Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 28 Ιούλη
  • Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 
  • Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;
  • Kαι στην κορφή Ματίνα
  • Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν
  • Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Απρ 2006, 00:00

♦ Ζήτημα ελευθερίας

Η γάτα της φυλακής, που κάνει παρέα στους πολιτικούς κρατούμενους για την υπόθεση της 17Ν και μοιράζεται μαζί τους τις ειδικές συνθήκες απομόνωσης, έχει γεννήσει εδώ και δυο μήνες τέσσερα γατάκια. Οποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει στα μικρά μια ζωή με στοργή και ελευθερία θα δώσει μεγάλη χαρά στους πολιτικούς κρατούμενους. Ας επικοινωνήσει λοιπόν με την «Κ» (τηλ. 8675243) ή με το κινητό 6976127545.

♦ Αλητεία

Τη δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα για την εκτέλεση Μπακογιάννη μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. Ξέρετε πώς παρουσίασε το MEGA αυτή τη δήλωση; «Δημήτρης Κουφοντίνας: Εγώ σκότωσα τον Μπακογιάννη». Να μιλήσουμε για πολλοστή φορά για δημοσιογραφική αλητεία; Δε θα πούμε τίποτα καινούργιο. Απλά, να σημειώσουμε ότι το μητσοτακέικο έχει γερά πλοκάμια σε όλο το χώρο των μίντια.

♦ Ξέφραγο αμπέλι

«Τα στοιχεία που φτάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι συνακροάσεις ήταν μαζικές και γίνονταν από διαφορετικά κυκλώματα, καθώς η κυβέρνηση και ο τότε υπουργός Γ. Βουλγαράκης, αφού ενεργοποίησαν για δικούς τους λόγους το σύστημα, στη συνέχεια το άφησαν να λειτουργήσει σαν “ξέφραγο αμπέλι”. “Οταν ακούς γλυκαίνεσαι”, έλεγε παλιός ωτακουστής της ΕΥΠ σε πρώην υπουργό, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει την “μαζικότητα” της επιχείρησης».

Τα παραπάνω γράφτηκαν στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 9.4.05. Πρόκειται για μια ερμηνεία παρόμοια μ’ αυτή που υποστηρίξαμε εμείς από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με τη διαφορά ότι η φιλοπασοκική εφημερίδα επικαλείται ως πηγή της πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της ΕΥΠ. Και με μια άλλη, ουσιαστική διαφορά. Η «Ελευθεροτυπία» προσπαθεί να βγάλει λάδι το ΠΑΣΟΚ, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι παρακολουθήσδεις και υποκλοπές γίνονταν και τότε και μάλιστα είναι το ΠΑΣΟΚ που έθεσε τις βάσεις για την έκρηξη του 2004, που μετέτρεψε το σύστημα από στεγανό και ελεγχόμενο σε ξέφραγο αμπέλι.

♦ Απατεώνες

Εκτός από βαρύς κι ασήκωτος εθνικιστής, μας προέκυψε και ευσεβής χριστιανός ο Γ. Τριάντης. Ιδού δείγμα λαμπρόν από την καθημερινή του στήλη στην  «Ελευθεροτυπία»: «Σε ζητήματα μεταφυσικής -τι άλλο είναι η πίστη και τα συμπαρομαρτούντα;- η λογική αδυνατεί να αρθρώσει πειστικό αντίλογο. Είναι εύκολο να χλευάσει κανείς την άλογη πίστη των ανθρώπων. Αλλά τίποτε δεν στάθηκε ικανό, από τότε που υπάρχουν άνθρωποι επί της Γης, να εκριζώσει από μέσα τους την ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι που τους υπερβαίνει, και δεν είναι δικό τους δημιούργημα…».
Ωστε έτσι, λοιπόν. Η λογική δε μπορεί να αρθρώσει πειστικό αντίλογο στο μεταφυσικό φόβο. Ας μας πει, όμως, ο φιλολογίζων ψευδοϊστορικός, πόσες φορές στη διαδρομή της ανθρώπινης Ιστορίας έχει αλλάξει αυτό το «κάτι» που οι άνθρωποι θεοποίησαν; Και τι ήταν αυτό που οδήγησε κάθε φορά στην αλλαγή του αντικείμενου της πίστης; Δεν ήταν η επιστημονική γνώση; Δεν είναι άραγε πειστικός αντίλογος αυτός που τσάκισε πολλές φορές μέχρι τώρα θεούς και είδωλα και ανάγκασε τους φορείς του θρησκευτικού μυστικισμού ν’ αλλάξουν όψη και εργαλεία;

♦ Προς ανάγνωση

Μέρες που είναι, όποιος/α θέλει έναν πειστικό αντίλογο στα χριστιανικά δόγματα που θα μας κατακλύζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ας αναζητήσει ένα καλό βιβλίο. Θα είναι και μια πράξη αντίστασης στους διάφορους «Κώδικες Ντα Βίντσι», «Αρχεία του Ιησού» και άλλα παραμύθια. Η στήλη συστήνει: Καρλ Κάουτσκι, Η καταγωγή του Χριστιανισμού και Ανατόλι Λουνατσάρσκι, Η εξέλιξη των θρησκειών.

♦ Φτιάχτε του άγαλμα

«Αύξηση 11,3% σε 14 μήνες από σήμερα την αποκαλούν ψίχουλα μόνο όσοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη υπογραφής σύμβασης». Δήλωση Πολυζωγόπουλου στα «Νέα». Σιγά-σιγά, ξεψαρώνουν και περνούν στην αντεπίθεση οι πουλημένοι στο κεφάλαιο εργατοπατέρες. Με το ίδιο απύθμενο θράσος και με όπλο το ψεύδος. Το ψεύδος της γνωστής μητσοτάκειας λογικής (0+0=14%). Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουν να του φτιάξει και άγαλμα του Πολυζωγόπουλου η εργατική τάξη, τώρα που προετοιμάζει την έξοδό του από τη ΓΣΕΕ και την είσοδό του στα μεγαλύτερα σαλόνια της αστικής πολιτικής.

♦ Σύμμαχος μάλαμα

Ευτυχώς που υπάρχει και ο νεοφιλελεύθερος (εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ) Α. Ανδριανόπουλος και μας λέει μερικές αλήθειες. Ο Ανδριανόπουλος, λοιπόν, διαμαρτυρήθηκε για την  καρατόμηση του Φλωρίδη που (με πόνο ψυχής) αναγκάστηκε να κάνει ο Γιωργάκης. Και ως γκουρού του νεοφιλελευθερισμού απεφάνθη: «Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο με καθεστώς ελεύθερων απολύσεων που να υποφέρει από ανεργία» (στην «Αυριανή» η δήλωση). Χρειάζεται, μήπως, να κάνουμε εμείς κανένα σχόλιο; Ετσι που το πάνε οι Πασόκοι, σε λίγο θα καταφέρουν να βγάλουν σοσιαλιστή τον… Αλογοσκούφη. Κι ύστερα, θα διαμαρτύρονται που θα χάσουν και τις επόμενες εκλογές.

♦ Ξαναστήνουν τον ανδριάντα του Σερπιέρη στο Λαύριο!

Δεν έχουν τσίπα, δεν έχουν ιερό και όσιο. Χέρι-χέρι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Λαύριο αποφάσισαν να ξαναστήσουν τον ανδριάντα του Σερπιέρη, του δημίου των μεταλλορύχων, στην πόλη που βάφτηκε από το αίμα των εργατών, όταν αυτοί τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή από τη γαλλική εταιρία που διηύθυνε ο Σερπιέρης (τα γνωστά «Λαυρεωτικά» έχουν σφραγίσει την ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος, έχουν γίνει βιβλία, ακόμα και τηλεοπτική σειρά). Ο ανδριάντας αυτός είχε τοποθετηθεί το 1899 και ξηλώθηκε το 1982 από τους κατοίκους της πάλαι ποτέ εργατούπολης. Τώρα, επιστρέφει θριαμβευτικά ως «ευεργέτης, ηγέτης και οραματιστής», με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου, ύστερα από εισήγηση του Πασόκου δημάρχου. Συμφώνησε ακόμα και το τοπικό Εργατικό Κέντρο (διαφώνησε μόνο ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ). Τι να πεις; Αλλοι καιροί, άλλα ήθη…

♦ Τώρα θυμήθηκαν τους σεκιουριτάδες

Μεγάλος θόρυβος στον Τύπο από ένα επεισόδιο που έγινε στη Χίο και είχε σαν αποτέλεσμα μια δημοσιογράφος τοπικού καναλιού να υποστεί εγκεφαλικό και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Η δημοσιογράφος δέχτηκε την επίθεση σεκιουριτά της ΔΕΗ, ο οποίος την έβρισε, την έσπρωξε και μετά την άρπαξε και την έσυρε από τον ιμάντα της τσάντας που είχε περασμένη χιαστί, με αποτέλεσμα το λουρί να της σφίξει το λαιμό και να υποστεί, λόγω των κακώσεων, οξύ ισχαιμικό επεισόδιο λίγο αργότερα.

Γιατί, όμως, θυμήθηκαν τώρα τους σεκιουριτάδες που συμπεριφέρονται σαν κρατικοί υπάλληλοι, ενώ δεν έχουν καμιά τέτοια αρμοδιότητα; Εχει γεμίσει ο τόπος από δαύτους. Και είναι πολλοί απ’ αυτούς που συμπεριφέρονται ως τραμπούκοι, ιδιαίτερα όταν διαπιστώσουν ότι «τους παίρνει».

♦ Tους άλλαξε τα φώτα η Αντίσταση

«Εχω καταλήξει ότι ο νεοσυντηρητισμός, και ως σύμβολο και ως τρόπος σκέψης, έχει εξελιχθεί σε κάτι που δεν μπορώ πλέον να υποστηρίξω…

Ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν ένα κολοσσιαίο λάθος, ένας κακός πόλεμος. Ψήφισα τον Μπους το 2000 επειδή νόμιζα ότι αν κέρδιζε αρκετοί φίλοι μου θα χάραζαν την εξωτερική πολιτική και θα τα κατάφερναν πολύ καλύτερα από τους κλιντονικούς. Γι’ αυτό τώρα έχω απογοητευθεί οικτρά από όλη αυτή την υπόθεση: έχει γίνει ακριβώς το αντίθετο!».
Ποιος τα λέει (ή μάλλον τα γράφει) αυτά; Ο πολύς Φράνσις Φουκουγιάμα, στο τελευταίο του βιβλίο που έχει τίτλο «Μετά τους νεοσυντηρητικούς». Ο άνθρωπος που έχει γράψει το μανιφέστο του νεοσυντηρητισμού, μαζί με τους  Ράμσφελντ, Γούλφοβιτς, Περλ και σία. Η σθεναρή αντίσταση του Ιρακινού λαού τους έχει αλλάξει τα φώτα. Εχει προκαλέσει πανικό και φυγόκεντρες τάσεις ακόμα και στο στενό ιδεολογικοπολιτικό πυρήνα των αμερικανών νεοσυντηρητικών. Βέβαια, ο Φουκουγιάμα είναι συνηθισμένος στις αναθεωρήσεις. Κάποτε είχε «προβλέψει» το «τέλος της Ιστορίας» και αναγκάστηκε να κάνει γαργάρα την «πρόβλεψή» του. Αργότερα, σάλπισε το εμβατήριο για την απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσεΐν και του καθεστώτος του από το Ιράκ. Αυτός «πρέπει να είναι τώρα ο στόχος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», έγραφε. Δεν θα πάθει και τίποτα τώρα που κάνει και δεύτερη γαργάρα με ταβανόπροκες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαράδειγμα
Επόμενο άρθρο Επιτομή του πολιτικού οπορτουνισμού

Σχετικά Αρθρα

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 

27 Ιούλ 2026, 20:04
Πολιτική

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

27 Ιούλ 2026, 19:57
Υγεία

Kαι στην κορφή Ματίνα

27 Ιούλ 2026, 18:45
Διεθνή

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

27 Ιούλ 2026, 12:58
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

27 Ιούλ 2026, 11:22
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

Ημέρα κατά της ηπατίτιδας.

Περού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1824).

1904: Σοσιαλιστές επαναστάτες εκτελούν τον υπουργό Εσωτερικών Βένζελ Φον Πλέβε, σύμβολο της τσαρικής καταπίεσης.

1914: Σκανδαλώδης αθώωση της συζύγου του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας για τη δολοφονία του εκδότη της “Figaro” Γκαστόν Καλμέτ.

1937: Βομβιστική απόπειρα του IRA κατά του Βρετανού βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ σε επίσκεψή του στο Μπέλφαστ.

1975: Αρχίζει η δίκη της χούντας.

2005: Ο IRA ανακοινώνει τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα εναντίον της βρετανικής παρουσίας στη Βόρειο Ιρλανδία μετά από 36 χρόνια δράσης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo