Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά
  • «Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»
  • Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα
  • Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μάι 2006, 00:00

♦ Ειλικρίνεια

Μόνο ως ανειλικρινής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο Περικλής Κοροβέσης. Ενθερμος οπαδός του Φ(λ)όρουμ ο ίδιος, μας δίνει το ιδεολογικοπολιτικό του στίγμα από τη στήλη του στην «Ελευθεροτυπία»:

«Το Παγκόσμιο Φόρουμ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός σε διεθνές επίπεδο, μετά την πτώση του Τείχους, και εντάσσεται στις ιερότερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος (…) μπορούμε να μιλάμε σεμνά και ταπεινά για μια Νέα Διεθνή. Αλλά αυτή η Διεθνής δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Αυτές ευαγγελίζονταν την παγκόσμια επανάσταση (…) από το Φόρουμ αποκλείονται οι ένοπλες οργανώσεις».

Τι να συμπληρώσουμε εμείς; Τα είπε όλα ο Περικλάρας.

♦ Κόμπλεξ (1)

«Το μεσημέρι του Σαββάτου οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ πραγματοποίησαν αντιπολεμική διαδήλωση, η συμμετοχή στην οποία κυμάνθηκε από 7 έως 10.000» («Ριζοσπάστης», 9.5.06). Ξεπέρασαν και τους μπάτσους στην «εκτίμηση» τα σαΐνια του Περισσού. Γιατί, όπως είναι γνωστό, οι μπάτσοι ξεκίνησαν με 7.000, ανέβηκαν στις 10.000 και κατέληξαν στις 15.000. Και βέβαια, όσοι παρακολούθησαν την πορεία του Φ(λ)όρουμ και έχουν ακόμα και μικρή εξοικείωση με τα μεγέθη γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κόσμος στην πορεία ήταν πολύ περισσότερος. Πάρα πολύ περισσότερος από τα νούμερα του Περισσού, που δεν επικαλείται καν την Αστυνομία. Αποκάλυψαν έτσι το κόμπλεξ με το οποίο αντιμετώπισαν τη διοργάνωση του ΕΚΦ στην Αθήνα. Ενα κόμπλεξ που ήταν διάχυτο σε όλες τις αντιδράσεις τους (μέχρι και ειδική αφίσα τύπωσαν και την κρέμασαν στις κολόνες της Βουλιαγμένης και της παραλιακής), το οποίο αποκαλύπτει και τον πολιτικό πρωτογονισμό στον οποίο διαπαιδαγωγούν τους οπαδούς τους. Γιατί, βέβαια, το ζήτημα δεν είναι πόσους μάζεψε ή δεν μάζεψε το Φ(λ)όρουμ, αλλά ποιο είναι το ιδεολογικοπολιτικό του στίγμα. Δεν ήθελαν, όμως, να ρίξουν εκεί το βάρος, στην ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση, δηλαδή, γιατί πρώτο ένα σωρό από «αδελφές πολιτικές δυνάμεις» συμμετείχαν στο ΕΚΦ, γιατί δεύτερο και πολλοί οπαδοί του Περισσού πήραν μέρος στην πορεία, γιατί τρίτο δε μπορείς να κάνεις ιδεολογικοπολιτική πολεμική στο Φ(λ)όρουμ όταν εσύ αποθεώνεις τον κινέζικο καπιταλισμό και τον μοστράρεις ως σοσιαλισμό.

♦ Κόμπλεξ (2)

Από το ίδιο κόμπλεξ, όμως, διακατέχονται και οι άνθρωποι του Φ(λ)όρουμ και ειδικά τα στελέχη του ΣΥΝ, που ξεκινούσαν από 70.000 και έφταναν μέχρι τις 100.000! Εκείνος ο ανεκδιήγητος Στρατούλης ρέστα έδωσε στα κανάλια και μάλιστα δεν την έπεφτε στους μπάτσους, αλλά έλεγε πως έκαναν λάθος γιατί δεν είχαν υπολογίσει τις προσυγκεντρώσεις (φαίνεται πως στο παρασκήνιο παζάρευαν με τον Πολύδωρα, γι’ αυτό και οι μπάτσοι… ανέβαζαν σιγά-σιγά την εκτίμησή τους). Μέχρι και την κοινή λογική παραβίασαν βάναυσα, μιλώντας για πορεία μήκους 7 χιλιομέτρων. Για σταθείτε, ρε παιδιά, γιατί θα μας τρελάνετε. Η Αλεξάνδρας δεν είναι ούτε τρία χιλιόμετρα και η πορεία, πριν ξεκινήσει, έφτανε από τη ΓΣΕΕ μέχρι πριν το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κάτι παραπάνω από δυο χιλιόμετρα, δηλαδή. Και ολόκληρη τη διαδρομή ΓΣΕΕ – Αλεξάνδρας – Β. Σοφίας – Σύνταγμα να πάρεις (που δεν ταυτίζεται, βέβαια, με το μήκος της πορείας) πάλι δεν βγαίνουν 7 χιλιόμετρα. Είπαμε, όμως, όταν σκοπό σου έχεις να κάνεις διαγωνισμό μεγέθους με εκδηλώσεις του Περισσού, όταν το παιχνίδι παίζεται με νούμερα (και «νούμερα»), το ψέμα θα επιστρατεύσεις.

♦ Ακομπλεξάριστα

Πόση ήταν τελικά η πορεία; Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, πρέπει να ήταν μεταξύ 30.000 και 40.000 άτομα. Ακριβείς υπολογισμούς σε τέτοιες περιπτώσεις δε μπορείς να κάνεις. Δώσαμε σε προηγούμενο σχόλιο ένα μέτρο μήκους για το πόσο έπιανε η πορεία στην Αλεξάνδρας. Σας δίνουμε και ένα μέτρο χρόνου: έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία περνούσε για μία ώρα και σαράντα λεπτά, χωρίς τα μπλοκ να σταματούν.

Ομως τι να την κάνεις τη μίζερη αριθμητική; Η πορεία ήταν μεγάλη. Πολύ μεγάλη, ειδικά για τα μέτρα αυτών που τη διοργάνωσαν. Μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τις μεγάλες διαδηλώσεις λίγο πριν οι Αμερικάνοι επιτεθούν στο Ιράκ. Κι αυτό μόνο πολιτικάντηδες μπορούν να επιδιώξουν να το κρύψουν. Ομως, μια πορεία δεν κρίνεται από τον όγκο της, αλλά από το ιδεολογικοπολιτικό της στίγμα, για το οποίο μπορούμε να πούμε πολλά, πάρα πολλά. Αν ήταν οι εκδηλώσεις να κρίνονται από τον όγκο τους, τότε νικήτριες θα ήταν πάντα οι δυνάμεις του δικομματισμού με τις ογκώδεις προεκλογικές συγκεντρώσεις τους.

♦ Κατάντια

Με το παρακάτω σχόλιο στόλισε το «Εθνος» του Μπόμπολα τον Γ. Βότση, απαντώντας σε σχόλιό του στην «Ελευθεροτυπία»: «Από ασυμβίβαστος, επαναστάτης και θαυμαστής των Μπάαντερ – Μάινχοφ, κατέληξε συνοδοιπόρος και “παπαγαλάκι” του Μ. Κεφαλογιάννη. Η φωτογραφία της παρακμής… (…) “Τρελά μεγαλεία” για τον “ασυμβίβαστο” της “αδέσμευτης”. Σουίτες, πρώτο τραπέζι πίστα, δίπλα στους εμίρηδες. Και μάλιστα απρόσκλητος, ή, μάλλον της προσκολλήσεως, ως συνήθως. Σαν το τσιμπούρι». Και τι απάντησε ο Βότσης; Τίποτα. Απορία ψάλτου βηξ. Εμείς, χωρίς να μπαίνουμε καθόλου στον καυγά των «διαπλεκόμενων» (αλλά απολαμβάνοντάς τον δεόντως), θυμίζουμε ένα άλλο εξωτικό ταξίδι του Γ.Β., στην Κορέα, μαζί με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, καλεσμένοι όλοι του εφοπλιστή Τσάκου που καθέλκυε κάποια βαπόρια του. Στην επιστροφή από εκείνο το ταξίδι ο Γ.Β. έγραψε έναν ύμνο για τον «καπετάν Τσάκο» και την «ελληνική ναυτιλία». Υμνησε το πιο ανθρωποφάγο, το πιο εγκληματικό τμήμα του ελληνικού κεφάλαιου.

♦ Μνήμες

Ο Παπαθεμελής είναι ο μόνος που βγαίνει στα κανάλια και θυμίζει ότι οι υπερνομαρχίες στη Θράκη έγιναν το 1994 από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου για να μην υπάρχει η πιθανότητα να εκλεγούν νομάρχες από την τουρκική μειονότητα (ξέρετε, αυτή που την αποκαλούν μουσουλμανική, λες και οι μειονότητες προσδιορίζονται με θρησκευτικά κριτήρια). Οταν τον ακούν οι Πασόκοι κάνουν τουμπεκί. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά ήταν τα κριτήρια. Αλλιώς δεν θα ανακάτευαν νομούς από δυο περιφέρειες (Μακεδονίας και Θράκης) για να φτιάξουν την υπερνομαρχία Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης. Μάλιστα, σε ένα «τοκ σόου» που τα έλεγε αυτά ο Στελάρας, πετάχτηκε μια κυρία (δε συγκρατήσαμε το όνομά της) και του έκανε έντονη παρατήρηση, να μην τα λέει γιατί δεν πρέπει να ακούγονται! Πάνω σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα δε λέει τίποτα ο Γιωργάκης. Λες κι έχει πιει το αμίλητο νερό. Του βγήκε προπαγανδιστικά η επιλογή της Καραχασάν, καθώς την πάτησαν οι αφιονισμένοι (και πολιτικά ηλίθιοι) δεξιοί και δεν έχει καμιά ανάγκη να μιλήσει για τα ζητήματα ουσίας, για τις πραγματικές διακρίσεις σε βάρος της μειονότητας.

♦ «Επνιξαν» τις σφαίρες

Πέντε πυροβολισμοί στη σειρά. Τους ακούσαμε με τ’ αυτιά μας, όχι από διηγήσεις τρίτων. Τους έριξε ΜΑΤάς ή ασφαλίτης, απ’ αυτούς που ήταν παραταγμένοι μπροστά και στα πλάγια του κτιρίου του Αρείου Πάγου, τη μέρα της πορείας του Φόρουμ. Δεν τον είδαμε, μόνο τον ακούσαμε, γι’ αυτό και δε μπορούμε να πούμε αν πυροβόλησε στον αέρα ή σκόπευσε προς τους διαδηλωτές που έκαψαν με μολότοφ ένα περιπολικό. Σημασία έχει ότι το περιστατικό το έπνιξαν. Το έπνιξαν οι μπάτσοι και οι αξιωματικοί τους που ήταν παρόντες, το έπνιξε και ο Πολύδωρας, που δε μπήκε καν στον κόπο να διατάξει μια ΕΔΕ για τα μάτια. Περιττεύει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι αν ήθελαν ήταν πανεύκολο να βρουν ποιος μπάτσος έβγαλε το κουμπούρι και πυροβόλησε. Μια απλή επισκόπηση των όπλων όσων βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο θα ήταν αρκετή.

♦ Χωρίς σχόλια

«Συζήτηση με θέμα “Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό – κριτήριο ψήφου για τις δημοτικές, νομαρχιακές εκλογές. Η θέση του ΠΑΜΕ”, διοργανώνουν τα σωματεία της Ζώνης Περάματος, στο χώρο της έκθεσης εικαστικών τεχνών το Σάββατο 13 Μάη στις 7μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνα – Πειραιά της ΝΑΣ» («Ριζοσπάστης», 9.5.06).

♦ Ενα το μοντέλο

Τούτη τη βδομάδα ησυχάσαμε κάπως από τη μάχη των μοντέλων. Είχαν άλλα ζητήματα ν’ ασχοληθούν κι έτσι «Σουηδοί» και «Ιρλανδοί» έβαλαν τα μαχαίρια στις θήκες και περιμένουν κάποια προσφορότερη στιγμή για να ξαναρχίσουν τον καυγά. Ετσι κι αλλιώς, ο… μοντελισμός έγινε της μόδας και προσφέρει άφθονο υλικό για παραμύθιασμα των εργαζόμενων και των νέων.

Ομως, όποιο μοντέλο και να πάρεις, αυτούσιο, στοιχεία του ή προσαρμοσμένο, δεν έχεις παρά έναν τρόπο διαχείρισης του καπιταλισμού. Κυρίως των δημόσιων οικονομικών του, των τρόπων με τους οποίους το κράτος διαπλέκεται με το ιδιωτικό κεφάλαιο και των τρόπων με τους οποίους το κράτος παρεμβαίνει στους ταξικούς ανταγωνισμούς και στη διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων. Οι θιασώτες όλων αυτών των μοντέλων σε ένα πράγμα ομνύουν, ένας είναι ο τελικός τους σκοπός και δεν τον κρύβουν. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Δηλαδή, η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Κοντολογίς, όποιο μοντέλο διαχείρισης και να ξύσεις, από κάτω θα βρεις το βασικό, το στέρεο, το αμετακίνητο μοντέλο: τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, τις σχέσεις εκμετάλλευσης, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπό τώρα
Επόμενο άρθρο Σοσιαλδημοκρατία με πολύχρωμο ένδυμα

Σχετικά Αρθρα

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

Κόντρες 3 Ιούλ 2026, 19:36

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

Κόντρες 2 Ιούλ 2026, 12:11

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

Κόντρες 30 Ιούν 2026, 20:27

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

Κόντρες 29 Ιούν 2026, 09:34

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

Κόντρες 26 Ιούν 2026, 19:30

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

Κόντρες 25 Ιούν 2026, 19:24
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Δολοφονείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo