Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου
  • Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται
  • Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους
  • Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Γιατί πονάει ο Γιαννάκης;
Κόντρες

Γιατί πονάει ο Γιαννάκης;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μαρ 2022, 11:35

«Με πόνο ψυχής συμμετείχαμε στις αποφάσεις, αλλά αυτό επέβαλαν οι θέσεις αρχής εναντίον κάθε εισβολής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης, αναφερόμενες στις κυρώσεις από την ΕΕ στη Ρωσία. Γιατί πονάει ο Γιαννάκης, που ούτε αριστερός είναι (καραδεξιός είναι) ούτε χτεσινός στην πολιτική πιάτσα; Διότι το χρήμα δεν έχει πολιτικό χρώμα και στην Κύπρο είναι πολλοί αυτοί που «βιοπορίζονται» από το ρωσικό «ολιγαρχικό» χρήμα. Τράπεζες, δικηγορικά γραφεία, επιχειρήσεις real estate και φυσικά το πολιτικό προσωπικό που πουλάει από «χρυσά διαβατήρια» μέχρις ό,τι άλλο θέλουν ως διευκόλυνση οι ρώσοι «ολιγάρχες», που δεν τους ξεχωρίζεις από τους μαφιόζους.

Αργό ξεφλούδισμα

Είναι ολοφάνερο. Τα παπαγαλάκια του Κούλη ξεφλουδίζουν τον Δένδια, χρεώνοντάς του την επίσκεψη στη Μόσχα, λίγες μέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και τη μεταφορά της… βεβαιότητας ότι -όπως του είπε ο Λαβρόφ- δε θα υπάρξει επίθεση. Το πάνε και παραπέρα, θυμίζοντας ότι ο Δένδιας είναι καραμανλικός και πως ο Καραμανλής «έφαγε το κεφάλι του» όταν άρχισε νταραβέρια με τους Ρώσους για τον αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον South Stream, στα οποία έβαλε τέλος ο δυτικόφιλος Γιωργάκης Παπανδρέου. Ολ’ αυτά είναι μπούρδες και το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η ανασφάλεια του Μητσοτάκη. Φοβάται ότι ο Δένδιας θα συσπειρώσει όσους θα θελήσουν να τον «φάνε» (όχι τώρα, όταν δε θα μπορέσει να ξανασχηματίσει κυβέρνηση) και τώρα που τον βρήκε «ανοιχτό» έβαλε τους δικούς του να τον πλακώσουν στα κροσέ, τα άπερκατ και τα ντιρέκτ για να τον στριμώξουν στα σκοινιά.

Τεχνοκράτης παντός καιρού

Στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την πορεία της οικονομίας το 4ο τρίμηνο του 2021, ο επικεφαλής του Φραγκίσκος Κουτεντάκης λέει πως δεν είναι σωστό να παρθούν οριζόντια μέτρα για τα καύσιμα, διότι έτσι θα ευνοηθούν άνθρωποι που δεν τα έχουν ανάγκη και θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. Πού είναι το παράξενο; Τα ίδια λένε ο Σκυλακάκης, ο Μητσοτάκης, ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός, όλοι οι κυβερνητικοί. Ναι, αλλά τον Κουτεντάκη τον διόρισε σ’ αυτό το πόστο ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπόδειγμα… αριστερού οικονομολόγου.

Ιβανιάδα και εκτός συνόρων

Ποιες μπηχτές του Συγκροτήματος Μαρινάκη; Τώρα έχουμε ξένα ισχυρά Μέσα που βάζουν στο στόχαστρο τον Ιβάν Σαββίδη και τις μπίζνες του στην Ελλάδα.

Πρώτα το Γαλλικό Πρακτορείο σε εκτενές δημοσίευμα με τίτλο: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία στρέφει τα φώτα στον ελληνορώσο δισεκατομμυριούχο Ιβάν Σαββίδη». Γράφει ότι είναι «εξέχουσα προσωπικότητα στην Ελλάδα» που «έχει θεωρηθεί ήρωας από πολλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας». Θυμίζει ότι ο Σαββίδης έχει εκλεγεί στη Δούμα το 2003 και το 2007 με το κόμμα του Πούτιν και ότι «δεν έκρυψε ποτέ την εγγύτητά του με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους». Οτι στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοσιεύει φωτογραφία του με τον Πούτιν και λεζάντα «Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος πολίτης και θα προστατεύω πάντα τα συμφέροντα της χώρας μου». Λέει πολλά και διάφορα και περιλαμβάνει και ανώνυμη κυβερνητική δήλωση (από το υπουργείο Οικονομικών): «Παρόλο που το όνομα του Σαββίδη δεν εμφανίζεται στις λίστες με τα ονόματα των ολιγαρχών που έχουν τιμωρηθεί, “η υπόθεσή του προφανώς παρακολουθείται στενά”». Εχει και αναλυτική παρουσίαση για όλες τις μπίζνες του Σαββίδη (από τον ΠΑΟΚ και τα ξενοδοχεία μέχρι τον ΟΛΘ και τη χρηματοδότηση έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ), Μέχρι και τη μπούκα στον αγωνιστικό χώρο με το πιστόλι αναφέρει. Απευθύνθηκε και στους εκπροσώπους του Σαββίδη το Γαλλικό Πρακτορείο, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο ίδιος δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο.

Μετά ήρθε η «Handelsblatt» για να συμπληρωθεί ο γαλλογερμανικός άξονας. Χαρακτηρίζει τον Σαββίδη «ρώσο ολιγάρχη» που είναι «κοντά στον Πούτιν» και μεταφέρει την ανησυχία των ΗΠΑ για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπου ένας εκ των διεκδικητών είναι ο ΟΛΘ, δηλαδή ο Σαββίδης που κατέχει το 71,85% των μετοχών του ΟΛΘ. Μιλάει για τις επισκέψεις του Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη και καταλήγει ότι «το μακροχρόνιο ερώτημα στην Ελλάδα για το τι ρόλο παίζει ο Σαββίδης και ποια μπορεί να είναι η πραγματική του αποστολή έχει αποκτήσει νέα επικαιρότητα».

Τον Σαββίδη τον χάιδεψαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις (από Σαμαρά μέχρι ΣΥΡΙΖΑ και από ΓΑΠ μέχρι Μητσοτάκη). Αρκεί να θυμίσουμε τα αίσχη που έγιναν για να αποχαρακτηριστεί ένα υπέροχο δάσος δίπλα στη θάλασσα στο Παλιούρι Χαλκιδικής, με το οποίο ασχολήθηκε επί μακρόν η εφημερίδα μας. Αν φτάσουν να τον «φάνε», αυτό δε θα έχει σχέση με όλα τα αίσχη, αλλά με τις σχέσεις του με το αντίπαλο ιμπεριαλιστικό μπλοκ.

Νεοναζιστικό δημιούργημα του συστήματος

Προσέξτε το τρικάκι του νεοναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη: δεν αναφέρεται ως πρόεδρος αλλά ως ιδρυτής (το ίδιο κάνει και ο Μιχαλολιάκος στη ΧΑ). Ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη ρύθμιση του ακροδεξιού Βορίδη, που απαγορεύει την κάθοδο ενός νεοναζιστικού μορφώματος στις εκλογές μόνο αν κάποιοι από τους καταδικασθέντες νεοναζιστές είναι πρόεδροι ή μέλη της διοικούσας επιτροπής του μορφώματος. Κι αυτοί βρήκαν (δεν ήταν καθόλου δύσκολο) το κόλπο του ιδρυτή, που τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως (άτυποι αλλά ουσιαστικοί) αρχηγοί του μορφώματος.

Και ποιος έκανε τον Κασιδιάρη «νοματαίο»; Οι μηχανισμοί προπαγάνδας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εμφανίζουν μόνο το δικό του νεοναζιστικό μόρφωμα στα στημένα γκάλοπ (και του δίνουν πάντοτε ποσοστό γύρω στο 2%), με στόχο να αποδυναμώσει τον Βελόπουλο και να σπρώξει ακροδεξιούς να ψηφίσουν ΝΔ με τη λογική της «χαμένης ψήφου». Η στρατηγικής της «σοβαρής χρυσής αυγής» σε πλήρη ανάπτυξη.

Μάπα το καρπούζι

Ο Ανδρουλάκης δήλωσε ότι… δεν ξέρει πόσα είναι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, αλλά… θα ασχοληθεί και θα τα ρυθμίσει! Οι συριζαίοι, φυσικά, τον πήραν στο ψιλό. Εσπευσαν διάφορα παπαγαλάκια να τον υπερασπιστούν με τα γνωστά επιχειρήματα: «τι φταίει αυτός για τα χρέη των προηγούμενων;» κτλ. Εκτός του ότι πρόκειται για το ίδιο κόμμα (το ΚΙΝΑΛ θυμίζει την περίπτωση ΠΑΕ που αλλάζει όνομα, αγοράζει κι ένα ΑΦΜ από άλλη εταιρία και ρίχνει κανόνι σε εργαζόμενους, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία), ο Ανδρουλάκης δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Εχει χρηματίσει και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, επομένως όφειλε να γνωρίσει τι φέσια έχει ρίξει το κόμμα του. Εμφανιζόμενος να μη γνωρίζει, απλά επιβεβαίωσε ότι το καρπούζι είναι μάπα. Κι αυτό το βλέπεις μόλις το ανοίξεις.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ Κομμούνα του Παρισιού και τα διδάγματά της
Επόμενο άρθρο Πέμπτη φάλαγγα του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα

Σχετικά Αρθρα

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

Κόντρες 8 Ιούλ 2026, 20:48

Pain in the ass

Κόντρες 6 Ιούλ 2026, 14:01

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

Κόντρες 3 Ιούλ 2026, 19:36

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

Κόντρες 2 Ιούλ 2026, 12:11

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

Κόντρες 30 Ιούν 2026, 20:27

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

Κόντρες 29 Ιούν 2026, 09:34
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9/7

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου”.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση».

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20ή Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo