Στη Φθιώτιδα η ΝΔ εξέλεξε το 2019 τέσσερις βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ έναν. Με βάση την απογραφή του 2021, η Φθιώτιδα θα χάσει μια έδρα. Υπολογίστε και την πτώση του γενικού ποσοστού της ΝΔ και θα συμφωνήσετε ότι οι έδρες μπορεί να μοιραστούν δύο-δύο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος της σκευωρίας ενάντια στον τέταρτο εκλεγέντα της ΝΔ, Χειμάρα Θεμιστοκλή (Θέμη) του Αθανασίου. Ο Θέμης είχε κατέβει Αθήνα και τα έδινε όλα στη Βουλή (τι σημασία έχει που δεν τον ακούσατε ποτέ; Οι σεμνοί δεν ακούγονται). Παράτησε το φωτοτυπιτζίδικο στους υπαλλήλους του. Και οι κακόβουλοι Σταϊκούρας και Οικονόμου (οι δύο πρώτοι εκλεγέντες με τη ΝΔ στη Φθιώτιδα) τον άφηναν να εκτίθεται, παίρνοντας δουλειές από δήμους και φορείς του δημοσίου. Ενώ τον έβλεπαν ότι τα δίνει όλα, δεν τον φώναξαν να του πουν «ξέρεις, Θέμη, όταν εκλεγόμαστε βουλευτές, απαγορεύεται να παίρνουμε δουλειές από το Δημόσιο». Αν του το είχαν πει, θα είχε φωνάξει μια ξαδέρφη χήρα που έχει και θα της μεταβίβαζε την επιχείρηση, όπως κάνουν όλοι. Τον άφησαν να παίρνει δουλειές από το Δημόσιο και την κατάλληλη στιγμή φρόντισαν να το μάθει ο Βαξεβάνης. Μην ακούτε αυτά που λέγονται για φαταουλισμό κτλ. Και μόνο για την… πρωτότυπη εξήγηση που έδωσε (παιδιά, δεν ήξερα ότι απαγορεύεται η… ορθόδοξη επιχειρηματικότητα, τώρα που το έμαθα θα το τακτοποιήσω!!!) ο Θέμης αξίζει την αλληλεγγύη μας.
Σκοτάδι ενημέρωσης
Οπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση της «πειραγμένης» έκθεσης του ΕΟΔΥ, η διεθνής βάση δεδομένων worldometer έχει σταματήσει στο σύνολο θανάτων και κρουσμάτων που είχε ανακοινωθεί για την εβδομάδα 12-18 Δεκέμβρη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του περαιτέρω κλεισίματος της στρόφιγγας της ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ, που έγινε με εντολή της κυβέρνησης.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 137 θανάτους για την εβδομάδα 19-25 Δεκέμβρη, όμως οι διαχειριστές του worldometer δεν τους προσέθεσαν στο σύνολο. Προφανώς ζητούν ενημέρωση όπως πρωτύτερα, με συνολικό αριθμό νεκρών την ημέρα αναφοράς, γιατί διαπίστωσαν και αυτοί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε λιγότερους θανάτους απ’ όσους προέκυπταν.
Θα είναι και ξεφτιλίκι στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αν συνεχίσουν αυτό το βιολί της απόκρυψης σημαντικών παραμέτρων της πανδημίας, όπως ο συνολικός αριθμός των νεκρών.
Κάν’ το όπως η Εύα
Θυμάστε τον παππού της Καϊλή, που… τον είχαν σκοτώσει οι κομμουνιστές, αλλά δεν επρόκειτο για τον παππού της αλλά για τον πρώτο σύζυγο της γιαγιάς της που δεν τον σκότωσαν οι κομμουνιστές αλλά κάτι ακροδεξιοί σε καυγά; Τη δόξα της Εύας ζήλεψε και ο Τσιτσιπάς που έγραψε ότι ο παππούς του υπήρξε αντίπαλος του Πελέ στους Ολυμπιακούς του 1956. Ο Σεργκέι Σάλνικοφ κέρδισε με την ομάδα της ΕΣΣΔ το ολυμπιακό τουρνουά του 1956 στη Μελβούρνη, μόνο που ούτε η Βραζιλία ούτε ο 16χρονος τότε Πελέ είχαν συμμετάσχει σ’ εκείνο το ολυμπιακό τουρνουά.
Κάποιος του το επισήμανε και το διόρθωσε: «Ο παππούς μου, ο οποίος είχε την τύχη να παίξει κόντρα στον Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία, μιλούσε πάντα με πολύ καλά λόγια για εκείνον. Μου είπε πως ο Πελέ ήταν ένας πραγματικός πρεσβευτής για το άθλημα και ότι ο συνδυασμός των δεξιοτήτων του, του ταλέντου και της συμπεριφοράς του, τον έκανε ασύγκριτο σε σχέση με όλους τους παίκτες της εποχής του. Μου είπε επίσης πως ήταν τιμή του που μπόρεσε να αγωνιστεί ενάντια σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή, που πάντα έπαιζε με επίπεδο και αξιοπρέπεια».
Ο Σάλνικοφ έπαιξε με την ΕΣΣΔ στο Μουντιάλ της Σουηδίας το 1958, αλλά βρισκόταν στο τέλος της καριέρας του και ήταν αναπληρωματικός. Στον αγώνα Βραζιλία-ΕΣΣΔ 2-0 δεν έπαιξε, άρα αντίπαλος του Πελέ δεν υπήρξε. Βεβαίως, δεν μπορεί να μην είχε άποψη για το άστρο του βραζιλιάνου πιτσιρικά που άναψε τότε και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια. Ο Σάλνικοφ έμεινε στο ποδόσφαιρο ως προπονητής, άρα είχε άποψη για τον Πελέ. Μόνο που δεν θα μπορούσε να την πει στον εγγονό του Στέφανο, γιατί πέθανε νέος, στα 59 του χρόνια, στις 9 Μάη του 1984 (συμβολική ημερομηνία, Στέφανε, ρώτα να μάθεις τι έχει γίνει στις 9 Μάη), δεκαπέντε χρόνια προτού γεννηθεί ο Τσιτσιπάς (12.08.1998). Μέσω μέντιουμ μιλούσε με τον παππού του ο «καλύτερα να χτυπάς παρά να μιλάς» επαγγελματίας τενίστας;