαιώνει ότι βουλευτές και κάποιοι πρώην υπουργοί του βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Τι έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να υποδείξει στην εν λόγω κυρία να παραιτηθεί και να αδειάσει τη γωνιά. Κι αν αυτή δεν το έκανε, να τη διαγράψει ο Τσίπρας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, όμως, θα άνοιγε πληγές. Γιατί η Χρηστίδου δεν είναι η μόνη που κάνει αυτή τη δουλειά.

Της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης

«Ξούρισμα»! Ετσι λέγεται στη γλώσσα του λαού αυτό που εισηγείται ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος για τους κληρικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Την ίδια στιγμή, όμως, που ζητάει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, υποστηρίζει και τη θέση του Ιερώνυμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι δεν μπορούν οι εκκλησίες να κάνουν έλεγχο πιστοποιητικού στην είσοδο. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ ο «πανελίστας» δεσπότης.

Ο Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος Συνετός) προσπαθεί να πάρει κάποιου είδους ρεβάνς. Τόσα χρόνια στην αφάνεια δεν αντέχει άλλο, αυτός που ήταν ο μόνος που «έβγαζε γλώσσα» στον Χριστόδουλο, και πολύ τον θεωρούσαν τότε «γνήσιο ΠΑΣΟΚ» που τα βάζει με τη «Δεξιά του Κυρίου». Βέβαια, ως κολλητός του Σεραφείμ έχτισε την καριέρα του. Και τον Σεραφείμ «ΠΑΣΟΚ» δεν τον έλεγες. Σκληρός δεξιός ήταν και όρκισε χούντες και κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις. Αυτό που ίσως δεν θυμούνται πολλοί είναι πως ο Χρυσόστομος είναι μητροπολίτης χωρίς μητρόπολη, χωρίς «μαγαζί» δηλαδή. Τιτουλάριος, όπως τους λένε στη γλώσσα του ιερατείου. Τον είχε κάνει τιτουλάριο ο Σεραφείμ, τον έκανε εκπρόσωπο Τύπου, τον έκανε τοποτηρητή της μητρόπολης Αττικής, μετά τον έκανε μητροπολίτη Ζακύνθου (αφού μετακίνησε από τη Ζάκυνθο στην Αττική τον Παντελεήμονα, γνωστό για τα σκάνδαλά του: 1,5 εκατ. ευρώ είχε σε offshore «για τα γεράματά του», όπως είπε, ενώ το 2008 καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη για υπεξαίρεση). Αν και ήταν αντιπολίτευση στον Χριστόδουλο, ο Ζακύνθου δεν κατάφερε να παίξει ηγετικό ρόλο. Εγινε, όμως, «λομπίστας» του Ιερώνυμου και τον βοήθησε να κερδίσει τη μάχη της διαδοχής. 

Μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο με τους «νονούς» της Ζακύνθου. Η τοπική κοινωνία βοούσε πως κάποιοι απ’ αυτούς που πιάστηκαν και κατηγορήθηκαν για «προστασία» και εμπόριο ναρκωτικών ήταν «συνομιλητές» του Χρυσόστομου. Με το που άρχισε η συζήτηση αν ο δεσπότης θα κληθεί από τις δικαστικές αρχές για να δώσει εξηγήσεις, αυτός παραιτήθηκε με το επιχείρημα ότι… «το αξίωμα δεν πρέπει να είναι ισόβιο»! Και για να βεβαιωθεί… του λόγου το αληθές, απονεμήθηκε από την ιερωνυμική Διαρκή Ιερά Σύνοδο «στον σχολάζοντα Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Νόμου 590/1977 “Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος”, ο ψιλός τίτλος τής πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Δωδώνης». Το αξίωμα παρέμεινε ισόβιο, αλλά χωρίς «μαγαζί». Σιγά που θα πήγαινε ο Χρυσόστομος να μονάσει σε κάνα μοναστήρι.

Αυτά, για να μην έχετε παράπονο ότι η στήλη δεν σας ενημερώνει με πληρότητα για τα περί των «αγίων αδελφών της ιεροσύνης». Επιμύθιον, η παλιά παροιμία που τόσο άρεσε σε λογοτέχνες όπως ο Βάρναλης και ο Καζαντζάκης: «Φυλάξου από τα πισινά του μουλαριού και από τα μπροστινά του καλόγερου». Σήμερα δεν την χρησιμοποιούμε, διότι τα μουλάρια έχουν αντικατασταθεί ως υποζύγια από τα τρακτέρ και τα 4Χ4 αγροτικά. Καλόγεροι (εν τη ευρεία εννοία), όμως, υπάρχουν και σήμερα. Ξέρουμε τι ζημιά έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν στους πιστούς που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες τους. Γι’ αυτό και δε θ’ αποδεχτούμε κάποιους απ’ αυτούς, που λειτουργούν σαν αποσμητικό σ’ αυτό το βρόμικο σύστημα.

Τι έπινε;

Και μιας που βρισκόμαστε στο χώρο, να ενημερώσουμε και για τον άγιο Συμεώνα τον Νέο Θεολόγο που μνημόνευσε χθες ο θεοσεβής πρόεδρος της Βουλής Τασούλας. Αυτός, λοιπόν, (ο Συμεών όχι ο Τασούλας) έκανε πολύ βαριά νηστεία, σε βαθμό που προτού ακόμα πεθάνει ζούσε σχεδόν… ασώματο βίο. Ετσι, σύντομα μπόρεσε «να εκδημήσει εντελώς από τα ορώμενα και να εισδύσει στα αόρατα θεία θεάματα. Κάποια νύχτα, λοιπόν, που προσευχόταν και με καθαρό νου επικοινωνούσε με τον Θεό, είδε ξαφνικά να λάμπει άπλετο φως από τους ουρανούς και να κατεβαίνει προς αυτόν. Φώτισε τα πάντα και τα μετέβαλε σε μια ολοκάθαρη ημέρα. Καθώς ήταν και ο ίδιος τυλιγμένος από αυτό το φως, του φαινόταν σαν να εξαφανίσθηκε ολόκληρη η οικία μαζί με το δωμάτιό του, ενώ ο ίδιος είχε αρπαγεί στον αέρα, νιώθοντας σαν να μην είχε καθόλου σώμα. Κατάπληκτος από το μέγα τούτο μυστήριο κραύγαζε με μεγάλη φωνή το “Κύριε, ἐλέησον“. Καθώς βρισκόταν μέσα σε αυτό το θείο φως, βλέπει στα ύψη του ουρανού μια ολόφωτη νεφέλη, άμορφη και ασχημάτιστη, γεμάτη από την άρρητη δόξα του Θεού. Στα δεξιά της έστεκε ο πνευματικός του πατέρας Συμεών ο Ευλαβής. Εμεινε σε αυτή την εκστατική κατάσταση για πολύ, χωρίς να αισθάνεται, καθώς βεβαίωνε αργότερα, εάν ήταν μέσα στο σώμα ή εκτός του σώματος. Οταν κάποτε εκείνο το φως σιγά – σιγά υποχώρησε, ήλθε στον εαυτό του και κατάλαβε πως βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο».

Είναι αυτό που λένε οι πιτσιρικάδες με ανυπόκριτο θαυμασμό: «Τι πίνεις, ρε θείο, και τριπάρεις έτσι;».

Αλμα… στην κοροϊδία

Σας πληροφορούμε ότι το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο (19-22 Νοέμβρη) οι «Ράμπο του Μπουμπούκου» (η περιβόητη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς -ΔΙΜΕΑ- του υπουργείου Ανάπτυξης) «σάρωσε» τη χώρα ψάχνοντας παραβάτες της αντι-covid πολιτικής. Σε Αττική, Ηπειρο και Κεντρική Μακεδονία έκανε… 400 ελέγχους. Ητοι 133 ελέγχους την ημέρα σε μια περιοχή που πιάνει τη μισή Ελλάδα, με πολλές χιλιάδες καταστήματα εστίασης (καφέ, ψησταριές, ταβέρνες, εστιατόρια, ταχυφαγεία κτλ.)! Τα πρόστιμα έφτασαν το… δυσθεώρητο ποσό των 13.700 ευρώ! Ασε που έκλεισαν κι ένα μαγαζί για 15 μέρες…

Εκτίθεται ο #Andreas

Εκατό καθηγητές πανεπιστημίου υπέγραψαν κείμενο στήριξης του Λοβέρδου. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι παντελώς άγνωστοι, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι ή υπήρξαν ποτέ ΠΑΣΟΚ (ή ΚΙΝΑΛ). Από μια διαγώνια ματιά, όμως, είδαμε κάτι ονόματα της καραδεξιάς. Οπως του περιβόητου Ιωακείμ Γρυσπολάκη (έχει αφήσει εποχή στα Χανιά) και του Θανάση Γιαννόπουλου, πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο(Ξανα)κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ
Επόμενο άρθρο Επιβεβαιώνει η «ΑΒ Βασιλόπουλος» την απόσυρση των τυριών της LA FARM

Σχετικά Αρθρα

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ολλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Τυνησία: Ημέρα δημοκρατίας (1957).

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο η κατάσκοπος της Γερμανίας Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται ο Ν.4299 γνωστός ως “ιδιώνυμο“.

1934: Ναζί δολοφονούν τον aυστριακό καγκελάριο Eνγκελμπερτ Ντόλφους

1944: Εκτελείται από δωσίλογους ασφαλίτες μετά από φριχτά βασανιστήρια η Ηλέκτρα Αποστόλου.

1949: 24 έμποροι και βιομήχανοι συλλαμβάνονται ως ενισχυτές του ΚΚΕ.

1995: Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στο μετρό του Παρισιού, επτά νεκροί και ογδόντα τραυματίες.

2000: Δολοφονείται 22χρονος πρόσφυγας από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Πάτροκλος Τσελέντης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo