Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση
  • Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ
  • Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ
  • Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Από τα «ωσανά» στο «σταύρωσον αυτόν»
Κόντρες

Από τα «ωσανά» στο «σταύρωσον αυτόν»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Νοέ 2021, 14:41

Ο Αρης Σερβετάλης είναι θρησκόληπτος. Προσοχή: όχι θρήσκος, θρησκόληπτος. Ποτέ δεν το έκρυψε και ποτέ δεν ενόχλησε (συνάδελφοί του που έχουν δουλέψει μαζί του λένε ότι είναι και καλό παιδί). Η θρησκοληψία του δεν ενόχλησε ποτέ αυτούς που σήμερα του σέρνουν τα εξ αμάξης. Πρόσφατα μάλιστα τον αποθέωναν για την ερμηνεία του στο ρόλο του «αγίου Νεκτάριου» σε μια ταινία που έσπασε ταμεία (μην μας πείτε ότι δεν την είδαν και όλοι οι θρησκόληπτοι, «ψεκασμένοι» και λοιπές αντιεμβολιαστικές δυνάμεις – κυρίως αυτοί). Τώρα τον βρίζουν, επειδή δείχνει συνέπεια στη θρησκοληψία του.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που τους νοιάζει είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της συγκεκριμένης παράστασης. Και βάζουν μπροστά τους άλλους ηθοποιούς. Ο Σερβετάλης, όμως, τους είχε ειδοποιήσει από το καλοκαίρι ότι δε θα δεχτεί να παίξει αν η παράσταση είναι μόνο για εμβολιασμένους. Γιατί δεν φρόντισαν να βρουν αντικαταστάτη; Γιατί ο Σερβετάλης ήταν ο «κράχτης» και πίστευαν ότι θα τον μεταπείσουν. Αν είχαν βρει αντικαταστάτη, ο Σερβετάλης θα αποχωρούσε ήσυχα και η παράσταση θα συνεχιζόταν κανονικά. Δεν ξέρουμε, όμως, τι «ταμείο» θα έκανε. Οι επιχειρηματίες προφανώς ήξεραν ότι ο Σερβετάλης τραβάει πιστούς, ιδιαίτερα μετά τον «άγιο Νεκτάριο», κι αυτό προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν. Επομένως, εκτός από τη σκοταδιστική θρησκοληψία του Σερβετάλη, υπάρχει και η υποκρισία των εμπόρων της τέχνης και του μιντιακού κυκλώματος.

Ψηφαλάκια, σταυρουδάκια, λεφτουδάκια

Ολα τα κόμματα συμφώνησαν ότι οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη «λίστα Πέτσα» και την Opinion Poll δεν πρέπει να αμείβονται. Στοιχειώδης αίσθηση πολιτικής αυτοπροστασίας το επιβάλλει αυτό. Για να μην κατηγορηθούν ότι στήνουν Εξεταστικές για να παίρνουν πρόσθετα λεφτά οι βουλευτές τους. Αρκετά παίρνουν από τη συμμετοχή τους στις Μόνιμες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Είχε, όμως, αντίρρηση ο Μπογδάνος που συμμετέχει στην Εξεταστική ως «ανεξάρτητος». «Δηλαδή, ο συμβολισμός ότι ασχολούμαστε με δημόσιο χρήμα, συνεπάγεται την αντίληψη ότι πρέπει να το κάνουμε χωρίς αμοιβή; Εχω ένα κενό στον συλλογισμό, όπως τον αντιλαμβάνομαι», είπε. Είσαγωγικά είχε πει: «Δεν είμαι βέβαιος κατά πόσο είναι σώφρον να είναι μη αμειβόμενη η παρουσία μας». Γιατί δεν είναι σώφρον; Αυτό μάλλον ανάγεται στην… ιδιόμορφη χρήση της γλώσσας από τον Μπογδάνο. Επί της ουσίας, λεφτουδάκια θέλει ο άνθρωπος. Κι ως γνωστόν, τα λεφτά δεν έχουν… πολιτικό χρώμα.

Περί όνου σκιάς

Αντί να του δώσουν συγχαρητήρια του συριζαίου βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που ζήτησε την κατάργηση της σαρίας στη Δυτική Θράκη, του την έπεσαν για τη φράση ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος, ενώ η Τουρκία είναι. Φυσικά, η ίδια η τοποθέτηση του Ζεϊμπέκ «μπάζει». Διότι η Τουρκία στα χρόνια του Ερντογάν και του ΑΚΡ τύποις είναι κοσμικό κράτος. Μπορεί να τα σχολεία και η Βουλή να μην ανοίγουν με το Κοράνι (ουδείς, ούτε ο Ερντογάν, τόλμησε να καταργήσει την κεμαλική παράδοση), όμως ο θρησκευτικός σκοταδισμός έχει γίνει επίσημη κρατική πολιτική. Κι αυτό «ξέχασε» να το σημειώσει ο Ζεϊμπέκ.

Από την άλλη, όμως, περίσσεψε η υποκρισία στο αν η Ελλάδα είναι θρησκευτικό κράτος. Τυπικά δεν είναι, διότι το Σύνταγμα μιλάει για ανεξιθρησκεία. Ομως, το ίδιο το Σύνταγμα εισάγεται με τη φράση «Εις το όνομα της Aγίας και Oμοουσίου και Aδιαιρέτου Τριάδος», αναφέρεται σε κρατούσα θρησκεία και αυτή η θρησκεία έχει άμεση ανάμιξη στις κρατικές υποθέσεις (από τις επίσημες τελετές μέχρι τη διαμόρφωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Κι αυτά είναι χαρακτηριστικά θρησκευτικού κράτους και όχι του κοσμικού κράτους που εισήγαγε ο Διαφωτισμός και κατοχύρωσαν οι αστικές επαναστάσεις στην Ευρώπη.

Ο Ζεϊμπέκ τα είπε… μπουρδουκλωμένα, ο Στυλιανίδης του την έπεσε «άγρια» και ο Κατρούγκαλος ανέλαβε να «ερμηνεύσει» τον βουλευτή του κόμματός του, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος… άλλο ήθελε να πει ο κ. Ζεϊμπέκ… ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους». Ακολούθησε «διευκρινιστική» δήλωση του ίδιου του Ζεϊμπέκ ότι συνέκρινε «καθ’ υπερβολή (σ.σ. sic!) τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας», για να ζητήσει την κατάργηση της σαρίας στη Θράκη, που «αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος». Ετσι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ομονόησαν… «εις το όνομα της Aγίας και Oμοουσίου και Aδιαιρέτου Τριάδος».

Κικιλισμός, όπως… σουσουδισμός

«Σ’ αυτό το μομέντουμ, σ’ αυτό το τάιμινγκ…». Ας πει κάποιος στον Κικίλια ότι η λέξη momentum δεν έχει καμιά σχέση με το αγγλικό moment. Είναι λατινική λέξη και σημαίνει ορμή, φόρα όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη (angular momentum η στροφορμή, αν θυμάται από τη Φυσική – λέμε τώρα). Aμα δεν ξέρεις, μην καταντάς μαντάμ Σουσού. Πες το στη γλώσσα που κατέχεις, στοιχειωδώς έστω: Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή ή σ’ αυτή τη συγκυρία.

Κουτοπονηριές

Ο Λοβέρδος είναι ο μόνος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ που θέλει να καταστραφούν οι εκλογικοί κατάλογοι μελών και φίλων μετά τις εκλογές. Γιατί να καταστραφούν, όμως; Αφού ο καθένας που θα δηλώσει ότι θέλει να ψηφίσει ή θα είναι μέλος ή θα πληρώσει τη σχετική συνδρομή ως φίλος. Υποτίθεται ότι δεν είναι εκλογές «είδα φως και μπήκα». Γιατί να μην έχει το κόμμα τούς καταλόγους, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τους φίλους του, να τους στέλνει υλικό, να ζητά τη γνώμη τους (λέμε τώρα) κτλ; Εδώ άλλοι σκάνε λεφτά για ν’ αγοράσουν στη ζούλα λίστες και το κόμμα θα καταστρέψει τις λίστες αυτών που θα έχουν συμμετάσχει στην κορυφαία διαδικασία του; Μόνο ένας λόγος υπάρχει για να ζητά κάποιος να καταστραφούν οι λίστες. Για να μη φανεί ότι ήρθαν κάποιες «καραβιές» ελεγχόμενων από άλλο κόμμα ψηφοφόρων, οι οποίοι ψήφισαν και μετά γύρισαν στο κόμμα τους. Ετσι δεν είναι #Andreas;

Αντίθετα, κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει για κουτοπονηριά τον Πολ, μια αριστοκρατική νότα στο γκρίζο χώρο του σοσιαλισμού, που πήγε τη μητέρα του να κάνει την τρίτη δόση του εμβόλιου και δήλωσε: «Τρίτη δόση, ακόμα μια ψήφος εμπιστοσύνης στο θαύμα, στο θείο δώρο του εμβολιασμού και της επιστήμης». Οχι, δεν έκανε προεκλογική σπέκουλα ο Πολ, έξυπνο άνοιγμα στους πιστούς χριστιανούς έκανε, βαφτίζοντας το εμβόλιο «θαύμα» και «θείο δώρο». Δεν κατάφερε να συνδέσει με σωστή σύνταξη και την επιστήμη, με αποτέλεσμα να βγει και η επιστήμη… θείο δώρο, αλλά ποιος νοιάζεται για το συντακτικό, όταν υπηρετούνται σκοποί ύψιστης κοινωνικής προτεραιότητας;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο1 Δεκέμβρη η αναίρεση στον Αρειο Πάγο κατά της αποφυλάκισης Πατέλη
Επόμενο άρθρο Τρίτη στη σειρά εκατόμβη νεκρών

Σχετικά Αρθρα

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo