Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Après moi, le déluge
Κόντρες

Après moi, le déluge

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μαρ 2023, 20:15

Για τον εαυτό του: «Αν σκέφτηκα να παραιτηθώ; Οχι. Δεν έχω μάθει να τα παρατάω στις δυσκολίες και γιατί οι πολιτικοί τελικά κρίνονται από τον λαό και σίγουρα όταν έρχεται η ώρα της κρίσης υπάρχει ένα συνολικό ισοζύγιο. Και οι πολίτες θα μας χρεώσουν το γεγονός ότι δε μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε ότι τα τρένα μας είναι ασφαλή στο βαθμό που εκείνοι θα κρίνουν».

Για τον Καραμανλή τον κούτσικο: «Το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα». Και ξανά: «Θα το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα».

Ποιος «βασιλιάς Ηλιος»; Κούλης ο Α’ Μητσοτάκης ο Γ’. Μετά απ’ αυτόν το χάος! Οταν λέει πως «όλοι οι πολιτικοί κρίνονται από τον λαό», εννοεί τον εξής ένα, τον εαυτό του. Τους άλλους, σαν τον Καραμανλή τον κούτσικο, τους κρίνει Αυτός (ο Κούλης-Λουδοβίκος), όχι ο λαός. Φαντάζεστε τι… γαλλικά θα βγήκαν από το στόμα του μπαμπά Αχιλλέα όταν άκουσε ότι ο γιος του Μητσοτάκη θέλει να πετάξει το γιο του, έναν Καραμανλή, εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ; Ηρθαν οι σώγαμπροι και μας πήραν το σπίτι…

Το ρακόρ, ρεεε!

Η συνέντευξη Κούλη στον Σταύρο τον αγιογράφο άρχισε και ολοκληρώθηκε ντάλα μεσημέρι. Ελαμπαν κάτω από τον ήλιο τα δέντρα στον κήπο του Μαξίμου και τα βλέπαμε συνεχώς από τη μπαλκονόπορτα που η σκηνοθεσία προέβλεπε να παραμένει με τραβηγμένες τις κουρτίνες, για να καλλιεργείται κλίμα αισιοδοξίας. Κάποια στιγμή, όμως, είδαμε τον Σταύρο τον αγιογράφο να αποχωρεί από το Μαξίμου ντάλα μεσάνυχτα! Μα δεν έχει η παραγωγή έναν άνθρωπο να φροντίζει τα «ρακόρ» στο μοντάζ; ‘Η ο Σταύρος ο αγιογράφος απαιτεί να υπάρχει οπωσδήποτε ένα νυχτερινό πλάνο του για να φέρνει κάπως στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ όταν ερμήνευε τον ντετέκτιβ Σαμ Σπέιντ του Ντάσιελ Χάμετ; Μάλλον το δεύτερο ισχύει, γιατί ακόμη και να μην υπάρχει άνθρωπος να φροντίζει τα «ρακόρ», ο μοντέρ σίγουρα θα το είχε προσέξει.

Χέστηκε η φοράδα στην Πανεπιστημίου

Η φράση «δυστρόπησε ο ίππος» ακούγεται στον Ιππόδρομο κάθε που κάποιο άλογο δεν βγαίνει από τα πορτάκια της αφετηρίας. Οι αλογομούρηδες (συγγνώμη, οι φίλιπποι έπρεπε να γράψω) συνήθως αποδίδουν το γεγονός σε στήσιμο της κούρσας. Και μαζί με τον κλαυθμό για τα φράγκα που έγιναν χορτάρι για τ’ αλόγατα, ακούγονται στην εξέδρα και τα απαραίτητα «γαλλικά». Η μικρή αυτή εισαγωγή ας θεωρηθεί ως πρελούδιο για τη σουίτα «Τα άλογα που δεν θα παρελάσουν». Το είχαμε ξεχάσει, αλλά τα ελληνικά στρατά έχουν αποκτήσει και ίλη ιππικού (τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι), η οποία θα παρέλαυνε στις 25 του Μάρτη ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας και των υπόλοιπων ταγών του έθνους, πλην όμως δεν θα παρελάσει. Εγιναν κάτι νυχτερινά δοκιμαστικά και, ως φαίνεται, οι ίπποι δυστροπούσαν και υπήρχε ο κίνδυνος να γίνουν διάφορα ευτράπελα στην παρέλαση. Φαντάζεστε να έβλεπε ο ίππος τα γουρλωτά μάτια και το ανατριχιαστικό χαμόγελο του Κούλη, να σουζάριζε από τρόμο και πάρ’ τον κάτω τον ιππέα με το λοφίο, που δεν είναι δα και ο Ερτογρούλ μπέης για να μπορεί να σταθεί όταν το άλογο σηκώνεται ξαφνικά σούζα από τρόμο;

Χρόνος υπάρχει

Μια άλλη παρέλαση που δε θα γίνει είναι αυτή των προσκυνητών στον ιερό ναό της Μητροπόλεως, όπου θα εκτίθετο η σεπτή εικόνα του «Αξιον Εστί» (εξ Αγίου Ορους ορμώμενη). Ως καλοί επιχειρηματίες, οι δεσποτάδες και οι καλόγεροι κανόνισαν να γίνει το προσκύνημα τις μέρες της σαρακοστής, κατά τις οποίες οι πιστοί βρίσκονται σε μια έξαρση και το χέρι τους γλιστράει πιο εύκολα στην τσέπη. Γίνονταν, όμως, συνεχείς διαδηλώσεις, έπεφταν δακρυγόνα και κυνηγητό στα στενά, οπότε –πάντα ως καλοί επιχειρηματίες- αποφάσισαν να μην πάρουν το ρίσκο να οργανώσουν τη μπίζνα και να τους τη χαλάσει η τυχόν συνέχιση των διαδηλώσεων. Ανέβαλαν, λοιπόν, το προσκύνημα για τον Μάη. Η εν λόγω εικόνα είναι «σελέμπριτι» και αναμένεται και τότε να μαζέψει κόσμο (και χρήμα).

Σας έχω και νέα για το «Αγιον Φως». Θα αφιχθεί και φέτος (μια ντουζίνα αναπτήρων παρήγγειλε ο έξαρχος Ιεροσολύμων), θα το συνοδεύσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κατσανιώτης, ενώ εξετάζεται και η επαναφορά του πρωτόκολλου υποδοχής με τιμές αρχηγού κράτους, που δεν εφαρμόστηκε την τελευταία τριετία, λόγω covid. Εννοείται πως η στήλη τάσσεται αναφανδόν υπέρ της υποδοχής του «Αγίου Φωτός» με τιμές αρχηγού κράτους, προκειμένου να τονωθεί το αίσθημα του χριστεπωνύμου ημών πληρώματος.

Αν είσαι μάνα και πονείς, πες μας: θα πάει ο Κοντονής;

Διαβάσαμε ότι ο σιορ Σταύρος ο Κοντονής βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ για να είναι υποψήφιός του στη μονοεδρική της Ζακύνθου. Το γεγονός επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο σιορ Σταύρος μιλώντας σε τοπικό μέσο της Ζακύνθου. Οπότε αναμένουμε με αγωνία να ανακοινωθεί ο αρραβώνας επισήμως.

Τask force

Mετά τον ακροδεξιό τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανό-υπουργό Μπουμπούκο και τη Ντόρα Μπακογιάννη, ξιφούλκησε κατά των «εξαφανισμένων» υπουργών (λέγε με Δένδια) και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. «Το “εδοξάσθη κρυπτόμενος” στην πολιτική δεν παίζει. Οποιος φοβάται τα δύσκολα να καθίσει στο σπίτι του. Η πολιτική είναι δύσκολο σπορ. Ο καθένας αναμετράται με την κομματική του συνείδηση» δήλωσε. Και συμπλήρωσε με νόημα πως «αν κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία τους» η δική του άποψη «περισσεύει».

Επειδή ο Μαρκόπουλος υπήρξε στενός συνεργάτης του Κούλη και δημοσιεύματα τον έφεραν ως μέλος της task force (Μπουμπούκος και Βούλτεψη οι άλλοι δύο) που θα χειριζόταν στα ραδιοκάναλα τον αντίκτυπο από το έγκλημα στα Τέμπη, δεν απέμεινε καμιά αμφιβολία περί του ότι η εκστρατεία κατά του Δένδια ενορχηστρώθηκε από το μέγαρο Μαξίμου.

Του χρόνου

Από κάποιο λάθος έδωσαν σε σχεδόν εξακόσιες χιλιάδες συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ διπλή αύξηση (αντί για 7,75% τους έδωσαν 15,5%). Πρόκειται, φυσικά, για κατόρθωμα της… άριστης υπηρεσίας που δημιούργησε ο «πολύς» Χατζηδάκης. Ο ιδιώτης που έχει πάρει την εργολαβία έκανε το λάθος, αλλά ο Χατζηδάκης πάει να το φορτώσει στους εργαζόμενους, κινώντας πειθαρχική διαδικασία. Οσο για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, με μια… εκσυγχρονιστικής λογικής απόφαση, ο Χατζηδάκης διέταξε να μην παρακρατηθούν από τις συντάξεις του επόμενου μήνα, αλλά να παρακρατηθούν τον Γενάρη του 2024! Να έχουν γίνει στο μεταξύ οι εκλογές, βρε αδερφέ, με κάποιους συνταξιούχους να θεωρούν ότι έχουν πάρει μεγάλες αυξήσεις.

Sofia

Η Sofia στην έκθεση Food Expo (Δελτίο Τύπου με τέσσερις φωτογραφίες). Η Sofia στις λαϊκές αγορές Λούτσας και Γέρακα (Δελτίο Τύπου με δώδεκα φωτογραφίες). Η Sofia στην Ημερίδα της ΕΣΕΕ με θέμα: Εμπόριο και Τουρισμός (Δελτίο Τύπου με τέσσερις φωτογραφίες). Ποιο είναι η Sofia. Η ευειδής υποψήφια του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ στην Ανατολική Αττική, που μας βομβαρδίζει με Δελτία Τύπου στα οποία κυριαρχούν τα νιάτα και η ομορφιά της. Πρέπει, όμως, να πασχίσει πολύ ακόμη για να δει φωτογραφία της δημοσιευμένη στη στήλη. Εμείς επιμένουμε στις παραδοσιακές αξίες. Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι, έρχεται συγκλονιστικό ρεπορτάζ για τη Δρα Διονυσία-Θεοδώρα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠανδημία: Αργή μείωση των δεικτών
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 24 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48

Ηταν ο Ραν-Ταν-Πλαν ακροδεξιός;

Κόντρες 16 Ιούν 2025, 20:12
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo